Çocuklarımın biri 5 biri 3 yaşında.Konu sahibi cocuklariniz kac yasinda sorusuna israrla cevap vermediniz?
Insanlar sizden cevap bekliyor. Monolog degil de diyalog seklinde ilerlenirse daha saglikli olur.
6 ay kadar birlikte olup olamayacagimiza karar vermek için düşünmekle geçti ve inanın hadi tamam olur denmedi hemen. Yeterince diyalog kurup tanımak için çok çaba sarf ettik. Ayrıca ilk tanıştığımızda ya da görüşmek istediğini söylediğinde çocuklarım olduğunu bilmiyordu.muhafaza ettiğiniz şey nedir bilmiyorum. muhafızı olduğunuz şeyler ilişkinize engel mi? yani kendi doğrularınızı empoze mi etmek istiyorsunuz yoksa erkek arkadaşınızın günün birinde onları değersizleştireceğinden mi korkuyorsunuz, anlamadım. insanların benzerleriyle beraberliğini sevmiyorum çünkü küçültüp azaltır insanı. çeşitlilik çok renklilik olması gereken. yerinizde olsaydım evlenmeyi düşündüğüm adam için endişeleneceğim tek konu sahip olduğum 2 çocuktan gözünün hiç korkmayışı olurdu. neden diye siz de düşündünüz mü? bir şey gerçek olamayacak kadar iyiyse gerçek de değildir diye düşünür ve asıl amacını, motivasyonunu anlamak için dikkat kesilirdim. kız ya da erkek çocuklara ulaşmak için anneleriyle evlenmek isteyen adamların hikayeleri vardır bilirsiniz, lolita vs. gibi. işte sadece bu konuda çok dikkatli olmak lazım. gerisi boş bence. mutluluklar dilerim.
Yorumun çok hoşuma gitti birçok inanan insan senin şu dediğinin bilincinde bile değil. Dini gereği tebliğ etmesi gerekir..biz bunun için değil kendi doğrumuzu mutlak doğru kabul ettiğimiz için ve takım tutar gibi dini yaşadığımizdan bir şeyleri diretirsek diretiriz. İlla kendine benzetme sevdamız dan. Biz derken güzel ülkemin güzel insanlarından bahsediyorum. Ben muhafazakar değil ama kendince dinin gereklerini yerine getirmeye çalışan bir aile de büyüdüm. Öyle de yaşıyorum. Oruç tutuyorsam namaz kılmıyorum. Tesettürluyum dedikodu yapıyorum yani dört dörtlük değilim.. bir noktada senin gibi bakıyorum benimde öyle bir çabam hiç olmadı çırılçıplak gezen bit insana git giyin günah demem meselaOnun açısından değil ama sizin açınızdan çok zor olur diye düşünüyorum. Mesela ben agnostik düşünceye sahibim. Bırakın ikili ilişkiyi bunu hangi müslümanla konuşsam bana kanıtlar sunmaya çalışıyor :) Direk konuyu kapatıp kaçıyorum. Çok komik geliyor aslında bana bu çaba.. Onun basmakalıp sorduğu bir kaç soruyu benim hiç düşünmediğimi sanması o iki soruyla benim aa haklısın inandım dememi beklemesi...vs..vs... İnanan insanın çevresini inandırma çabası var,oysaki benim hiç öyle bir çabam yok ,umrum değil ,bana karışmasın yeter, o nasıl rahat edecek ise öyle yaşasın.Ancak inanan insan için 'Bana karışmasın yeter' yeterli olmuyor çünkü dini gereği tebliğ etme zorunda hissediyor kendini gibi gibi. O da bunalacaktır bir süre sonra bu diretmeden.
Vakti geçen namazln kazasını yapabiliyorsun. Sevabını alamıyorsun. Sadece günah yazmıyor.
Yurtdışında insanlar inanılmaz birbirine saygılı. Dini inanç için değil sadece. Cinsel kimliğin, dış görüntün, mesleğin… Bizdeki gibi insanları sınıflandırma olayı yok.
Ben de okudum o kitabı ama hiç hatırlamıyorum beni etkilememis mi anlamadım.
Ölümünü falan hatırlıyorum ama.
Yine kendinden veren kadın olmuş diye sinirlenip beynimden sildim mi acaba ahdds:)
Hmmm. Peki cok rahat yapida biri dediginiz, daha once hic evlenmemis Taylandda yasamis, dovmeli uzun sacli goruntusu de karakteri de ozgur olan bir adam 6 ayda sizinle evlenip 5 ve 3 yasindaki iki kucucuk cocugunuzun sorumlugunu, sesini, gürültüsünü ne kadar ceker sizce?Çocuklarımın biri 5 biri 3 yaşında.
