• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki adam bir kadın

şimdi daha 3,5 aylık bir evlilik,boşan diyesi gelmiyor insanın,burdan bakınca çabalamak gerekir gibi duruyor.Halbuki kendi başıma gelse bir gün bile tahammül edemezdim herhalde bu adama.Biz kadınların yaratılışı böyle galiba,bir sorun gördük mü,illa çözücem de çözücem,düzelticem diye diye,kendimizden birşey bırakmayana kadar çırpınıp duruyoruz.Halbuki düzelecek şey var düzelmeyecek olan var,önce onu tespit edebilmek lazım.Oturup iyice bir ölçüp biçmek lazım bu evliliği ve eşini.Bazen bir umut vardır sadece bizim görebildiğimiz,o umudun peşinden gider,bir ihtimal belki düzeltiriz.Ben bu ilişkide bir umut göremedim senin açından,bir de sen bak var mı yok mu.Varsa bile,bir arkadaşımız yazmış yukarda,düzelttim ama sinir hastası oldum diye,yıpranırsın,iyi kötü bir netice alacaksın belki ama değecek mi yaşadıklarına bir düşün.
Her çeşit kötülüğe de katlanıyoruz galiba,ama nezaketsizlik,kabalık kadar bir kadını bir erkekten soğutan birşeye rastlamadım.

Canim evliyken bir baska insani düsünmen cok yanlis.
Belki bunalimdasin, ondan böyle konusuyorsun ama sana eskiden acilmis bir adamla ne isin var, neden görüsüyorsun hala?
O sana cik gel diyecek tabi, seni istiyor hala.
Yapma bunu.
Elin adaminin lafina kanma.

Esine biraz daha sans tani.
3 ay cok kisa süre, evli arkadaslarda bilir, bazi seylerin yerine oturmasi lazim arkadaslarinda dedigi gibi.

Ayrilmayi düsünmek yerine esine verdigi ilgiyi minimuma indir.
Kacan kovalanir hesabi.
Birazda sen kac. Bakalim ne olacak.

Eger sana hala hakaret etmeye devam ediyorsa, ozaman al karsina konus.
Cekemiyorum bu hakaretlerini de.
Istemiyorsan bitsin de.
Sonra verdigi cevaba göre bir karar alirsin.

ama o ücüncü sahisla alakani kes.
Esine baska bir bayan böyle deseydi napardin?
yanlis..

bende kurtarmaya değicek bişey göremedim diyen arkadaşlarıma katılıyorum: ama tabi sende biter sen kurtarmaya değer bişeyler görebilirsin belki. üç ay dolu dolu yaşadın eşinle muhakkak mutlu günlerinde olmadı diildir herhalde. eşin biraz fazla kaba geldi bana. bu kabalığından ötürüde yaptığı güzel şeylerde sana gözükmez bi noktadan sonra. diğer adamada bişey diyemiycem sen konuşmasan o seni aramazdı muhtemelen o konuda senin hatan olduğunu düşünüyorum. bu yüzden eşini eski kız arkadaşından kıskanmaya hakkın olmadığını düşünüyorum. ama yinede insanız şaşar beşeriz herkes hata yapabilir önemli olan hataları telafii edip tekrarlamamaktıryerimseniben

canım ya sıkma canını ,ilk zamanlarda birbirinizin huyuna suyuna alışana kadar çok kırılırsın ve emin ol karşı tarafıda kırarsın...biraz zaman ver kendine,zamanla birbirinize daha iyi adapte olabileceğinizi düşünüyorum...diğer olaya gelince bak eşinin başka biriyle azda olsa ilgilendiğinden bahsetmişssin farkında mısın ama aynı şeyi, sende yapmışsın....denize düşen yılana sarılır misali yapma sakın...eğer biteceksede bir başkası için bitmemeli...erkek değil mi al birini vur ötekine hepsi aynı.....

cok sasirdim acikcasi
yeni evlisin yeni bir ortamdasin ve alismani sagliycak kisi esindir.
onun yaptigina bakilirsa kendi alisamamis evlilige.
bir insan evlilikde bile kocasini karisini taniyamiyorki nisanlilik doneminde taniyabilsin(nisanliyken tanimadinmi diyen arkadaslar icin dedim :))
senin hatan bu konuda arkadaslarin dedigi gibi esinin nikahindayken baskasiyla gorusmen.
daha evliligin ilk zamanlarinda boyleyse bosan kurtul.
bosan demek haddime degil ama anlattiklari dogrultusunda budur yani.
bosanmiycaksanda uzun muddet cocuk yapma...

