İhsanoğlu'na şaşırtan tepki, 'Kuran-ı Kerim kalkacak mı?"

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Trabzon'da ilginç bir tepkiyle karşılaştı. Hafız olduğunu söyleyen bir genç, İhsanoğlu'na, "CHP zihniyeti İslamiyete zarar verdi. Kuran kursları kapatıldı. Siz cumhurbaşkanı olursanız Kuran iptal mi olacak" diye tepki gösterdi.

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İskenderepaşa Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'nda ve Uzun Sokakta vatandaşlarla sohbet etti. Seçim çalışmaları için Trabzon'a gelen İhsanoğlu, konaklayacağı Kahramanmaraş Caddesi'ndeki otelden, bir süre dinlendikten sonra cuma namazı için ayrıldı. Kahramanmaraş Caddesi'nden yürüyerek İskenderpaşa Camisi'ne giden İhsanoğlu, çevredeki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. İhsanoğlu, İskenderpaşa Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından çıkışta cemaatle sohbet etti.

Bu sırada, üniversite öğrencisi ve hafız olduğunu söyleyen bir genç, İhsanoğlu'na, "CHP zihniyeti İslamiyete zarar verdi. Kuran kursları kapatıldı. Siz cumhurbaşkanı olursanız Kuran iptal mi olacak" dedi. İhsanoğlu, çevredekilerin uzaklaştırmak istediği gence cevap vereceğini söyleyerek, "Biz artık o tarihi geçtik. Uzlaşma başladı" yanıtını verdi. Gencin, CHP'ye yönelik eleştirilerini sürdürmek istemesi üzerine İhsanoğlu, "Sus artık. Ben konuşuyorum. Ben cumhurbaşkanı olursam sizden kıraat-ı aşere isterim" yanıtını vererek camiden ayrıldı.

İhsanoğlu, daha sonra Meydan Parkı'nda oturup kısa süre vatandaşlarla sohbet etti. Ardından Uzun Sokak'a geçip vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu, esnaf ziyaretinde bulundu. İhsanoğlu'na, Uzun Sokak'taki ziyareti sırasında çevredeki vatandaşlar, alkışlayarak destek verdi. Bir vatandaş ise Trabzonspor atkısı hediye etti. İhsanoğlu'na, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, CHP İl Başkanı Yavuz Karan, MHP İl Başkanı Muammer Demeli, DSP İl Başkanı Hadiye Solmaz da eşlik etti.

"TRABZONSPOR'DAN DÜNYA KUPASI İSTİYORUZ"
Trabzon'da şehir turu attıktan sonra konaklayacağı otele gelen Ekmeleddin İhsanoğlu ile eşi Füsun İhsanoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekmeleddin İhsanoğlu, bir gazetecinin hangi takımı tuttuğunu sorması üzerine, "Bu sorulur mu? Bize her yer Trabzon. Medarı iftiharımız. Biz artık Trabzonspor'dan Avrupa Şampiyonluğu ve dünya kupası istiyoruz" yanıtını verdi. Seçim çalışmaları çerçevesinde Yozgat'ın ardından Trabzon'a geldiği, bunun özel bir anlamı olup olmadığının sorulması üzerine İhsanoğlu, şunları söyledi: "Ülkemizin bu önemli köşesinden başlamak, Karadeniz'e, Türkiye'nin bir kesimine, Türk milletinin çok dinamik bir kesimine ulaşmak, onlarla hemhal olmak, onlara anlatmak, onların dertlerini dinlemek ve buradan bütün Türkiye'ye bunu yaymak. Buradaki dinamizmi biliyorum. Çünkü çok arkadaşım var.

