İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:
6 ay kadar birlikte olup olamayacagimiza karar vermek için düşünmekle geçti ve inanın hadi tamam olur denmedi hemen. Yeterince diyalog kurup tanımak için çok çaba sarf ettik. Ayrıca ilk tanıştığımızda ya da görüşmek istediğini söylediğinde çocuklarım olduğunu bilmiyordu.

Yorumun çok hoşuma gitti birçok inanan insan senin şu dediğinin bilincinde bile değil. Dini gereği tebliğ etmesi gerekir..biz bunun için değil kendi doğrumuzu mutlak doğru kabul ettiğimiz için ve takım tutar gibi dini yaşadığımizdan bir şeyleri diretirsek diretiriz. İlla kendine benzetme sevdamız dan. Biz derken güzel ülkemin güzel insanlarından bahsediyorum. Ben muhafazakar değil ama kendince dinin gereklerini yerine getirmeye çalışan bir aile de büyüdüm. Öyle de yaşıyorum. Oruç tutuyorsam namaz kılmıyorum. Tesettürluyum dedikodu yapıyorum yani dört dörtlük değilim.. bir noktada senin gibi bakıyorum benimde öyle bir çabam hiç olmadı çırılçıplak gezen bit insana git giyin günah demem mesela önce kendime bakarim.

Sokakta ve insan karşısında namaz kılmak mekruh diye biliyorum sanki. Beyaz sarayın önü de sokak ve insan karşısı değil mi? Dini konularda derin sohbete girmek yasak diye daha uzatmayayım konuyu Allah kabul etsin ibadetlerinizi. :)

Ben de okudum o kitabı ama hiç hatırlamıyorum beni etkilememis mi anlamadım.
Ölümünü falan hatırlıyorum ama.
Yine kendinden veren kadın olmuş diye sinirlenip beynimden sildim mi acaba ahdds:)

olabilir, muhtemelen.
ben etkilenmiştim o kısımdan. bi de okuduğumda baya baya ergendim, benim için çok yeni konulardı. o nedenle de aklımda kalmış olabilir.

Çocuklarımın biri 5 biri 3 yaşında.
Hmmm. Peki cok rahat yapida biri dediginiz, daha once hic evlenmemis Taylandda yasamis, dovmeli uzun sacli goruntusu de karakteri de ozgur olan bir adam 6 ayda sizinle evlenip 5 ve 3 yasindaki iki kucucuk cocugunuzun sorumlugunu, sesini, gürültüsünü ne kadar ceker sizce?
Siz bu kadar kucuk cocuklarin mecburen pesinde kosturmaktan bu adama ne kadar vakit ayirabilirsiniz gun icinde?
Hele de 3 yasindaki cocuk daha anneci olur gece kac kez kalkar, sizle uyumak ister, seks hayati bile problem. Banyoya gidince arkanizdan aglicak yasta cocuklariniz hala. Öz babalar bile bazen yan cizerken beklentiniz cok fazla.

Yani gonul ister gonlunuzce olsun hersey ama pembe dizide yasamiyoruz ki bu gercek hayat. Size tum bu yasanacaklar mantikli geliyor mu?
Bana hic gelmedi şahsen.

Bunun üzerine sorular geldiği için kültürden bahsettim. Tabi ki önceliğim çocuklar. Zaten önceki mesajlarda ve sorumda özellikle çocuklar diyorum farkettiyseniz

konu din olunca herkes tetiklenmis, insanlar kendi duygularini ve tavsiyelerini fikir olarak soylemeye baslamis.

daha once de dedigim gibi ben sizde biraz romantik asik havasi sezdim, oncelikle bundan bir an once cikmaniz lazim. ask insana duygusal karar verdirir ve duygusal kararlar genelde insani yaniltir.

dindar olmayi dusunmesi guzel bir sey ama erkekler dindar kadinlardan hoslaninca zaten bir miktar dine yoneliyor.

