• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon İğneli epilasyonda kabuk bağlaması doğal yalanı

Gizakpak, insanların kabuk oluşması nedeni ile iğneli epilasyonu bırakıp lazer epilasyona gidiyor olmaları hakkındaki düşünceniz gerçekten dikkate değer ancak doğru bilgilendirme yapıp tercihlere de saygı duymak gerektiğini düşünüyorum. Sayfa başlığınız olan ' iğneli epilasyonda kabuk bağlaması doğal yalanı ' tarzındaki bir ifadeyi ise bu mesleği gerektiği gibi yapan insanları da kapsayacak olması nedeni ile haksızlığa neden olabilecek şekilde tehlikeli görüyorum. Bence esas önemli olan kabuklanmadan neyin kasteldiğinin çok iyi anlaşılması. Bu sebeple benden istediğiniz açıklamayı bu forumda epilasyon konusundaki bilgilendirmeleri ile gerçekten önemli katkıları olduğuna inandığım lazer epilasyon ile uğraşan doktor hanımın sözleriyle yapmanın daha olumlu olacağına inanıyorum. Aşağıda belirteceklerim tamamen katılmakla birlikte benim katkım olmadan kendisinin bir başka sayfa da yazmış olduklarının kopyalanıp yapıştırılmış halidir.

İğneli epilasyon uygulamalarında iğne tam olarak kıl köküne girdiği zaman akım verilirse hem tüylerin yok edilmesinde kesin sonuç sağlanır hem de yan etkiler engellenmiş olur. Eğer ki iğne tam olarak kıl köküne girmez cildin herhangi bir tarafında kalırsa akım verildiği zaman o bölgede hangi dokular varsa onlar akımdan etkilenecek ve akımın şiddetine bağlı olarak da yanacaktır. Bu kesinlikle olmaması gereken bir durumdur.Özellikle derine kadar ulaşan yanıklarda yanığın şiddetine bağlı olarak kabuklanma olabilecektir. Bu kabuklar kendileri düşene kadar bol bol kremlenmez ise ciltte nokta nokta çöküntüler halinde izler kalacaktır. Bu durum kişilerin cilt yapısına ,uygulama yapılan alanın derinliği ve verilen akımın şiddetine bağlı olarak değişecektir. Bazı uygulamalardan sonra oluşan minik kahverengi renkli kabuk gibi görünen şeyler ise iğnenin giriş yaptığı yerdeki cilt reaksiyonları olup bir kaç günlük özel bakımlardan sonra kendiliğinden düzelir.
Yani lafın kısası siz siz olun bu işi mutlaka yıllardır tecrübesi olan kişilere yaptırın. Çünkü kılın derinliği, iğnenin hangi bölgede ne kadar derine sokulacağı ve ne kadar akım verileceği tamamen tecrübe ile edinilen bir durumdur.
Bir de şu düşüncem var, cihazlar her sene yenileniyor ama daha iyi olacağına bence kötüleşiyorlar. Şöyle ki; yeni cihazları daha az yan etki yapacak şekilde üretiyorlar dolayısıyla da tedavide başarı oranı düşse de ciltte yanıklar olmuyor. Bu iyi mi kötü mü tartışılır. Ama sonuç vermeyecek iş için de o çile çekilir mi tartışılır. Dolayısıyla bence bunda cihazdansa kesinlikle kullanıcı çok önemli. tecrübeli ve itinalı kullanıcı her türlü cihazla başarılı olur.

