ik'da is bulamama sorunu

Boncuk1616

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2014
22
2
286
Eskişehir
Merhaba hanimlar :)
Sigortacilik ve risk yonetimi 4 yillik mezunuyum ve insan kaynaklari alaninda bi kariyer hedefliyorum. Bildiginiz gibi is bulmak cok zor ve bircok yere basvurmama ragmen bir geri donus alamiyorum. Herkes 3 yil 5 yil tecrube istiyor kimse yeni mezunlari dusunmuyo. Kisisel özelliklerimin de bu alan icin uygun oldugunu düşünüyorum ancak bu alanda is bulamiyorum bir turlu. Acaba mezun oldugum bolumden dolayi mi dislaniyorum anlamadim. İİBF mezunu ariyorlar halbuki bizde onlarla ayniyiz. Ik'da tecrubesi olan bu sektorde calisan veya bana onerisi olanlar lutfen yardimci olun ben bu sektore nasil girebilirim. İşsizlik cok zor insanin istedigi departmanda calisamamasi daha zor :18:

Son düzenleme:

canım bir ara ilerlemeyi düşündüğüm bir alandı İK.. lisans bölümüm çok alakasız ama yüksek lisansta İK dersleri almıştım İşletme bölümünden.. zorunlu dersimizdi.. ardından İKcı olarak zorunlu staj yaptım.. bi de kursa gideyim dedim.. "insan kaynakları yönetimi" kursuna gittim.. 2 yabancı dilim vardı ayrıca.. sonra "insan kaynakları elemanı" iş başvuruları yaptım.. çağırıldığım her yer aynı cevabı verdi.. "yetiştirecek adam arıyoruz" siz fazla geliyorsunuz bu pozisyona.. zamanla vazgeçtim..
İK maalesef çoğu şirkette bordro işleri sadece.. bu sebeple İKnın tüm prensipleri oturmamış.. büyük şirketler hariç.. bordrocu muhasebeci karışımı arıyorlar aslında maalesef.. arkadaşım hiçbir İK eğitimi almadı.. üni. yıllarında stajer gibi İK bölümünde çalışmaya başladı 3 kuruşa.. okul bitince orada işe girdi şimdi oranın İK müdürü:)))) biraz pişmek lazım o sektörde.. tanıdığım tüm İKcılar böyle..
okulun yeni bitti sanırım.. İK alanında yüksek lisans yapsan bi yandan stajın olur hem eğitimli olursun hem sektöre girersin.. lisans bölümün alakasız geliyor olabilir işe alım uzmanları direkt mezun olduğu bölümden eleme ile başlarlar genelde..
net şekilde İK düşünüyorsan bence cv ne o alanla ilgili birşeyler koymalısın.. 1 aylık 3 aylık eğitimlerle sertifika bile alsan çok fark eder..

Canim oncelikle ilgin icin yardimci olmaya calistigin icin cok tesekkur ederim. Ben kariyer den basvuruyorum ve su an geri donus bile almiyorum malesef. Bende kursa gitmeyi dusundum ancak nette kurslarla ilgili kotu biseyler okuyunca vazgectim. Gereksiz para tuzagi ise giriste hicbi ise yaramiyo herkes kendi egitimini veriyo zaten gibi. Ben artik kapilarina dayanmayi dusunuyorum ' beni alin beni alin niye beni almiyosuniz niye beni cagirmiyosunuz' diye arkadasinizida takdir ediyorum tanismamiz mumkun mu :44:

1 aylık bir kurstu benimkisi ya da 6 hafta unuttum şimdi:) ama bana çok katkısı olmuştu hocamız istanbulun en önemli 3 hastanesinin İK müdürlüğünü yapmış güncel eğitim veren biriydi.. uygulamalı yapıyordu dersi işin içine girmiş gibi idik.. iş bulmaya da faydası oldu diğer arkadaşlara.. İKcı arayanlar ondan isim istiyordu falan.. İstanbulda mısın? bir de herkes için farklı olmuştur ama o sertifika olmasa İKya dair cv mde hiçbişey yazmıyordu onu ekledikten sonra 3 görüşmeye çağırıldım.. bence pes etme.. kariyer sitelerinin hepsinden İK firmalarının kendi sitelerinden bol bol başvur.. 3 ay aranmazsın sonra aynı gün 3 yer arar.. ama bu sürede kendini geliştir.. sertifika candır.. "mülakat teknikleri" "bordrolama" "zaman yönetimi" vs aklına ne gelirse hedefin bu ise bunlardan sertifika al..