benim size tavsiyem biraz iliskinize uzaktan bakip dindar/dindar degil kategorizasyonundan baska seylere bakmak.

oncelikle nasil klasik bir turk erkegini degerlendirecekseniz oyle degerlendirin. aile yapisi nasil? para ile iliskisi nasil? caliskan mi? merhametli mi? sorumluluk sahibi mi? nasil bir yerde yasayacaksiniz? parasal konularda nasil bir yol izleyeceksiniz? cocuklar icin konumu ne olacak? vs vs konusulacak o kadar cok sey var ki. diyelim bunlarin hepsinde uyustunuz, dine yonelimi var ve de merhametli biri, zaten guzel olur muhtemelen. ama benim tahminim siz bu ciddi meseleleri konusmadiniz daha ve o konularda buyuk ihtimal pruzler cikabilir.

Söylemden edemeyeceğim karşınızdakini değiştirmeye çalışmayacaksanız ki böyle bir hevesiniz olduğunu düşünüyorum. ( islamla ilgileniyor falan demişsiniz . sizden dolayı bakıyordur sadece bu saatten sonra kimsenin düşüncesi kolay kolay değişmez. İstisnalar hariç ) yani olduğu gibi kabul edecekseniz bu işe başlayın . Yoksa aman değişir aman benim inancım çok güzel ona kayar ( herkesin düşüncesi kendine doğru kendine güzel ) gibi kibirli tavırlarla başlayacaksanız. Yapmayın.
İyi haber ise karşımızdakine saygı duyacaksanız olduğu gibi kabul edecekseniz. ilişkiniz yürüyebilir . Hatta çok bile mutlu olabilirsiniz.
Tabi yanlış anlamayın aynı şeyler bu bey içinde geçerli o da size saygı duyacak. O da sizi değiştirmeye çalışmayacak.

Ben dini hassasiyetleri olan bir insan olmama rağmen, din konusunda taassupçuluk yapan bazı insanların sorularından bunalıyorum.
Namaz, oruç, tesettür, Kuran veya başka İslami şeylerin hepsine dikkat etmeye çalısıyorm ancak bi noktada sana bir şeyleri empoze etmeye çalışan insanlar oluyor.

Bu beni bile rahatsız ediyorsa, din ile ilgisi olmayan birini fazlasıyla rahatsız eder, hatta uzaklaştırır diye düşünüyorum. Gerçekçi olmak lazım, pek bana oluru olan bir ilişki gibi gelmedi.

Ya aynı şey benim aklıma geldi incebilek...Konu sahibi saf duygularla kapılmış belli ki , kendi açısından gururu okşanmis, burda da yorumlarda sanki çok normal koşullarda bir araya gelmişler gibi seviyorsan olabilir denmiş ama Avrupa görmüş , iyi eğitimli daha önce hiç evlenmemiş 40 yaşında normal aklı başında bir adam asla 2 çocuklu tesettürlü bir kadınla ergenler gibi 5 ayda evlilik düşünmez. Ancak pedofili vs. varsa girer bu işe

Katılıyorum, bana da pek normal gelmedi.

Ben de Avrupa vatandaşıyım zaten. Almanya doğumluyum ama ailem ben 8 yaşındayken Türkiye'ye kesin dönüş yaptılar. Ayrıca İngiltereden yüksek lisans mezunuyum ve 3 yabancı dilim var. Eğitim ve kariyer noktasında bir sorunumuz yok yani. Böyle şeyler söylemeden önce uzun bir düşünce sürecine girmenizi öneririm. Şayet kırıcı olabiliyor. Tesettürlü olmak eğitimsiz olmakla eşdeğer mi anlayamadım.

Pedofil değil de sanki sizin yorumunuzu okuyunca bana da vize, oturum ve çalışma izni gibi sorunlardan dolayı evlenip bu sorunu çözmek istiyor gibi geldi. Lisans yıllarımda özel ders aldığım ingilizce hocam da sırf oturum izni konusunda sorun yaşadığı için erkek arkadasıyla evleneceklerini söylemişti hatta daha 2 3 aydır birlikteydiler o zamnlar.

