iki ev gecindirmeye mecbur bir es ...

Evlenince lay lom olmayacak bunu bil, şuan bile rahatsız oluyorsun evlenince ilişkiniz çok yıpranır.

İşiniz zor bari küçük bi dukkan acinda adam orda kendi işinde calissin.gida yada herhangi bi dukkan.başka ise girmez bu yaştan sonra.yarin birgün çocuğunuz olucak evlenince siz nasip gecinceniz boyle.ya anlascak kardeşler her kkardeş 300-400 gerçek her ay öyle gecincek onlar ya is yeri acilcak yada ayni evde yasicaniz.başka çözüm yok gibi çocuk içinde zor anne. Baba sonuçta .ahlarini almamaya calisin .

Merhaba . Çok uzatmadan anlatayım.
Sozlum , 1 seneye kadar evlemeyi dusndgum insan ve ailesi sorunum.
Babası genç ama çalışmıyor. Abisi kendine calisiyor ailesine 1 lira katmışligi yok.
Kardeşleri kuzenleri hep kendine yetiyor.
Eskiden çok iyi bir isi varmış ve bekarmis , ailesine bakiyormus. Ne güzel .
Artik yolumuzu cizyoruz. Eski işinden eser yok. Eski gelirinden eser yok .
Zar zor evlenecegiz belki de .
Ama babası ona rağmen ben bir ise gireyim diyemiyor. Hatta girmiyor bizm birikimimizden yiyorlar.
Annesi hic biraz arttrym oğlum için diyemiyor .hicbir şeyden geri kalmiyor . çok lüks yaşıyor. Artik annem ve babam sozlum için olumlu yorum yapmıyorlar bu da beni çok uzuyor .
Ne yapıtın ne ediyim . ilerde neler yaşarım bilmiyorum . yaşım 22 bu arada .Yorumlarinizi bekliyorum.
caminin minaresi uzaktan görünür diyesim geldi

ben olsam razı gelmem...

ben calısııpta benım ıcın emek harcamayan bır genç babaya sahsen yedıremem yanı...

busa ılerde sorun olur senın alacağın edecegın olur ama herseyını kısıtlı alırısn...

babaları baba degılde sözlün baba olmuş...kullandırmasın gercı oda kocaman adam

Yorumları okuyunca oldukça şaşırdım...
Sözlünüz, babası ve ailesine rağmen hayırlı bir evlat çıkmış. Aksine ben böyle bir adama sırtımı dayarım. Bir şey görmeden bile sevdikleri söz konusu olduğunda kendini ikinci plana atan bir adama, eş olarak biraz destek olunmaya çalışıldığında herkesten iyi kıymet bileceği bence ortada.
Size tavsiyem şu olabilir, evli olmak demek hayatı her şeyiyle paylaşmak demek. Eş adayınız iki eve bakmak zorunda ise siz de karısı olarak çalışır sadece ikiniz için geleceğinize yatırım yaparsınız.
Bu kadar basit aslında...

Kör yada sakat değilse çalışsın ailesine baksın babası. Sizde ayri eve cikacaginiza gore onlari bakmak zorunda degil eş adayın.

Sözlünüz, babası ve ailesine rağmen hayırlı bir evlat çıkmış. Aksine ben böyle bir adama sırtımı dayarım. Bir şey görmeden bile sevdikleri söz konusu olduğunda kendini ikinci plana atan bir adama, eş olarak biraz destek olunmaya çalışıldığında herkesten iyi kıymet bileceği bence ortada.

Size tavsiyem şu olabilir, evli olmak demek hayatı her şeyiyle paylaşmak demek. Eş adayınız iki eve bakmak zorunda ise siz de karısı olarak çalışır sadece ikiniz için geleceğinize yatırım yaparsınız.

Bu eşit bir paylaşım olmaz ki? Eşi aile bütçesini umursamayıp anne babası için çalışırken konu sahibi neden tek başına aile bütçesi için çalışsın?

tamamıyle katılmıyorum dsuncelerıne...

oldu ben rızkımdan keseyım alacagımdan eksılteyım ellerı ayakları tutan babaya ve kuzenlere kardeşlere ben ve esım calısıp bakallım...

ben kendımı kullandıramam..helekı oğlunun sırtından gecım etmeye alışmış bır aıleye asla..

