Aile Planlaması İg G ve İg M

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

Aygun22

...
Kayıtlı Üye
30 Mart 2020
195
25
48
Merhabalar her kese. Şöyle bir sorum var. Ben de, eşim de kan testleri falan vermişiz. Her şey iyi. Fakat eşimin test sonuçlarına göre (Bulaşıcı hastalık belirteçleri Cymomegalovirüs (Ig G) ve Bulaşıcı hastalık belirteçleri Herpes (Ig G) pozitif çıktı. Sadece Ig G. Aynı isimlerle Ig M negatif çıktı. Bu ne anlama geliyor? Meni etkiliyor mu? 1 yıldır evliyiz. Sorunumuz yok kocamın spermi de iyi. Bu virüs gebeliği önleyebilir mi? Ben sağlıklıyım da eşimde sadece bu virüs pozitif çıkmış ama sperm kalitesi falan hepsi iyi durumda. Endişe ediyorum kötü bir şey mi bu?

Tam bir bilgim yok fakat hamilelikte bu virüsü geçirdiğine dair yazanlar olmuştu. Arama yerine cmv yazarak ulaşabilirsiniz. Ig m pozitif olup eğer sizede bulaşırsa sıkıntı yaratabilir diye biliyorum bebeğede geçiyormuş galiba

Yok Ig m negatif. Ig g pozitif. Doktor her şey normal dedi eşimde. Bende virüs yok. Sadece merak ediyorum bir virüs pozitif çıkmışsa nesi iyi ola bilir ki?

Yok Ig m negatif. Ig g pozitif. Doktor her şey normal dedi eşimde. Bende virüs yok. Sadece merak ediyorum bir virüs pozitif çıkmışsa nesi iyi ola bilir ki?
Ig g pozitif olduğunda virüsü atlatmış oluyormuş yani eşinizin bir problemi yok ıg m pozitif çıksaydı virüsü geçiriyor ya da yeni atlatmış oluyormuş. Gebelik için olumsuz sonuç doğuracağını sanmam doktorunuz sıkıntı olsa derdi bence

Pozitif olması bağışıklığı olduğunu gösterir. Takılmayın.

Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…