İki kez kalp atışı duyulmayan genetik testi temiz çıkanlar

okbrc

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2022
12
9
28
Merhaba, bir süre önce ilk hamileliğimi öğrendim . YolK saç büyük olduğu için kalp atışı duyamadık ve kürtaj oldum. Şimdi tekrar hamileyim 7+2 de kalp atışı için gittik iki gün önce doktor kalp atışı duyamadı. Haftaya bakalım ama büyük ihtimal yine duyamıycaz üzgünüm eğer öyle olursa kürtaj dedi. Moral sıfır. Şimdi kürtajdan sonrası için de korkuyorum genetik testlerde anormallik çıkarsa diye. Benimle aynı durumda olup genetik testleri temiz çıkan var mı ? Lütfen benimle aynı durum yaşayanlar varsa yazabilir mi ?

Merhaba. Bende 1 sağlıklı doğum ve bebekten sonra 2 kez üst üste kalp durması nedeniyle kürtaj oldum maalesef. Genetik testlerimiz temiz çıktı fakat kan pıhtılaşmasına yatkınlık çıktı bende. Dolayısıyla kan sulandırıcı ilaca başladık şimdiden vitaminler takviyeler vs. Gebe kaldığımda da (inşallah) kan sulandırıcı iğne de başlayacağım hergün nasipse. Dilerim sizin için de iyi olur herşey :)

Çok teşekkür ederim umarım her şey iyi olur fakat benim iki gebeliğimde de kalp atımı duyulmadığı için kromozom ve genetik sorunlarından korkuyorum. Kalp atımı duyup kaybetmediğim için kan pıhtılaşması olmayabilir diyo doktor . Kan pıhtılaşmasına bile razıyım yeterki tüp bebek son şansım olmasın.

Arkadaşları lütfen biri iyi bir haber versin. Kalp atımı iki gebelikte de duymadan genetik testi temiz çıkan kızlar yazabilir mi ?

Arkadaşları lütfen biri iyi bir haber versin. Kalp atımı iki gebelikte de duymadan genetik testi temiz çıkan kızlar yazabilir mi ?
Ben 2 kez kürtaj oldum kalp atışı olmadan genetik testim de pıhtılaşma çıktı kromozomlar temiz çıktı tekrar hamile olur olmaz iğne başladı doktorum şimdi bi sıkıntı yok çok şükür

Kaç yaşındasınız?
Kürtajdan sonra plesantaya genetik analiz yaptırıp kromozom yapılarını öğreniyor musunuz?
Ben iki düşük yaptım. Biri 47xy, diğeri 45x0 idi. Bizim genetik testlerimiz temiz. Zaten bebeklerin kromozom sıkıntıları da birbirinden bağımsız olduğu için yaştan dolayı dediler bana ( yas 36)

Kaç yaşındasınız?
Kürtajdan sonra plesantaya genetik analiz yaptırıp kromozom yapılarını öğreniyor musunuz?
Ben iki düşük yaptım. Biri 47xy, diğeri 45x0 idi. Bizim genetik testlerimiz temiz. Zaten bebeklerin kromozom sıkıntıları da birbirinden bağımsız olduğu için yaştan dolayı dediler bana ( yas 36)
Hayır bir öncekinde yaptırmadım . Doktorlar testlerin yapışması için iki kayıp gerekiyor demişti. Şimdide kalp ritmi duyulmadığı için kürtaj diyor. başka doktora gidicem yarın

Kaç yaşındasınız?
25 yaşındayım

Evet bebek var yolksac ta normal
Belki de geç başlıyacak kalp atışı .benim arkadaşım in öyle olmuştu.ilkini kürtaj oldu.sonrakini gene kürtaj dedi doktor o bu sefer bekliycen dedi 10.haftadan sonra başladı. Sonra gene hamile kaldı o bebeğinde kalp atışı geç duyuldu . Artık anladık onun bebekleri hep geç kalbi atıyor.sende bekle inşallah atar

