Bebek Beslenmesi İki cocugumuda emziremedim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

PelinBereket

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
10
0
16
Şanlıurfa
İlk oglum memeyi hic tutmadi mamayla buyudu.simdi bes yasinda .hep hasta zayif direncsiz bi cocuk.ikinci oglum bes aylik.bu gune kadar zorla emzirdim.her defasinda savasarak.4. Ayinda doktor gelisimini zayif bulunca mama takviyesiy ap dedi.mamaya basladim simdide anne sutunu birakiyo.gunde uc kez falan emzirebiliyorum.o da uykusunda.yani memeyi birakmak uzere.bu nasil bi kaderdir.digeri emmedi bari bunu emzirebilseydim doyunca.napiyim ben biri yardim etsin lutfen

Merhaba, benimde henüz 5,5 aylık bir bebğim olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. İlk günlerde acaba emecek mi ya emmezse, ya sütüm gelmezse endişelerimi yaşarken birçok hayat hikayesiyle karşılaştım. Öncelikle her çocuk emecek diye birşey yok inanın buna. Benim 2 tane kuzenim 2side prematüre olarak dünyaya geldiler ve halamın ikisindede hiç sütü gelmedi, doğdukları günden beri mamayla büyüdüler. Şimdi ikiside kapılardan sığmıyo 1,90 boylar, bir o kadar da zekiler ikiside üniv.mezunu. Sonrasında yine çok yakın bir arkadaşım sadece 2 ay emmiş, bundan 30 sene evvel annesi onu sütçünün inek sütüyle beslemiş, düşünün mama bile yok. O yüzden anne sütü almayan her çocuk hasta, zayıf, yada süt alanlara göre daha az zeki olacak diye birşey yok bunu unutmayın. Elbette o emzir me duygusunu uzun zamanlar tatmanız ve sağlıkla emmeleri çok iyi olurdu ancak, dua edin allaha 5 aylık bebeğiniz henüz bırakmasın, bıkmadan usanmadan onu memenize tutun, gözlerinin içine bakın ve onunla konuşun. 'annecim lütfen em, bu senin sağlığın için çok önemli, bunu bulamayan milyonlarca bebek var diyin' görün bak anlıycak. Her şeyi denediniz fakat artık emmeyeceği aşikar, o zaman sağın sütünüzü hiç bıkmadan atın dolaba, mama yaparken su yada inek sütü kullanacağınıza dolaptan çıkarır kendi sütünüzü katarsınız, böyle yapan birçok insan var.

Sütünüzle ve sağlıcakla kalın :)

anne sütünü bırakmaması için deliği çok küçük bir biberon alın ben öyle yaptım şimdiye kadar bırakmadı ama benim de sütüm yok olsa yavrum ne güzel emecek nerdeyse hiç sütüm yok hala pes etmiyorum emziriyorum ama bir çay kaşığı kadar çıkıyor ilk oğlumda bu oğlumda doğduğu günden beri mama yediler ama ilk oğlum öyle çelimsiz falan değil gayet sağlıklı ikisinde de sütüm çoğalsın diye burda yazan ve etrafımdan duyduğum ve internetten araştırdığım her şeyi yaptım eczaneden bitkisel ilaçlar aldım içtim hiçbir şey fayda vermedi hatta artacağına azaldı şimdi bıraksam bırakabilirim ama sadece emme duygusunu yaşasın diye o bir damla sütü de veriyorum çok mücadele ettim ama rahat olmak lazım kısmetleri ne kadarsa o kadar artık eşim bile isyan etti hergün birşey duyup ona sipariş veriyordum o da bu yöntemler sütü 60 cc olan ve iki katına çıkarmak isteyenlerde işe yarar senin bir çay kaşığı sütün artsa ne kadar artacak ancak bir çorba kaşığı olur vazgeç artık dedi ben de yiyip içme işinden vazgeçtim sağmaktan da çoktandır vazgeçtim

Tesekkurler yazdiklariniz icin belki ilerde bu psikolojiyi ustumden atarim ama su anda cok kotuyum.bu gun hic emmedi.emmedigi icin de sutumde azaldi galiba.isin kotusu mamayida dogru durust yemiyo.5 aylik cocuga 60 cc lik mama hazirliyorum.zaten kiloku bi cocuk olsa ac birakiyim acikinca memeyi mecbur yer derdim.ama kilo kaybetmesinide goze alamiyorum.zaten 2 kilo dogdu.ne hallerle getirdim bu kiloya...

Canım mutlaka ve mutlaka elektrikli bir süt pompası al ve sütünü sağarak da olsa vermeye çalış. Benim oğlum da mememi tutmadı ve 5 aylığız. Sadece anne sütü alıyor şükür.
Yalnız gelişimi için başka bir doktora daha göster derim ben. Bazı doktorlar çok mamacı oluyor. 4. aydan sonra zaten kilo alımları azalıp boyları daha çok uzayacak demişti bizim doktorumuz. Ki zaten 4. ayında sadece 300 gr almıştı ama endişelenme gayet normal dedi ve başka birşey vermene gerek yok anne sütüne devam demişti.

Sağmaktan niye vazgeçtin ki arkadaşım ya? Sütün memen boşaldıkça gelir. Ben 5 aydır gece gündüz demeden düzenli sağıyorum üstelik bebeğime kendim bakıyorum hep yalnızım yani.

Aynen katılıyorum yazdıklarınıza.

Sağmaktan niye vazgeçtin ki arkadaşım ya? Sütün memen boşaldıkça gelir. Ben 5 aydır gece gündüz demeden düzenli sağıyorum üstelik bebeğime kendim bakıyorum hep yalnızım yani.

Sutum simdi iyice azaldi genede sagsam artarmi bu zamandan sonra.zaten cok bol bi sutum yoktu ilk zamanlarda da.hatta bazilari sutun az oldugu icin bebek emmek istemiyordur dedi.agzina az geldigi icin vazgeciyor olabilirmis.bende bilmiyorum iste.simdi ek gidaya basladim.meyve ve yogurt veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…