• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki arti iki esittir bes / kisa film

Kısa filmler , vermek istediği mesajı en hızlı şekilde adrese teslim ederler .Bu filmde öyle olmuş , mesaj iletim konusunda son derece başarılı.

Konu siyaset gündemine açılınca merak ettim ; Türkiyenin siyasi hayatının bu şekilde ilerlediğini mi düşünüyorsunuz ?

Yani birileri çıkıp , bizi tüm doğru bildiklerimizden gözümüzün içine baka baka döndürüyor , çoğunluk gerçeği biliyor ama susuyor , birileri hayır dediğinde de cezalandırılıyor...

İyi senaryoymuş böyle ise.

Pollyannacılık oynamayacağım , araştırmayan insan çok .Doğruyu öğrenmek yerine , birinin arkasından gitme kolaycılığına kaçan .Ama bildiği doğrudan , korkusundan vazgeçen insan sayısı pek büyük rakamlar değildir.

Bu insanlara düşünmek senin ne haddine denildiğinde , evet haklısınız efendim mi diyorlar ?

Vah ki ne vah ... Eğitimsiz olabilirler ama onursuz olduklarına asla inanmam . Cesurdurlar da bildiklerini söylerler .

Büyük bir genelden bahsediyorum , benim için istisnalar kaide bozmaz.

Ausencia, nedensiz yere büyük bir evham yapmissin. Hem yazmissin hem sormussun hem de bosluklari kendi kendine doldurmussun, farkinda misin?

Benim cok hosuma gitti bu kisa film, cok ciddi bir mesaj iceriyor. Sadece hosuma gittigi icin ve üzerinden sadece Türkiye degil, baska ülkelerdeki politikalari tartismak, insan psikolojisi üzerine konusmak ve sosyoloji okuyan ve bu konulara ilgi duyan insanlarla sohbet etmek icin acmis olamaz miyim bu konuyu?

Insanoglu cesit cesit, bu filmi izlediginde insanlarin olaya nasil baktiklarini filmi nasil cözümlediklerini hangi mesaji aldiklarini merak etmis olamaz miyim?

Kompleks gibi gelmeye basladi artik bu durum bana. "Egitimsiz olabilirler ama onurlu insanlar." savunmasina ihtiyac duyma psikolojisinin neden yaratildigini anlamis degilim. Diyelim ki öyle, diyelim ki ben genel anlamda "egitimsiz" insanlarin dayatmalara sürekli "evet" yaniti verdiklerini düsünüyorum. Bunu karsilikli konusmak gerekiyorsa dahi " vah ki ne vah..." tepkileriyle mi konusmamiz gerekir?

Ben aslinda siyaset kadar, insan psikolojisi ve sosyoloji ile de ilgileniyorum. Ilgileniyorum ama bu ilgi düzeyininin yetersizliginin de farkindayim. Bu forumda sosyoloji ve psikoloji okudugunu bildigim insanlar da var. Onlarin yorumlariyla genel anlamda devlet politikalarini da katip harmanlamak istiyor olamaz miyim?

Takim tutar gibi parti tutmak konusuna deginmistik daha önce bunu AKP`li MHP`li CHP`li demeden ayirmadan ayristirmadan genel anlamda politikacilarin dayatmalari üzerinden giderek bizi yönetenlere ihtiyacimiz var mi sorusunu tartismak istiyor olamaz miyim?

Bir ögretmen izlediginde bu kisa filmi, ilk gördügü sey "ezberci egitim sistemi" olamaz mi? Buradan hareketle bu konu basligi altinda nasil daha iyi bir egitim aliriz/veririrz tartismasi yapamaz miyiz?

Kaliplara sikismaya gerek yok, evhamlara da hic gerek yok, herkesin bakis acisi farklidir. Genis düsünerek bir kisa filmden bir cok seyi anlamayi ve anlatmayi hedeflemis olamaz miyim?

Sevgiler.

Yok yok öyle değil ...Şimdi tam farklı bir bakış açısı daha eklemek için girdim ki , cevabını gördüm .Neyse ben onu da yazayım .