Evet sanırım konuya doktor hanımın belirttiğim gibi bilimsel olarak yaklaşmak ve önyargılı karalama yapmadan, hiçbir ticari kaygı gözetmeden insanları doğru olarak bilgilendirmek herkes için daha faydalı olacak. Sağlıklı günler temennilerimle.

ayse hanım ne kadar ıyı nıyetlısınız kesınlıkle reklam yaptıgınızı dusunmuyorum keske ızmırde olsaydım herhalde bu kadar korkmaz ve sıze gelırdım

Burcu kardeşim teşekkür ederim, güven sağlıyabildiysem ne mutlu bana. Ancak seni yanıltmak istemem zira ben reklam yapıyorum buna inkar edemem. Fakat kendi reklamımı değil iğneli epilasyon yönteminin reklamını yapıyorum. Bunun yapılmasının hem ihtiyaç duyan hanımlar hemde meslektaşlarım için gerekli olduğuna da inanıyorum çünkü diğer yöntemler yöntem konusunda değil ama reklam konusunda öylesine aşama katetmişlerki arada uçurumlar var. Bu farkı kapatmakta en ufak bir katkı sağlıyabiliyorsam ne mutlu hepimiz adına. sağlıcakla iyi akşamlar diliyorum.

kardeşim sonbahar, 1 yıl öncesine kadar 7 yıl süre ile ankara da hizmet sunmuş olmama rağmen cevabım malesef hayır. ancak araştırmalarında, benim açtığım'' iğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı'' başlıklı sayfamdaki uzman tespiti ile ilgili verdiğim ipuçlarından istifade edebileceğini düşünüyorum.
iyi akşamlar.

slm arkadşlar bende yüz bölgesine uygulama yaptırıyorum ilk önce bende iz kalcak kabuk baglıycak diye cok korkmuşutum ama yanılmışım o kadar dikkatli yapıyolarki ve gercekten tecrubellıler bu konuda 3 4seans gıttım ve nerdeyse bitmek üzere ben cok memnunum bakırköyde doruk güzellik saoluna gidıyorum uzun süredirde bu işi yapıyolar bende arkadaş tavsiyesiyle gittıim güvenilir ve temız biyer her gitığımde minnetarlığim artıyo bu kadar kısa sürede bu kadar tüyden beni nasıl kurtardıklarına şaşırıyorum:)))) ihtıyacı olan herkeze gözü kapalı gitmelerini tavsiye ediyorum doruk güzellik salonu:0212 543 94 37

ığneli epilasyon olmadan ne yazıkki tüylerden kurtulunamıyor. Lazer bitirmiyor. iğneli epilasyonun kaçınılmaz olduğunu bende yakın arkadaşlarımda anladık. Neyseki sonunda doğru yolu ve adresi bulmanın mutluluğu içindeyim.

İğneli epilasyon olmadan ne yazıkki tüylerden kurtulunamıyor. Lazer bitirmiyor. iğneli epilasyonun kaçınılmaz olduğunu bende yakın arkadaşlarımda anladık. Neyseki sonunda doğru yolu ve adresi bulmanın mutluluğu içindeyim.

benim kırık,batık tüylerim var bu mevsimde başlasam bi sorun olur mu acaba yaza kadar kurtulur muyum?a.s.

arkadaşlar iğneliye başlamanın en uygun zamanı ekim gibi olurmuş bunu benim uzmanım söylüyo, güneş çok fena leke bırakırmış özellikle yüz bölgesi için düşünenleri uyarmak istedim ben de yüz için gidiorm da geç başladığım için yarım kalıcak bu kez yazın da alamicam hiçbişekilde gezicem mecburen öyle :(

b_bahar nerede yaptırıosun acaba adres verebilirmisin?

sanemcim bende b_bahardar aldım adresi çok memnunum.şimdi bütün vucuda başladık.çok tecrübeli bir bayan bu işe yıllarını vermiş.ne kabuklanma ne morarma.kesinlikle öneririm.yanlış bilgilere inanmayalım.giden arkadaşların bilgisi çok önemli.kesinlikle tavsiye ederim.sonuçta saglık bu.numara vereyim istersen ordan irtibata geçersin.en azından fikir edinirsin uzman birinden.05392697473

