İki isim iki Soyisim kullabmak

Ktrmtm

Değişik bir psikoloji, bir felsefe idiotloji.
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
3.549
6.769
27
Merhaba hanımlar,

Yakın zamanda evleneceğim iki adım var. İki soyad kullanmak istiyorum ama çok uzun oluyor kulağa hoş gelmiyor diyenler yüzünden emin olamadım. İki isim iki Soy isim kullananlar zorluk çekenler var mı?

Eğer çift soy isim kullanacaksam 5+3+3+6 oluyor. Örnek vermek gerekirse; Fatma Nur KIR YILDIZ

Amannn çok uzun ya. Çok ugrastirir. Ama sen zorlanmam dersen aklında olsun evlilik için başvuru yaptığında ozellikle soyismini kullanacağını belirtmen lazım.

Amannn çok uzun ya. Çok ugrastirir. Ama sen zorlanmam dersen aklında olsun evlilik için başvuru yaptığında ozellikle soyismini kullanacağını belirtmen lazım.
Evet ondan haberim var. Aslında kızlık soyadım 3 harfli ya ne bileyim çok yormuyor gibi

Eğer ünlü hoca dr vs değilseniz gereksiz geliyor bana ama yine sizin tercihiniz

Iki soy isim birlesince cok abidik gubidik oluyorsa kullanmayin:)

Simge fistikoglu tavukcuoglu :) tavukcuoglu esinin soyadi, acayip komik bir birlesme mesela

benim tanıdığım cok insan var gerçekten hep dalgası gecilen bir sey ya, brezilyali futbolcu gibi oluyor 4 isimli kadinlar.
ama evlendin diye otuz yillik soyadini birakmak da ayri zor...bilemedim
neyse ki sizin ikinci adiniz soyadiniz falan kisaymis. benim kuzenim 5+6+5+8 ile kullaniyor :) figen akasya beşli türktaşı gibi bir sey
en son bir kiz arkadasim bu yaz evlendi, onun da ikinci ismi nurdu 5+3+5ti yeni soyadi 8 cok düşündü, danisti,etti, sonra kiyamadi eski soyadini birakmaya ikisini birden kullaniyor. ama hic de icine sinmedi. bir de resmi dairede çalisiyor. tonla evrakta isimleri yaziyor her gün. hic hos degil ama napacan
soyadini bırakmak da hos degil hele ki meslekte o isimle taninmis kisiler icin

Ben de 2 isimliyim ve hayat boyu zorluğunu çektim. Okulda aynı isimli kız olunca öğretmen diğer ismimi kullanmaya başladı ve kaldı öyle. Evde başka isim, okul ve arkadaş çevresinde başka isim. İş hayatımda da böyle devam etti. Hatta şimdi bile kendi ailem x, eşimin ailesi y ismimi kullanır. Ben ikinci soyadını sırf bu nedenle istemedim. Kızlarıma da tek ve basit isimler seçtim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…