Tipki benim durum( du).
Du. Diyorum cunku su an ayrildik.
Sevgilimim babasi cok gencti galiba oda 44 felandi.
Koyde yasiyorlardi sevgilim kendisi izmirde otelde calisiyordu sonrda insaata gecti.
Hep kendinden kisardi onlara yollardi.
Maas konusu oldu bi ara 1500 kazaniyordu.
Ne kdrini yolluyordu haberim yok ama askerlige gittiginde asker maasi yatsa diye bekliyordu carsida para bulunsjn cebimde diye.
Demekki pek bisy atmamis bankaya hepsini yollamis ailesine.

Babasi calismaz pek. Yazin ekin eker onu toplar kisin yatardi. Oda tabi pek gelir saglamazdi. Akraba oldugumzdan bi ara abimden en yeni model telefonu istedi getir haa unutma dedi.
Abimde bozmadan unutmazsam getiririm dedi. Adama getirirm desen bi kuru sagolla kapatir isini hediye verildi sanardi para teklifinde bulumazdi eminim. Yok eger deseydinki ben sana niye telefon getiriyim, yav ben seni denedim saka yapmistim cok pinti ciktin ve kuserdi.

Kendi telefonumu kendim odedim. Abin almadimi telefonunu sana diye sorunca.
Ben: turkiyedekilern dusundugu gibi ucuz degil avrupa ben abimden bisey istemem asla, heleki telfon hic istemem. Helede son model felan hicc isteyemem onlar kendileri zor geciniyor dedim.

Neyse, su an ayrildik ve babasindanda kendisindende kurtuldum.

Konu sahibi egerki babasi piskinse ve sevgilin bunun farkinda degilse vay haline.

Bu eşit bir paylaşım olmaz ki? Eşi aile bütçesini umursamayıp anne babası için çalışırken konu sahibi neden tek başına aile bütçesi için çalışsın?

Yanlış okumadıysam kardeşler ve kuzenler kendi kendilerine yetiyorlar yani aile bütçesine bir katkıları olmuyor ama kendi yağlarında kavruluyor denmek istenmiş.
Her durumda empati kurmaya çabalamak ilk işimdir.
Eğer o aile benim ailem olsaydı...?
Evleniyorum diye kimseyi ortada bırakmaya hakkım yok. Ailem bana olan görevini yerine getirmiyor olabilir ama eğer ben sağlam karakterli bir insansam evlat olarak 'görev'imi yerine getirmekten gurur duyardım.
Bazen hayatta ters orantı işler. Maddeler azaldıkça maneviyat, maneviyat (vicdan) azaldıkça maddeler çoğalır.
Bunu da eklemek istedim.

tamamıyle katılmıyorum dsuncelerıne...

oldu ben rızkımdan keseyım alacagımdan eksılteyım ellerı ayakları tutan babaya ve kuzenlere kardeşlere ben ve esım calısıp bakallım...

ben kendımı kullandıramam..helekı oğlunun sırtından gecım etmeye alışmış bır aıleye asla..

Başkalarının yanlışlarına verdiğimiz cevaplar, bizim aslında kim olduğumuzla ilgili çok ilintilidir.
Sizin bakış açısınızdan gidersek; neden bir aile oğlu evlenecek diye birikim yapsın?
Elin kızı gelip rahat etsin diye mi?
Yıllar boyunca kıt kanaat geçinmeyi aileler evlatları için yapınca kabul görüyor da evlatlar yapınca neden ses yükseliyor?
İsteyebilmek ve bir şeyleri hak görebilmek için aynı özveriye sahip olmak ve emek sarfetmek gerekir.

Başkalarının yanlışlarına verdiğimiz cevaplar, bizim aslında kim olduğumuzla ilgili çok ilintilidir.
Sizin bakış açısınızdan gidersek; neden bir aile oğlu evlenecek diye birikim yapsın?
Yıllar boyunca kıt kanaat geçinmeyi aileler evlatları için yapınca kabul görüyor da evlatlar yapınca neden ses yükseliyor?
İsteyebilmek ve bir şeyleri hak görebilmek için aynı özveriye sahip olmak ve emek sarfetmek gerekir.
anne baba annelık babalık görevını neden evladına yapmıyor pekiii

elın kzı gelsın oğlumuzla evlensın bızede baksın dıyemı?

