İğneli Epilasyon İğneli epilasyon sonrası neler yaptınız ?

Theceren

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
5
2
26
Öncesinden ziyade sonrası daha önemli malum iz kalma riski var. Burada yaptıklarımızı paylaşarak yardımcı olabiliriz birbirimize. Ben birtakım şeyler yapıyorum ama kafamda hâlâ iz kalır mı sorusu mevcut :110: sudan uzak kalma süresi 2 günken ben 3 gün su değdirmedim. Yaptırdığım yer yüz ve çene. Cenemde ufak ufak gözenekler göründüğü için su değdirip risk almak istemedim. 4. Gün ılık suyla yıkadım. Eczaneden antibiyotikli bir krem aldım ve 3 gün onu kullandım. 4. Günde artık gözenekler büyük oranda kapandığı için çok kuru görünen yerlere bepanthen sürdüm. Kabuklara kesinlikle ellemiyorum hatta yanaklarımım üstüne yatmıyorum :olamaz: benim için en zoru bu çünkü sırt üstü kesinlikle uyuyamam :KK43: sizler neler yapıyorsunuz ? Bana da iz kalmaması için önerebileceğiniz bir krem/yöntem var mi ? Yüzüm için hangi temizleyicileri kullanabilirim ?

Ben de birkaç gün su değdirmiyorum.Medacassol sürüyorum iz kalmasın diye.Antiseptik pudra aldım onunla pudralıyorum ara ara.İlk bir hafta kabuktu kızarıklıktı derken biraz fazla makyaj yapıyorum kapatabılmek için yüz bölgesine.Özellikle çene ve göz alt yanlara.Akşam misel suyla siliyorum makyajı.Kabuklarım bir haftadan sonra dökülmeye başlıyor hafifçe pamukla silerken üzerine geliyor hemen.Özellikle göz çevrem ve çenem çok hassas en çok delik ve hafif kahvelikler orada kalıyor.Çenemde bir iki tane henuz geçmeyen var ama benımkısi saatler sürüyor yoğun tüyüm oldugu için.Göz altlarımda da ince ve sık orada da iğne ucu kadar kahvelikler var bir kaç tane 1 aydır gözlemliyorum bir kısmı geçti bir kısmı biraz silikleşti ama halen öncesi gibi değil tabii geçer inşallah bilmiyorum ne olacak.Bu arada haftada bir kere de medacassolle fito kremi biraz karıştırıp yüzüme sürüp yatıyorum o da iyi geliyor.Allah yardımcımız olsun. :)

Ben de birkaç gün su değdirmiyorum.Medacassol sürüyorum iz kalmasın diye.Antiseptik pudra aldım onunla pudralıyorum ara ara.İlk bir hafta kabuktu kızarıklıktı derken biraz fazla makyaj yapıyorum kapatabılmek için yüz bölgesine.Özellikle çene ve göz alt yanlara.Akşam misel suyla siliyorum makyajı.Kabuklarım bir haftadan sonra dökülmeye başlıyor hafifçe pamukla silerken üzerine geliyor hemen.Özellikle göz çevrem ve çenem çok hassas en çok delik ve hafif kahvelikler orada kalıyor.Çenemde bir iki tane henuz geçmeyen var ama benımkısi saatler sürüyor yoğun tüyüm oldugu için.Göz altlarımda da ince ve sık orada da iğne ucu kadar kahvelikler var bir kaç tane 1 aydır gözlemliyorum bir kısmı geçti bir kısmı biraz silikleşti ama halen öncesi gibi değil tabii geçer inşallah bilmiyorum ne olacak.Bu arada haftada bir kere de medacassolle fito kremi biraz karıştırıp yüzüme sürüp yatıyorum o da iyi geliyor.Allah yardımcımız olsun. :)

Aminn inşallah herkes kurtulur kıl derdinden. Benimde yogun çalışılıyor özellikle çene gec toparliyormus benim hala şiş duruyor :KK43: madecassol evde var ama kıllanma yapar diye duymustum kullanmaya cesaret edemedim. Oylebir durumla karsilastin mi ? Ayrica madecassolü sivilce lekelerimi gecirmek icin kullanmistim oldukca başarılı

bende çenem için yaptırıyorum 3 seansımı yaptırdım cuma günü yaptırdıktan sonra üç gün su degdirmemeye çalışıyorum ve yaptırdıktan sonra sabah akşam pudra sürüyorum aralık ayında başladım yaptırmaya hiç iz yok bunun dışında başka bişey kullanmıyorum

