idrar yolu iltihabı olan hamileler

mavusbebek

annesinin bali
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
2.101
106
163
selam kızlar 9+5 günlük hamileyim ve idrar yolu iltihabım var ilaç kullandım ama geçmedi doktorum şimdide 1g largopen antibiyotik verdi kullanıp kullanmamakta kararsizım çünki hamileler üzerinde pek araştırma yapılmamış ve bebeğe zarar verir diye çok korkuyorum kızlar bu ilaçtan kullanan oldumu içinizde doktor bu tedavi edilmezse düşüğe sebep olabilir diyor korkuyorum kızlar yada başka doktora mı gitsem bide özel hastaneye gidiyorum doktorum iyi de ilgileniyor ama kafam çok karıştı cevap ve önerilerinizi bekliyorum

benimde 4 ilk bebeğimde 4 aylıktan 9 aya kadar idrar yoluyla boğuştum.....beki doğuma kadar 50 çeşit antibiotik kullandım....antibiotik bittikten bir kaç gün sonra tekrarlıyordu....doktor banada demişti tedavi edilmeyip kendi haline bırakılırsa ya düşükle veya erken doğum olabilir demişti...o kadar yanmalarım oluyordiki doktorun her verdiği antibiotiği kullandım...annem bir ara ilaçlarımı saklamış kesin bu bebek sakat olur demişti....ama yinede kızım 3 hafta önce doğdu sağıklı idi...şimdi ise üniversiteye giden geinlik kız oldu bir problemi yok...paylaşmak istedim....bence doktorunu dinle...

doktorun verdiyse kullan, düşük önleyici progestan bile c kategorisinde. iltihap bebeğe ilaçtan daha çok zarar verir.
bol bol su iç, tuvalete girdikten sonra da karbonatlı suyla temizliğini yap. bir litre suya bir tatlı kaşığı yeterli. karbonat o bölgedeki ph dengesini sağlıyor ve bakterileri öldürüyor.
geçmiş olsun.

teşekkür ederim kızlar cevap verdiğiniz için karbonatıda ayrıca deniycem inşallah ben ve bütün hamileler hayırlısıyla bebeklerini kucaklarına alırlar

canim largopenin hamilelikte kullanildigini biliyorum ondan icin rahat olsunnn
amaaaa
ben londrada yasiyorum burda hamilelikte idrar yolu enfks. sistit icinnnnnn cranberyy oneriyolar direk meyve suyunu ic diyo doktor
size onerim aktardan cranberyy meyvesi alin turkce tam karsiligi yaban mersini gibi bisey alin bolca kaynatin suyunu icin meyvesinide yiyinn kucuk kucuk kirmizi kuru uzumun daha bordo rengi gibi bisey

burdaki doktorlar antibiyotik vermedkleri icin birde monural var tek kullanimlik suda eriyen onuda kullanabiliosun
ve
bolll su ic
bu arada asitli bisey icme

aktarlar kapaliysada buyuk marketlerde bulabilirsinn
gecmis olsun cnm

cranberyy+blueberyy+goji beryy bu ucunu kaynatin bol boll icinnnnnnnnnnn (hamilelik boyunca hem idrar yollariniz hem vucudunuzu temizler sutte yapar)

gecmis olsun.....
ilaci kullanmaya karar verene kadar genital bolgeni dayanabilecegin kadar sicak suyla bir sure yika faydasini goreceksin benim en son tatildeyden basima geldi neredeyse tuvaletimi yapamiyordum yanmadan dolayi akintimda cok kotu durumdaydi,orada bir doktora gitmek istemedim banyo yaparken bayagi sicak suyla yikadim birgun gecmeden sikayetim gecti

canim cranberyyy boll meyve suyu haline getirilip ic icebildigine bak hemen cozulecek sorununn
bolbol al
hamilelik boyuncada ic
hem serinleten bisey
hem dogal meyvesuyyu

sicak su ile degilde ilik suyla yika usutme kendini kilodunu sik degistir nemli birakma karbonatli suyla yika
ayaklarini hep sicak tut
havuza girme

alaha emanet ol :)

cnm benzer durumdaydım gecen hafta asırı kasık sancısıyla dr a gıttım ıdrar tahlılık yatık ve bıngooo :) bol bakterılı bır çiş :) . dr munorol saşe verdi onu içtim ama çok da önemsemedim onu. sonra netten ve evdeki bitkilerle ilgili kitaplarımı araştırdım. yazan ortak nokta şu idi. limon idrar yolları enfeksiyonunun baş düşmanı. 5 gün kadar hergün limon suyu sıktım içtim bazen 1 bazen 2. Bol su içtim yaklaşık 3 lt. bugun sabah tahlil yaptırdım çk şükür bitmiş. ama limona devam edicem çünkü tekrarlamasından korkuyorum. geçmiş olsun sana da cnm

cranberry kızılcık, blueberry yaban mersini oluyor

penisilin grubu ilaçlar gebelikte en güvenli ilaçlardır
tedavi edilmemiş enfeksiyon düşüğe neden olur
ayrıca zaten o kadar yanmaya, ağrıya dayanamasın

ya kızlar ağrı sancı diyosunuzda bende hiç ağrı sancı olamdıki şimdide yok öğrenmeden öncede yoktu bol su içmeye çalışıyorum karbonatıda deniycem yaban mersininide aldırıcam inşallah benimkide çabuk geçer çok çok çok teşekkürler

ben de 9 haftalikken yaklasik 10 gun penisilin (antibiyotik) kullandim bakteriden dolayi. doktor zararli olmaz dedi, yurtdisindayim bu arada. haftaya tekrar test yapilacak, ins. temiz cikar. sana da kolay gelsin, ben de cok panik olmustum. ama gebelikte oluyormus, gecmis olsun..

idrar numunesini nasıl verdiğiniz de önemli. hatta idrar örneği verilen wc bile önemli.
idrarınızın bir kısmını yaptıktan sonra temizlenin, o bölgeyi yıkayıp kurulayıp kalan idrarı numune için verilen kaba yapın, orta idrar deniliyor buna.
kabı son ana dek açmayın ki steril özelliği bozulmasın.
çok komik yazdım belki de en doğru sonuçlar bu şekilde alınıyor.
acı eşiğin yüksekse sancıyı hissetmezsin bir de. kaşıntı, yanma yapabilir.

ben hic bunlara dikkat etmedim, pet bardak verdiler samplei ona koydum. agzi acikti dolayisiyla. bir dahaki sefere dikkat ediyim madem.

canım ben hamile değilim ama çok idrar enfeksiyonu yaşadım
karbonat ve üzüm sirkesi kullandım her tuvaletten sonra sirkeyle yıkadım çok şükür artık yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…