İdrar yolu enfeksiyonu ve protein kaçağı

csistanbul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2015
91
17
88
32
Merhabalar çocukluğumdan beri idrar yolu enfeksiyonu geçiririm sık sık tekrar eder.Yakin zamandır bebek planliyoruz doktora gidiyorum 2 gün önce aksef antibiyotik bitti.Doktorum yumurtlama tarihimize göre dün ilişki önerdi.Sabaha karşı aşırı bir yanmayla uyandim.Once mantar enfeksiyonundan zannettim o da sık tekrarlar.Sonrasinda idrarım kopurmeye başladı.Annem ve erkek kardeşim de protein kaçağı var ondan ötürü panikleyip tahlil yaptırdım hemen normalde antibiyotik.yeni bittiği için biraz gecmesini beklemek lazım dedi kadın doğum doktorum ama protein varsa çıkar dedi.protein +1 çıktı ilk defa daha önceleri enfeksiyon çıksa bile protein negatif olurdu.Panikten annemleri aradım ayrı şehirlerde yaşıyoruz onların doktoru aile doktorumuz gibi olan tecrübeli bir doktor sağolsun.O ise enfeksiyondan ve akıntıdan kaynaklı.olabilecegni akintimin tedavi edilmesi gerektiğini söylemiş öncelikle korkulacak.birsey yok demiş.annem ve erkek kardeşim de çıkınca ben genetik yatkınlıktan korkuyordum onu biz araştırdık öyle değil sizinki demiş.kadin doğum doktorumu aradim tekrar o da +1 e karalar bağlama enfeksiyon akıntı gibi.nedenlerde.olabilir dedi de aşırı korkuyorum acaba enfeksiyonla birlikte protein kaçağı yaşayan varsa bilgilendirebilir.mi?

Bende +3 cikmisti, enfeksiyon geçince negatifleşti. Yanliz ben antibiyotik kullanmadim, yalnizca bol su içtim. Son durumunuz nedir acaba? Allah sifa versin

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.Ben antibiyotik yeni içtiğim.icin doktor 10 gün bekle demişti.Hem tam idrar hem kültür yaptırdım.Bu sefer protein çıkmadı şükür bakteri yine üremis.Bugün kültürüm çıkmış doktorumdan telefon bekliyorum antibiyotik için.Umarim tekrarlamaz.Siz 24 saatlik idrar verdiniz mi acaba

Rica ederim :) bende idrar kültürü yaptırdım, eğer enfeksiyon varsa üreme yazıyor, benim tahlilde de ureme yaziyordu. Bende afedersiniz kanamada olmuştu idrar yollarinda ve cok büyük bir acıydı. Ayrica idrar yollarinda akinti gibi beyaz iplik dediğiniz seylerde geliyordu. Hayatimda ilk defa böyle birsey yasadim ve antibiyatiklerin zararini bildigim icin yalniz su ile atmaya çalıştım ve cok şükür geçti ama, tabi kasiklarimda hafif agrilar var. Bitkisel seyler deneyeceğim bunun icinde. Size tavsiyem fazla antibiyotik icmeyin, ciddi anlamda zararlari cok.

24 saatlik idrar tahlili vermedim çünkü, biraz daha iyi olduktan sonra sağlık ocaginda tahlil verdim negatiflesmisti.

Buna dikkat etmedim maalesef. Bol su icin, gunde en az 3 4 litre. Surekli tuvalete gitmek zorunda kalacaksınız ama şifa oluyor İnşâAllâh. :)
Birde ben hala köpük farkediyorum enfeksiyon yapar mi sizde durum nasıldı?

Çok geçmiş olsun sizede bende bol su icmeue çalışıyorum. Çok sağolun cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Allah hepimize şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…