burda bazı seni suclayanlar olmus.neden? bazen hemcinslerimiz ne acayip yargılıyorlar değil mi? arkadaslar sorarım size (canım ozur dilerim şimdiden yazacaklarım için..) hanginiz cekersiniz bu adamı,ya da cekerseniz neden cekersiniz? hakaret var hem de 3 aylık evlilkte adam sanki zorla evlenmiş gibi anlattıklarına gore.kadınlık gururunuz kırılmaz mı? siz opmek için geliyorsunuz o sizi itiyor,sizce burda sevgi aşk var mı?dikkatinizi tekrar cekerim 3 aylık evlilik cicim ayları!!! değişir diyenler buna gercekten inanıyorlar mı?

çok yanlış giden seyler var.bak arkadasım durum vahim.bu adam değişmez belki daha bile beter olur.sana yazık değil mi?mutlu olmak sevmek,sevilmek varken bu reva mı?sizinki evlilik falan değil bence.ben olsam gercekten bosanırım.beni seven biriyle evlenirim ama acele etmem.ayrıca toplum ne der diye dusunme.kimse senin hayatını yasamıyor ben ne bosananlar gordum 1 aylık evli.dert etme inceldiği yerden kopar.zaten sizinki olmus pamuk ipliği.boşanmak gibi bir cesaretin yoksa henuz bari cocuk yapma.

Konunun başını okumaya başladığımda eşine kızmıştım ama sonlara doğru geldiğimde sana daha da fazla kızdım :kızgın:
Sebebi ise aklında başka birisinin olması. Yanlış hemde çok yanlış.
Senin aklında başka birisi yada olasılıklar varsa kocan ağzı ile kuş tutsa sana yaranamaz her hareketi batar. Diyelik ki eşin gerçekten öyle, bu insanla bir süre nişanlı kalmışsın böyle olduğunu anlamışsın keşke başlamasaydın bu evliliğe. Hee eşin hatasız da demiyorum insan eşim dediğine hakaret etmez, başkasının yanında küçük düşürmez. Ama bunları güzellik ile anlattığında mutlaka anlaması gerekir. Şu aşamada evliliğinin rayına girmesi için zaman ve caba sarf etmen lazım. Öteki kişi ile kesinlikle ve kesinlikle görüşme. Sonunda üzülmeni istemeyiz.:teselli:

canım ben öncelikle sıkıntılarını bize anlattığın gibi eşinede anlatmanı öneriyorum.seni kıran üzen tüm davranışlarını ,seni ne kadar üzdüğünü ona anlat.bakalım sana ne diyecek kendini değiştirmete çalışacakmı.
3 aylık evlilik böyle olmamalı benim eşimde sinirlidir ağzı bozuktur hatta pek sevgisini dile getirmez ama bu kadar soğuk durmaz başkasının yanında küçük düşürmez.bu aylar sizin en güzel aylarınız olmalı
ama diğer erkek konusuna gelince...bencede evliliğini başka bir erkek için bitirme.bitecekse mutsuz olduğun için bitsin.önce biraz çabala onunla konuşl olmuyorsa bitir.nacizane fikrim şu durumda çocuk yapma

Konunun başını okumaya başladığımda eşine kızmıştım ama sonlara doğru geldiğimde sana daha da fazla kızdım :kızgın:
Sebebi ise aklında başka birisinin olması. Yanlış hemde çok yanlış.
Senin aklında başka birisi yada olasılıklar varsa kocan ağzı ile kuş tutsa sana yaranamaz her hareketi batar. Diyelik ki eşin gerçekten öyle, bu insanla bir süre nişanlı kalmışsın böyle olduğunu anlamışsın keşke başlamasaydın bu evliliğe. Hee eşin hatasız da demiyorum insan eşim dediğine hakaret etmez, başkasının yanında küçük düşürmez. Ama bunları güzellik ile anlattığında mutlaka anlaması gerekir. Şu aşamada evliliğinin rayına girmesi için zaman ve caba sarf etmen lazım. Öteki kişi ile kesinlikle ve kesinlikle görüşme. Sonunda üzülmeni istemeyiz.:teselli:

canım tamam böyle söyküyorsun ama benim başta aklımda kimse yoktu ki o böyle davrandıkca aklıma gelmeye başladı sonuçda insan biraz ilgi biraz alaka bekliyor ama yok... nişanlı kaldığımız sürede ise evet sorunlar vardı ama bu hep uzaklığın verdiği bir sorun diyordu ve beraber olduğumuz zamanlar yoktu böyle birşey. güzellikle anlattığım zamanlar tamam diyor ama daha sonra yine aynı şeye başlıyor... benim burada ki çabalarımı görmenizi isterdim ki sadece o zaman bana hak verirsiniz...

