İki farklı görüşte insanın evliliği

Seda0123

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
180
123
8
29
Merhaba. 2 sene önce boşandım ve 2 çocuğum var. Tesadüfen biriyle tanıştım. Benden 10 yaş büyük hiç evlenmemiş Yurtdışında doğmuş büyümüş. 4 farklı ülkede yaşamış ve sadece 1,5 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Çevresinde hiç muhafazakâr kimse olmamış. İlk yakından tanıdığı tesettürlü benmişim. Ben muhafazakâr biriyim. 5 aydır konuşuyoruz ve aslında birbirimiz için yaratılmış gibiyiz. Bana evlenme teklif etti. Asla tekrar evlenmem diyordum. Sorum şu iki farklı dünyadan iki insanız. Yani hiç bir dini inanca yanda kültüre ait olmadan çok farklı coğrafyalarda yaşamış. Müslümanlığı sadece kimlikteymis. Şimdi dine yöneldi ve öğrenmeye çalışıyor. Bana karşı bir önyargısı yok. Beni tanımaya çalışıyorve Bana her konuda saygı gösteriyor ama benim çocuklarım var. Bu iki farklı insanın evliliği çok problemli olur mu? Ne düşünüyorsunuz? EDT: Arkadaşlar herkese görüşlerinden dolayı teşekkür ederim. Umarım hepimizin hayatı istediğimiz yönde ilerler. Sanırım daha fazla üzerinde konuşmayacağım. Sanırım konuşulabilecek herşeyi konuştuk.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kızmayın yorum yazanlara, Tayland denince ben şöyle bir durumum mutlaka. İş ayrı ama oraya gezmeye gitmiş birine %100 süpheyle bakarım. Hiç saçma değil, ABDde de Avrupada da Tayland denince akla ilk gelen şey pedofilidir, uçağa binip o tarafa giden 50lik sapık adamlardır nokta. Normal fuhuş ararsanız Avrupada zaten her yerde var ama , orası apayrı bir hikaye Taylandda fakirlikten çaresiz düşmüş insanlar var. Karşında 20$a ticaret yapan değil, aç kalmamak için her türlü boyun eğen çaresiz bir insan var, daha kötüsü bir çocuk var. Bu asla normal fuhuş değil burda çaresiz bir insanın çaresizliğinden faydalanmak var iğrençlikte gelinen son nokta. Şöyle bir tabloya giren insandan iğrenirim.

konu sahibinin sevgilisi daha önce hiç fuhuş yapmadı nokta...
ben eşimi 4 yıldır tanıyorum eş nişan sevgililik dahil öncesinde 3 yıl aynı okuldaydık(bölüm aynı) ben bu kadar kesin değilim bide adam rusya moskova tayland gezmiş
konu sahibindeki inançtan bana da lazım belki hayatı bazen bu kadar düz yaşamak lazım miss hanım

evleneceğin kişi müslüman mı peki? kültürden çok bu daha önemli.... ilk eleme şartı bu olmalı zaten.
yani müslüman olsa ne olmasa ne konuda zaten kimlikte yazdığını söylemiş konu sahibi.
bu hassasiyetinizi anlamadım zira hiçbir müslüman ülkesinde öyle saçlarınızı savurup gezemezsiniz profilindeki gibi kalkıp müslüman mı diye sorguluyorsunuz elin adamını?

Sizin oldukça samimi cevaplar yazdığınızı düşünüyorum. Kızmıyorum. Sadece olayı her yönden iyi bilmek lazım diyorum.

olmaz değil olur imkansız değil fakat sadece sizin için muhafazakar bir yaşamı seçiyorsa orada bir durup düşünmek lazım neden bir anda bu değişim neden dine yöneliyor bunca zaman yapmadığı şeyleri neden şimdi yapmak istiyor?
cinsellik konusunda uyuşacakmısınız mesela?
cinsellik konusunda daha önce deneyimleri varsa tatmin noktasında senden yana sorunları olursa ne olacak?

bir de ikinizin birlikte mutlu olması için onun senin gibi olması gerekmiyor ki?
birbirinize saygı duyarsanız her şey hallolur.
ama sırf senin için bişeyleri mış gibi yapması bir yerde patlak verecektir.
o yüzden değiştirmeden normal seyirde devam edin.

Sizin oldukça samimi cevaplar yazdığınızı düşünüyorum. Kızmıyorum. Sadece olayı her yönden iyi bilmek lazım diyorum.

Ben önce de söyledim seviyorsanız seviyorsunuzdur bunun fix bir formülü yok Madem güveniyorsunuz da böyle şeyler yapmamıştır diyorsunuz o zaman alın gitsin

Sizin onceliginiz çocuklarınız olmalıydı ama siz kültürü ön plana almışsınız bu da büyütülecek sorun değil aynı kültürde büyümüş insanların arasında da problem yasaya biliyor

üff cevap vermeye tenezzül edeyim mi cidden ?
aaa tenezzül etmişim tüh.
peki tamam.

