İİBF MEZUNU 2016 KPSS ÇALIŞMA SAHASI...

aaynaa

başlngc 116 gnc 75 hedef 70
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
30.027
28.248
Ben Kamu Yönetimi mezunuyum . 2012 de 79 puan aldım fakat alımlar az olduğundan atanamadım sonra evlendim bir çok sorun nedeniyle de çalışamadım 2014 kpss bir hüsran oldu benim için girmesem moralim bozulmazdı diyorum bir de çevre hep bir umut içinde benden daha istekliler nedense sanki emek veren onlar ..Şimdi 2015 var ama bu alandan hazırlanma gerek girsem de başarılı olacağıma inanamıyorum çünkü temel kalmadı kalan 4-5 ayda olacak da iş değil bizi kurtaracak hem alan hem de düz memuriyet için 2016 kpss bir seneden fazla vakiti iyi değerlendirerek çok sıkı çalışmak şart iibf mezunları arkadaşlarımın çok zorda kaldığı yıllar alımlar çok azaldı onun için 85 i garantilemek şart..

1. TÜRKÇE (mantık soruları da eklendi)
2.MATEMATİK (mantık soruları eklendi)
3.TARİH (Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi eklendi)
4.COĞRAFYA
5.TEMEL YURTTAŞLIK BİLGİSİ
6. TÜRKİYE VE DÜNYA İLE İLGİLİ GENEL, KÜLTÜREL SOSYOEKONOMİK GÜNCEL KONULAR

Sözel konularda kendi notlarımı çıkarıp bir kenara koyacağım kendi notumu çıkarmadan çalıştığımı anlayamıyorum.Ara ara da matematik çalışacağım unuttuğum çok konu var kendimi beynimi boşaltmışım gibi hissediyorum

Merhaba ben de uluslararası ilişkiler mezunuyum. Daha yeni mezun oldum dershaneye gidiyorum. Alan dersleri için belli kaynaklari aldiysan yaparsın. Maliye için 4T, hukuk için dönüşüm, muhasebe için ferhat yıldızın çözümlü çıkmış soruları.

Merhaba ben de uluslararası ilişkiler mezunuyum. Daha yeni mezun oldum dershaneye gidiyorum. Alan dersleri için belli kaynaklari aldiysan yaparsın. Maliye için 4T, hukuk için dönüşüm, muhasebe için ferhat yıldızın çözümlü çıkmış soruları.
bilmiyorum bu sene girmesem diyorum yetişmez kalan zamanda diyorum :KK43: sen ne düşünüyorsun

2015 e girmekten vazgeçtim 2016 ya hazırlanacağım

çok acele etmeyin derim o zaman özelikle alan grubu için..
unutulmaya o kadar yatkın konular ki sürekli taze tutmak zor olur şimdi başlarsanız sıkılırsınız..
bir hafta önce okudugum hukuk konusunu neydi ya diye açıp tekrar bakıyorum o kadar ki birbirine geçiyor cok bilgi tutmamız gerekiyor..

genel kültür genel yeteneği bitirmeye çalışın temmuza kadar. eksiksiz tertemiz çalısın temmuzdan sonra da gk gy denemeleri edinin bir sürü kpss2016ya kadar da hergün her dersten birer test haftada bir iki deneme ile unutmamaya ve taze tutmayı sağlarsınız alan çalışırken...

alandan 79 almışssınız zamanında zaten nasıl çalışılacagını biliyorsunuzdur... idare ceza da değişiklikler oldu mutlaka bir göz atın kaynaklarınızı yenileyin..

yolunuz hayırlı olur inşallah:)

çok acele etmeyin derim o zaman özelikle alan grubu için..
unutulmaya o kadar yatkın konular ki sürekli taze tutmak zor olur şimdi başlarsanız sıkılırsınız..
bir hafta önce okudugum hukuk konusunu neydi ya diye açıp tekrar bakıyorum o kadar ki birbirine geçiyor cok bilgi tutmamız gerekiyor..

genel kültür genel yeteneği bitirmeye çalışın temmuza kadar. eksiksiz tertemiz çalısın temmuzdan sonra da gk gy denemeleri edinin bir sürü kpss2016ya kadar da hergün her dersten birer test haftada bir iki deneme ile unutmamaya ve taze tutmayı sağlarsınız alan çalışırken...

alandan 79 almışssınız zamanında zaten nasıl çalışılacagını biliyorsunuzdur... idare ceza da değişiklikler oldu mutlaka bir göz atın kaynaklarınızı yenileyin..

