• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkea'dan mobilya

ssedoshh

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
2.678
2
116
İstanbul
İkea'dan yatak odası,oturma odası,koltuk vs. mobilya,eşya alanınız var mı kızlar? Sağlamlığı konusunda kararsızım.:26:
Nişanlıyım ve kombin olarak evimiz için bi kaç eşya beğendim. Gerçi kütüphane,ufak komodin ve raflarını kullanıyoruz ailemle yaşadığım evde,memnunuz ama yine de sormak istedim çünkü almak istediklerim daha büyük parçalar....
Evli arkadaşlardan ya da bekar olsa da evde kullananlardan fikirlerini bekliyorum:31: Şimdiden teşekkür ederim kızlaaaar...
Yorumsuz bırakmazsanız seviniriiiim:34:

Son düzenleme:
benim bunla alakalı bi konum vardı canım... ama kullanıcı yorumu alamadım pek...

son olarak sözlümle modokoyuda gezdikten sonra o tarz mobilya bulamazsak ikeadan almaya karar verdik...

modelleri bile sectik... koltuklarımız ektorp ve manstad olcak

tv üniteleri falan da besta zaten, biz mutfagımızı bile ordan begendik

kullanmaya senden sonra başlarım buyuk ihtimal sen benden once evleniyosun :123:

hala almamış olursak yorumlarını beklerim :24:

benim bunla alakalı bi konum vardı canım... ama kullanıcı yorumu alamadım pek...

son olarak sözlümle modokoyuda gezdikten sonra o tarz mobilya bulamazsak ikeadan almaya karar verdik...

modelleri bile sectik... koltuklarımız ektorp ve manstad olcak

tv üniteleri falan da besta zaten, biz mutfagımızı bile ordan begendik

kullanmaya senden sonra başlarım buyuk ihtimal sen benden once evleniyosun :123:

hala almamış olursak yorumlarını beklerim :24:

kimse almıyorsa ikeadan,ikea nasıl para kazanıyor:9:
niye kimse yorum yapmıyor cookiecim yaaa..
tv ünitemiz ve orta sehpamızı ikeadan almayı düşünüyorduk canım ama ben yatak odası falan da beğenmeye başladım çok güsel kombinler yaptım kafamda ama işte sağlamlık:26:

her ürünü saglam olmuyor sedoşcum... ürün secimini bilen biriyle iyi yapman lazım.. bazı urunleri cok kaliteli bazılarıysa tam bir fiyasko olabiliyormus..

benimde butun ev esyalarım ordan begenildi suan icin... ve aynılarını baska yerde bulamazsam alıcam iyi secimler yaptıgımı dusunuyorum cunku...

ben bide MUTFAK alan var mı onu merak ediyorum?

mutfak için ölçü ve tasarım olayını nasıl hallettiler onu cok merak ediyoruz... sonucta ikea dan alıp hop diye mutfagıma koyamam.. sitelerinde mutfak planyacısı var ama benim aşkım onu yapana dek keçileri kaçırıyodu nerdeyse... çok ince iş ayrıntılı falan... ikea kendisi profesyonel ekibini gonderiyodur umarım

mutfak alan varsa lutfen paylassın :1:

Ablamin Yatak odasida Ikea´dan. Yatagi tam bir hayal kirikligi. 2 sene olmadan yataklari gicirdamaya basladi. Sag sol dönerken sanki her an bin bir parcaya bölünecekmis gibi ses cikartiyor. Bir tek aldiklari dolaptan memnun.

İkea'dan yatak odası,oturma odası,koltuk vs. mobilya,eşya alanınız var mı kızlar? Sağlamlığı konusunda kararsızım.:26:
Nişanlıyım ve kombin olarak evimiz için bi kaç eşya beğendim. Gerçi kütüphane,ufak komodin ve raflarını kullanıyoruz ailemle yaşadığım evde,memnunuz ama yine de sormak istedim çünkü almak istediklerim daha büyük parçalar....
Evli arkadaşlardan ya da bekar olsa da evde kullananlardan fikirlerini bekliyorum:31: Şimdiden teşekkür ederim kızlaaaar...
Yorumsuz bırakmazsanız seviniriiiim:34:

canim bende yemek masami ve yatak komidinlerimi ikea dan almistim yani görünüs olarak guzel ama saglamligi berbat yani oyuncak gibi cok dandik

Ben koltuklarımı ikeadan aldım. Üçlü, ikili ve puf şeklinde, deri. Bayağıdır kullanıyorum, çok da memnunum. Berjerlerimi de (poang) ikeadan aldım, onların kılıflarını da deri seçtim. Temizliği de kolay oluyor. Bunun dışında kütüphanem, oğlumun odası komple ikea. Onlardan da çok memnunum.

