iki çocuk arası yaş farkı kaç olmalı

sekerzadem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2018
319
220
Tecrübeli annelerden yardım bekliyorum.4 yaşında bir kızım var eşim 2. Çocuğu devamlı istiyordu ben kızım biraz daha büyüsün diye bekledim.Simdi de diyorum ki keske 1-2 yaşındayken 2.yi de yapsaydık ikisi birlikte buyurdu sizin çocuklarınızın arasında kac yaş fark var şu anda kızım yemegini kendi yiyebiliyor tuvalet eğitimi de tamam ki zaten annem de kv. De zorlandigim veya yardima ihtiyacim oldugu zaman yanimdalar maddi açıdan biraz zorlanicagiz ama 1-2 yıl içinde rahatlariz zaten bu zamanda da kızım okula başlar off keşke eşimi dinleseydim de kızım küçüken olsaydi sizin çocuklarınızın arasında kaç yaş fark var zorlukları neler nasıl başa cikiyorsunuz??

bence en ideal yaş farkı 3-4'tür. aralarındaki yaş farkı az olunca çok gümbürtü olucak gibi geliyor bana. 3-4'ten fazla olunca aralarında iletişim resmileşir, ya da ortak nokta azalmaya başlar. çok yakın olunca eğitmesi sizin için zorlaşabilir. yani bence şu an ikinci için tam sırası. herkesin idealleri değişir tabi ama, göreceli bir kavram bu.

Çocuklarımın arası 2 buçuk yaş ben oldukça zorlandım. Çocuktan çocuğa farklılık gösterir tabi bu zorluk.

İdeal yaş farkının 4 olduğunu düşünüyorum.

Her yaşın kendi içinde zorluğu olacaktır ama ilk çocuk biraz kendi temel ihtiyaçlarını karşılamaya başlayınca kardeşin olması çok daha iyi bence. O yüzden keşke yaş aralığı az olsaydı diye hayıflanmayın.

Son düzenleme:
Oglumla kızım arası 3 yaş 2 ay. Oğlum artık her şeyi anlıyor kıskançlığı bebek dogunca cok cok dikkatli davranarak minimum düzeyde atlattık. Aman aman zor Bi durum yok alıştık yeni düzene 😃

bizim 6 yaş fark var ben isterdim ki biraz daha az yaş farkımız olsun. çünkü ben delirmek kudurmak istiyorum ama 2 annem var öyle düşünün. ama avantajı çok dezavantajı çok...

cocuktan cocuga anneden anneye degısır bu
sız kendınızı evınızı cocugunuzu bılırsınız ıkıncı cocuga maddı manevı yeterım dıyorsanız ıstedıgınız zaman yapın :)

bence en ideal yaş farkı 3-4'tür. aralarındaki yaş farkı az olunca çok gümbürtü olucak gibi geliyor bana. 3-4'ten fazla olunca aralarında iletişim resmileşir, ya da ortak nokta azalmaya başlar. çok yakın olunca eğitmesi sizin için zorlaşabilir. yani bence şu an ikinci için tam sırası. herkesin idealleri değişir tabi ama, göreceli bir kavram bu.
Yakın yaş olunca hep birinin hakkı yanıyor gibi geliyor bana . Eşimlee kardeşi 1 yaş var aralarında daha bizim düğün belli değilken bir anda ortaya çıktı kıskançlıktan ben de evlenecem dedi ailesi hiç bir şey demedi . Sonra olan bize oldu . Gelinliğimi ben aldım resmen ya. Çünkü çok canını sıktılar eşimin . Ve hala bilmiyolardır benim aldığımı . Eşim üni. mezunu daha yeni kpss çıkmış . Alım bekliyor bunlar böyle herşeyi sıkıştırdılar

Oglum tam 1 yasinda. Esimin is durumu kesinlesse aninda yapacagim 2. Yi. Ama su an en az 6 ay beklemek mecburiyetindeyim. Oglum arkadaş diye deliriyor. Sokaktaki cocuklara sarılmak icin koşuyor. Yani onun boyle bir ihtiyaci oldugunu düşündüğümden biraz acele ediyorum. Biraz da pes pese olsun, bilgilerim tazeyken büyüyeyim ve cocuk büyütme defterini ilelebed kapatayım istiyorum.
Ama bunlar tamamen sizin enerjiniz ve çocuğunuzun neye ihtiyaci olduğuna bagli.

