idrar yolu enfeksiyonu ve kum dökme :(

34bilgen84

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
671
97
298
40
merhabalar hamileliğimin 17, haftasındayım ve tam 5 gündür sancı karın ağrısı çekiyorum dr gittim tahlil yapıldı ve idrar yollarımda yoğun bakteri ve kan görüldü dr büyük ihtimalle kum döküyosun dedi sancılarım hafiflemesi için serum bağladılar iki tane hap verildi sabah öğlen akşam içmem için ve fitil vajinadan bebeğe rahim yolundan mikrop bulaşmaması için ama sancılarım bitmek bilmiyor benim yaşadıklarımı yaşamış olan varsa lütfen yol göstersin 5 gündür geçmedikçe korkmaa başladı kıvranarak işe geliyorum :(

merhabalar hamileliğimin 17, haftasındayım ve tam 5 gündür sancı karın ağrısı çekiyorum dr gittim tahlil yapıldı ve idrar yollarımda yoğun bakteri ve kan görüldü dr büyük ihtimalle kum döküyosun dedi sancılarım hafiflemesi için serum bağladılar iki tane hap verildi sabah öğlen akşam içmem için ve fitil vajinadan bebeğe rahim yolundan mikrop bulaşmaması için ama sancılarım bitmek bilmiyor benim yaşadıklarımı yaşamış olan varsa lütfen yol göstersin 5 gündür geçmedikçe korkmaa başladı kıvranarak işe geliyorum :(

Gecmis olsun canim bende 7+4 hamileyim. Sali gunu dr a gittim idrarimda kan ve protein cikti. Enfeksiyon oldugunu soyledi. Penisilin antibiyotik karisimi olan bi ilac verdi gunde 3 kere 8 saat arayla kullan dedi. Ve bugunde sag bobregim agrimaya basladi. Insallah enfeksiyon bobreklere kadar sicramamistir :( bol bol su cnm ben oyle yapiyorum. Cok idrara cikarsin bu sekilde de iltihaplar vucuttan atilir insallah. Belime sal sardim oyle oturuyorum.

Su içiyorum idrar söktürücü ilaç kullanıyorum ama tuvalete çıkamadıkça sancım çoğalıo bu akşam bira içmeyi deniycem hamileliğim boyunca ağzıma sürmedim ama kum ve taş döken hastalar için idrara çıkartıyo diye için diyolar alkol oranı en düşük olandan deniycem artık bilemedim bi biramı bebeğime zarar vericek avuç avuç içtiğim ilaçlarmı yeterki ona bişi oladan bu mikrop içimden atılsın

Su içiyorum idrar söktürücü ilaç kullanıyorum ama tuvalete çıkamadıkça sancım çoğalıo bu akşam bira içmeyi deniycem hamileliğim boyunca ağzıma sürmedim ama kum ve taş döken hastalar için idrara çıkartıyo diye için diyolar alkol oranı en düşük olandan deniycem artık bilemedim bi biramı bebeğime zarar vericek avuç avuç içtiğim ilaçlarmı yeterki ona bişi oladan bu mikrop içimden atılsın

ben doktora danıştım bendede aynı problem vardı ve birayı önermedi bana su içsen daha mantıklı ve daha sağlıklı dedii ama birşey söyleyemiyorum su içincede tuvalete çıkamyormuşsunz tez zamanda şifalar versin Rabbim...

dün akşam sancılar içinde bi bira içip 4 kez tuvalete çıktım gece rahat uyudum bugün daha iyi hissediyorum ama sanırım kum dökmem devam ediyor sabahki tuvaletim yine koyu renkliydi :((

Bende yaşadım o sıkıntıları tek çare bol bol su içmek elinizden su şisesini eksik etmeyin çok faydasını göreceksiniz. Acil şifalar dilerim...

bende 17 haftalık hamileyim gebeliğimin başından beri iltahabla uğraşıyorum çok ağrım oluyo çok su içiyorum ilaç içiyorum ama kurtulamadım malesef kum ve taş dökmek için yoğurt suyu çok iyi onu iç istersen daha zararsız bence

Arpa al bol suyla düdüklüde haşla sonra süzgeçten geçir pet şişesinden iç iltihapı da yok ediynr taş ,kumuda döküyor

size 10 günlük hastalık maceramın sonunu anlatayım ilk önce bebeğe enfeksiyon bulaşırmı diye sormuşsunuz bebeğin kesesiyle idrar kesesi yan yanaymış tedavi edilmeyip bakteri çoğaırsa bebeğe geçme riski yüksekmiş ama en kolay yolla vaajina girişinden bulaşabilirmiş idrar yapıldıktan sonra iyi temizlenmezse direk mikroplar rahimden bebeğe o yüzden antibiytik kullandım mikrop bulaşmaması için dün tekrardan gittm ama 10 gündür çektiğim sancıyı bi ben bilirim idrarım temiz çıktı bakterilerde kum dökmemde sona ermiş ama ben sancıdan deliriyorum sonra böbrek ultrasonu istediler taşmı yada başka bi sorun varmı diye oda normal çıktı çok şükür ama dr bütün için gaz dolmuş dedi eskide kabızlık şikayetim çokt ama hamilelik dneminde daha normale dönmüştm benim o kadar sancım hem gazdan hemde kumdanmış bebeğin büyümesile bağırsaklarım yukarı çıktığındanda kaburgaarım zorluyormuş artık hastanede ağlıycaktım sancıdann tekrardan yatırdılar fitille lağman yaptılar ve sezeryan sonrası gaz için verilen ilaçları dün yine serum olarak verdiler ve sonunda ALLAHıma çok şükür düzeldim iyiyim neydi o çektiklerimn dr dediğine göre doğum sancısından daha şiddetliymiş çektiğim sancı bende doğum bundan hafifse 10 tane doğururum dedim ALLAH bidaha yaşatmasın kumdu bakteriydi gazdı hepsi üst üste geldi ölücem sandım

Merhaba bayanlar suan aynı dertten muzdaripiz sanırım kum dokuyorum buraya kadar gayet normal ama hamile kalmak istiyorum ki suan da riskli bir donemdeyim ilaç kullanmıyorum doktora gitmekten korkuyorum ama çok acı çekiyorum 10 gün var regl olmama ne yapmam lazım bilmiyorum yardım edin lütfen

Merhaba bayanlar suan aynı dertten muzdaripiz sanırım kum dokuyorum buraya kadar gayet normal ama hamile kalmak istiyorum ki suan da riskli bir donemdeyim ilaç kullanmıyorum doktora gitmekten korkuyorum ama çok acı çekiyorum 10 gün var regl olmama ne yapmam lazım bilmiyorum yardım edin lütfen

Çok geçmiş olsun.ama mutlaka doktora git.hamilelikten şüphelendiğinide söyle.idrar tahlili yapar zaten ve hamilelik ihtimaline karşı bir ilaç verir sana.ama bunu ilaçsız kolay kolay atlatamazsın.

Çok geçmiş olsun.ama mutlaka doktora git.hamilelikten şüphelendiğinide söyle.idrar tahlili yapar zaten ve hamilelik ihtimaline karşı bir ilaç verir sana.ama bunu ilaçsız kolay kolay atlatamazsın.

Çok teşekkür ederim. Çok doğru söylüyorsun geçecek gibi değil en iyisi gitmeli :18:

Back
X