Bu arada ben de mutfağımı ikeadan yaptırmayı düşünüyorum. Yaptıran arkadaşlardan yorum almayı ben de çok isterim...

canim bende yemek masami ve yatak komidinlerimi ikea dan almistim yani görünüs olarak guzel ama saglamligi berbat yani oyuncak gibi cok dandik

Ben koltuklarımı ikeadan aldım. Üçlü, ikili ve puf şeklinde, deri. Bayağıdır kullanıyorum, çok da memnunum. Berjerlerimi de (poang) ikeadan aldım, onların kılıflarını da deri seçtim. Temizliği de kolay oluyor. Bunun dışında kütüphanem, oğlumun odası komple ikea. Onlardan da çok memnunum.

Bu arada ben de mutfağımı ikeadan yaptırmayı düşünüyorum. Yaptıran arkadaşlardan yorum almayı ben de çok isterim...

demek ki koltuklar iyi çıkıyor ama yemek masası,karyola tercih emeyeceğiz:26:çok sağolun hanımlar:16:

ben ev eşyalarımın çoğunu ikeadan aldığım için birkaç tavsiye verebilirim.

- birincisi, satın almak istediğiniz ürünün malzemesine dikkat edin. sıkıştırılmış sunta vb kaplamalar mağazada güzel gözükür ama hem ömrü azdır, hem de kullanımı kolay değildir. kiracıysanız ikinci evinizde kullanmanız zor olur. tavsiyem, masif ahşap olanlar. ancak fiyatları biraz daha fazla oluyor.

- ikonu başlığı mobilyayla ilgili olsa da aklıma gelmişken tekstil konusuna da değineyim: ikeadan aldığım tekstil ürünlerinde hiçbir sorun yaşamadım. ancak, ikea kumaşlarından perde veya örtü yaptıracaksanız mahalle terzisi yerine ikeanın kendi terzisini tercih etmenizde fayda var. kendi tecrübelerim bu yönde.

- mutfakları hakkında yorum yapamayacağım, kullanmadım. ancak, ölçü ve planlama işlemlerini ücretsiz yaptıklarını biliyorum.

- ne yalan söyleyeyim, birkaç modeli haricinde koltukları bana pek kullanışlı ve sağlam gelmiyor.

- gardrop tarzı büyük eşyalarını kendi başınıza monte etmeniz çok zor. o yüzden, fiyata nakliye+montaj parasını da ekleyip düşünün derim.

- lambaları ve avizeleri çok hoş. bir sorun çıkarmadı.

- eşyalarının en iyi özelliği, ergonomi ilkesine göre dizayn edilmeleri. yani oturduğunuz sandalye, koltuk vs omurganızı koruyor. mahalle mobilyacıları bunu pek dikkate almıyor maalesef.

- halıları da kalitesine göre değişiyor. pek tabii ki 50 liralık halı ile 500 liralık olandan aynı dayanıklılığı bekleyemeyiz.

- biz iş gereği çok taşındık. ben de yerleştiğim eve göre düzenleme yapmayı sevdiğim ve çabuk sıkılan biri olduğum için mobilyaya fazla para vermek istemedik. dolayısıyla ikea bizim için biçilmiş kaftandı. bir de ben, odalar arası eşya değişimi yapmayı da seviyorum. mobilyacı showroomu gibi evlerden ziyade kendi yorumumu katabileceğim, benim kişiliğimi yansıtan bir evim olmasını tercih ederim.

aklıma geldikçe eklemeler yaparım. umarım işinize yarar.