Daha önceden de Trabzon'a geldim, gerçekten Karadeniz'in incisi Trabzon. Buradaki siyasi faaliyetler her tarafa yayılıyor. Zaten Trabzonspor bizatihi büyük bir kurumdur. Türkiye çapında bir müessesedir. O bakımdan seçim çalışmalarına Yozgat'ın ardından Trabzon'dan başlamak hem tarihi hem coğrafi hem demografik hem siyasi ve kültürel bakımdan çok önemli." Ekmeleddin İhsanoğlu'nun eşi Füsun İhsanoğlu da bir soru üzerine Karadeniz'e ikinci kez geldiğini ifade ederek, "Bu mevsimde ilk defa geldim. Çok daha yeşil gördüm, çok daha gelişmiş gördüm" dedi. Füsun İhsanoğlu, eşinin cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin soruya ise "Biz biliyorsunuz çok yorucu ve uzun bir görevden yeni dönmüştük Türkiye'ye. Sıla hasreti vardı, aile hasreti vardı. Onun için ilk başlarda pek sıcak değildim ama hayırlısıyla inşallah Allah muvaffak eyleyecek" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, cuma namazını İskenderpaşa Camisi'nde kıldı, ardından Meydan Parkı'nda oturup vatandaşlarla sohbet etti.

Parkta vatandaşlarla sohbet etti
CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İskenderepaşa Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından Atatürk Alanı'ndaki Meydan Parkı'nda ve Uzun Sokakta vatandaşlarla sohbet etti
http://www.netgazete.com/cumhurbaskanligi-secimleri/643506.html

Son düzenleme:
Ciddiye alınacak bir soru değil bence. Ortamı germek için yapılmış bir hareket olarak görüyorum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Akp giderse din elden gidecek,RTE başımızda olmazsa İslamiyet yaşanamayacak gibi bir algı oluşturmak istiyorlar.
Haberlerde izledim,adam gayet ciddi ve samimi soruyordu.Adamcağız,yerleştirmek istedikleri bu algıya fazlasıyla kapılmış.

öyle bir konuşuyorlar ki akp gelince şimdi müslümanlığa geçtiler gibi.

Dedem de böyle. Başbakan dindar nesil yetiştiricez dedi ya. Oyyy dedem havalara uçtu. Sırf bu yüzden oy veriyor. Engel olamıyoruz. Belli yaşın üstündekilerin algı kapasiteleri azalıyor. Dedem Atatürk'e hayran bir adam. Başbakan Atatürk'ü sevmiyor diyoruz inanmıyor. O bütün gün evde trt izler. Orda ne verildiyse onu alır. Şimdi bence dedemin oy verme ehliyeti yok yani. Oy kullanma yaşını 70 'le sınırlasak bence bayağı şey değişir. :1:

Bazı yorumlara çok şaşırıyorum gerçekten.
Akp ile dindar olmadık.
Chp ile de dinsiz değildik zaten.
Ama sanki ben bambaşka bir dünyada yaşamışım, başkaları bambaşka.

Chp'nin eski tarihine hiç girmeyeyim ama yakın zamanımıza bakarsak da pek hoş bir manzara görmüyoruz.
Gerçekten bilinmiyor mu chp'nin zihniyeti?
Kuran kurslarına yapılanlar, imam-hatiplerin kapatılması ya da derslerde başörtüsüz olmak zorunda olman ya da kısa haliyle başörtüsü yasağı ve en acısı edilen hakaretler..
Şehir efsaneleri miydi bunlar?
Unutuldu mu yoksa gerçekten bilinmiyor mu?

Evet, chp gelmesin çünkü tedirgin oluyorum.
Belki önyargı, belki Chp'ye inanamak.
Bilmiyorum.
Canan Arıtman hanım çıkıp da ''modern diiilller'' dediğinde sadece içim acıyor.

Meselem Akp'yi savunmak değil.
Meselem çocuğun verdiği tepkinin ''buralarda'' önceden kalma bir refleks olduğu, ''niçin''liği.

Son düzenleme:
Akp ile dindar olmadık.

Chp'nin eski tarihine hiç girmeyeyim ama yakın zamanımıza bakarsak da pek hoş bir manzara görmüyoruz.
Kuran kurslarına yapılanlar, imam-hatiplerin kapatılması ya da derslerde başörtüsüz olmak zorunda olman ya da kısa haliyle başörtüsü yasağı ve en acısı edilen hakaretler..

Bilmiyorum.