Videoyu daha önce izledim ben , altındaki yorumlar da genellikle bu şekilde bir algıya mahal vermişti , konuda siyaset gündemine açılınca hemen insanın aklına siyaset ve video ilişkisi geliyor , aksi halde sinema bölümde açılabilirdi.Tavisye niteliğinde mesela....

Neyse , ben bu videoyu salt bir kısa film olarak değerlendirdiğimde ; ayakta alkışlıyorum .

İnsanlar yüzyıllar boyunca bir çok konuda işin aslınını bilmeden 2+2=5 eder matematiği ile bildiğini sanıyor.

Yanlış bilinen tarih , yanlış öğretilen din , yanlış aşılanan insan sevgisi ....

Sonra çok bildiğimizi sanıp meydanlara 2+2=5 eder diye bağıra bağıra çıkıyoruz .Bekliyorz bize de biri kral çıplak desin diye , öyle bir öğretilmişiz ki , sorgulamktan bile çekiniyoruz .

Bu şablonda süper bir mesaj , yapımcısına tekrar tebrikler.

Mesajın tamamını şimdi okudum , zira bir an önce aklımdaki yazmak istemiştim .Kompleks , evham vs....olmamış.

Son düzenleme:
Ausencia, nedensiz yere büyük bir evham yapmissin. Hem yazmissin hem sormussun hem de bosluklari kendi kendine doldurmussun, farkinda misin?

Yok önce sormuşum , sonrada altına kendi yorumumu yapmışım .

Video paylaşmışsın , yorum sizin demişsin ... Bu da benim yorumum !

Elbet o insan psikolojisinde benimde bir yerim vardır ama bunu forum ortamı üzerinde evham , kompleks vs.. gibi kelimelerle nitelendirmek işin uzmanının bile sınırı dahilinde değildir.

Ben yorumumu yaparım , yorumum yorumlasın diye beklemem .Böyle cevap verilince , olmuyor , uzuyor , tatsızlaşıor vesselam ....

Konu siyaset gündemine açılınca merak ettim ; Türkiyenin siyasi hayatının bu şekilde ilerlediğini mi düşünüyorsunuz ?

Yani birileri çıkıp , bizi tüm doğru bildiklerimizden gözümüzün içine baka baka döndürüyor , çoğunluk gerçeği biliyor ama susuyor , birileri hayır dediğinde de cezalandırılıyor...

İyi senaryoymuş böyle ise.

Pollyannacılık oynamayacağım , araştırmayan insan çok .Doğruyu öğrenmek yerine , birinin arkasından gitme kolaycılığına kaçan .Ama bildiği doğrudan , korkusundan vazgeçen insan sayısı pek büyük rakamlar değildir.

Bu insanlara düşünmek senin ne haddine denildiğinde , evet haklısınız efendim mi diyorlar ?

Vah ki ne vah ... Eğitimsiz olabilirler ama onursuz olduklarına asla inanmam . Cesurdurlar da bildiklerini söylerler .

Büyük bir genelden bahsediyorum , benim için istisnalar kaide bozmaz.

Yok yok öyle değil ...Şimdi tam farklı bir bakış açısı daha eklemek için girdim ki , cevabını gördüm .Neyse ben onu da yazayım .

Videoyu daha önce izledim ben , altındaki yorumlar da genellikle bu şekilde bir algıya mahal vermişti , konuda siyaset gündemine açılınca hemen insanın aklına siyaset ve video ilişkisi geliyor , aksi halde sinema bölümde açılabilirdi.Tavisye niteliğinde mesela....

Neyse , ben bu videoyu salt bir kısa film olarak değerlendirdiğimde ; ayakta alkışlıyorum .

İnsanlar yüzyıllar boyunca bir çok konuda işin aslınını bilmeden 2+2=5 eder matematiği ile bildiğini sanıyor.

Yanlış bilinen tarih , yanlış öğretilen din , yanlış aşılanan insan sevgisi ....