bence önce otur güzelce esinle konus ve seni sinir eden herseyi anlat...
bakalim ne tepki verecek...
belki bunlari bilerek yapiyordur...
yani senin bikip cikip gitmen icin felan...
ama ilk önce esinle konus...
sonra devam etmeye veya bitirmeye karar verirsin...
ayrica evli bir bayanin evliyken aklinin baska bir erkek tarafindan bulanmasi hic dogru degil...

ah canım benim, bu koca adam olmaz...yol yakınken geri dön hemen boşa bu kişiliksiz adamı. evliyken başka erkeğe ilgi duyan kadınlara karşı son derece tutucu ve katı olmama rağmen sana sonsuz hak verdim.

tatlım teşhisi sende koymuşsun bu kocan adam olmaz...daha beter olur daha iyi olmaz...psikploji benim ilgi alanım ve çok gün görmüş geçirmiş çevresi de hayli kalabalık olarak onlardan da bir sürü değişik değişik tecrübe sahibi olarak söylüyorum.

gelelim bu kişi ilerde sana yüzüne vururmu...2. evliliğin olmasını kimse yüzüne vurmaz ama evliyken 2. eşini seçtiğin için sana hep değişik bakacaklar...bu kesin ve birgün yüzüne vurma ihtimalleri çok yüksek..olmayabilirde bu ama ihtimal çok yüksek.

peki tatlım sen boşansan ailen sana destek vermez mi?
yani illa ki başka birisi için boşanmak gereksiz, senin kocan çekilecek adam değil boşa onu be yavrum.

ha uzun yıllardır evli olmuş olsaydın, çocuk veya çocuklarınız olmuş olsaydı ve bir de mesleğin, aile desteğin olmamış olsaydı sana verilecek tavsiyelerim kesinlikle çok farklı olurdu.

henüz 3 aylık evliyken bunu yapan bir koca ancak boşanır. anladığım kadarıyla eşine öyle çok sevgin de yok , yani katlanmanı gerektirecek hiç birşey yok görünüyor. ailene danış bakalım onlar ne diyecekler asıl önemli olan o!

ve tekrar söylüyorum şimdi görüştüğün kişiyi 2. koca olarak düşünme...sen boşanmış bir kadın olarak onunla görüşmeye başlasaydın tamamda evliyken konuşmaya başladığın için bu sana ilerde bir gün mutlaka dönecektir ve haylide üzüleceksindir.

yanlış anlaşılan birşey var ben başka biri için boşanmıyorum ki sadece o durumu düşündüğümde başıma neler geleceğini düşündüm o kadar aslında eşimi severek evlendim ama sevgimi bitirmeyi başardı ama ben hala savaşıyorum bilmiyorum nereye kadar gidecek Allahdan yardım istiyorum...

bence önce otur güzelce esinle konus ve seni sinir eden herseyi anlat...
bakalim ne tepki verecek...
belki bunlari bilerek yapiyordur...
yani senin bikip cikip gitmen icin felan...
ama ilk önce esinle konus...
sonra devam etmeye veya bitirmeye karar verirsin...
ayrica evli bir bayanin evliyken aklinin baska bir erkek tarafindan bulanmasi hic dogru degil...

anlattım anlatmaz olurmuyum o zamanlar seni seviyorum şöyle böyle sonrasında yine aynı yoksa ben istermiyim zorluklarla kurulmuş bir ailenin yıkılmasını... ve ben evliliğimi başka biri için bitirmiyorum burada sanırım yanlış anlaşıldım...