Meselem çocuğun verdiği tepkinin ''buralarda'' önceden kalma bir refleks olduğu, ''niçin''liği.
Evet işte bu yüzden :31:

Evet işte bu yüzden :31:
Sanki akp ile dini yasiyorlar diyorlar ya, bir tuhaf oluyorum.
Evet sag olsun basbakanimiz vesilesiyle basortusu serbestligi getirildi.
Dolayisiyla evet, dinimin farzlarindan birini bu sayede, Allahin izniyle basbakan vesilesiyle yasiyorum.
O zaman benim/bizim icin dini sanki akp ile yasiyorlar dedikleri dogru bi nevi.
Sankisi yok.
Basbakan 3 evlat onerince yatak odamiza karisiyor'cular bu haksizligi unutmus olmamali.

Akp ile dindar olmadık.

Bilmiyorum.

chp'yi sevmem ama yakın geçmişteki sözde başörtüsü, din magdurları aslında gerçekten de enteresandı. çıkış noktası neydi peki? bu neden sorun haline geldi? chp yüzünden mi yoksa örtüyü islamın, ahlaklı olmanın bayragı haline getirenler mi?

chp'yi sevmem ama yakın geçmişteki sözde başörtüsü, din magdurları aslında gerçekten de enteresandı. çıkış noktası neydi peki? bu neden sorun haline geldi? chp yüzünden mi yoksa örtüyü islamın, ahlaklı olmanın bayragı haline getirenler mi?

:)
Bu da son moda sanirim.
"Basortusu siyasi bir simgedir"
Bunun sonu da suraya gidiyor genelde "sey basortulu bi suru kalbi fesat insan var. Ben daha ahlakliyim"

Evet sevgili mervecik, basortusu dini bir bayraktir.
Ben basortumu taktigimda musluman oldugum anlasiliyorsa elbette dinin nisanesi ve bayragi sayilabilir.
Ya da diger dinler, ideolojiler icin de gecerli bu.
Yani soylediginiz su mu demek; her nesne ahlak temsilcisi yahut bayragi haline gelince yasaklanmali?
Cok uc bir ornek vereyim mesela bir aralar ulkuculerde olan biyiklar, hakeza komunistlerin yesil mantosu da yasaklansin oyleyse.
Deniz ismi yasaklansin devrimin bir numaralari adami sayiliyorsa.
Sonucta onlar da bir kesimi temsil etmiyor mu?
Ama uzgunum, bu yasakci zihniyet bana uygun degil.
Ustelik "sozde"dediginiz seyin sadece sozde olmasini dilerdim gercekten.

:)
Bu da son moda sanirim.
"Basortusu siyasi bir simgedir"
Bunun sonu da suraya gidiyor genelde "sey basortulu bi suru kalbi fesat insan var. Ben daha ahlakliyim"

Evet sevgili mervecik, basortusu dini bir bayraktir.
Ben basortumu taktigimda musluman oldugum anlasiliyorsa elbette dinin nisanesi ve bayragi sayilabilir.
Ya da diger dinler, ideolojiler icin de gecerli bu.
Yani soylediginiz su mu demek; her nesne ahlak temsilcisi yahut bayragi haline gelince yasaklanmali?
Cok uc bir ornek vereyim mesela bir aralar ulkuculerde olan biyiklar, hakeza komunistlerin yesil mantosu da yasaklansin oyleyse.
Deniz ismi yasaklansin devrimin bir numaralari adami sayiliyorsa.
Sonucta onlar da bir kesimi temsil etmiyor mu?
Ama uzgunum, bu yasakci zihniyet bana uygun degil.
Ustelik "sozde"dediginiz seyin sadece sozde olmasini dilerdim gercekten.

yoo ben ahlak ne de iman ölçme hesapları peşinde degilim çünkü başörtüsünün esasen ne dinle ne ahlakla ne de nefsi terbiye etmekle ilgisi olmadıgını biliyorum. başörtüsü birinin ''ben bu ideolojiye aidim, bu ideolojinin insanıyım'' demesidir.

bahsedilen ideolojinin ve mevcut toplumun dayattıgı bir bayraktır örtü. ve verdigin örneklerle aslında pek ilgisi yok. ülkücüler için bıyık bir EMİR adı altında dayatılmaz ama örtü bir EMİR/FARZ adı altında dayatılan ''örtü tak da hangi ideolojiden oldugun belli olsun'' telkinidir. (buna diger örnek de sünnettir :60:)

yasakçı zihniyetten ben de hoşlanmıyorum ve aslında örtülüler de istedikleri gibi yaşasın demek istiyorum ama iş orada bitmiyor. devamı geliyor... çünkü baglı bulundukları ideoloji hayatın her alanına müdahale eden bir ideoloji. yasak da bu yüzden karşısına dikiliyor. bu yüzden dinini belli edenlere hoş bakılmıyor.