rica ederim. işe yaramasına sevindim. aklıma birkaç şey daha geldi ve ürünlerin isimlerini de kullanarak yazayım dedim:

- arkadaşlarımdan ektorp koltuk kullananlar var, kılıfı çıkabiliyor ve değişebiliyor. çok memnunlar. bu arada koltuklar 10 yıl garantili.
- pöang koltuklar acayip rahat ve dayanıklı. onun da kılıfı değişebiliyor.
- billy kitaplıkları ve onun türevlerini asla tavsiye etmiyorum.
- hemnes ve birkeland serileri çok kaliteli.
- benimkilerden bazıları, expedit kitaplık, gilbert sandalye ve onun takımı beyaz masa. temizlikleri çok kolay ve dayanıklılar.
- ikea ps ve stocholm serisi de çok iyi.
- kullanmadan laf söylemek sağlıklı değil ama ben sürgülü gardroplarının iyi olduğunu düşünmüyorum.
- 20 liralık lack sehpalarından uzun ömür beklemeyin. ancak lack kitaplık da bir o kadar dayanıklı.
- her ucuz olan kötü çıkacak diye bir şey de yok. ben indirimden 40 liraya huş bir mutfak masası almıştım. o kadar iyi çıktı ki.
- hazır perdelerinin bazılarında kendinden boy ayarlamak için yapışkan oluyor, onu kumaşın arasına koyup ütülüyorsunuz ve terziye gerek kalmadan hallediveriyorsunuz. ben klasik perde sevmediğimden ve kiralık eve de stor yaptırmak istemediğimden ikeadan aldım perdelerimi. zaten ucuz, sıkılınca değiştiriyorum. bütün evin havası da değişiyor.

esasında genel olarak, billy kitaplık ve lack sehpa haricinde dayanıksız bir şey çıkmadı diyebilirim.

lora çok teşekkürler valla kullanan birinin yorumlarını almak cok güzel oldu... aklımda olan seylerin cogundan iyi bahsetmişsin cok sevindimmmmm :16:

hepsini not alıcam şimdi

mutfak olayınıda gidip bizzat sorucaz sözlümle bu haftasonu ugrayabilirsek, aslında nerdeyse haftanın yarısı ikeadayım bize çok yakın, sinemaya falan bile oraya gidiyoruz ama su mutfagı sormayı hep unutuyoruz

sitesinde keşif planlama vs. için ucret talep ettiklerine dair bişeyler okumustuk ama en saglamı gidip yetkili birine sormak olacak

Ben de billy'den çok memnunum, hatta ikea ilk açıldığında aldığım ilk üründü. Belki de ilk seriler dayanıklıydı, sonradan ekleme yapmadım çünkü. Şu an tavana kadar altı blok halinde kullanıyorum, 1000'den fazla kitap var, raflarında en ufak bir yamulma ya da esneme olmadı. Bir kısımda da dvdler var, orada da sorun yok. Bir kanadını da buzlu cam kullanarak vitrin yaptım, oranın rafları cam, sadece şişeleri taşısın diye orta rafı tahta. Resmini de ekliyorum, fikir olması açısından...

$photo.webp

kütüphane olarak kesinlikle billy i tercih ediyorum o zaman....

biberoncum ne kadar guzel kitaplıgın benimkide böle bişey olur heralde boydan boyaa :1:

temizliği zor oluyor mu annem tozlanır durmadan toz alman gerekir diyoda acık kitaplık icin

Son düzenleme:
kütüphane olarak kesinlikle billy i tercih ediyorum o zaman....

biberoncum ne kadar guzel kitaplıgın benimkide böle bişey olur heralde boydan boyaa :1:

temizliği zor oluyor mu annem tozlanır durmadan toz alman gerekir diyoda acık kitaplık icin

Sağol canım benim, ama temizlik kısmını hiç sorma. :) Gerçi ne alsam bu kadar kitapla ve ıvır zıvırla zor olacaktı. Eşim hiç olmazsa cam kapakla kapatalım dedi, ortadaki gibi hepsini yapalım demişti ama hem ben hepsi öyle olsun istemedim, hem de dvd rafları yüzünden kapak yapmak imkansız oldu. Yine de en az kapaklı kısım tozlanıyor elbette diğer yerlere göre. Günlük temizlik yaparken bütün bibloları indirip mikrofiber bezle siliyorum (en kısa zamanda da o ıvır zıvırlardan kurtulmak istiyorum, sadece resimler kalsın yeter), genel temizlikte de eşim sağolsun yardım ediyor, kısım kısım indirip siliyorum...

