Bu Çiğdem Yahşi elini kolunu sallayarak nasıl sokakta ?
İnsan Hakları gereği mi sokakta bu kadın ?
Canlı bomba eylemi yapmadan önce , Dilek Doğanın o meşhur evinde ( güvenli ev ! ) de yakalanmıştı Yahşi .
Tekrar nasıl sokaklara döndü ?
Sinirim tepeme çıktı .
Bahar Yildirim , herkes kendi yolunu , kendi kimliğini yine kendi belirler . Senin yolun,kimliğin bana / ülkeme zarar vermiyorsa ya da bana / ülkeme menfaat , başarı sağlamıyorsa ; açıkcası gündeminde olman gereksiz .
Bu iki kadın , evet tam da dediğim gibi şu olay yaşanmadan ölse de ,( tıpkı Dilek Doğan gibi ) insanlık naraları atılacaktı . Ama şimdi ellerinde silah var , teröristler .Silahlı insanlar istisna hümanizimde değil mi ? Dün silahını eline almadan , silahını nerede nasıl alacağını planlarken masum sivildi ama değil mi ???
Bundan böyle, senin yazdıklarından ziyade düşüncelerine (kendi yüklediğim anlamlara) yoğunlaşacağım.
Lakin, sen "niyet okumayı" bir görev, doğruluk yolunda adım olarak görüyorsun.
Ortada bir eylem yok ise, gelecekte bürünülecek hallere yönelik varsayımlar doğrultusunda hareket edilerek kişiler suçlanamaz, sorguya bile çekilemez.
Moskovada bir Özbek vatandaşının kesik çocuk kafasıyla metroda gezdiğini, bunu gören polislerin sizin tabirinizle "cezalandırmak" yerine onu göz altına aldığını okumuşsunuzdur. Ve ardından kadının bir şizofren hastası olduğu ortaya çıktı.
Ayrıca, bir Müsliman ülkesinde yaşayan insanlar olarak en çokda sizlerin bilmesi gerekmez mi, en büyük terorist olma potansiyeline sahip kimselerin "islam" inancını benimseyenler olduğunu?
Bundan yola çıkarak inanları öldürmek doğru olur mu?
Dünyanın dört bir yanında meydana gelen patlamaların çoğunluğu Müslimanlar tarafından gerçekleştiriliyor.
O halde, yurt dışına adım atmanız halinde "siz kendinizi patlatmadan önce", devletin bekası, sivillerin can güvenliği gerekçesiyle öldürülmeniz gayet doğal, haklı, meşru. Öyle mi?
Özellikle çarşaf giyen, kucağında velet mi yoksa bomba mı olduğu anlaşılmayan kimseler başlarını evlerinden bile çıkarmasınlar.
Rusyada meydana gelen neredeyse tüm saldırılar vahhabi Çeçen ve Dağıstanlılara ait.
Bu durumda, her iki özerk cumhuriyetede Putin'in bomba yağdırması gerekmez mi?
Öldürmek barbarlıktır.