7sinde neyse 70inde o dur diyosun demekki flört-nişan döneminde de bu adam böyleydi
eee o zaman niye bile bile evlendin
o zamanlar mutlu muydun sonradan mı değişti
sonradan değiştiyse çok sorun yok oturup halledebilirsiniz sanırım
yok hep böyleyse sen zaten baştan kabul etmişsin

evet sonradan değişti lakin bunun huyu böyleymiş ve onu öyle kabul etmek gerekiyor ama bunu bu şekilde kabul edeceğin zaman da kendi benliğinden ve mutluluğundan da vaz geçmelisin çünkü yeri geliyor ki annesine bile bir anda sinirlenip sesini yükselte biliyor onun da kalbini kırıyor ama bu çok az oluyor çünkü ona değer veriyor ama aynı değeri bana vermiyor bunu oda gayet iyi biliyor ama işine gelmediği için kabul etmiyor...

off çok zor durumdasın
evlilik böyle bişey olmamalı
insan ne hayallerle evlenmek istiyor
ve evleniyor...
sonucun böyle olamsı çok can sıkcı

acaba eşin seni aldatıyor olabilir mi?

özelinede uzun uzun yazdım eksılerını artılarını bu olayın ......denemek görmek lazım ...bak benım meslektasım okul arkadasım evlı ılk yıllarda öle problemler yasadı kiii..şimdi o kadar mutlu kiii daha yeni bir aradasınız yeni yeni alışıyorsunuz birbirinize bazen ınsan gunluk hayattakı problemlere olan hıncını stresını en yakınına yansıtır....konusarak sabrederek bu engeller asılır.....konusuyorsundur ıkı kapılı mısalı bır kulagından gırıp cıkıyordur belkı ama ınan bır yerlerde aklına takılıyordur......burda herkes sana yol gosterıcı olmaya calısır yıne karar senınnn.......ama aklına geleni düşünmene sebeb olan kısıyııı cıkar bır aklından...evine eşine yogunlas bakalımmm....

Okurken içim sıkıldı bi koca nasıl eşinin elini tutmaz ya nasıl eşine öküz der ve nasıl eşini üç kuruş para için doktora götürmez SENİ SEVMİYOR kendini seviyor,maksadı bazı erkekler gibi sadece yemek ,ev düzeni,yatakmış bence..alınma ama bi dakika da düşünme ayrıl bu nasıl bi evlilik ya...diğerine gelince yağmurdan kaçarken doluya tutulma bence..bekar biri cok nadir basına kalkmaz..bence yüreğini dinlendir bi süre..evliliğin zaten kağıt üstünde kalmış eşine bu kadar kaba davranan bi adamdan ancak iğrenilebilir..bi hatan var tabi senin de ne olursa olsun paylaşman yanlış o adamla mutsuz oldugunu.içinde bulundugun boşluk sanırım sebep olmuş buna..

elele gezemediğim sarılıp uyumadığım güzel sözler duymadığım kocayı napıyım ben ?allah tarafından ödülmüyüm ben ona hizmetkar olarak gönderilmiş???ama bajım bence sendede hata var o başkasıyla hala nasl görüşüyorsun?tamam eşinin ilgisizliği ama ona kızdığın şeyi o aleni yapıyor sen gizli!!bide evlenince deişir sandım diyosun toplumsal gerçek:erkekler evlenince rahata geçer eski ilgisini yitirir.durumuna çok üzüldüm ama kabus gibi olsa gerek. hakkında hayırlısı neyse o olsun arkadaşım

Evliliğin ilk 6 ayı biraz zor geçebiliyor. Bir evde yaşamak kolay bir şey değil sonuçta. Bence kendini bu kadar ümitsizliğe sürüklemen için çok erken daha. Tabi insan 7 sinde neyse 70 inde de odur ama onun da sana alışması için süre vermelisin. Dışarda elimi tutmaz vs diyorsun, çıkarken de aynı değilmiydi?

Öbür adamı ise hiçbirşekilde düşünme şu anda. Alacağın kararlarda hiçbir faktörü olmasın ve evliliğinle ilgili problemleri de paylaşma. Boşanırsan başka biri için asla boşanma. Sen boşanınca o yanında mı olacak sanıyorsun. Olsun 3-5 ay olsun. Sonra o da çekip gider. Onun için kafan karışmasın, hatta görüşme onunla . Sen evliliğine konsantre ol. Eşinle uzun uzun beklentilerini kırılganlıklarını güzel güzel sakince konuşman lazım.

Back
X