How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi Iki gündür yapamiyor :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Esmer Gxuxlcin

♥αℓуα ∂υ&#9
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.250
13
116
37
Almanya
Merhaba arkadaslar, 51 günlük bir bebegim var ve iki günden beri kakasini yapmiyor..
Dün ve bugün hala tik yok.. Bundan önceki günler hersey oldugu gibi dogal ve düzgündü.
Gaz problemimiz var, ama cok korkuyorum acikcasi kakasini yapamadigi icin ?.
Lütfen bilgisi olan yardim edebilir mi ?

3 gün yapmaması normal diye biliyorum. şayet 3 günü geçerse doktora götürün. geçmiş olsun ..

Canım bundan sonra bu sık sık başına gelecek.2gün neki.kaç kere 6-7 gün üstüste yapamadığı oldu.ilk olduğu zamanlar doktora gittik.bir sorun yok.bu günlerde bu normal dedi.bir daha bzde götürmedik.bir ara düzeliyor.sonra yeniden başlıyor.arkadaşımın bebeği bir kere 15 gün yapmamıştı

merhabalar bencede sıkıntı yapmayın,ilk aylarda günde 3-4 defa kaka yapan oğlum geçen hafta 10 gün yapmadı çocuk doktoru ultrason çektirelim dedi tabi ben çektirmek istemedim,ama aynı sorunla karşılaşan arkadaşlarımada sordum,hepsi ılık su ile çare bulmuş,günde iki üç defa ılık su içirdim oğlum kakasını rahat yaptı,şimdi 6 aylık 3-4 günde bir kakasını yapıyor tabi ılık suya devam ediyorum

Hmmm, anladim arkadaslar..
Sab adinda damla veriyordum gazi icin. Acaba o'mu kabiz yapiyor diye bugün hic vermedim, deneme amacli.Bende rezene cayi icirdim, icmesini pek sevmese de hayret ettim 1 saat önce nerdeyse Maasallah 75_80 ml icti.
Allah'ima emanet tüm meleklerimiz.
Cok tesekkür ederim arkadaslar,
Allah Razi Olsun...

merhabalar bencede sıkıntı yapmayın,ilk aylarda günde 3-4 defa kaka yapan oğlum geçen hafta 10 gün yapmadı çocuk doktoru ultrason çektirelim dedi tabi ben çektirmek istemedim,ama aynı sorunla karşılaşan arkadaşlarımada sordum,hepsi ılık su ile çare bulmuş,günde iki üç defa ılık su içirdim oğlum kakasını rahat yaptı,şimdi 6 aylık 3-4 günde bir kakasını yapıyor tabi ılık suya devam ediyorum

Peki canim benim kizim 51 günlük ve ne kadar vermeliyim suyun mikteri olarak ?

fazla vermeye gerek yok ben oğluma aldığı kadar veriyorum,yaklaşık her seferinde 2-3 çorba kaşığını anca buluyordur,fazlasını pek istemiyor bence her defada iki çorba kaşığı kadar yeter ama eğer alırsa biraz daha arttırabilirsin ,zaten rezenede veriyormuşsun,onuda ılık su ile verirsen gazınada kabızlığınada iyi gelir, ben ılık su sayesinde rezeneyi bilebıraktım o kadar etkili yani

Son düzenleme:
hatta bir arkadaşımın oğlu 4 yıl boyunca hep kabızlık problemi yaşadı kullanmadığı yöntem kalmadı,en son hastanemize yeni gelen çocuk doktorunun tavsiyesi ile ılık su ile çare buldu...bu arada eklemekte fayda görüyorum 51 günlük bebek için kabızlık için daha çok erken diye düşünüyorum dikkat edin yetersiz besleniyor olmasın

Son düzenleme:
Biz çok yaşadık bunları ama bebeğiniz daha çok küçük olduğu için kendi kullandığım yöntemleri önermekte tereddüt ettim,çünkü biz 6 aydan sonra yaşadık.

