Merhaba, benimde henüz 5,5 aylık bir bebğim olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. İlk günlerde acaba emecek mi ya emmezse, ya sütüm gelmezse endişelerimi yaşarken birçok hayat hikayesiyle karşılaştım. Öncelikle her çocuk emecek diye birşey yok inanın buna. Benim 2 tane kuzenim 2side prematüre olarak dünyaya geldiler ve halamın ikisindede hiç sütü gelmedi, doğdukları günden beri mamayla büyüdüler. Şimdi ikiside kapılardan sığmıyo 1,90 boylar, bir o kadar da zekiler ikiside üniv.mezunu. Sonrasında yine çok yakın bir arkadaşım sadece 2 ay emmiş, bundan 30 sene evvel annesi onu sütçünün inek sütüyle beslemiş, düşünün mama bile yok. O yüzden anne sütü almayan her çocuk hasta, zayıf, yada süt alanlara göre daha az zeki olacak diye birşey yok bunu unutmayın. Elbette o emzir me duygusunu uzun zamanlar tatmanız ve sağlıkla emmeleri çok iyi olurdu ancak, dua edin allaha 5 aylık bebeğiniz henüz bırakmasın, bıkmadan usanmadan onu memenize tutun, gözlerinin içine bakın ve onunla konuşun. 'annecim lütfen em, bu senin sağlığın için çok önemli, bunu bulamayan milyonlarca bebek var diyin' görün bak anlıycak. Her şeyi denediniz fakat artık emmeyeceği aşikar, o zaman sağın sütünüzü hiç bıkmadan atın dolaba, mama yaparken su yada inek sütü kullanacağınıza dolaptan çıkarır kendi sütünüzü katarsınız, böyle yapan birçok insan var.
Sütünüzle ve sağlıcakla kalın :)