Son düzenleme:
Yok ben bursada yasiyorum ama istanbulda varsa onerdigin bir yer oraya gidebilirim istanbulda kalma sansim var cunku. Su anda beni rahatlattıgini soyleyebilirim en azindan elimde yapabilecegim bisey oldu bu alanda kariyer yapabilmek icin :)

Yok ben bursada yasiyorum ama istanbulda varsa onerdigin bir yer oraya gidebilirim istanbulda kalma sansim var cunku. Su anda beni rahatlattıgini soyleyebilirim en azindan elimde yapabilecegim bisey oldu bu alanda kariyer yapabilmek icin :)

canım ben istanbul kadıköyde erkan çifte nin sahibi olduğu ve ders verdiği "IK Üssü" ne gittim.. kısa ama güzel bir programdı..

bursada da iyi yerler vardır.. bursadan gelen bir kız vardı bizim sınıfta onu hatırlattın bana.. İKcı olarak işe alınmış şirketi ödüyordu kursun ücretini onlar yollamıştı..

tabiki masraflı oluyor bu sertifika işi.. ama bence kesin kararlıysan almakta fayda var..

cv n dolu dolu olması her zaman iyidir.. İK ile mülakata girdiğinde sektörden anlıyor olursun..

halk eğitim merkezlerinde de "insan ilişkileri" "beden dili" gibi kursları takip et muhakkak.. hem ücretsiz hem MEB onaylı sertifika..

stajyer olarak bir İK firmasına girmeye çalış, işi öğrenirsin eline geçen para ile sertifika toplarsın:) ailenle yaşıyorsan 1 sene böyle geçirmen iyi olur..

stajyer girenlere işi öğretip genelde tutuyorlar..

hakkında hayırlısı olsun canım.. bence uğraşır didinirsen muhakkak olur.. imkansız bir hayal değil.. ama sakın boş durma..

Canim yardimlarin icin cok cok tesekkur ederim en azindan su anda ne yapmam gerektigini daha iyi biliyorum. Is bulayim ilk buraya yazicam

Canim yardimlarin icin cok cok tesekkur ederim en azindan su anda ne yapmam gerektigini daha iyi biliyorum. Is bulayim ilk buraya yazicam

inşallah tez zamanda olur istediklerin.. dua edeceğim sana.. iyi haberlerle gel.. sevgiler..

Merhabaa , bende 22 yaşındayım bu hafta tercihlerim olacak ve (açıköğretim) İK bölümü istiyorum . bu alanda iş bulmak zor mu ? :26:

Bende işletme mezunuyum, gittiğiniz kurs iş bulma garantisi verebilir mi, ve ücreti nedir ? il dışından gelmeyi düşündüğüm için bu detaylar çok önemli benim için. Bilgi verebilirsen sevinirim.

Bende işletme mezunuyum, gittiğiniz kurs iş bulma garantisi verebilir mi, ve ücreti nedir ? il dışından gelmeyi düşündüğüm için bu detaylar çok önemli benim için. Bilgi verebilirsen sevinirim.

canım yanlış hatırlamıyorsam 800 tl civarıydı ama bi 4 sene oldu.. 8 haftaydı süresi de.. ama iş bulma garantisi vermiyor sadece kendisine gelen işveren taleplerini iş ilanlarını paylaşıyor mezunlarıyla.. iküssü diye internetten bi bak canım ararsan daha net bilgi alırsın değişiklikler olabilir..

Teşekkür ederim canım, internetten araştırayım.

lisansta da, yüksek lisansta da alanım İK. sertifika, staj, tecrübe var. ileri seviye olmasa da dil de var. iş bulamıyorum.
İK herkese çok cazip görünüyor nedense, talibi çok. ama iş bulabilmek çok zor.

lisansta da, yüksek lisansta da alanım İK. sertifika, staj, tecrübe var. ileri seviye olmasa da dil de var. iş bulamıyorum.

muhtemelen "fazla" geliyorsundur canım.. genelde "bordro ve özlük işleri" olarak görüyorlar ülkemizde İKyı maalesef.. iktisadi idari bilimler mezunu arıyorlar çoğunlukla.. sizin yeriniz bence İK yı tam olarak bünyesine kurmuş büyük firmalar.. inş. şansınız açık olur öyle bir işe girersiniz..

Yaşadığın şehirin iş bulmada çok büyük etkisi var, küçük yerde iş bulma kolay olur diyende var ama ben yinede tam tersi düşünenlerdenim. Küçük yerde dar bir alanda beli pozisyonlar arasında sıkışıp kalıyorsun. Umarım dilediğin gibi bir iş bulabilirsin.

:) istanbul'dayım ben işin kötüsü...
inan çok şanslısın istanbulda olduğun için. Belki maaşda anlaşamıyorsun ya da kafana yatan kurumsal bir yer olmamıştır daha. Ama bekledikçe insan köreliyor,ümidi azalıyor ve çalışmaktan soğuyor.. Ünv. bittiğinde bende çoğu yere burun kıvırdım ama inan şimdiki aklım olsa farklı olurdu. O yüzden iyi kötü demeden başlamak gerek bir yerden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…