Sorunlu bir aile de büyüdüm malesef. Yaşıtlarım koşup oynarken ben annem ve babamın kavgaları arasında kardeşlerime bakmaya çalışırdım. İkisini de çok severdim hele babamı çok ayrı her kız gibi.. Malesef babamın başka bir kadınla ilişkisi varmış kavga sebepleri buymuş.. Bu kavga hiç bitmedi aksine yıllarca sürdü, babam la annem ayrılmadılar ama hiç bir zaman sıcak bir aile ortamımız olmadı. 4 Kardeştik en büyük ben olduğum için sorumluluk benim üzerim deydi babam genellikle dışarda olurdu, her baba gibi akşam yemeklerinde gelmezdi. Annem ise bizi aç açıkta bırakmadı aksine çalıştı çabaladı baktı bize, çok yıprandı , ama hep mutsuzdu , ne yapsam beğenmez memnun edemezdim onu..Bir defa kızım yavrum demedi, gergin mutsuz ve öfkeli bir anne.. Babamın yüzünden böyle olduğunu biliyordum, ne ayrılıyorlardı ne de araları düzeliyordu. Annem hep diğer kadına küfür ediyordu , yıllar böyle geçti.. Hiç bişey değişmedi babam başımızı sokacak bir ev aldı bize annem de bu evden sonra sakinleşir diye düşündüm.
Sorun şu ki bu yaşadıklarım bende korkunç bir karamsarlık bıraktı, evliliğe inancım yok olmadı hiç.. 35 yaşındayım kendime ait bir hayat kuramıyorum. Annem hala çok mutsuz karamsar 24 saatin 12 saati babama küfrediyor ve ben bunları duymaktan bitap düştüm ,yardımcı olmaya çalıştım ona ama ben onu toparlayacağıma o beni aşağı çekti çekiyor. İşten eve gittiğimde mutlu enerji dolu olsam bile ne yapıp yapıp 30 yıllık konuları getiriyor önüme.. Evet acı çektin üzüldün ama yeter, bizi de düşün duymaktan yoruldum. Geleceğim senin acılarının gölgesinde boğuluyor..
Çok çaresizim ona banane diyemiyorum annem çünkü ama benim de kendi hayatıma bakmam lazım .. Sürekli yakaran beddua eden mutsuz bir anne ile nasıl olacak ki ?
Sorun şu ki bu yaşadıklarım bende korkunç bir karamsarlık bıraktı, evliliğe inancım yok olmadı hiç.. 35 yaşındayım kendime ait bir hayat kuramıyorum. Annem hala çok mutsuz karamsar 24 saatin 12 saati babama küfrediyor ve ben bunları duymaktan bitap düştüm ,yardımcı olmaya çalıştım ona ama ben onu toparlayacağıma o beni aşağı çekti çekiyor. İşten eve gittiğimde mutlu enerji dolu olsam bile ne yapıp yapıp 30 yıllık konuları getiriyor önüme.. Evet acı çektin üzüldün ama yeter, bizi de düşün duymaktan yoruldum. Geleceğim senin acılarının gölgesinde boğuluyor..
Çok çaresizim ona banane diyemiyorum annem çünkü ama benim de kendi hayatıma bakmam lazım .. Sürekli yakaran beddua eden mutsuz bir anne ile nasıl olacak ki ?