yolunuz hayırlı olur inşallah:)
yok canım alandan değildi 79 p3 puanı ben düz memuriyet istedim hep alandan kendime güvenemiyorum canım yaş oldu 30 2015 de alan olduğundan zaten girmeye cesaretim kalmadı yok da ama 2016 da alan da çalışmaya çalışacağım düz memuriyet için daha çok yaş ilerleyince zaten anlama da azalıyor bakalım ALLAH büyüktür o kadar emeğim var atanamadımçok üzülüyorum sen de kpss'ye çalışıyor musun?

yok canım alandan değildi 79 p3 puanı ben düz memuriyet istedim hep alandan kendime güvenemiyorum canım yaş oldu 30 2015 de alan olduğundan zaten girmeye cesaretim kalmadı yok da ama 2016 da alan da çalışmaya çalışacağım düz memuriyet için daha çok yaş ilerleyince zaten anlama da azalıyor bakalım ALLAH büyüktür o kadar emeğim var atanamadımçok üzülüyorum sen de kpss'ye çalışıyor musun?

p3den atanmak çok çok daha zor bence.. 100 küsür kişi aldılar en son duyduguma göre yani neredeyse full yapmak gerek..
evet ben alana çalışıyorum sadece

p3den atanmak çok çok daha zor bence.. 100 küsür kişi aldılar en son duyduguma göre yani neredeyse full yapmak gerek..
evet ben alana çalışıyorum sadece
evet daha zorlaştı ama bilmiyorum kafam çok karışık dershaneye gidiyor musun?

evet daha zorlaştı ama bilmiyorum kafam çok karışık dershaneye gidiyor musun?
yok dershane bence zaman kaybı çok bir katkı sağladıgını sanmıyorum.. çoğu dershane de yetiştiremiyor zaten konuları.. onlara ayak uydurmak seni geriye atıyor..
piyasada cok cok iyi kitaplar var onları düzenli bir sekilde calısmak daha faydalı..
çünkü iktisat iyi anlatan hoca bulmak zor şans işi biraz.. hukuk maliye konularını da sen okuyup öğreneceksın hocanın tek yapacağı farkli örnek vermek olur ki idare anayasa gibi konularda o bile olmaz.

ama sadece genel kultur yetenek için hazırlanacaksan dershane olabilir ama bence o parayı kitaba yatırmak daha iyidir

yok dershane bence zaman kaybı çok bir katkı sağladıgını sanmıyorum.. çoğu dershane de yetiştiremiyor zaten konuları.. onlara ayak uydurmak seni geriye atıyor..
piyasada cok cok iyi kitaplar var onları düzenli bir sekilde calısmak daha faydalı..
çünkü iktisat iyi anlatan hoca bulmak zor şans işi biraz.. hukuk maliye konularını da sen okuyup öğreneceksın hocanın tek yapacağı farkli örnek vermek olur ki idare anayasa gibi konularda o bile olmaz.

ama sadece genel kultur yetenek için hazırlanacaksan dershane olabilir ama bence o parayı kitaba yatırmak daha iyidir
evet ben de değişik kaynaklardan çalışırsam iyi olur diye düşünüyorum yoksa git gel zor evde oturur çayımı demler dersime bakarım..

birkaç güne açılışı yapacağım iyice kendimi motive etmeliyim

motive olamıyorum hep sorunlar aklımda ders çalışamıyorum

canım neden motive olamıyorsun ? sorunlar ne ? hayatta hiçbirşey geleceğimizden değerli değil. bende işletme mezunuyum devletin bzi sahipsiz bırakmasına rağmen hiç kadro vermemesine rağmen hazırlanıyorum 2016 ya. kader kısmet hiçbişey belli olmaz.. Allah hakkımızda hayırlısını eylesin bir an önce başlamalısın sınava çok zaman falan yok hemen geçiyor günler.. ne kadar çok çalışırsak o kadar şansımız artar.. şimdi hemen bir ders seç ve ilk konusuna çalışmaya başla. anlamazsan yeni konuya geçme tekrar aynısına çalış.. zorlandığın sormak istediğin birşey varsa yaz buraya. mesela ben şuan coğrafyadan fiziki özellikler çalışıyorum hadi sende geç geç masaya bekliyorum bak yaz buraya :)

