Yanlış olup olmadığını bilmem. Siteden haberim yoktu. Haberle öğrendim.
Benim sorunum şu ki; tamamen yanlış bilgilerle, (zamanlama, olay, şahıs, kılık kıyafet, saray uslup ve renklerine kadar her konuda) dolu bir dizide üstelikte bi güzel parasını alıp tıpkı bir çöpçünün yerleri temizlemekle mükellef olduğu gibi sadece işini yapıp ( ki o da tartışılır) ortalarda "ben sultanım bana biat edin" edasıyla gezen Halit Ergenç'in bu tavrı aynı haber ajansında gerçek sultan muamelesi görmesi için algı oluşturulmuş, parasına para katılmış ( Halit Ergenç'in kaşe ücreti 3 e 4e katlanmıştır heralde) dedem sarayın bilmem ne başıcısıydı diye Osmanlı Hanedanından geldiğini iddia eden Nermin Bezmen; bu vasıf ile kitap satışlarından söyleşilerine, röportajlarından, sempozyumlarına kadar her tür maddi oluşumunda yine aynı haber ajansı tarafından pohpohlanmış saraylı olarak lanse edilip yazdıklarının kesin gerçekler olduğu algısı oluşturulmuş, aslında kocadan gelen zenginliği hanedanlıktan gelen zenginlikmiş gibi gösterilerek, daha fazla kazanması sağlanmış( ki kendi statüsünde bir çok yazar aynı güce ulaşamamıştır) tüm sosyete ve cemiyet hayatı ailelerinin içinden, seçkin olanları illaki bir şekilde Osmanlı Hanedan bağlantılı veya Saraylı aile şeklinde tanıtıp ve bununla klas bir sınıfa müdahil olgusu oluşturulmuş, diğer yandan; gerçek prenses olduğunu hepimizin bildiği Hanedan soyundan bir kadının gerçek anlamları ile bu işi yapıp para kazanması yine aynı haber ajansı tarafından sömürücü algısı oluşturularak baltalanmaktadır.
İngiltere Kraliyet ailesinden hanedan kimliği ile mütevazilik gösterip para kazanıyor belgesellerini, haberlerini yapan da yine aynı haber ajansıdır. İspanya kralına ve prenseslerine, Monaco Prenseslerine methiler dizen de yine aynı haber ajansıdır. Çok ironik.
İyi bir medya okur-yazarı olarak bu ayrımcılığa sahip bir haber ajansına güvenmemekle birlikte her fırsatta da kınamaktayım. Bu sebeple o alaycı cümleyi yazdım. Bir haber ajansı bir konudaki fikrini a kişisi için başka b kişisi için başka yönlendiremez. Habercilik bu değil.
Bu kadar uzun açıkladığım için sıkılmış olabilirsiniz. Özür dilerim. Ancak eminim sizin de malumunuz cevabınızı bu kadar açıklayıcı yazmasaydım birileri kesin " yalaka" yaftasını oraya yapıştıracaklardı.