• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki kere sezaryen olanlar var mı.Aranızda

foreverhayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
1.025
81
163
benim kızım 6 yaşında sezaryenle oldum ikinciyi düşünüyorum ama tekrar sezaryen olacağım için ağrı ve iyileşme birincisine göre nasıl olur bilemiyorum olanlar varsa fark var mı arada çok...

Bende ıkı doğumumu sezeryan ,le yaptım canım hiç korkma benim ilki zor olmamıştı ama ikinci inanılmaz kolay geçmişti 1 gunde hastaneden taburcu oldum evıme geldıgım akşam mısafırlerıme çay demleyecek kadar dolaşıyordum.Sezeryandan 6 saat sonra kalkıp dolaşmaya başlamıştım hiç ah of etmedim doktorum demıstıkı sen yatmak ıcın gelmemiştin zaten zaha amelıyatıma gırmeden kaç saat sonra kalkabılecegımı soruyordum çünkü:16::16:

En yakın arkadaşım 2.kez 10 ay önce sezaryen oldu ve öncekine kıyasla çok çok rahat bi doğum yaşadım,hem epiduralliydi,hem de açtılar müziği rahat rahat yaptım diye anlattı.Çok memnun kalmış 2.sezaryenden 3 günde ayağa kalktım diyor..

Arkadaşım 1 yıl önce ikinci doğumunu sezeryan ile yaptı ilke göre daha kolaydı dedi yarım açıyorlarmış.peki hiç normal doğum düşünmezmisin 6 yıl olmuş bence mutlaka denenmeli olmuyo deme çünki bizzat tanıdıklarım var bu senin ne kadar istediğine bağlı.

ayyy valla rahatladım teşekkürler ben epudurali istemem kan görmeye dayanamam ancak narkozla...dikişleriniz kendinden eriyen ipler varmış onla mı oldu benim kini bir hafta sonra almıştı doktor şimdi öyle değilmiş galiba kendiliğinden düşüyormuş..

ayyy valla rahatladım teşekkürler ben epudurali istemem kan görmeye dayanamam ancak narkozla...dikişleriniz kendinden eriyen ipler varmış onla mı oldu benim kini bir hafta sonra almıştı doktor şimdi öyle değilmiş galiba kendiliğinden düşüyormuş..

Canım ben ılk doğumumu 2000 de ıkıncıyı 2007 de yaptım her ikisindede dikiş alınmadı dikişlerim kendi eridi zatende dıştan görunen bı dıkış izim yoktu.Doğumdan önce doktorunla yınede konuş nasıl dıkış yaptıklarını lazerle yapılmıştı benim 2.doğumumda.Epidural konusunda yorum yapmak istemiyorum çok istememe rağmen anestezi doktorum istememiş nedeninide amelıyathanede açıklamıştı eşim yanımdayken bilerek ayrıntıya girmediğini psikolojık olarak erkeklerin etkilenebildiğini söylemişti.

ben 1 defa oldum 1. si normaldi ama 2 kere 3 kere sezeryan olan arkadaslarim var.genelde hepsi 1. sinin cok kotu gectigini soyluyorlar.ama 2. ler daha kolay olmus.bence epidural tercih et kan man gormuyorsun senin onune perde geriyorlar..bana dr onerdi..genelde ayilman ayaga kalkman daha zor dedi.hep uyaniktim ve bebegi ilk ben gordugum icinde iyiki epidurali tercih etmisim dedim..8 saat sonra kalkabilirsin dediler..2 kisi koluma girdi ama baktim ihtiyacim yok..o gece butun gece ayakta butun koridorlari dolastim ki cabuk alisayim diye ertesi gun ciktim zaten..ama dr umun elide cok iyiymis..cunku cok berbat sezeryan geciren arkadaslarim var hatta bir daha cocuk sahibi olmayi dusunmuyorlar onun yuzunden..

Evet estetik oluyo 1 yıla yok oluyo kesi.artık öle oluyo bana sorsalar ipli isterdi daha saglam olur sanki:)

cnm ben 5 sene içinde 3 doğum yaptım üçüde sezeryan oldu .sonuncusu bir buçuk ay önceydi.bugün 40mız çıktı.ilki biraz ağrılıydı bir haftada falan ancak ayaklanmıştım ama ikincisi çok rahattı doğumdan 5-6 saat snr sondamı çıkardılar ve hemen ayaklandım.bebeğim prematüre doğmuştu 1 kilo 2 ay küvezde kaldı ve ben o sezeryanlı halimle hergün 1,5 yaşındaki oğlum kucağımda 2 ay boyunca küveze süt götürmeye gittim en ufak bi ağrım olmadı.3.oğlumda aynı prematüre doğdu ve ben yine sezeryandan çıktıktan 6 saat snr ayaklandım ve bir daha yatmadım.dikişlerim kendinden ariyenlerdendi hiç bi sorun yaşamadım.ben ce seninde aradan baya zaman geçmiş hiç korkma derim

bence 2.den sonra acı çekip çekmemen doktorunun profesyonelliğiyle ilgili..ben ilkinde hiç birşey hissetmedim ama 2.sezaryen sonrası gözlerimi açar açmaz acıdan ağlamaya başladım..kesinlikle doktorunu iyi seç..

Back