Belki de geç başlıyacak kalp atışı .benim arkadaşım in öyle olmuştu.ilkini kürtaj oldu.sonrakini gene kürtaj dedi doktor o bu sefer bekliycen dedi 10.haftadan sonra başladı. Sonra gene hamile kaldı o bebeğinde kalp atışı geç duyuldu . Artık anladık onun bebekleri hep geç kalbi atıyor.sende bekle inşallah atar
İnşallah rabbim en hayırlısını en güzelini nasip etsin 🙏🏻

Bende de iki kere kalp atımı yoktu boş tu yani kese.Genetik Test verdim 10.gun sonra sonucu alacağım seninle paylaşırım nasıl bir yol izleyeceğimizi unutursam hatırlat ama. Birde anti tpo na baktır tiroitle alakalı bir şey. Ek olarak doktor birde sperm testi istemişti bizden.

Buarada genetikte öyle büyük sorunlar falan çıkmıyor içini ferah tut. Aslında çoğu da temiz çıkıyor. Genelde pıhtılaşma oluyor ya da Bağışıklık sistemi ile alakalı ikisininde çözümü var merak etme. Kısmet işi sen spor yap yediklerine dikkat et eşin de öyle kaliteli sperm yumurta dollenirse hiçbir şeye gerek bile.kalmadan üçüncü de sağlıklı gebelik yaşarsın yaşayan çok.

Bende de iki kere kalp atımı yoktu boş tu yani kese.Genetik Test verdim 10.gun sonra sonucu alacağım seninle paylaşırım nasıl bir yol izleyeceğimizi unutursam hatırlat ama. Birde anti tpo na baktır tiroitle alakalı bir şey. Ek olarak doktor birde sperm testi istemişti bizden.
Selamlar, Tüp bebek ile ilgili bir sürece girdik , 2 kez kimyasal gebelik sonucu düşük yaptım . Doktor Bugün tüp bebek için test istedi, TSH : 3,5 çıktı ( max referans 4) Anti-tpo : 94 çıktı. ( ref. <34 ) yardımcı olabilen olurmu, yarın doktora gidicem ama şimdiden merak ettim .

Selamlar, Tüp bebek ile ilgili bir sürece girdik , 2 kez kimyasal gebelik sonucu düşük yaptım . Doktor Bugün tüp bebek için test istedi, TSH : 3,5 çıktı ( max referans 4) Anti-tpo : 94 çıktı. ( ref. <34 ) yardımcı olabilen olurmu, yarın doktora gidicem ama şimdiden merak ettim .
Hımm tshi 2nin altı istiyor doktorlar hamilelik için yani olsa iyi olur. Anti tpo da yüksek sanırım. Tirot ile alakalı belki tedavi gerekebilir ama gerekirse bile üzülme bundan dolayı ise düşüklerin çözümü var ve kolay. Belki de gerekli görmezler bazı doktorlar fazla pimpirikli oluyor. Sen bir dahiliye uzmanına göster sonuçlarını. Çok yüksek değil ama belki düşük doz verebilir ya da dediğim gibi gerek de görmeyebilir. Burada yazılan her şeye inanıp psikolojin ona göre belirleme en doğrusunu doktorlar bilir biz değil.

Hımm tshi 2nin altı istiyor doktorlar hamilelik için yani olsa iyi olur. Anti tpo da yüksek sanırım. Tirot ile alakalı belki tedavi gerekebilir ama gerekirse bile üzülme bundan dolayı ise düşüklerin çözümü var ve kolay. Belki de gerekli görmezler bazı doktorlar fazla pimpirikli oluyor. Sen bir dahiliye uzmanına göster sonuçlarını. Çok yüksek değil ama belki düşük doz verebilir ya da dediğim gibi gerek de görmeyebilir. Burada yazılan her şeye inanıp psikolojin ona göre belirleme en doğrusunu doktorlar bilir biz değil.
Teşekkür ederim. Az önce doktora gittik, endokrinolojiye yönlendirdi bizi. 2 ay sonrada planlama yaptık

X