Bende yaptırdıktan sonra PUDRALI bir pislik kremi var onu kullanıyorum. Sabahları sürüyorum.
Bir gün su degdirmiyorum sadece.
3 gunde kabuklanma oldu, 10 günde kabuklanma bitti, 15 günde de iyileşti tamemen. Şu an iz yok çok şükür.daha bir seans gittim önümüzdeki hafta 2. Ye gideceğim
Ama benim sizler kadar yoğun değil
25 dk lik işlem oluyor yüzümde. Çene ve yanak.
Göz altı daha hassas sanirim

Yuzunuzu yikamadan 3 gun nasil durabiliyorsunuz. Benim ayni gun aksam gozlerim yanmaya basliyor. Genelde oglen 1 gibi gidiyorum seansa. Ertesi gun sabah johnson bebe sampuaniyla yikarim. Hic bir seyde olmuyor.

Yuzunuzu yikamadan 3 gun nasil durabiliyorsunuz. Benim ayni gun aksam gozlerim yanmaya basliyor. Genelde oglen 1 gibi gidiyorum seansa. Ertesi gun sabah johnson bebe sampuaniyla yikarim. Hic bir seyde olmuyor.
O kısımlara degdirmeden genelde makyaj pamuklariyla yüzümü temizliyorum yine de yıkamak gibi olmuyor :KK43: . Bir şey olmayabilir ama ben korkuyorum belki benim cilt tipimden kaynaklı gözenekler uzun süre açık kaldı. Özellikle cenemde cok belirgindi. Cok sukur atlattım yarısı çıkmadı, çıkanlar da ince. İnşallah hepimiz en kisa surede kurtuluruz

O kısımlara degdirmeden genelde makyaj pamuklariyla yüzümü temizliyorum yine de yıkamak gibi olmuyor :KK43: . Bir şey olmayabilir ama ben korkuyorum belki benim cilt tipimden kaynaklı gözenekler uzun süre açık kaldı. Özellikle cenemde cok belirgindi. Cok sukur atlattım yarısı çıkmadı, çıkanlar da ince. İnşallah hepimiz en kisa surede kurtuluruz
Benim de çene ve gözün yanlarında çukurluklar ve kırmızı lekeler oluşuyor oralar çok geç iyileşiyor. 1 ay geçti çene halen iğne delikleri var yarısı toparladı anca kendını.Boyunda da kırmızılıklar var deliklenme yok

Bende 1 hafta isilik sivilce dokmus gibi oluyorum. Ben yuzumun her yerine yaptiriyorum kasta dahil. Hatta epilasyondan sonra bazi alinan yerlerde iltihapli sivilce gibi uc veriyor.

Aynı sorun bendede var ben ilk defa boynuma yaptırdım amama pişmanlık hissediyorum çünkü herkeste 3güne toplamış kabuklanmıs bende iki gün su değdirmedim pudraladım utalk ama ilk günden sonra daha çok kızardı 3.gün bi baktım her yer sivilce su toplamış ucu gibi pamukla suyla sildim pudraladım akşamda hametan bepanten krem karıştırıp sürdüm ama içim rahat etmedi doktora gittim bana antibiyotik ve la roche nin mineral suyuyla onarıcı kremini yazdı sabah aksam sür pudralama dedi uzmanımda iyi zeynep hanıma gitmistim yaptıklarına bakıyorum bi bende böyle oldu galiba anlamadım bunlar ne zaman kuruycak var mı böyle reaksiyon yasayan bu 3.gününnsabahının fotoğrafı 4.gün suanda daha kızarık ve sivilceler su toplamış gibi beyaz uçlu