Bunun üzerine sorular geldiği için kültürden bahsettim. Tabi ki önceliğim çocuklar. Zaten önceki mesajlarda ve sorumda özellikle çocuklar diyorum farkettiyseniz
Ben dini hassasiyetleri olan bir insan olmama rağmen, din konusunda taassupçuluk yapan bazı insanların sorularından bunalıyorum.Onun açısından değil ama sizin açınızdan çok zor olur diye düşünüyorum. Mesela ben agnostik düşünceye sahibim. Bırakın ikili ilişkiyi bunu hangi müslümanla konuşsam bana kanıtlar sunmaya çalışıyor :) Direk konuyu kapatıp kaçıyorum. Çok komik geliyor aslında bana bu çaba.. Onun basmakalıp sorduğu bir kaç soruyu benim hiç düşünmediğimi sanması o iki soruyla benim aa haklısın inandım dememi beklemesi...vs..vs... İnanan insanın çevresini inandırma çabası var,oysaki benim hiç öyle bir çabam yok ,umrum değil ,bana karışmasın yeter, o nasıl rahat edecek ise öyle yaşasın.Ancak inanan insan için 'Bana karışmasın yeter' yeterli olmuyor çünkü dini gereği tebliğ etme zorunda hissediyor kendini gibi gibi. O da bunalacaktır bir süre sonra bu diretmeden.
Ya aynı şey benim aklıma geldi incebilek...Konu sahibi saf duygularla kapılmış belli ki , kendi açısından gururu okşanmis, burda da yorumlarda sanki çok normal koşullarda bir araya gelmişler gibi seviyorsan olabilir denmiş ama Avrupa görmüş , iyi eğitimli daha önce hiç evlenmemiş 40 yaşında normal aklı başında bir adam asla 2 çocuklu tesettürlü bir kadınla ergenler gibi 5 ayda evlilik düşünmez. Ancak pedofili vs. varsa girer bu işeAçıkçası dini inaçlarınız 2.planda şu anda benim için.Çocuklarınız kaç yaşında? Yabancı biriyle aynı eve sokacaksınız. Adamdan emin misiniz? Birbirimiz için yaratıldık diyorsunuz. Nasıl bu kadar güvenebiliyorsunuz?
Katılıyorum, bana da pek normal gelmedi.Ya aynı şey benim aklıma geldi incebilek... Seviyorsan olabilir denmiş ama Avrupa görmüş , iyi eğitimli daha önce hiç evlenmemiş 40 yaşında normal bir adam asla 2 çocuklu tesettürlü bir kadınla 5 ayda evlilik düşünmez. Ancak pedofili vs. varsa girer bu işe
Ben de Avrupa vatandaşıyım zaten. Almanya doğumluyum ama ailem ben 8 yaşındayken Türkiye'ye kesin dönüş yaptılar. Ayrıca İngiltereden yüksek lisans mezunuyum ve 3 yabancı dilim var. Eğitim ve kariyer noktasında bir sorunumuz yok yani. Böyle şeyler söylemeden önce uzun bir düşünce sürecine girmenizi öneririm. Şayet kırıcı olabiliyor. Tesettürlü olmak eğitimsiz olmakla eşdeğer mi anlayamadım.Ya aynı şey benim aklıma geldi incebilek...Konu sahibi saf duygularla kapılmış belli ki , kendi açısından gururu okşanmis, burda da yorumlarda sanki çok normal koşullarda bir araya gelmişler gibi seviyorsan olabilir denmiş ama Avrupa görmüş , iyi eğitimli daha önce hiç evlenmemiş 40 yaşında normal aklı başında bir adam asla 2 çocuklu tesettürlü bir kadınla ergenler gibi 5 ayda evlilik düşünmez. Ancak pedofili vs. varsa girer bu işe
Ya aynı şey benim aklıma geldi incebilek...Konu sahibi saf duygularla kapılmış belli ki , kendi açısından gururu okşanmis, burda da yorumlarda sanki çok normal koşullarda bir araya gelmişler gibi seviyorsan olabilir denmiş ama Avrupa görmüş , iyi eğitimli daha önce hiç evlenmemiş 40 yaşında normal aklı başında bir adam asla 2 çocuklu tesettürlü bir kadınla ergenler gibi 5 ayda evlilik düşünmez. Ancak pedofili vs. varsa girer bu işe
Hanımefendi zaten o kişi Türkiye vatandaşı. Ayrıca bende zaten Almanya doğumlu bir Avrupa vatandaşıyım. İkimizde de çifte vatandaşlık var yani.Pedofil değil de sanki sizin yorumunuzu okuyunca bana da vize, oturum ve çalışma izni gibi sorunlardan dolayı evlenip bu sorunu çözmek istiyor gibi geldi. Lisans yıllarımda özel ders aldığım ingilizce hocam da sırf oturum izni konusunda sorun yaşadığı için erkek arkadasıyla evleneceklerini söylemişti hatta daha 2 3 aydır birlikteydiler o zamnlar.