canım neden motive olamıyorsun ? sorunlar ne ? hayatta hiçbirşey geleceğimizden değerli değil. bende işletme mezunuyum devletin bzi sahipsiz bırakmasına rağmen hiç kadro vermemesine rağmen hazırlanıyorum 2016 ya. kader kısmet hiçbişey belli olmaz.. Allah hakkımızda hayırlısını eylesin bir an önce başlamalısın sınava çok zaman falan yok hemen geçiyor günler.. ne kadar çok çalışırsak o kadar şansımız artar.. şimdi hemen bir ders seç ve ilk konusuna çalışmaya başla. anlamazsan yeni konuya geçme tekrar aynısına çalış.. zorlandığın sormak istediğin birşey varsa yaz buraya. mesela ben şuan coğrafyadan fiziki özellikler çalışıyorum hadi sende geç geç masaya bekliyorum bak yaz buraya :)
msjıma karşılık yazdığın için teşekkür ederim canım 2012 de 79 puan aldım kesin atanırım diye umdum ama olmadı alım olmadı eşim 78 puanla atanmıştı önceki sınavda nasip dedim neyse 2014 de çalışamadım kaynanamgil geldi 4ay kaldı oturduğum evde yangın çıktı 2 kişi öldü apartmanda biri intahar etti adam o da öldü benim psikoloji oldu sıfır bir yandan düğün borçları vardı eşimin ailesi bir şey yapamadı benim de annem elinden geleni yaptı herkes kendi bünyesiine göre yapıyor yardımı tabii..
Eşimin ailesi beni aldığım kilolardan dolayı hep küçümsedi beğenmedi sandım ben dünyanın en kilolusuyum üniversitede kendine güvenen normal kiloda olan kızdan eser kalmadı kendime güvenimi yitirdim aileme karşı da kendimi ıspatlayamadım annem beni okuttu tek başına ama onun eline harçlık veremedim bir ihtiyacını alamadım eşime de yardımcı olamadım borçlardan dolayı borçlar azalmıyor çoğalıyor ama benim kesinlikle atanmam lazım diyorum sürekli dua ediyorum ama nasip kısmet yani..
bir yandan bebek de istiyoruz yaş küçük değil borçları da düşünüyorum ama en çok da eşimin anne babasını sürekli eşime istedikleri kızları bana anlatmaları kimisi memur kimisi zayıf kibarmış da bunları anlatıyor kaynanam bana sonra da bir de benim yanımda kalıyorlar yani 2 ay kaldılar bu sene de ben şimdi onlardan soğumayayım mı kesin senin atanacağını umuyorduk biz diyor demek ki maaşı olacak diye düşündülr hep eşim bunların dışında eşim bana çok destek sen kendin için kazanmak istiyorsan başar diyor ama o da benim kilo vermemi çok istiyor farkındayım ama stresten sürekli canım tatlı istiyor tatlı krizlerim oluyor rüyalarımda bile okulu bitirememişim sınavı kazanamamışım bir kaç dostum var arkadaşlarım herkesin de kendi sorunları kendi hayatları var mutluyum ama başarmam gereken çok şey var nereden başlayacağımı da bilemiyorum..
kitaplarımı karşıma yığdım defterlerim kalemlerim ne güzel notlar tutardım ben herkes yazımı bepenirdi ne güzel not tutuyorsun canım derdi arkadaşlarım şimdi de elime kalem alamıyorum canım bilmiyorum çalışmalıyım hemen zaman geçiyor zaten evet b grubu da çok zorlaştı sen a grubu da çalışacak mısın?
ben de kamu mezunuyum canım :KK43:
sen ne kadar zamandır çalışmaya başladın evli misin?

evliyim 29 yaşımdayım 2 yaşında bir kızım var.. şu yangın olayı dışında erkek tarafı olaylarını hemen hemen herkes yaşar takma kafana sakın. yangın olayı da rabbimin takdiri kötü bir olay basit d edeğil tabi ama hayatta herşey insanlar için. herkes benc ekendisinin psikoloğu olabilmeli olamıyorsan da bir uzmandan yardım almalısın bunları daha ne kadar düşünecksin kendine zarar vermekten başka birşey yapmıyorsun.sana kaynanan ne derse desin takma arsız ol umursamaz ol yoksa çok yıpranırsın... kimseden seni düşünmesini bekleme kimse yapmaz bunu sadece sen kendini düşünebilirsin ne güzel eşin destekmiş insan daha ne ister ki eşin yanında olsun gerisi dışkapının mandalı. ne güzel bazı eşler var aileden yana olur eşine olmadık eziyet eder haketmediği halde.. çokşanslısın bence. öncelikle bu kasvetten bir an önce çıkmalısın. kimsenin hayatı dört dörtlük değil.. herkes evlenirken kendi yapıyo. kaynananların elinde olsa onlar d ayapardı emin ol demekki elinde yok.. biz de hep kendimiz aldık herşeyi ama ben hiç şikayet etmiyorum alabilceğim kadar aldımen ucuzlarını aldım önemli olan mutluluk borç harç ödenir kafana takma. iibf mezunu olduğumuz için şansımız az gibi görünse de hayatta herşey olur dedim ya kimbilir şans bize de güler belki. bu 85 alanlar bilim adamı değilya onlar da sıkı çalışmayla alıyolar sen ben gibi iibf mezunu işte. biz de yapabiliriz istersek.. şua aşamada çozuk asla düşünme benden sana tavsiye yaşın kaç bilmiyorum ama istersen 30 ol yaşa göre çocuk yapma. çocuk için aile ortamındaki hzuur çok önemli... önce kpss yi hallet inan çalış başarıcaz emin ol. sonra çocuk zaten olur... kilo konusunda çok mu şişkosun ki. bende evlenmeden önce 50 kiloydum şimdi68 im sürekli çikolta yiyorumm ama umrumda değil kimse kpss hazırlanmayan işşiz olmayan bilemez ne yaşadığımı... kpss den atanayım da giderim bi diyetisyene bi spor salonuna tamam işte :KK70::KK70::KK70: tabi dikkat de ediyorum doğum kilom kaldı onun üstüne çıkmamaya çalışıyorum ... kendine zarar vermeyi bırak bir ders programı yap bugün. ilk aşamada motive olana kadar her gün bir ders çalış. matematik sorunun varsa google ye yaz mesela köklü sayılar soru çözümü diye çıkan videoları çöz sorulara aşina olana kadar sonra kendişn soru bankalarından çözersin. ayrıca o kaynanana benden selam söyle bigün senin eline kalırsa onun yaptığı kötülüklere karşı yaptığın iyiliklerle allah katında yüceleşceksin o isteidği kadar küçültsün...ne demişler iyilik yap denize at balık bilmezse Halik (Allah) bilir....