Eklentiler

• P_20180228_100157.jpg
    P_20180228_100157.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 3.920
Aynı sorun bendede var ben ilk defa boynuma yaptırdım amama pişmanlık hissediyorum çünkü herkeste 3güne toplamış kabuklanmıs bende iki gün su değdirmedim pudraladım utalk ama ilk günden sonra daha çok kızardı 3.gün bi baktım her yer sivilce su toplamış ucu gibi pamukla suyla sildim pudraladım akşamda hametan bepanten krem karıştırıp sürdüm ama içim rahat etmedi doktora gittim bana antibiyotik ve la roche nin mineral suyuyla onarıcı kremini yazdı sabah aksam sür pudralama dedi uzmanımda iyi zeynep hanıma gitmistim yaptıklarına bakıyorum bi bende böyle oldu galiba anlamadım bunlar ne zaman kuruycak var mı böyle reaksiyon yasayan bu 3.gününnsabahının fotoğrafı 4.gün suanda daha kızarık ve sivilceler su toplamış gibi beyaz uçlu
3.ncu gun o kizarikliklar kabarma had safhada oluyor. 1 hafta sonra geciyor. O su toplamis gibi beyaz uclar cilt altindaki fazla yagi deri yuzeyine atiyor. Apseli sivilve gibi yani.

Kızarmaların normal korkma canım.Ben tüm boyun yaptırıyorum.1 hafta sabret sonra azalmaya başlayacak.Ama sivilcelenmeyi bilemiyorum ilk defa yaptırdıysan belki o yüzdendir.Ben de çok az olmuştu sivilcelenme o da ilk yaptırdığımda.Artık olmıyor.İsilik gibi olmuştu çene kısmında.Yaptırdıktan sonraki 3-6 gün arası cildin en çok tepki berdiği yara kabuk sivilce olduğu zaman sonra azalmaya iyileşmeye başlıyor.:)

Kızarmaların normal korkma canım.Ben tüm boyun yaptırıyorum.1 hafta sabret sonra azalmaya başlayacak.Ama sivilcelenmeyi bilemiyorum ilk defa yaptırdıysan belki o yüzdendir.Ben de çok az olmuştu sivilcelenme o da ilk yaptırdığımda.Artık olmıyor.İsilik gibi olmuştu çene kısmında.Yaptırdıktan sonraki 3-6 gün arası cildin en çok tepki berdiği yara kabuk sivilce olduğu zaman sonra azalmaya iyileşmeye başlıyor.:)
keşke göğüs bölgesi için de bilgi verecek arkadaşlarımız olsa :KK43:

Kızarmalarım normalmi gerçekten bu 5.gün fotoğrafım ve sivilceler hala var iltihaplı gibi of çok kötü çalışıyorum ve şalla kamufle etsemde canım çok sıkılıyo bi arkadaşım noldu boynuna dedi cok utandım

Eklentiler

• P_20180302_192322.jpg
    P_20180302_192322.jpg
    38,4 KB · Görüntüleme: 2.981
Kızarmalarım normalmi gerçekten bu 5.gün fotoğrafım ve sivilceler hala var iltihaplı gibi of çok kötü çalışıyorum ve şalla kamufle etsemde canım çok sıkılıyo bi arkadaşım noldu boynuna dedi cok utandım
Canım utalk pudra kullanıyor musun? Seninki biraz fazla kızarmış.Belki de sivilcelerden dolayı.Bu günden sonra iyileşmeye başlamazsa bir doktora gösterirsin. 1 haftadan sonra iyileşmeye başlıyor ben yaptırdığımda.

Doktora gittim dün utalkı kullanma dedi bana termal su yazdı sık oraya bide krem verdi ama sivilce falan geçmedi hala

Yaptırdığın kişiye fotoğraf atabilme gibi bir imkanın varsa bence ona bir yaz, bu kadar çok ve iltihaplı gibi görünmesi normal mi diye.
Belki yapan kişiden de bir sorun olabilir ama sivilce diyorsunuz .. lakin sivilceliği de geçmiş gibi duruyor bunlar.
Neyse uzmanınıza bir sorun olmadı, başka bu işle uğraşan birine de sorabilirsiniz.
Biz yaptıranlar olarak söyleceğimiz yorumlar sadece kendimizden edindiğimiz tecrübelere dayalı kalacak.
Belki cildiniz farklı bir durum gösteriyor da olabilir.
Bence siz bi danışın.
Bende de sivilce olurdu, dedikleri gibi sadece ilk zamanlarımda, ama hiçbir zaman bu kadar büyük ve iltihaplı değillerdi.

X