İki gece üst üste

TheSweetWitch

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2022
2.044
1.636
63
Kızlar selam,
Geçtiğimiz iki gece birbiriyle tuhaf rüyalar gördüm. Normalde çok rüya gören/hatırlayan biri değilimdir. Bu iki gecede de uzun zamandır kalmadığım farklı bir evdeydim.

1. Gece
Uzun bir otobüsün en arka koltuğunda, cam kenarında oturuyorum. Şoförün yanında, ayakta babam duruyor.. Sigara içiyor ve dumanlar içinde kalmış (Kendisiyle yıllardır görüşmüyorum, sigara kullanmaz) Benim yakınımda, arka kapının önünde, ayakta eşim duruyor. O da cebinden sigara çıkarıyor ve tam içecekken ben sinirlenip otobüsten iniyorum (sigara içmez o da) Eşim peşimden geliyor.
Tanımadığım bir evde yatak odasında oturuyorum. Eşim konuşmak için yanıma geliyor. Ben de sinirlenip "hani içmeyecektin" falan diyorum ve yüzüklerimi çıkarıp yatağa atıyorum. Alyansım parlıyor ama tek taşımın taşı düşüyor.

2. Gece
Avm gibi bir yerin arkasında dar, pis bir sokaktayım. Çöpler, eski eşyalar, kasalar vs dolu yokuş bir sokak. Eşim yanımda ve onunla sinirli bir şekilde konuşa koşuna yokuştan çıkıyorum.
Ayağımda siyah bağcıklı bir bot var ama ayağımı sıkıyor. Bir yandan yürürken diğer yandan botun topuk kısmından iplikleri yoluyorum. Sanki alçı içine sarılan pamuk bandaj gibi elime pamuklar geliyor parça parça ve resmen botu yolarak çıkarıyorum ayağımdan. Bu süreçte de yokuşun tepesine ulaşıyorum. Orası temiz ve nispeten daha ferah

Basligi okuyunca insanin aklina türlü seyler geliyor😋
Aynı hüsranla okudum rüyaları ama anlamadım neye yorulur.🤭
Ben de babamı çok görürüm rüyamda, hem de alakalı alakasız pek çok konuda. Hiçbir şey olmadı şimdiye kadar. Eşimi de çok görürüm ve genelde rüyamda hep düşmanım ya da dargın olduğum biri olur. Bunu da çok düşündüm ama çözemedim.
Rüya alemi enteresan bir yer.

Hayrolsun!
Çocukluk ergenlik döneminde yaşadığın bazı olumsuzluklar olduysa bunun nedeni olarak babanı görüyorsun. Yaşamının onun yonlendirdigini düşünüyorsun.
Eşinin de babana benzemesinden korkuyorsun ya da bazen benzer yanlar görmeye çalışıyorsun.
İkinci ruyan ise çok güzel.
Cunku kendine güveniyorsun.
Sıkıntılarının çözümünün yine kendinde olduğunu bildiğini gösteriyor.

Hayrolsun!
Çocukluk ergenlik döneminde yaşadığın bazı olumsuzluklar olduysa bunun nedeni olarak babanı görüyorsun. Yaşamının onun yonlendirdigini düşünüyorsun.
Eşinin de babana benzemesinden korkuyorsun ya da bazen benzer yanlar görmeye çalışıyorsun.
İkinci ruyan ise çok güzel.
Cunku kendine güveniyorsun.
Sıkıntılarının çözümünün yine kendinde olduğunu bildiğini gösteriyor.

Çok teşekkür ederim.
Ne yazık ki hayatımın kilit noktası babam. Yaptığı/yapmadığı şeylerle hep bir şeyleri alt üst etti.
Her zaman her sorunu tek başıma çözmek zorunda kaldım. Güveniyor muyum bilmem ama kimseden bir şey beklemediğim doğru

Rüyanızda öncelikle otobüste bulunuyorsunuz. Freud, otobüsün toplumsal bir simge olduğunu söyler ve bu tür rüyaların genellikle sosyal etkileşimlerinizi, yerinizi ve rolünüzü düşündüğünüzü gösterdiğini söyler. Babanız otobüste ayakta duruyor ve sigara içiyor. Sigara içmek Freud için bir içgüdünün sembolüdür ve bu içgüdülerin bastırılmış olduğu ve bilinçdışında kalmış olduğu anlamına gelir. Babanızla yıllardır görüşmediğinizi belirtiyorsunuz, bu da belki de babanızla olan ilişkinizdeki bir kopukluğu veya uzaklaşmayı ifade edebilir.Eşiniz de yanınızda otobüste duruyor ve sigara içiyor. Siz sinirlenip otobüsten iniyorsunuz. Bu durum, eşinizin sigara içerken sizin tepki vermenize neden olan bir şey yapmasının sizi rahatsız ettiğini gösterebilir. Yatak odasında bulunmak ise kişisel alanınızı ve özel yaşamınızı yansıtabilir. Eşinizle olan tartışmanız ve yüzüklerinizi yatağa atmanız, evlilikteki sorunları veya çatışmaları temsil edebilir. Tek taş yüzüğünüzün taşı düşerken parıldaması, evlilikteki romantizmin veya tutkunun eksikliğini ifade edebilir.İkinci rüyanızda ise, pis bir sokakta eşinizle yürüyorsunuz. Pislikler ve eski eşyaların olduğu bu yokuş, bilinçdışınızda biriken olumsuz duyguları temsil edebilir. Siyah botunuz sıkıyor ve botun ipliklerini yolduğunuzda, rahatsızlık veya zorlukla başa çıkmaya çalıştığınızı gösterebilir. Botu tamamen çıkardığınız zaman, bu rahatlama, belki de zihinsel veya duygusal bir engelden kurtulmayı ifade edebilir. Yokuşun tepesine ulaşmak ise, zorlukları aşma veya kendinizi daha iyi hissetme arzusunu simgeler. Bu tepede temiz ve ferah bir yer bulmak, üzerinizdeki olumsuzlukları geride bırakma ve yeni bir sayfa açma isteğinizi yansıtabilir.Bu analizler sadece Freudian yorumlara dayanmaktadır ve rüyaların kişiden kişiye değişebileceğini unutmayın. Rüyalar karmaşık ve çok katmanlıdır, bu nedenle analizleri kesin gerçekler olarak almak doğru olmayabilir.

Back