yok olmayınca çok şey beklediğim yok benim zaten ben de eşyaların gittim en ucuzundan aldık önemli olan huzur mutluluk bunda hem fikiriz ben 30 yaşındayım 86 kiloyum 167 boyum var üniversitede 65 tim sonra panik atak yüzünden hap kullandım sonra kilolar geldi de geldi..
kaynanamın imrenme huyu var mesela her şeye imreniyor çamaşır makinesi örtüsüne bile tabaklara falan ama kendinin de var tabakları sandığa tıkıyor ama kıyılık diye kullanmıyor sonra başkalarınınkine imreniyor kullanamayacağı halde bize bulaşık makinesi aldırdı sonra pat çamaşır makinesi de bozuldu sonra şöfben :KK70: şaka gibi yani neyse ses çıkarmadımm ailesi yapacak kendi evleri maaşları var zaten ama yetmeyince yine takviye yaıyor ben şunu diyorum ben geliniyim ya gözümün içine baka baka öğretmen istedik vermediler sanki bizden daha iyi yere verdiler diye bir de kızıyor bu hoş bir şey mi vallaha bunu kimse kaldırmaz ..
o zaman ben memur olsam dünyanın en güzeli olacağım bunların karşısında çirkin bir kadın da değilim yani komşum üniversitedeki resmime bakıyor ya ne kadar çıtı pıtı ne güzelmişsin diyor ama kendime gelip ne zayıflayabiliyorum ne ders çalışabiliyorum..
hevesim kalmadı sanki eşim destek ama o da kilo vermemi çok istiyor bir kıyafet beğeniyoruz zayıflayınca alalım istersen demesi bile bana psikolojik bir çöküş yaratıyor sen olsan ne düşünürdün..
ben de cevabı biliyorum ama bilmek değil uygulamak zor bir başlasam kendime geleceğim şuan bir kaç gün daha ev
işiyle kendimi yorup ssonra derslerime defterlerime kalemlerime kavuşmak istiyorum benim kendime gelmem hayırlısıyla atanmamla olacak ya da kilolarımdan kurtulup ev hanımı olarak mutlu olacağım bilemiyorum benden çalışmak gerisi KADER...
ALLAH HER ŞEYE KADİRDİR BANA ZOR OLAN ONA KOLAY ben RABBİMDEN bana yardım etmesini diliyorum çalışma azmi versin bana ALLAHIM.. Yoksa eşimden ben de memnunum çok şükür ama o da kilomdan hoşlanmıyor çok görmüyorum bakalım çok çalışmalıyım ve spor yapıp kendime gelmeliyim..HAYIRLISI

tmm cnm benim haklısın kaynanam benim yanımda öyle dese asla izin vermem konuşmasına terslerim. herşeyin bir sınırı var. eminimki evlenmeden önce senin de taliplerin olmuştur. ben olsam mesela valla size yalvarmadım gelin beni alın diye bende böyle insanlar olduğunuzu bilsem asla sizin gelininiz olmazdım merak etmeyin tek isteyen de siz değildiniz derdim kesiiiiiiin :KK70::KK70::KK70:: asla öyle bişeyin altında kalmam.
ozaman diyet yap kilo vermek istiyorsan çikalatayı azalt mesela 3 minik kare bitter ye günde çayı kahveyi şekersiz iç. ekmeği kes ekmeği kesince kilolar da gidiyo. .. hayırlısı olsun hakkımızda sen kendin için en uygun zamanı daha iyi bilirsin tabi ki

X