ayrıca evlat zaten suan baba pozısoyununda..

evlatta yerı geldıgınde evlatlığını yapacak...ben atsın demiyorum heralde

anne baba annelık babalık görevını neden evladına yapmıyor pekiii

elın kzı gelsın oğlumuzla evlensın bızede baksın dıyemı?
İlk cümlemi tekrar yineliyorum size. Yanlış durumlara verdiğimiz cevaplar bizlerin aslında nasıl biri olduğumuzu gösterendir.
Başkalarının yanlışlarına göre hakeret edecek olursak hak veya hukuktan bahsedemeyiz zaten.
Bir anne ve babanın 'elin kızı' diye tabir edilen bir insan için özveri yapması normal ama bir evladın ailesine bakması anormal...
Açıkçası ilginç bir yaklaşım..
İlk mesajımı tekrar okursanız ben konu sahibine 'sadece ikinizin geleceği için birikimi siz yapın' gibi bir ifade kullandım. Yani konu sahibesine gidin o aileye bakın demedim.
Sözlüsünün yardımına karşı çıkmamaması gerektiğini, evinde oluşacak olan eksikleri kendisinin de tamamlayabileceğini ifade ettim.
Hele ki kadın 8 Mart'ı devirdiğimiz şu dakikalarda sadece her şeyi erkekten bekleyip de sonra 'eşitlik' kavramını her yerde bağıra bağıra söylemek oldukça ironik.

İlk cümlemi tekrar yineliyorum size. Yanlşık durumlara verdiğimiz cevaplar bizlerin aslında nasıl biri olduğumuzu gösterendir.
Başkalarının yanlışlarına göre hakeret edecek olursak hak veya hukuktan bahsedemeyiz zaten.
Bir anne ve babanın 'elin kızı' diye tabir edilen bir insan için özzveri yapması normal ama bir evladın ailesine bakması anormal...
Açıkçası ilginç bir yaklaşım..
İlk mesajımı tekrar okursanız ben konu sahibine 'sadece ikinizin geleceği için birikimi siz yapın' gibi bir ifade kullandım. Yani konu sahibesine gidin o aileye bakın demedim.
Sözlüsünün yardımına karşı çıkmamaması gerektiğini, evinde oluşacak olan eksikleri kendisinin de tamamlayabileceğini ifade ettim.
Hele ki kadın 8 Mart'ı devirdiğimiz şu dakikalarda sadece her şeyi erkekten bekleyip de sonra 'eşitlik' kavramını her yerde bağıra bağıra söylemek oldukça ironik.
ılk satırını durmadan neden tekrarlıyorsunuz?
benım kişiliğimimi çözümlüyorsunuz?
on yorumdan dokuzuyla aynı yorumu yapmışım bakılınca..
herseyı zaten erkekten beklensın dıye bır ıddıam yok
ben bır yuva kuruyorsam benım sorumluluğum bırken ıkı olucak anlamına gelır..

evlat heralde ''yerı geldıgınde'' evlatlıgıını yapıcak ilgilenıcek.

ama su konuda annede babada artık vazıferlerını kullanmalılar...

ben yaşadım cunku bunu.

ılk satırını durmadan neden tekrarlıyorsunuz?
benım kişiliğimimi çözümlüyorsunuz?
on yorumdan dokuzuyla aynı yorumu yapmışım bakılınca..
herseyı zaten erkekten beklensın dıye bır ıddıam yok
ben bır yuva kuruyorsam benım sorumluluğum bırken ıkı olucak anlamına gelır..

evlat heralde ''yerı geldıgınde'' evlatlıgıını yapıcak ilgilenıcek.

ama su konuda annede babada artık vazıferlerını kullanmalılar...

ben yaşadım cunku bunu.

Kişiliğinizi çözümleme gibi bir niyetim yok, hiç aklıma da gelmedi.
Demek istediklerimin ana fikri ilk cümledir, bu sebeple tekrar dikkat etmeniz açısından yineledim.
Kısaca, zaten hakkımız olmayan bir şeyi talep etmemiz gerektiğini savunuyorsanız fikir olarak, tersi durum olduğunda da verici olmayı kabullenmiş oluyorsunuz mantık doğrultusunda. Diğer türlüsü hep bana hep bana anlayışını ortaya çıkarıyor.
Ben de sizin yaşadığınızın tam tersini yaşadım ve eşimin ailesinin vericiğili altında eziliyorum çünkü kanıma dokunuyor.
Genç olan, çalışıp kazanabilecek olan bizlerken, bunca yıl bir şekilde biriktirdiklerini gençlerin önüne sonsuzca sunması gururumu incitiyor. Kazanıp, her şeyi geri ödeyebileceğim günü hayal ediyorum sadece...