öncelikle Allah bağaşlasın,benimde 42 günlük ikiz bebeklerim var,senin yaşadığın sorunu bizde çok yaşadık ve zaman zaman hala yaşıyoruz,bizim doktorumuzda 3 güne kadar yapmamalarının normal olduğunu söyledi,ve çocuk çok rahatsızlanırsa da civalı derecenin metal olan kısmını bebek yağına batırıp poposundan içeri sokup hafifçe içerde hareket ettirin dedi,biz bu yöntemi zaman zaman kullanıyoruz,çok işe yarıyor,benim bebeklerim 1 gün bile kaka yapamasalar acayip rahatsız oluyolar,ıkınmaktan çatlıycak duruma geliyolar nerdeyse,şimdi öyle olduklarında bu yöntemi uyguluyoruz ve rahatça yapıyolar kakalarını,zaten popodan derece kullanarak ateş ölçüyoruz,ondan bi farkı yok,gönül rahatlığıyla uygulayabilirsin.

cnm benım kızımda kabızlık cok cektı 10 aylık olunca duzeldı kaka problemı bende sab kullanıyodum cok gazlı bı bebektı doktorum sabın bagırsakları yavaslattıgını sylemıstı oyuzden sabı vermemeye basladım ama yınede 10 aylık olana kadar devam ettım cok sıkıntılı olmadıgında beklıyodum yaomasını ama cok sıkıntıylsa fıtıl vermıyodum yapıyodu bı sure fıtıl verdım 4 gun yapmadıgı zaman alıskanlık yapar dıye korktum ama doktorum ogluna da oyle yapmıs alıskanlık yapmaz dedı gercektende yapmadı daha sonra yınede ıtıl ılactır dıy vermedım ben poposunu uyarıyodum kulak cubuyla oylede yapyodu ona alısmadı ama normal korkma ılerde duzelıcek mutlaka bırde doktorum duphalac surup vermıstı onuda kullandım kısa bı sure ama yıne hersey zamanı gelınce kendılıgınden duzeldı

Cok sagolun arkadaslar.
3 gün oldu yapmayali.....
Bugün doktorumuzla konustuk panik yapmayin cok dogal dedi,1 haftaya kadar yapmazsa gelin dedi. :-S
Sasirdim acikcasi... Bebek yapamiyorsa kakasini, eger kilo kaybi yoksa sorun yokdur dedi kiloya ceviriodur vüvut dedi.
Ama nerde bileyim yahu kilo veriomu aliyormu..
Allah'a emanet yavrum...

canim seni çok iyi anlıyorum benim kzıımda 7 gün yapamamişti ama ben hiçpanik yapmadim..4aylıktı ozamanlar çay kaşıgının ucuyla zeytin yağı veriyordum yapıyordu..ama şunuda söylmeden geçemicem..yetersiz beslenmelerde bağırsaklar atacak bişery olmayıncada yapamıyor yani kabızlık degil..bunu bana dr söyledi..endişe etmene gerek yok canm yapar sen merak etme..bide kulak çubugunu zeytinyağına batır poposunun içine biraz sok uyarki yapabilsin çok işe yarıyor emin ol tecrübeyse sabitsositososito

evet esin arkadaşa katılıyorum.doyup doymadığına emin ol önce,çünkü benimki de 10 gün yapmamıştı.ilçedeki dr lavman vermeşti.bi kaç kez lavman yaptık.merkeze gidince götürdük meğer doymuyormuş.kilo kaybı yoktu ama az alıyordu.atacak bi şey yokmuş meğerse.mutlu görünüyodu bi de bebeğim huysuz değildi.neşeliydi.doymadığını anlamadım o yüzden.

Iyide dedigin gibi canim yiyior devamli veriyorum emiyor. Bugün 4. gün bitiyor ve hala yapmadi..
Doyup doymadigini nasil anlicam ki, her zamanki gibi degisim olmadan emiyor. Emerken uyuya kaliyor, tabi bu süre 8-15 dk buluyor. Yani suan sadece huysuzlugu var, oda ayaklarini yukari kaldirarak ve agzindaki meme düsünce agliyor,hadi bi daha bi daha derken saatleri buluyor. Bende o her arandiginda gögsümü veriyorum.
Allahima sigindim , korkmuyorum dersem yalan olur..

Back