• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler idrar yolu enfeksiyonu sebebiyle erken doğum yapan arkadaş va r mır

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

guldenaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
65
5
86
İstanbul
arkadaşlar ben 3 hafta önce idrar yolu enfeksiyonu sebebiyle 24 haftalıkken doğum yağum yaptım ve bebeğim 4 gün yaşayabildi.sizlerden de enfeksiyon sebebiyle erken doğum yapanınız var mı?benim ikinci çocuğum olucaktı allah kimseye böyle acı yaşatmasın bebeğimi sadece bir kere görebildim .hep aklıma onun küvezdeki hali geliyor.

ben varım canım basınsagolsun 31. haftada kesem delidi cok sukur kızım kucagımda suan

acaba bundan sonraki hamileliğim nasıl geçer ,idrar yolu enfeksiyonundan dolayı erken doğum yapıp daha sonra doğum yapan arkadaş var mı?

enfeksiyon nedeniyle erken doğum yaptığınızı nerden biliyorsunuz? ben 35 haftalık erken doğum yaptım ama sebebi araştırılmadı.. neden erken doğurdum çok merak halindeyim, acaba 2 . hamilelliğimde de erken doğurur muyum diye çok tedirginim..

hastaneye sancılarla gittiğimde idrar testi yaptılar ileri derecede böbreklere geçen enfeksiyon bulundu .5 gün hastanede enfeksiyonun giderilmesi için ysttım ve sancılarım devam ediyordu 5 gün sonunda hiç bir şey sancılarımı durduramadı ve doğuma alındım.

bende 19. haftamda enfeksiyondan suyum geldi 29. haftamdada erken doğum yaptım ikizlerimi

09.04.2010 saat 6.00 da idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle erken doğum yaptım.hiç bir tedavi doğumu durduramadı maalesef.tahlilden sonra enfeksiyon olduğu anlaşıldı.10 gün oldu çoooooooooooooooooooooooooook şükür oğlum hayatta.30.haftada doğum oldu.hala kucağıma dahi alamadım.allahım tüm bebekleri annelerine ailesine bağışlasın.

09.04.2010 saat 6.00 da idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle erken doğum yaptım.hiç bir tedavi doğumu durduramadı maalesef.tahlilden sonra enfeksiyon olduğu anlaşıldı.10 gün oldu çoooooooooooooooooooooooooook şükür oğlum hayatta.30.haftada doğum oldu.hala kucağıma dahi alamadım.allahım tüm bebekleri annelerine ailesine bağışlasın.

peki arkadaşım daha önce hiç bakılmadımı çokmu ilerlemişti.

bebğinizi kaybettikten sonra hangi tedaviye başladınız teşekkürler...

merhaba arkadaşlar bende 24 haftalık bebeğimi 22 eylülde kaybettim. Şuanda patoloji sonucunu bekliyorum. Bende de idrar yolu enfeksiyonu vardı hamileliğimin ilk haftasında idrar tahlili ile anlaşıldı ancak doktorum hiçbir ilaç vermedi bol sıvı tüketeceksin dedi yani idrardaki iltihap en başdan belliydi ancak idrar yolu iltihabın erken doğuma neden olacağını zannetmiyorum benim ablamda da vardı 7 aylıkken acillik olmuşdu kasık ağrısından dolayı idrar yolunda iltihap olduğu anlaşıldı serum vermişler ve eve yollamışlar çocuğunuda tam 40 haftası doluncada doğurdu yani. benim kanamamda vardı çok fazla rahim ağzı gittikçe açıldı yavrumu 22 eylül 07.30da doğurmak zorunda kaldım son ana kadar tekmelerini hissetmişdim. hamilelik boyunca gayet sağlıklı dedi doktor herşey 3 içinde oldu hastaneye yattığım andan itibaren CRP seviyesi yükselmiş öyle dedi doktorum hastaneden çıkdından 3 hafta sonra yeniden tahlil yaptırdım CRP normal seviyeye düşdüğünü gördüm. Sanırım hastaneden mikrop kapdım özel hastanede bunu yaşıyorsam diğer hastanede neler olmaz Allah Kerim Allah kimsenin başına vermesin evlat acısı çok zor 2 gün önce yavrumun mezarına gittim. Kahroldum. Benim için kendini feda etti yavrum. Nazlım nazlım rahmime düşmüşdü nazlım nazlım yine bu yalancı dünyadan göç etti. Hamilelik boyunca asla midem bile bulanmamışdı. Aşılamayla hamile kalmışdım . Allahım kendi için yaratmış yavrumu herkese yarabbim hayırlısını nasip etsin

Back