Benim iki oğlumun arası 5 yaş.Belki 4 olsa daha rahat ederdim ama daha azını tavsiye etmem şu aralık bile çok iyi.Büyük oğlum okula başladı ufaklıkla başbaşayız ikincisi de aynı ilgiyi alakayı görmüş oluyor tek çocuk konforunda abi yokken tüm vaktim onunla geçiyor herkes mutlu mesut :KK39:

Benim iki oglum var yaş farklari 3 yas 2 ay ..ben zorlandim cocuktan cocuga degisir bence..ama siz biran önce baslayin malum oldu dogdu diyene kadar belliki 5 yas olacak daha da fazla olmasin

Aile dinamikleriyle alakali bir durum bu. Eşiniz size yardımcı mi yaşınız kaç eğer ev hanimiysaniz 3 4 bence ideal.ben çalışan birisiyim kizlarimin arası 2 yıl. 3 yıldır çalışmıyorum 9 ay daha cslismayacagim bud hafta da 5 gun gelen yardımcım var rahatım yani. Ama bunların oluşması için uzun süre birikim yaptık tek maaş 2 cocuk gerçekten zor

Ben hep mesela büyük olan ilkokula başladığında, diğeri küçük bebek olmasın istedim.
Nasip olursa, bebeğim doğduğunda, oğlum 4 yaş 2 aylık olmuş olacak.
Bizim için ideal oldu inşallah.
Ama bu her aileye göre çok değişken bir soru bence.
Benim oğlum biraz sendromlu bir çocuktu.
Öncesinde kardeş olması bizim ölüm fermanimizi imzalamamiz olurdu 😁

Benimkilerin arasi tam 3 yas, ilk yil cok zorlandim, o yuzden sanki 4 yas daha iyiymis diye dusunuyorum.

5 yastan sonrasi da yine anneye gore degisir,
ben sahsen ayni aktiviteleri yapmayi tercih ettigim icin 5 yastan fazla yas farki hic istemedim.
Ama daha fazla yas farki olup da iyi ki boyle oldu diyen cok tanidigim da var, biraz aile yapisina, cocuklara ve tabi ki ebeveylerin ikisinin de kisiligine bagli bir durum. Yaslar yakin olunca yasanan sorunlar oldugu gibi tersinde de farkli sorunlar luyor cunku.

Evliliğe, eş ile ilgili duruma, çocuğunuzun durumuna (Şımarık,uslu vs. gibi), maddi duruma, sağlığa gibi bir çok etkene göre değişecek bir durum. Yani bu kesinlikle kişiye özel bir durum :kahve:

Kızlarımın arası 3 yaş. Kardeş kıskançlığı ve büyüğün büyüme ataklarını saymazsak herşey mükemmel. Ama ne yazık ki sayıyoruz, o yüzden azıcık hallaç pamuğu kıvamındayım. :confused: Bu işlerin kesin bir cevabı yok. Her çocuğun mizacı farklı. Ebeveynlerin mizacı da öyle. Ebeveynlerin aldıkları yardım imkanları farklı. Kardeş kıskançlığı arada kaç yaş olursa olsun az çok olan bir şey. Siz kendinizde o gücü buluyorsanız altından kalkarsanız.

Benim 1 numara 9,5 yaşında, 2 numara 8 yaşında, 3 numara da 2 yaşına girmek üzere. Yani 1 ve 2 arası çok yakındı, 2 ve 3 arası 6 yaş. İki durumu da yaşadım yani, ikisininde kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Bana sorarsan ben az yaş farkını tercih ederim.

X