II. Abdülhamid'in torununun sitesine Cuma namazı saatinde girilemiyor

Yok kız benim dedeler sütçüymüş, napsam bende bakraçlarını mı satsam sutcuden.com diye

Sonunda dedesinin ne oldugunu bilen biri cikti, kendimi yalniz hissediyordum Eunike:)) herkesiin dedesi sehzade saniyordum ben:))))

Sonunda dedesinin ne oldugunu bilen biri cikti, kendimi yalniz hissediyordum Eunike:)) herkesiin dedesi sehzade saniyordum ben:))))
Halktan biz mi varmışız:)) biz de isterdik bi Abdülhamit torunu olalım da işte bilemedik:))

Anlamadım neden?
Herhangi yanlış bir bilgi mi var?

Yanlış olup olmadığını bilmem. Siteden haberim yoktu. Haberle öğrendim.
Benim sorunum şu ki; tamamen yanlış bilgilerle, (zamanlama, olay, şahıs, kılık kıyafet, saray uslup ve renklerine kadar her konuda) dolu bir dizide üstelikte bi güzel parasını alıp tıpkı bir çöpçünün yerleri temizlemekle mükellef olduğu gibi sadece işini yapıp ( ki o da tartışılır) ortalarda "ben sultanım bana biat edin" edasıyla gezen Halit Ergenç'in bu tavrı aynı haber ajansında gerçek sultan muamelesi görmesi için algı oluşturulmuş, parasına para katılmış ( Halit Ergenç'in kaşe ücreti 3 e 4e katlanmıştır heralde) dedem sarayın bilmem ne başıcısıydı diye Osmanlı Hanedanından geldiğini iddia eden Nermin Bezmen; bu vasıf ile kitap satışlarından söyleşilerine, röportajlarından, sempozyumlarına kadar her tür maddi oluşumunda yine aynı haber ajansı tarafından pohpohlanmış saraylı olarak lanse edilip yazdıklarının kesin gerçekler olduğu algısı oluşturulmuş, aslında kocadan gelen zenginliği hanedanlıktan gelen zenginlikmiş gibi gösterilerek, daha fazla kazanması sağlanmış( ki kendi statüsünde bir çok yazar aynı güce ulaşamamıştır) tüm sosyete ve cemiyet hayatı ailelerinin içinden, seçkin olanları illaki bir şekilde Osmanlı Hanedan bağlantılı veya Saraylı aile şeklinde tanıtıp ve bununla klas bir sınıfa müdahil olgusu oluşturulmuş, diğer yandan; gerçek prenses olduğunu hepimizin bildiği Hanedan soyundan bir kadının gerçek anlamları ile bu işi yapıp para kazanması yine aynı haber ajansı tarafından sömürücü algısı oluşturularak baltalanmaktadır.
İngiltere Kraliyet ailesinden hanedan kimliği ile mütevazilik gösterip para kazanıyor belgesellerini, haberlerini yapan da yine aynı haber ajansıdır. İspanya kralına ve prenseslerine, Monaco Prenseslerine methiler dizen de yine aynı haber ajansıdır. Çok ironik.
İyi bir medya okur-yazarı olarak bu ayrımcılığa sahip bir haber ajansına güvenmemekle birlikte her fırsatta da kınamaktayım. Bu sebeple o alaycı cümleyi yazdım. Bir haber ajansı bir konudaki fikrini a kişisi için başka b kişisi için başka yönlendiremez. Habercilik bu değil.

Bu kadar uzun açıkladığım için sıkılmış olabilirsiniz. Özür dilerim. Ancak eminim sizin de malumunuz cevabınızı bu kadar açıklayıcı yazmasaydım birileri kesin " yalaka" yaftasını oraya yapıştıracaklardı.

Haklı olduğunuz noktalar var ama yanlışı yanlış ile kapatmak bana saçma geliyor. Fikirlerini desteklemesem de bazı gazeteler doğru bir şey yazarsa doğru bir şey yazmıştır. Ama iki gün önce bunu yazmıştı o yüzden buna da bir şey diyemem demem. Çok saçma olur çünkü.
Diğer haberlere hakim olmadığımdan bir şey diyemeyeceğim ama Halit Ergenç olayına bir bakacağım, o diziyi de kendisini de pek sevmem ama padişah gibi gezdiğini de sanmıyorum bir bakayım.
İngiltere, Monaco dediğiniz yerlerde hala etkisi tartışılabilecek de olsa krallık, prenslik durumlar olduğunun ama Osmanlı söz konusu olduğunda bunun artık böyle olmadığının farkındasınızdır diye ummak istiyorum. sapla samanı da karıştırmamak lazım. Ben dünyanın neresinde olursa olsun damarındaki kanın başkalarınınkinden farklı olduğuna inanan insanları gereksiz buluyorum. Bütün bu sırf birinin torunu diye verilen ünvanlar umrumda değil. Ama Monaco prensesi ile bu insanlar arasındaki farkı anlarsınız diye umuyorum.

Bu kadın her yerde çok fazla görünür olmaya başladı. Şimdi de Galatasaray adasında hak iddia etmiş. Deli İbrahim'in genleri aynen buna mı aktarılmış anlamadım ki. Bu işin altından birşeyler çıkacak hanımlar ahanda buraya yazdım. Sadece basit bir internet sitesi reklamı değil bu; bu kadınla ilgili başka bir plan var.

"Sultan" unvanı Neslişah Sultan ile birlikte resmi olarak bitmiştir. Zira kendisi hanedan defterine kayıtlı son kişidir. Haberdeki hanım Osmanoğulları soyundan gelen bir kişidir, sultan değildir. Prenses zaten değildir.

Hali hazırda kısmi de olsa monarşi olan, hanedanı devam eden ülkeler ile Osmanoğulları aynı kefeye konulamaz. İngiltere'de halen resmi olarak monarşi vardır, Windsor Hanedanı ve hanedan mensupları resmi unvanlara sahiptir. Keza İspanya'da da hala monarşi yönetim biçimidir.

Nasıl ki eskiden krallık olan ancak bugün bulunmayan Yunanistan için Yunan prensi, Almanya için kayzer, Rusya için çesaraviç iddiaları kabul görmezse, İngiliz prensesi ile Osmanlı sultanı arasında fark vardır.

Pek tabii ki hanedanın soyundan gelen biri olarak Osmanlı motifli ürünler satabilir, bu kimliği ile para kazanabilir, bu kendisinin bileceği iştir. Kimse ne ne iş yaptığına karışabilir, ne internet sitesini ne zaman açıp kapadığına. Ancak aynı şekilde bazı konuları gülünç bulan insanlar veya son günlerdeki çıkışlarının reklam amaçlı olduğunu düşünenler de olabilir.

Ancak haber kaynağını eleştirirken, ki CNNTürk'ten pek hazzetmem, elma ile armutu da karıştırmamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…