yoo ben ahlak ne de iman ölçme hesapları peşinde degilim çünkü başörtüsünün esasen ne dinle ne ahlakla ne de nefsi terbiye etmekle ilgisi olmadıgını biliyorum. başörtüsü birinin ''ben bu ideolojiye aidim, bu ideolojinin insanıyım'' demesidir.

bahsedilen ideolojinin ve mevcut toplumun dayattıgı bir bayraktır örtü. ve verdigin örneklerle aslında pek ilgisi yok. ülkücüler için bıyık bir EMİR adı altında dayatılmaz ama örtü bir EMİR/FARZ adı altında dayatılan ''örtü tak da hangi ideolojiden oldugun belli olsun'' telkinidir. (buna diger örnek de sünnettir :60:)

yasakçı zihniyetten ben de hoşlanmıyorum ve aslında örtülüler de istedikleri gibi yaşasın demek istiyorum ama iş orada bitmiyor. devamı geliyor... çünkü baglı bulundukları ideoloji hayatın her alanına müdahale eden bir ideoloji. yasak da bu yüzden karşısına dikiliyor. bu yüzden dinini belli edenlere hoş bakılmıyor.

''çünkü baglı bulundukları ideoloji hayatın her alanına müdahale eden bir ideoloji. yasak da bu yüzden karşısına dikiliyor. bu yüzden dinini belli edenlere hoş bakılmıyor.''

Şimdi Merve biz müslüman bir ülke değiliz bu nedenle inancımız her alana hükmedemez.
Böylelikle laiklikle yönetilen ülkemizde başortu, senin söylediğin sebeple kısıtlanamaz

''çünkü başörtüsünün esasen ne dinle ne ahlakla ne de nefsi terbiye etmekle ilgisi olmadıgını biliyorum. başörtüsü birinin ''ben bu ideolojiye aidim, bu ideolojinin insanıyım'' demesidir.''

Bu da ayrıca, inanmadığın islamı aynı zamanda bilmediğini ve tüm bunlara rağmen ahkam kesitiğini gösterir.
Örtünmek ayetlerle belirli bir FARZ dır.

Son düzenleme:

o dayatilan dediklerin malesef farzdir,sünnete

sünnet olmak istemeye bilirsin buna bisey diyemem senin meselen :60:

ama EMIRleri ve FARZlari inkar etmeyelim :34:

Oncelikle "ortu tak da n'oldugun belli olsun hatçeee" gibi basit bir mantik yok islamda.
Esasen bu bir kalp isidir.
Ayni imanin da kalbe bagli olmasi gibi.
Dolayisiyla toplum baskisinin ellerinden optugunuz/ bu dini, nefsi falan bir durum degildir diyerek inkarin yanaklarini mincirdiginiz su yazinizin bende gecerli hicbir tarafi yok.
Cunku basortusu emirse, farzsa ve ben muslumanliga gonul vermissem bunu uygulamam gerekir zaten.
Toplum telkini, dayatmasini oldugunu dusunsem musluman degil sosyoman olurdum :p
(bunlar da kucuk kucuk tatli tatli mumine sakaciklari) :p
Ve su ne demektir?
Hayatin her anina mudahale eden bir dinin var ve bu yuzden sana basortuyu yasakliyoruz.
Manda yuva yapmis sogut dalina.
O kadar alakasiz.
Bir de "uff emir veren bir din" diye burun kivirdiginiz seyden ne farki var bu yasagin?
Ortululer de ortusuyle gezsin diyecegim iste orada kalmiyorlar deyip bir nevi yasagi desteklemenin ne farki var ciddi merak ettim.
Ve verdigim ornekleri temsili verdim.
Emir acisindan degil temsil etme acisindan baktim.

''çünkü baglı bulundukları ideoloji hayatın her alanına müdahale eden bir ideoloji. yasak da bu yüzden karşısına dikiliyor. bu yüzden dinini belli edenlere hoş bakılmıyor.''

