İftar menüsü

Pembikbulut

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2024
286
98
13
Merhaba yarın akşam eşimle ortak arkadaşlarımız gelicek iftara ne yapmalıyım fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Benimde pazar günü var şöyle düşündüm
Yüksük Çorbası
Mersin Lahmacun
Mevsim salata
Süzme yoğurt üzeri soğan mezesi
Havuç tarator
Humus
Kıbrıs tatlısı

Mercimek çorbası
Fırında soslu tavuk patates/belen tava/et sote/tavuk sote bunlardan biri olan
Tereyağlı şehriyeli pirinç pilavı
Zeytinyağlı barbunya
Mevsim salata
Havuc tarator
Pancar salatası
Köz patlıcan ve köz biber salatası sarımsaklı yoğurtlu
Karışık turşu
Kıbrıs tatlısı ağır kaçmaz bence.

Yüksük Çorbası
Mersin Lahmacun
Mevsim salata
Havuç tarator
Humus
Kıbrıs tatlısı
Kıbrıs tatlısı belki ağır kaçabilir ama magnolia iyidir.
Yemek olarak var mı fikriniz ?
Karnıyarık olabilir, fırında soslu kanat olabilir, sarma olabilir bir sürü seçenek var 🥹
Mercimek çorbası
Fırında soslu tavuk patates/belen tava/et sote/tavuk sote bunlardan biri olan
Tereyağlı şehriyeli pirinç pilavı
Zeytinyağlı barbunya
Mevsim salata
Havuc tarator
Pancar salatası
Köz patlıcan ve köz biber salatası sarımsaklı yoğurtlu
Karışık turşu
Kıbrıs tatlısı ağır kaçmaz bence.
Yorumunuz için teşekkür ederim 🫶🏻
Mercimek çorbası, Özbek pilavı, ıspanaklı kol böreği, mevsim salatası, havuç tarator ve köz biberli peynirli meze nasıl olur. Özbek pilavının yanına başka ne gider peki

Kremalı mantar çorbası
Salata
Börek
Pilav
Belen tava
Tatlı olarak revani
Belki bir meze ekleyebiliriz
Mercimek çorbası, Özbek pilavı, ıspanaklı kol böreği, mevsim salatası, havuç tarator ve köz biberli peynirli meze nasıl olur. Özbek pilavının yanına başka ne gider peki

Özbek pilavının yerine kavurma yapıp yanına pilav koysanız?

Özbek pilavı zaten ana yemek yanına başka birseye gerek yok güzel yapıyorsanız ana yemek olarak olur zeytinyağlı fasulye,barbunya eklersiniz ortaya birde yeterli.

Yüksük Çorbası
Mersin Lahmacun
Mevsim salata
Havuç tarator
Humus
Kıbrıs tatlısı
Mersinlisiniz sanırım eşim de yüksek çorbasını seviyor tam tarifi var mı kvye sormak istemiyorum. Bir de humus da seviyor limonun çok koydum sanırım 3 saat sonra tadı eksildi limonu yiyeceğim zaman mı koymalıyım

Mersinlisiniz sanırım eşim de yüksek çorbasını seviyor tam tarifi var mı kvye sormak istemiyorum. Bir de humus da seviyor limonun çok koydum sanırım 3 saat sonra tadı eksildi limonu yiyeceğim zaman mı koymalıyım
Merhaba eşim Mersinli ben de yapa yapa öğrendim :) ben de kv hiç sormadım
Benim çorbalık mantımı annem buzluğuma yapıyor çok minik minik dökülüyor ama siz normal kaşıkla hazır mantıdanda yapabilirsiniz tarifi şu şekilde
Tencereceye zeytinyağını yapacağım miktara bağlı olarak koyup ısıtıyorum ardından biber salçası 2 çk koyuyorsam 1 çk domates koyuyorum iyice kavurup üzerine nane atıyorum sıcak suyunu ilave edip kaynatıyorum 1 limonun suyunu koyuyorum tuz atıyorum kaynarken haşlanmış nohutu atıyorum içine yemeye yakın mantısını atıp bi taşım kaynatıp kapatıyorum.
Humus içinde
Haşlanmış nohutu 500 gr kullanıyorsam
2 kaşık zeytinyağı
3 kaşık tahin
Kimyon
Tuz
1 limon

Back
X