Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi İdrar yolu enfeksiyonu nedeniyle yetersiz kilo alımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi reoc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

reoc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
1.430
1.715
133
Kızım 4 ay 20 günlük.4. ay muayenemizde sadece 334 gr aldığını öğrendik.Dr. anne sütü yetersiz deyip durdu; ama sütüm çok şükür iyi. Başka bir dr.a gidip orta düzeyde idrar yolu enfeksiyonu old. öğrendik.5 gündür antibiyotik kullanıyoruz.Antibiyotiğe başladığımız ilk gün kızım 30-40 dkda bir emmeye başladı.Normalde yaklaşık 1.5 saatte bir emer.İki üç gündür yine 1.5 saatte bir emiyor.Bazen memede sadece 2 dk kaldı.Acaba süt hızlı aktığı için mi? Enfeksiyon nedeniyle bebeğiniz kaç ay az kilo aldı ve ne zaman tekrar kilo almaya başladı? Tedaviniz ne kadar sürdü?

benimde bebeğim 4 aylık bana da doktor aynı şeyleri söyledi.idrarı alamıyorum ki
test yaptırayım.çok az kilo alıyor.moralım bozuluyor.

Çok doğru bir yöntemmi bilemiyorum tavsiye olarak alma ama böyle dönemlerde ben sütümü sağıp kaşıkla içiyordum

benimde bebeğim 4 aylık bana da doktor aynı şeyleri söyledi.idrarı alamıyorum ki
test yaptırayım.çok az kilo alıyor.moralım bozuluyor.

İdrarı hastanede aldırabilirsiniz.Umarım bir sorun yoktur.4. ayda kilo alımı zaten azalıyor; ama bizim çok azdı.İlk üç ay da iyiydi kilo alımı.Normalin üstündeyken kilosu şimdi normale yakın.Böyle giderse altlara düşecek.

canım benim bebeğimde bu ay 300gr aldı onun haricinde şikayetiniz oldu mu? ateş idrar yaparken ağlama filan..

canım benim bebeğimde bu ay 300gr aldı onun haricinde şikayetiniz oldu mu? ateş idrar yaparken ağlama filan..
Ateş yoktu.İdrar yaparken değil de gün boyu ağlama vardı.Kucakta durmak istiyor, orada bile sürekli ağlıyordu.Gece uykuda çığlık atıyordu.Sürekli huysuzdu.İnşallah bir sorun yoktur.İstersen tahlil yaptır hemen.Toparlanmak uzun sürebiliyor.Biz 10 günlük antibiyotik tedavisinden sonra biraz rahat ettik.İştahı daha iyi.

cevap için teşekkürler bahsettiğin huysuzluklar yok Allah'a şükür huzurlu maşallah ama iştahı az sadece

cevap için teşekkürler bahsettiğin huysuzluklar yok Allah'a şükür huzurlu maşallah ama iştahı az sadece

Eğer diş çıkarma dönemindeyse iştahı az olabiliyor.Bir de gürültülü bir yerde, yanında biri varken emzirdiğinde de az emiyor olabilir.Ben artık yalnız emziriyorum.1 dk emip bıraktığı oluyordu.Dikkatleri çabuk dağıldığı için çevreyi izlemek istiyorlar.Kızım emerken 5-6 metre uzaktan açılan kapı sesine bile dönüp emmeyi bırakabiliyor. Gaz sorunu olduğunda veya çok sık emzirildiğinde de az emebilir.Ben de çok sık emzirdiğim için ara öğünler yapıyor.Yani temel emmeleri haricinde 2-3 dk süren emmeleri oluyor.Onları azaltmam gerektiğini düşünüyorum. Böylece daha uzun süre ve sütün yağlı kısmını emeceğine inanıyorum.Emzirmek çok güzel.Emzirmeyi çok seviyorum; ancak büyük sorumluluk gerektiriyor. Yapmamız gereken stresten uzak durup beslenmemize mümkün oldukça dikkat etmek. Süt miktarını dengede tutmak.Ben armut, kuru kayısı ve kuru incirden oluşan suya son 5 dk kabuk tarçın atarak komposto hazırlıyorum.Gerçekten işe yarıyor.Kolay gelsin

benim kızım da 4. ayını doldurmak üzere, on gün önce ishal oldu, doktor idrar kültürü testi istedi ve enfeksiyon olduğunu öğrendik maalesef. Şimdiye kadar hep alt sınırlarda kilo alan yavrum tam kendini toparlıyordu ki ishalle yine zayıfladı. Ama denildiği gibi, idrar yolu enfeksiyonu iştahı azaltıyor. Bakalım ptesi test yaptırcaz tekrar.

Bebeklerden idrar almak için ucu yapışkanlı bi poşet vermişlerdi bana. Bi yandan emzirip bi yandan kontrol ettim, düzgün yapıştırılırsa hemen torbaya doluyo idrarı. Eczanelerde var mı bilmem ama çok pratik gelmişti bana. Zaten bi çorba kaşığı kadar birikse yeterliymiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…