Ben de okudum o kitabı ama hiç hatırlamıyorum beni etkilememis mi anlamadım.
Ölümünü falan hatırlıyorum ama.
Yine kendinden veren kadın olmuş diye sinirlenip beynimden sildim mi acaba ahdds:)

ya açıkçası çevremde eşinin dini inancına mobbing uygulayan aynı dine mensup kadınlar da gördüm.
veya tesettür sadece hristiyanın hayır diyeceği bir durum değil ki.
örnekleri hepimizin etrafında vardır.
şimdi banlanmayalım diye açık açık yazmayayım tek tek ama nüfus cüzdanında yazıyor diye o dine mensubum diyen ama bütün bunları yapan iki cins var malesef.
kaldı ki diğer dinlerde de kapalılık var vs vs.
yani bence din farklılığından ziyade mevzu insanlık.

Bunun üzerine sorular geldiği için kültürden bahsettim. Tabi ki önceliğim çocuklar. Zaten önceki mesajlarda ve sorumda özellikle çocuklar diyorum farkettiyseniz

Lütfen koşarak uzaklaş yok aile özlemiymiş ben eşi ölmüş biriyle ikinci evliliğimi yaptım oda derdi aile özlemim var diye nemi oldu ağzıma s...tı ne aile özlemi tüm karakteri ortaya çıktı bence evlenme çocukların elin adamının yanında sığıntı gibi bi süre sonra her hareketleri batacak seni kıskanacak çocuklarından hiç mantıklı gelmedi köprüyü geçene kadar çok kibar dünyanın en iyi insanı olurlar

Anlaştıktan sonra neden olmasın

Onun açısından değil ama sizin açınızdan çok zor olur diye düşünüyorum. Mesela ben agnostik düşünceye sahibim. Bırakın ikili ilişkiyi bunu hangi müslümanla konuşsam bana kanıtlar sunmaya çalışıyor :) Direk konuyu kapatıp kaçıyorum. Çok komik geliyor aslında bana bu çaba.. Onun basmakalıp sorduğu bir kaç soruyu benim hiç düşünmediğimi sanması o iki soruyla benim aa haklısın inandım dememi beklemesi...vs..vs... İnanan insanın çevresini inandırma çabası var,oysaki benim hiç öyle bir çabam yok ,umrum değil ,bana karışmasın yeter, o nasıl rahat edecek ise öyle yaşasın.Ancak inanan insan için 'Bana karışmasın yeter' yeterli olmuyor çünkü dini gereği tebliğ etme zorunda hissediyor kendini gibi gibi. O da bunalacaktır bir süre sonra bu diretmeden.

muhafaza ettiğiniz şey nedir bilmiyorum. muhafızı olduğunuz şeyler ilişkinize engel mi? yani kendi doğrularınızı empoze mi etmek istiyorsunuz yoksa erkek arkadaşınızın günün birinde onları değersizleştireceğinden mi korkuyorsunuz, anlamadım. insanların benzerleriyle beraberliğini sevmiyorum çünkü küçültüp azaltır insanı. çeşitlilik çok renklilik olması gereken. yerinizde olsaydım evlenmeyi düşündüğüm adam için endişeleneceğim tek konu sahip olduğum 2 çocuktan gözünün hiç korkmayışı olurdu. neden diye siz de düşündünüz mü? bir şey gerçek olamayacak kadar iyiyse gerçek de değildir diye düşünür ve asıl amacını, motivasyonunu anlamak için dikkat kesilirdim. kız ya da erkek çocuklara ulaşmak için anneleriyle evlenmek isteyen adamların hikayeleri vardır bilirsiniz, lolita vs. gibi. işte sadece bu konuda çok dikkatli olmak lazım. gerisi boş bence. mutluluklar dilerim.

Kimsenin bir şey soylememesi normal, ben olsam ben de bir şey soylemem ama garipsiyorum bunu acikcasi. Bildigim kadariyla vakti gecen namaz telafi edilebiliyor. Yani cok bilgim yok ama boyle

Kimsenin bir şey soylememesi normal, ben olsam ben de bir şey soylemem ama garipsiyorum bunu acikcasi. Bildigim kadariyla vakti gecen namaz telafi edilebiliyor. Yani cok bilgim yok ama boyle
Vakti geçen namazln kazasını yapabiliyorsun. Sevabını alamıyorsun. Sadece günah yazmıyor.
Yurtdışında insanlar inanılmaz birbirine saygılı. Dini inanç için değil sadece. Cinsel kimliğin, dış görüntün, mesleğin… Bizdeki gibi insanları sınıflandırma olayı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…