Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba,
TOEFL yerine IELTS e girmeni tavsiye ederim. TOEFL daha zordur. IELTS den kaç hedefliyorsunuz
bir de hazırlık derken üniversite hazırlık mı?
zaten bir çok üniversitenin hatta hepsinin vardır hazırlığı geçme sınavları oluyor zaten.bence onlar bu iki sınavdan da daha kolaydır.
ama hazırlık okumak da kötü değil bence.ben okudum mesela üniversite sınavından sonra dinleneceğin üniversite ortamına alışacağın bir yıl.o yüzden çok stres yapma bence.
Evet canım üniversite hazırlığı yok okulun sınavını girmiycem onlar ayrı bir olay zaten çok abartmışlar proficiency okulun sınavı yıllardır geçemeyen insanlar var eylem felan yapıyorlar habire , öyüzden ietls düşünüyorum bende daha çok toefl daha zor diyor herkes . bir yılım gitti zaten hazırlığa ilk senemdi bu yıl
biliyorum canım bizde de proficiency vardı 1 yıl hazırlık sonunda geçmiştim ama bir de ingilizceyi bilenler için hazırlığı atmaları için yapıyorlar.
sen hiç üniversitenin proficiency ne girdin mi?ielts falan da okulların proficiencysinden kolay olmaz söyliyim.:96:
sonuçta ieltsde de okul proficiencyleri gibi writing listening reading kısımları var kelime gramer bilmek zorundasın.eh ayrıca speaking de var.
yok hiç girmedim canım üniversitelerin profuna . sen hangi ünidesin ?
canım şimdi buradan üniversite adı yazamam ama istanbulda olan bir üniversite diyelim
o zaman profda bir şansını denemelisin.:116:
Bence de kesinlikle IELTS daha kolay, hele Genel IELTS isteniyorsa çok kolay, akademik IELTS'in reading ve writing'i biraz zor. Ama TOEFL'a nazar yine de kolay. Başarılar....
ielts olsun bacım ben tam 3 kere girdim 2 kere, 6 aldım en son 6.5 u alabildim ne çektim be bide ielts kursuna git ielts de writing bölümünde taktik var onu iyi öğren yoksa geçemezsin benden demesi
harbimi 3 kere girdin offf üç tane 375 Hazırlığı atlamak için mi girdin ? Benimde 6.5 almam lazım kursa başladım çok memnunum iki farklı kurumda birini hiç beğenmedim ama ikinci gittiğim çok faydalı öğretmenim baya taktik öğretti writingle ilgili aşırı kelime bilgin olmasada rahat 250 kelimeye yakın çıkarabiliyorsun birkaç taktikle . aynen ya ielts bencede kurs olamdan geçilcek bir sınav değil ama proficienciden bin kat daha kolay .