İki çocuk ne zormuş!!!!!!!!

adrenalin1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2009
66
1
86
İstanbul
Kızım 6 yaşına yeni girdi,oğlum 4 aylık ve ben bu hafta çıldırmak üzere olduğumu fark ettim :) Her şeye yetişmeye çalışıyorum ama istediğim gibi olmuyor.Temizlik,yemek,bebişe ayrı ilgi büyük çocuğa ayrı sabır,kişisel bakım vs.İki çocuklu anneler evinizi ,çocuklarınızı ve eşinizi aynı anda nasıl idare ediyorsunuz,bunun bir kolay yolu var mı?Yoksa geçmiş olsun mu demem lazım :))

yaa yapma ya oğlum 3.5 aylık acaba 2.olsa da kardes kardes büyüseler mi diyordum ki susuyorum::::::::::::::::::)

amanınnnn
ben çalışıyorum bi de dıodum ki kızım 5-6 yaşındayken ikinciyi yaparız hayırlısı ile dıodum
bi de çalışırken iyice zor sanırım tek yeter

Canim benim 10 yasinda oglum ve 7 yasinda kizim simdi 1 aylik bebegin var. iki cocuk ile ilgilenmek bana agir gelmiyordu ama bebek dogali yorgunluk stres hepsi ust ustus de geldi.
cocuklarin en kuuck bir seylerini bana buuyk bir seymis gibi gelmeye basladi.
kizim dogdugunda ayni durum olmustu. 2-3 aylik olasiya kadar. Allah sukur onlari buyuturken hiç zorlanmadim. simdi de oyle olacagina inaniyorum.
Kardesleri gelince cocuklarin psikojileri çok degisyor. bu zamanda sabirli olmamiz lazim canim hepimiizn. zaten belli bir zamandan sonra her sey duzene giriyor.
adrenalin canim ben birde sunu fark ettim cocuklarin yasi buyuk olunca daha farkli.
bu yonden avantajin var canim. simdi bebegimin ufak tefek seyleri için yardim bile istiyorum onlardan. en buyuk sey sabir ins...

yaa yapma ya oğlum 3.5 aylık acaba 2.olsa da kardes kardes büyüseler mi diyordum ki susuyorum::::::::::::::::::)

merhaba benim de 4,5 aylık bi oglum var. bende zaman zaman senin gibi dusunuyorum. ama sonra korkuyorum aslında birden buyuyecek ne guzel ama işte cesaret etmek gerek

seni cok iyi anliyorum ...oglumla kizimin arasinda 11 ay var ....cok zor büyüttüm ve yanimda kimse yoktu yani ne anneanne nede babaanne...öyle zaman geliyodu ki kafayi siyircam saniyordum...ama o günlerde öle yada böle gecti ..su an oglum 16 kizim 15....bende 35 ...onlara baktikta hala inanamiorum büyüdüklerine....ama yinede iyiki dogurmusum ....hayatimin anlami onlar benim ....2-3 yil daha sabret güzelim ...bi bakiorsun kocaman olmuslar...yinede bu günlerin tadini cikarmaya bak...allah kolaylik versin canim...

Evet Allah kolaylıgını versın, bugunlerını aramayacak yarınlar nasıp etsın de buyuduklerınde rahat edecez sanırım sadece
Bana da bır tane yetıyor.. vallahı ıkı tane uc tane kucuk olan ne yapsın dıyorum sureklı. sabrımda cok degıl parlayıp parlayıp sonuyorum kendı kendıme gelın guvey oluyorum yanı :)
Allah saglık uzun omur versın onlara, boyle gelmıs bugune bızde boyle goturucez.... ya sabır dıye dıye gerektıkce..

gerçekten zor olmalı...
bende 2. bir çocuğu düşünmüyor değilim..
kızım 5 yaşına girecek ay sonunda,ama hala gözüm almıyor ,
gerek 2 çocuğun bakım ve ilgisi ,gerekse onlara eşit sağlayabileceklerimin,gelecek endişesi!
ben zaten bunları düşünürken yaşım geçecek..
ama sanırım tek çocukla yetinme kararım daha baskın!
bencil olup,onu kardeşsiz bırakma vicdanım ise beni hırpalıyor:sinifsinif:

Ay hemde nasil zor ya, hele benim cadi kizim gibi cocugu olan varsamafoldumben hala emmiyor beni cadoloz :kedi: birakmak da istemiyor :1no2:
oglum 4 bucuk yasinda, benim de yasim 23 oldu ah gencecik anne oldum cok guzel, ama ikisi bi arada cok zormus, napalim sagliklari yerinde olsun, hayirli evlat olsunlar buyuduklernde rahata ereriz insallah, Allah'im acilarini gostemesin bizlere :Saruboceq:

En cok ev isi beni yoruyor, cunku kizim, daha dogru durust, gece deliksz uyumuyor 17 aylik akannehirgamyoncuiremsu

banada zor geldı 2cocuk kızım4yasında 26gunlukte oglum var encok ev ıslerınde zorlanıyorum bırde kızıma enkucuk bır sey soyledıgımızde aglıyor oda ılgı beklıyor ama bebek emzırıyor yada altını degıstırıyor oluyorum onun ısteklerını karsılayamıyorum yada gec karsılıyorum:1no2: gece uykusuz kalınca gergın oluyorum tahamulsuz oluyorum esım ne dese aglıyorum 2cocuklu olmak zormuş buyutenler nasıl buyutmus bende buyuturun allahın ıznıyle ama sukur allah omur versın yavrularıma banada sabır versın guc versın kuvvet versin :))

ayy kızlar ya ben napayım...
biri 16 aylık biri 6 aylık...ev iş yemek de bi yandan...
biri oyun ister biri kucak... ama napayım aldıramazdım ikincisini sonuçta rabbim böyle emretmiş diyip sabrediyorum...

