İğneli epilasyon (Elektroliz) yöntemi), yıllardan beri birçok hastada, cilt ve kıl renkleri ne olursa olsun, burun ve kulak içleri hariç tüm vücut bölgelerinde, istenmeyen tüy tedavisi amacı ile kullanılmıştır. IPL ve diğer lazer epilasyon yöntemleri gibi tüyleri azaltıcı ve inceltici değil, kalıcı olarak yok edici bir uygulamadır. Ayrıca direkt kıl köküne akım verildiğinden, deride genel ve yaygın bir yanık oluşturma ihtimali yoktur. Yine aynı mekanizmalardan dolayı, tüylerin rengi, kalınlığı ve cilt rengi tedavinin etkinliğini değiştirmez. İnce ve yumuşak iğnelerle kıl köküne girip zayıf akımlı elektrikle köklerin yakılması yöntemidir. Tahrip olan kıl daha sonra cımbızla çekilerek alınır. Elektrik akımı zayıf olduğu için pek acı duyulmasa da hassas bölgeler için lokal anestezi yapılabilir. Seansların sayısı, yapılan bölgedeki tüy yoğunluğuna ve tüylerin alınmaya uygun gelişmişlik evresine göre değişir. Yeni elektroliz teknikleri, eğitimli teknisyenler ve uzman doktorların yönetiminde, steril ve tek kullanımlık probları sayesinde, sadece istenmeyen tüylerin değil, batık kıl ve foliküllerin de güvenilir ve etkin tedavisini sağlar. Hamilelerin uygulamaması gereken bir yöntemdir.
Genel Lazer Epilasyon Bilgileri
•Lazer epilasyon seansları genelde ortalama 4 ile 6 seans arasındadır. Seans aralıkları 4 ile 8 hafta arasındadır.
•Bronzlaşmış cilde lazer epilasyon uygulanmaz. Epilasyon işlemi sonrası bir ay kadar güneşten korunmak gerektiği için yaz tatillerinde yapılması önerilmez.
•Lazer ışını ince kıllara etkili değildir. Bu nedenle lazer epilasyon koyu renkli sert kıllı insanlarda daha iyi sonuçlar vermektedir.
•Diğer epilasyon yöntemlerine nazaran lazer epilasyon güvenli bir yöntemdir. Kansere yol açmaz.
•Lazer epilasyon sonrası en sık görülen yan etkiler cilt yanıkları ve lekelerdir. Uygun bir lazer tipi ve doğru bir doz uygulandığı takdirde yan etki görülme olasılığı yoktur. Bu nedenle lazer epilasyon yaptıracağınız merkezi seçerken titiz davranmalısınız.
•Her lazer tipine göre sonuçlar değişiklik gösterebilir.
•Sivilce tedavisi için verilen bazı ilaçlar, lazer epilasyon yapılmasına engel olabilir.
•Yüz, yanak ve sırt bölgelerine yapılan lazer epilasyondan, diğer bölgelere göre daha zor sonuçlar alınmaktadır. Bu nedenle yüz, yanak ve sırt bölgelerinde güçlü Diod lazerler daha başarılı olmaktadır.
•Esmer tenli kişiler Diod ve Nd Yag lazer tipini seçmelidir.
•Her tür ten renginde lazer epilasyon güvenle uygulanabilmektedir.
-Çeşitli kaynaklardan alıntılayarak hazırlanmıştır-
Lütfen Lazer epilasyonla ilgili deneyimlerinizi paylaşırken sadece cihazlar ile ilgili memnuniyet, memnuniyetsizlik ve önerilerinizi belirtiniz. Konu ile ilgili yeni mevzuata göre sadece yeterlilik belgesi olan işletmeler bu uygulamaları yapmaya tabidirler. İzin belgesi olmayan işletmelerin forumda adını geçirmek reklam amacı ile olmasa dahi kesinlikle yasaktır. Konu ile ilgili açılabilecek davalardan paylaşımı yapan üye sorumludur.
Konuya hassasiyetle dikkat etmenizi diler güzel paylaşımlar dileriz.
Kadınlar Kulübu