Hanımefendi zaten o kişi Türkiye vatandaşı. Ayrıca bende zaten Almanya doğumlu bir Avrupa vatandaşıyım. İkimizde de çifte vatandaşlık var yani.

Ama Turkmus zaten sanırım, 1,5 yıldır da Türkiye deymis adam. Konu sahibi yurtdışında mı yaşıyor acaba? Eğer öyleyse dediğiniz gibi de olabilir ve çocuklar için yine iyi olmaz

Arkadaşın avukatlığını yapıyor gibi olmak istemem, kendisiyle önceden birebir bir sohbetimiz olmadı ama ben bilerek kırıcı olmak istediğini düşünmüyorum. Size burada daha önce kültürel seviyeleriniz denk değilse sohbetiniz nasil ilerler tarzı sorular geldiğinde kendi geçmişinizden bahsetmek yerine "karavan hayali kuruyoruz" vs dediğiniz için hiçbirimiz sizin akademik geçmişinizi ve birikiminizi anlayamadık. Birçoğumuz belki sizi evden işe giden standart biri olarak görüp, karşıdaki kişiyi dolu dolu bir geçmişle görünce arada uçurum var sandı. Siz böyle kendinizi daha net ifade edince, aranızda bilgi ve geçmiş deneyimler olarak uçurumlar olmadığını daha iyi anlayabildik şu an.

Hanımefendi zaten o kişi Türkiye vatandaşı. Ayrıca bende zaten Almanya doğumlu bir Avrupa vatandaşıyım. İkimizde de çifte vatandaşlık var yani.
O zaman çocuklariniz için, karar alırken çok daha dikkatli olun lütfen...egonuz okşanmis şu anda, gözünüz kararmış anlıyorum ama siz de farkındasınız bence bazı şeylerin yolunda olmadığının

Hayır arkadaş ne konuşuyorsunuz deyince aslında basite indirgemek için öyle bir cevap yazma gereği duymuştum. Açıkçası hiç aklımda akademik kariyerimi söyleme fikri gelmemişti

Bence siz başlığı yanlış açmışsınız :) son mesajlarınızdan anladığım kadarıyla, siz avrupa vatandaşı bir Türksünüz, yıllarca yurtdışı eğitim ve yaşam deneyimi olmuş ve birden çok yabancı dil bilen donanımlı kariyer sahibi bir kadınsınız. Karşı taraf da aynı şekilde eğitimli, yurtdışı deneyimli, kariyer sahibi ve çift vatandaşlığı olan bir Türk.
Sadece 2 fark var aranızda
1- sizin uzun süredir belki de kendinizi bildiğinizden beri dini inancınız islam ve örtülüsünüz ancak karşı taraf 4 5 senedir dine ilgi duyuyor
2- sizin çocuklarınız var ancak karşı taraf bekâr ve daha önce bir aile ortamında bulunamamış.

İki ayrı dünyanın insanı değilsiniz o halde. Burada tek sorun 5 ay gibi kısa bir süredir flört ediyor oluşunuz. 1 sene kadar daha bu şekilde deneyip, hala kafalarınızın uyuştuğunu düşünürseniz ve çocuklarınızla karşı tarafın iletişimi güzel ilerlerse neden olmasın? Başlığı ve ilk yazışmaları okuyan için durum olumsuz gibi gözüküyor ama siz detay verdikçe ben o kadar da imkansız bir durum göremedim açıkçası.

Konu sahibinin eğitimli olup olmadığından bağımsız olarak ( ki mezun olduğu bölüme kadar yazmış zaten) yapmıştım yorumumu. Bilakis hala aynı dusuncedeyim. Eğitimli olması bir yana evliliği yeni bitmiş 2 çocuklu bir kadın olarak deneyimli bir insanın atmayacagi adımlar atmış kısa sürede. Naçizane görüşüm daha dikkatli olması yönünde, hepsi bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…