Benim oğlum 3.5 aylık ve çalışan bi anneyim. İki yaşına gelince ikinciyi istiyodum.Ama bu topikten sonra vazgeçtim.

ben her zaman kızım olsun isterdim. ama bir oğlum oldu. ikinci çocuk istiyordum doğum yapmadan önce belki kız olur diye. kızı mızı şurda kalsın . çocuk işi zor zanaat kardeşim. hele bir de erkek olursa evde üç erkek ile kafayı yerim gibi geliyor bana. hem iki kere kaynana olmakta koyatr hani :))
düşünsenizi kadınlar kulübünde ileri de benimle ilgili gelinlerim "çıldırtan sözler" başlığında "bıktırdı bizi yıldırdı" falan yazıyorlarmış :)) aman aman bir gelin yeter de artar bile :)) (fazla mı ileri düşünüyorum ne??? :))

çok zor çok zorrr hele bizim gibi yanında kimse olmayanlar tek başlarına çocuk büyütenlerin işi gerçekten zor..ben herişmi yapıyprukızım hiçhuysuz degildir ama uyku sorunum olmasa yeminle 3 tane düşünüyrum ama geceleri şu uyku sorunu beni mahvediyor kızım 13 aylık..ama allah kolaylıklar versin..halada ikinci kesinlikle düşünüyorum bencillik yapamam ..kizimin kesinlikle kardeşi olacak ilerde asla yalnız kalmasini istemiyorum..benim eşim tek çocuk o dahaiyi biliyor zorlugunu ondan kızım 4 yaşına gelince düşünüyorum..

inş istediğin zamanda alırsın kucağına zaten o zaman kızında kendini kurtarmış olur ama kardeşsiz olmaz ama şuan oda küçük herhalde düşünülmez ama kesinlikle diyipte büyük konuşma allah verirse bişide yapamazsın benim kızımda 6 aylık inş allahım istediğimiz zmanda versin ikinci çocuğuda düşünüyorum 3 4 yıl sonra tek çocuk bencil oluyo bide kardeşler birbirlerine destek oluyolar benim 3 tane ablam var onlar olmasa kafayı yerdim kime giderdim kimle dertleşirdim bi sıkıntım olunca hemen yardımıma koşuyolar sen fedakar olucaksın çocukların için onlarda birbirlerine destek olucak ilerde allahım huysuz çocuk vermesin bakımı zor olmasın sağlıklı uysal bi çocuk olsun bakılır allahım yrdım eder

benim annem 5 çocuk bakmış köy yerinde bizim gibi imkanlarıda yokmuş şimdi hazır bezler var ıslak mendiller herşey var herşey annemin zamanında çamaşır makinesi bulaşık makinesi elektrikli süpürge yokmuş 5 çocuğun çamaşırını yıkıyomuş bide 5 çocuğa bakıyomuş onlar nasıl bakmış bizler 1 çocuğa tahammül edemiyoruz 2 çocuk bakmak çok zor geliyo bize annem diyoki ben sizin yerinizde olsam 10 çocuğa bakarım diyo bizmi rahatımıza çok düşkünüz anlamadımki

5 çocuk ne ki benim annemler 12 kardeş... 15 miş de 3 ü ölmüş...
ama eskiden teknoloji bu kadar gelişmediği için dinçmiş onlar...
şimdi herşey elimizin altında olunca zor geliyo insana... hamlaşıyoruz galiba...

ayy kızlar ya ben napayım...
biri 16 aylık biri 6 aylık...ev iş yemek de bi yandan...
biri oyun ister biri kucak... ama napayım aldıramazdım ikincisini sonuçta rabbim böyle emretmiş diyip sabrediyorum...

işin çok zor allah yardımcın olsun canım. ama bi yonden de sanslısın ikisi birden buyuyecek ne guzel. benim de 4,5 aylık oglum var bende hemen dusunsem mi diyorum cesaret edemiyorum

ikiz kızlarım var,
evimde yada yanımda sürekli sabit kalıcım bakıcım yok,
annem yakın fakat sürekli bana ait değil,
ilk 40-45 gün belki gecede toplasan bölük bölük 1.5 saat uykum yoktu,
sonra 3 aya kadar 1 er saat uyumaya başladım,
şimdi ise geceleri iki saat uyku uyumaya şükrediyorum,
birşekilde bişeylerden biraz biraz taviz vermek ve mükemmelliyetçi olmamak lazım,
önemli olan sağlık ve mutluluk,
sen keyifsiz olduğpunda onlara da sirayet ediyor,
ağlayan çocukla ağlar,
huysuzla huysuzlanırsan bu işin sonu olmaz,
buna rağmen,hamilliek ve annelik öyle güzel ki,ben kızlarım3.5-4 yaşına gelsin bir tane de tek istiyorum kısmetse,
Rabbim lutfetsin,olmayanların da yüzünü güldürsün inşallahh..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…