Ama Turkmus zaten sanırım, 1,5 yıldır da Türkiye deymis adam. Konu sahibi yurtdışında mı yaşıyor acaba? Eğer öyleyse dediğiniz gibi de olabilir ve çocuklar için yine iyi olmazPedofil değil de sanki sizin yorumunuzu okuyunca bana da vize, oturum ve çalışma izni gibi sorunlardan dolayı evlenip bu sorunu çözmek istiyor gibi geldi. Lisans yıllarımda özel ders aldığım ingilizce hocam da sırf oturum izni konusunda sorun yaşadığı için erkek arkadasıyla evleneceklerini söylemişti hatta daha 2 3 aydır birlikteydiler o zamnlar.
Ben de Avrupa vatandaşıyım zaten. Almanya doğumluyum ama ailem ben 8 yaşındayken Türkiye'ye kesin dönüş yaptılar. Ayrıca İngiltereden yüksek lisans mezunuyum ve 3 yabancı dilim var. Eğitim ve kariyer noktasında bir sorunumuz yok yani. Böyle şeyler söylemeden önce uzun bir düşünce sürecine girmenizi öneririm. Şayet kırıcı olabiliyor.
O zaman çocuklariniz için, karar alırken çok daha dikkatli olun lütfen...egonuz okşanmis şu anda, gözünüz kararmış anlıyorum ama siz de farkındasınız bence bazı şeylerin yolunda olmadığınınHanımefendi zaten o kişi Türkiye vatandaşı. Ayrıca bende zaten Almanya doğumlu bir Avrupa vatandaşıyım. İkimizde de çifte vatandaşlık var yani.
Hayır arkadaş ne konuşuyorsunuz deyince aslında basite indirgemek için öyle bir cevap yazma gereği duymuştum. Açıkçası hiç aklımda akademik kariyerimi söyleme fikri gelmemiştiArkadaşın avukatlığını yapıyor gibi olmak istemem, kendisiyle önceden birebir bir sohbetimiz olmadı ama ben bilerek kırıcı olmak istediğini düşünmüyorum. Size burada daha önce kültürel seviyeleriniz denk değilse sohbetiniz nasil ilerler tarzı sorular geldiğinde kendi geçmişinizden bahsetmek yerine "karavan hayali kuruyoruz" vs dediğiniz için hiçbirimiz sizin akademik geçmişinizi ve birikiminizi anlayamadık. Birçoğumuz belki sizi evden işe giden standart biri olarak görüp, karşıdaki kişiyi dolu dolu bir geçmişle görünce arada uçurum var sandı. Siz böyle kendinizi daha net ifade edince, aranızda bilgi ve geçmiş deneyimler olarak uçurumlar olmadığını daha iyi anlayabildik şu an.
Hanımefendi zaten o kişi Türkiye vatandaşı. Ayrıca bende zaten Almanya doğumlu bir Avrupa vatandaşıyım. İkimizde de çifte vatandaşlık var yani.
Konu sahibinin eğitimli olup olmadığından bağımsız olarak ( ki mezun olduğu bölüme kadar yazmış zaten) yapmıştım yorumumu. Bilakis hala aynı dusuncedeyim. Eğitimli olması bir yana evliliği yeni bitmiş 2 çocuklu bir kadın olarak deneyimli bir insanın atmayacagi adımlar atmış kısa sürede. Naçizane görüşüm daha dikkatli olması yönünde, hepsi buArkadaşın avukatlığını yapıyor gibi olmak istemem, kendisiyle önceden birebir bir sohbetimiz olmadı ama ben bilerek kırıcı olmak istediğini düşünmüyorum. Size burada daha önce kültürel seviyeleriniz denk değilse sohbetiniz nasil ilerler tarzı sorular geldiğinde kendi geçmişinizden bahsetmek yerine "karavan hayali kuruyoruz" vs dediğiniz için hiçbirimiz sizin akademik geçmişinizi ve birikiminizi anlayamadık. Birçoğumuz belki sizi evden işe giden standart biri olarak görüp, karşıdaki kişiyi dolu dolu bir geçmişle görünce arada uçurum var sandı. Siz böyle kendinizi daha net ifade edince, aranızda bilgi ve geçmiş deneyimler olarak uçurumlar olmadığını daha iyi anlayabildik şu an.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?