Sonra çok bildiğimizi sanıp meydanlara 2+2=5 eder diye bağıra bağıra çıkıyoruz .Bekliyorz bize de biri kral çıplak desin diye , öyle bir öğretilmişiz ki , sorgulamktan bile çekiniyoruz .

Bu şablonda süper bir mesaj , yapımcısına tekrar tebrikler.

Mesajın tamamını şimdi okudum , zira bir an önce aklımdaki yazmak istemiştim .Kompleks , evham vs....olmamış.

Ausencia, takdir edersin ki, konuma daha önceki önyargilarinla yazan kisi sensin. Daha önce bu film hakkinda okumus oldugun yorumlar ve algilarin nedeniyle hem elestirmis hem de arkasindan: "iyi senaryoymus böyle ise" diyerek cevabimi dahi bilmeden cevap da olusturmussun. Üzerine vah ki ne vah demissin.

Bu durumda aklima ilk gelen seyin "evham" olmasi cok normal bir durum bence.

Sinema bölümüne acmadim bu konuyu cünkü sinema bölümünde siyasetin, yönetim sistemlerinin, insan haklarinin, egitimin, cocuklarin geleceginin, sosyolojinin ve psikolojinin vs ayni cati altinda sinema basliginda yorumlanabilecegini düsünmedim.

Keske önyargilarina yenilmeyip tam tersine ikinci mesajindaki üslubunu kullanarak "
Yanlış bilinen tarih , yanlış öğretilen din , yanlış aşılanan insan sevgisi ...." üzerinden baslasaydin cok daha harika bir baslangic yapmis olurduk hem okuyanlar adina hem de "konu basligi" adina...

Üzücü bir durum oldu benim icin konunun böyle baslamasi. Ne umdum ne buldum durumu.

Not: Daha fazla uzatmazsak sevinirim.

Son düzenleme:
Burada vurgulanan insan onursuzluğu değil, korku rejimi... Korku, insanın en büyük zaaflarındandır.
Korkuya kapılmak da onursuzluk değildir. Sessiz kalan ve hakkını savunmayanları ben onursuz
olarak yorumlamadım ama mesela 'Sussana, hepimizi yakacaksın.' tavrı iyi bir onursuzluk örneği...

Araştırmadan konuşmak ve önümüze sunulan bilgiyi, öğretiyi gerçek gibi kabul etmek ne yazık ki
teknoloji ile, korku dayatması kullanmadan bile mümkün hale geldi. Sorgulamadan inanıyoruz.
Sıkıntının başlıca kaynağı bu (şahsi görüşüm)...

Bakın Maliye Bakanımız bile Twitter'ında ileti olarak bir hayal kahramanından alıntı yapmış...
İsmin kime ait olduğunu sorgulamamış...

Bu video sanırım George Orwell'ın 1984 kitabındaki olaydan esinlenilerek çekilmiş... Bana o kitabı
hatırlattı.

ben insan ikilemine takılıyorum.
neden?
insanlar olarak doğrunun ne olduğunu biliyoruz ama maalesef hayır diyemiyoruz.
çünkü birisi diyor.
kabul zorunlu keşke biraz sorgulasak belki biz de haksız olabiliriz ama keşke sorgulasak.
aile de böyle ilişkiler de böyle bakın burada okulda bile böyle.
inşallah nesiller ''ben de böyle düşünüyorum '' demeyi öğrenir.

Gündemle alakalı müthiş bir kısa film lambım.

Türkiyede, 2+2=4 diyen susturuldu hep şimdiye kadar. Çok net.

Şimdi meydanlar 2+2=4 diyenlerle dolu, 2+2=5 diyenlerle değil.
Bu da çok net.2+2=4:ssz:

Binleri susturmak güç oluyor haliyle.
Çok yöntem denendi ama tutmadı hiç biri.

Dur bakalım şimdi farklı hassasiyetlere dokunulmaya başlandı.
Bu işin sonu nereye varacak göreceğiz.

$1013917_10151702803984868_1150418910_n.jpg ...............

Back