Sevgili niltt,
ben başladığım zaman bolca batık ve lekeli bir cildim vardı:((( benim şansım gittiğim salondaki güzellik uzmanının gerçekten uzman olması:)) ayşeepilasyonun söylediklerine katılıyorum önce uzmanını doğru seçmelisin bence benim gittiğim doruk güzellik herkese aynı sıcaklık ve yakınlıkta mutlaka görüş yaza kadar rahatlayacağına eminim ben:)

slm arkadşlar bende yüz bölgesine uygulama yaptırıyorum ilk önce bende iz kalcak kabuk baglıycak diye cok korkmuşutum ama yanılmışım o kadar dikkatli yapıyolarki ve gercekten tecrubellıler bu konuda 3 4seans gıttım ve nerdeyse bitmek üzere ben cok memnunum bakırköyde doruk güzellik saoluna gidıyorum uzun süredirde bu işi yapıyolar bende arkadaş tavsiyesiyle gittıim güvenilir ve temız biyer her gitığımde minnetarlığim artıyo bu kadar kısa sürede bu kadar tüyden beni nasıl kurtardıklarına şaşırıyorum:)))) ihtıyacı olan herkeze gözü kapalı gitmelerini tavsiye ediyorum doruk güzellik salonu:0212 543 94 37
merhaba acaba doruk güzellikte kime yaptırdığını söyleyebilirmisin. sahibi gülten hanıma yaptırmak istedim fakat yapmıyorum dedi ama yapıyor biliyorum. diğerlerine cesaret edemedim, diğer çalışanlarda güvenilirmi bir fikrin varsa isim verebilirmisin hangileri iyi diye. teşekkür ederim

Sevgili niltt,
ben başladığım zaman bolca batık ve lekeli bir cildim vardı:((( benim şansım gittiğim salondaki güzellik uzmanının gerçekten uzman olması:)) ayşeepilasyonun söylediklerine katılıyorum önce uzmanını doğru seçmelisin bence benim gittiğim doruk güzellik herkese aynı sıcaklık ve yakınlıkta mutlaka görüş yaza kadar rahatlayacağına eminim ben:)

merhaba acaba doruk güzellikte kime yaptırdığını söyleyebilirmisin. sahibi gülten hanıma yaptırmak istedim fakat yapmıyorum dedi ama yapıyor biliyorum. diğerlerine cesaret edemedim, diğer çalışanlarda güvenilirmi bir fikrin varsa isim verebilirmisin hangileri iyi diye. teşekkür ederim

Burcu kardeşim teşekkür ederim, güven sağlıyabildiysem ne mutlu bana. Ancak seni yanıltmak istemem zira ben reklam yapıyorum buna inkar edemem. Fakat kendi reklamımı değil iğneli epilasyon yönteminin reklamını yapıyorum. Bunun yapılmasının hem ihtiyaç duyan hanımlar hemde meslektaşlarım için gerekli olduğuna da inanıyorum çünkü diğer yöntemler yöntem konusunda değil ama reklam konusunda öylesine aşama katetmişlerki arada uçurumlar var. Bu farkı kapatmakta en ufak bir katkı sağlıyabiliyorsam ne mutlu hepimiz adına. sağlıcakla iyi akşamlar diliyorum.

ayşe hanım rica etsem mail adresinizi verebilir misiniz :)

ayşe hanım rica etsem mail adresinizi verebilir misiniz :)

İlginize ve güveninize teşekkür ederim ancak reklam olarak değerlendirilebileceği için sizi yanıtsız bırakmak zorundayım. Bu arada yanlış anlaşılmayı da düzeltmek isterim. İsmim ayşe değil aysel. Sağlıklı günler dileklerimle.

İlginize ve güveninize teşekkür ederim ancak reklam olarak değerlendirilebileceği için sizi yanıtsız bırakmak zorundayım. Bu arada yanlış anlaşılmayı da düzeltmek isterim. İsmim ayşe değil aysel. Sağlıklı günler dileklerimle.