Elbette anne baba dügün için birikim yapmasina gerek yok. Bunun ilk savunucusu benim hatta. Sadece durum burda çok farkli. Destek degilseler bile köstek oluyorlar, ve bu yalnis. Evlattan, evlatlik vazifesini yerinden getirmesini bekliyorsan, anne babadan da ayni seyi beklemelisin. Eger elin ayagin tutuyorsa, çalismalisin. Evladindan para beklememelisin. Sonuçta anne baba 40-50 yasinda oluyorlar ve hayatin bir bölümünü katletmisler. Evlat ise, hayata daha yeni basliyor. En çok o maddi, manevi destege ihtiyaci var. Yani maddi destek ile, en azindan para biriktirme imkanindan konusuyorum.

Bu arada evlatlar kendileri seçmiyor dogmayi. Anne, baba bu karari aliyorlar. Elbette geçinmeleri lazim, evlatlarina bakmalari lazim. Yani seçimin arkasinda durmalari lazim. Yani bu görevi, evladin görevi ile bir tutamazsin. Ha velev ki anne baba çok hasta, gerçekten isteseler bile çalisamiyorlar artik, elbette anne, babani yardim edersin fakat hiç kimse seni kullanmaya hakki yok. Seni doguran anne, baba dahi. Ve bu konudaki olay tam bundan ibaret. Anne lüks seyler istiyor, baba çalismiyor, ve evlat bunlara bakiyor. Bu tamamen yalnis bir durum, yani savunulcagi hiç bir tarafi yok.

ben bu sorunu yaşadım, hala da yaşıyorum. Eşimin geliri iyi olsa da düğünü masrafları eşim ve benim ailem karşıladığımız için çok sıkıntıya girdik.. Bir yerden sonra anladı benim eşim. Gerçi olan bana, bize oldu.. çok zor birşey, bir yerden sonra patlıyorsunuz, bunun tartışmasını yapıyorsunuz sürekli aranızda.. sözlünüzü en iyi siz tanırsınız, ona göre değerlendirin durumu bence..

Bu sartlar altinda sakin ama sakin evlenme ... Sozlunun aile yapisi anormal olan sana olur ...

Merhaba . Çok uzatmadan anlatayım.
Sozlum , 1 seneye kadar evlemeyi dusndgum insan ve ailesi sorunum.
Babası genç ama çalışmıyor. Abisi kendine calisiyor ailesine 1 lira katmışligi yok.
Kardeşleri kuzenleri hep kendine yetiyor.
Eskiden çok iyi bir isi varmış ve bekarmis , ailesine bakiyormus. Ne güzel .
Artik yolumuzu cizyoruz. Eski işinden eser yok. Eski gelirinden eser yok .
Zar zor evlenecegiz belki de .
Ama babası ona rağmen ben bir ise gireyim diyemiyor. Hatta girmiyor bizm birikimimizden yiyorlar.
Annesi hic biraz arttrym oğlum için diyemiyor .hicbir şeyden geri kalmiyor . çok lüks yaşıyor. Artik annem ve babam sozlum için olumlu yorum yapmıyorlar bu da beni çok uzuyor .
Ne yapıtın ne ediyim . ilerde neler yaşarım bilmiyorum . yaşım 22 bu arada .Yorumlarinizi bekliyorum.
canim sozlunle evlendikten sonra böyle gitmez elektirik su kira derken yetisemeyecek adam bunalima girer bunalima girincede buna sebep olan ailesine catacak o ailesine catinca aileside sen gelene kadar bizim oglumuz böyle degildi diyecekler bu sefer kötü sen olacaksin . Canim ben bu sorunlarin aynisini yasadim halada yasiyorum kaynanam brnim oglum ben onu büyùttüm oda bana yedirecek diyor.
Sana tek tafsiyem iyi düsün eger evlenirsende simdiden bu sorunlari cözün evlendikten sonra geç oluyor hakkinda hayirlisi

X