Şimdi Merve biz müslüman bir ülke değiliz bu nedenle inancımız her alana hükmedemez.
Böylelikle laiklikle yönetilen ülkemizde başortu, senin söylediğin sebeple kısıtlanamaz

''çünkü başörtüsünün esasen ne dinle ne ahlakla ne de nefsi terbiye etmekle ilgisi olmadıgını biliyorum. başörtüsü birinin ''ben bu ideolojiye aidim, bu ideolojinin insanıyım'' demesidir.''

Bu da ayrıca, inanmadığın islamı aynı zamanda bilmediğini ve tüm bunlara rağmen ahkam kesitiğini gösterir.
Örtünmek ayetlerle belirli bir FARZ dır.

* evet şeriat ülkesi degiliz bu yüzden de dinde her olanı uygulayamıyorsunuz. fakat ideolojiniz her alana hükmetmek ve karışmak isteyen bir ideoloji oldugu için, karşınıza sınırlar koyuluyor. ve sınırlandıgınız her olayı özgürlügünüze karşı bir dayatma olarak görüyorsunuz bu yüzden de.

* örtünmek ayetle sabit bir farz/emir degil, bir tavsiyedir. başörtüsü ise örtünme tavsiyesinden ayrı olarak eklenen bir... yorumdur diyelim. kimisi öyle yorumlar kimisi böyle...

o dayatilan dediklerin malesef farzdir,sünnete

sünnet olmak istemeye bilirsin buna bisey diyemem senin meselen :60:

ama EMIRleri ve FARZlari inkar etmeyelim :34:

sünnet olmak eger sünnet ise, kızların sünnet olması da sünnettendir, kızları da sünnet etmen gerekir. o da var hadislerde. örtü ile ilgili meryeme yazdım oradan okuyabilirsin.

sünnet olmak, örtü takmak eger fark ettiyseniz farzlar üstüdür. olmazsa olmazdır... hele hele erkeklerin sünnet olması olayı, peygamberin sünneti dmenize ragmen farzlar üstü, en üstün farz olarak görülür. çok enteresan degil mi?

* evet şeriat ülkesi degiliz bu yüzden de dinde her olanı uygulayamıyorsunuz. fakat ideolojiniz her alana hükmetmek ve karışmak isteyen bir ideoloji oldugu için, karşınıza sınırlar koyuluyor. ve sınırlandıgınız her olayı özgürlügünüze karşı bir dayatma olarak görüyorsunuz bu yüzden de.

* örtünmek ayetle sabit bir farz/emir degil, bir tavsiyedir. başörtüsü ise örtünme tavsiyesinden ayrı olarak eklenen bir... yorumdur diyelim. kimisi öyle yorumlar kimisi böyle...

Anlamadım hangi ideoloji bunu istemiyor?????????
Ama islamda bir fark var islam kendinden olmayana 'SAYGI' duyuyor.
Peki senin şuanda savunduğun ne??
İslam her alana hakim olcak o yüzden sağdan soldan kısalım :47:
EE beynimimzi de kırpıcanız mı?

ÖRtünmek ayetle 'SABİTTİR' tavsiye değildir

sünnet olmak eger sünnet ise, kızların sünnet olması da sünnettendir, kızları da sünnet etmen gerekir. o da var hadislerde. örtü ile ilgili meryeme yazdım oradan okuyabilirsin.

sünnet olmak, örtü takmak eger fark ettiyseniz farzlar üstüdür. olmazsa olmazdır... hele hele erkeklerin sünnet olması olayı, peygamberin sünneti dmenize ragmen farzlar üstü, en üstün farz olarak görülür. çok enteresan degil mi?

Kızlaın sünnet olması islam öncesi bir gelenektir.
İslamda bununla ilgi yalnızca bir hadis vardır bu hadis ise zayıftır
Erkeğin sünnet olması Hz İbrahime kadar dayanır belki bu yüzden bu kadar üzerinde duruluyordur ama faydası da çoktur.

kizlarin sünnet mecburiyeti yok

üstün FARZlar seni niye bukadar rahatsiz ediyor ?

Back