Sağol canım benim, ama temizlik kısmını hiç sorma. :) Gerçi ne alsam bu kadar kitapla ve ıvır zıvırla zor olacaktı. Eşim hiç olmazsa cam kapakla kapatalım dedi, ortadaki gibi hepsini yapalım demişti ama hem ben hepsi öyle olsun istemedim, hem de dvd rafları yüzünden kapak yapmak imkansız oldu. Yine de en az kapaklı kısım tozlanıyor elbette diğer yerlere göre. Günlük temizlik yaparken bütün bibloları indirip mikrofiber bezle siliyorum (en kısa zamanda da o ıvır zıvırlardan kurtulmak istiyorum, sadece resimler kalsın yeter), genel temizlikte de eşim sağolsun yardım ediyor, kısım kısım indirip siliyorum...

çok şaşırdım. ben de tersine hiç memnun değilim billy'den. raflarında eğrilme oldu. evde çok kitap olduğu için başka odalarda da kitaplıklar var, onlar lack ve expedit ve daha dayanıklı çıktılar. tabii herkesin kendi görüşü ve seçimi.

çok şaşırdım. ben de tersine hiç memnun değilim billy'den. raflarında eğrilme oldu. evde çok kitap olduğu için başka odalarda da kitaplıklar var, onlar lack ve expedit ve daha dayanıklı çıktılar. tabii herkesin kendi görüşü ve seçimi.

Doğrudur, o yüzden dedim ilk serilerin şansıdır belki diye. Siz ne zaman aldınız bilmiyorum ama maliyeti düşürmek için ve daha fazla satabilmek için zaman zaman mobilyaların malzemelerini değiştiriyor olabilirler. Mesela serinin adını hatırlamıyorum ama üstü cam ve altı tahta kapaklı olan 2 kapaklı bir dolap almıştım ikeadan, iç raflarından birini kesip başka yerde kullanmamız gerekti, kesince gördük ki içi bildiğimiz mukavva, alt ve üstte incecik suntaları var. Yani rafın içini görmeseniz (ki kesmeden anlama şansınız yok) ve ağır bir şeyler koysanız kesin eğrilir. Expeditlerin ara rafları billy'den daha kalındı yanlış hatırlamıyorsam, onlar da mutlaka dayanıklıdır, ayrıca görüntüleri de çok hoş.

Doğrudur, o yüzden dedim ilk serilerin şansıdır belki diye. Siz ne zaman aldınız bilmiyorum ama maliyeti düşürmek için ve daha fazla satabilmek için zaman zaman mobilyaların malzemelerini değiştiriyor olabilirler. Mesela serinin adını hatırlamıyorum ama üstü cam ve altı tahta kapaklı olan 2 kapaklı bir dolap almıştım ikeadan, iç raflarından birini kesip başka yerde kullanmamız gerekti, kesince gördük ki içi bildiğimiz mukavva, alt ve üstte incecik suntaları var. Yani rafın içini görmeseniz (ki kesmeden anlama şansınız yok) ve ağır bir şeyler koysanız kesin eğrilir. Expeditlerin ara rafları billy'den daha kalındı yanlış hatırlamıyorsam, onlar da mutlaka dayanıklıdır, ayrıca görüntüleri de çok hoş.

ben de öyle bir şey yaptıklarından şüpheleniyorum. ben geçen sene aldım ama sizin de dediğiniz gibi, ilk sene açıldığı zaman eşya alan arkadaşlarım şu andakinden çok daha ucuz ve kaliteli olduğunu söylüyorlar. ama ne yapalım ki, ülkemizde modern ve tasarım eşyalar çok pahalı. diğerleri de çoğunlukla hantal ve açıkçası benim zevkime de hitap etmiyorlar. şimdilik ikeaya talim :)

Back
X