çok afedersiniz aysel hanım :/ Sadece bikaç soru sormak için istemiştim mailinizi teşekkür ederim yinede

Son düzenleme:
tamamen katılıyorum gizakpak ben de yaptırıyorum iğneli ve kabuklanma olmuyor ve ben bunu burda söyleyince insanlar inanmıyor işini profosyenel yapan uzman kabuklanmadan epilasyon yapıyorsa niye başka şeyler arıyorlar insanlar anlamadım ve gittiğim uzmanın bir sürüde iğneli epilasyon müşterisi var bir yaptıran zaten bırakmıyor tamamen kişiye bağlı kabuklanma.

b_bahar yeni üye olduğum için mesaj atamıyorum, gittiğin merkezle ilgili ayrıntılı bilgi alabilmem için bana mail adresini ya da açıklayıcı bi mesaj yollayabilir misin acaba? (konuya son yazılanlar arasında doruk'a gittiğine dair bi bilgi vardı ama senin ağzından çıkmadığı için emin olamayacağım kanısındayım...)

Herşeyden önce cildin doğal tepkimesi dir kabuklanma. eğer doğru yapılmış bir epilasyon hizmeti varsa küçük kabukcuklar oluşması mümkündür. Tabiki herkesde aynı oranda etki etmez. Uygulama esnasındaki frekans uygulama sıklığını ve sonuc almayı etkileyeceğinden düşük palslerde atış yapmak sadece sizin seans sayınızı artıracaktır. düzenli bir uygulama ile en geç 1 yıl içerisinde tüm çalışılmış tüylerinizden kurtulmanız gerekir. yüz de periyod aralığı maksimum 15 günken vucutta 20-25 güne uzar. iiilerleyen seanslarda ise bu periiyod her defasında 3-5 gün ileri atacaktır. iğne türü cilt hassasiyetine göre belirlenir. ancak ciltte aynı akım ve pals kullanıldığı göz önünde bulundurulduğunda bu sadece allerjik reaksiyonların önlenmesine yardımcıdır :)

Arkadaşlar iğneli epilasyonda kabuk bağlaması doğal yalanını sakın yemeyin. Benim de bir arkadaşım yaptırıyordu iğneyle girilen her yer kabuk bağlamıştı bana normal sonra bunlar geçiyor dedi. Ben de hadi ya diye onun iğnecisine gidecektim. Fakat benim sosyetik arkadaşlarım var. Onlara sorduğumda çoğunda bağlıyor ama bizim gittiğimiz kadında hiçbir şekilde bağlamıyor dedi. Ben de güvendiğim için onların gittiği kadına gittim. Üstelik piyasadaki fiyatlarla aynı hatta ortalamanın altında.
Gerçekten de hiç bir şekilde kabuk bağlama yara ya da herhangi bir belirtisi yok ki çok beyaz tenliyim ki dudak üstüne bile yaptırdım.Üstelik herkes biz acıdan ölüyoruz diyor lazerde yaptırdım lazerden bile daha az acıyor dedim. Diğer yaptıran arkadaşlarım bana inanamadı şimdi herkes o kadına gidiyor ve mutlu.
Sorduğum zaman bu kabuk olayını bunun iğneyle alakası olduğunu söyledi. 3 tip iğne varmış, onun kullandığı iğne teflondan yapılma. Diğerleri akımı tüm iğne boyunca ilettiği için deriyide yakıyormuş bu yüzden kabuk bağlıyormuş. Ya da bazı beceriksizlerde akımı iğneyi tam girdiği zaman değil daha öncesinde veriyorlarmış ya da çekerken iğneyi akımı veriyorlarmış.
İğneli epilasyondan sonra cildinizde kabuklanma oluşmadığını söylemişsiniz.Ben de böyle uzman bi yer arıyordum.Acaba bana gittiğiniz yerin adresini telefonunu ve yapan bayanın ismini verir misiniz?Çünkü gerçekten benim de tüylerle başım belada.Polikistik overden kaynaklanıyor tüylenmem.Bu da bazen moralimi çok bozuyor.Sizin seanslar bitmiştir zannedersem çünkü konuyu açalı 3 sene falan olmuş.Nasıl şu an tüylerinizden kurtuldunuz mu?

Back