idrar yolu enfeksiyonu acil yardım arkadaşlar çok kötüyüm.

heee anladım bende kan ilk olduğum gün olmuştu ama ne iltihabım çok fazla nede allahıma şükür böbreklerimde
bi sorun var.inş sendede birşey yoktur.

sağolun teşekkür ederim.evt bende önceleri ütü ile ısıtılmış bez koyuyordum sıcak suda çok iyi geldi herkese tavsiye edebiliriz burdan.

bnımde yanma oldugu zman kremımden suruyorum yada sıcak suyun altına grıyorum yada dedgnz gbı su torbası koyuyorum dayanılmaz bsey yaa ınsan cok kotu oluyo sankı hep cısın war gbı ooluo nasıl bsey bu ya Allahtan kremde war yarım saate kadar etkı edıyo yoksa uyuyamam walla gecelerı hıc cekılmıyo yaa

banada fitil vermisti neo penotran fort diye 7 taneydi bi bu kremi bide bi hap vermisti 10gün sonra kontrole gittim korkulcak bisey yok 6 ay sonra kontrole gel dedi kontrolüm ekimde sansıma da esimin iznide ekime geliyor ama son 1 aydır sikayetlerim basladı insallah kontroldede bisey cıkmaz

Merhaba Arkadaşlar!Öncelikle bu rahatsızlığı çeken herkese Allah'tan acil şifalar diliyorum.
Haziran ayında adetim gecikmişti.Adetten öncede kasık ve belimde ağrılar olmaya başlamıştı.Hatta eşimle henüz beklemediğimiz halde acaba hamilelik mi dedik ve o ay beklenen adet 14 gün gelmedi;tabii bu zaman zarfında kaç tane test yaptım negatif çıktı. En sonunda kan testi yaptırdık o da negatif çıktı.Ama ağrılarımda bitmiyordu adetimde gelmiyordu.Canım çok yanıyordu bir gece acillik oldum zaten.Doktor tahlil yaptırdı.Büyük ihtimalle ya kum döküyorsun ama daha çok bir idrar yolu enfeksiyonuna benziyor dedi.İğne yaptılar ağrımın kesilmesi için.Ama ihmalkarlık yapıp almadım ben ilaçları çünkü kan tahlilini henüz yaptırmamıştık.Ondan sonrada kadın dogumcuya gittik.Ultrasonla baktı.Ne bebek ne de başka bişi gördü.Büyük ihtimalle adetin strese ya da başka bişiye bağlı olarak gecikmiş dedi ve forlutal adet söktürücüsünü verdi.Bebiş olsaydı çook sevinirdim sürpriz olurdu hem belirtilerde var gibiydi ama olmadı malesef.Neyse 14gun sonrada olsa adet oldum çok şükür ki. Bu olayı yasamama kadarda evlendiğimden beri adetlerim hep düzenli olurdu bir bu ay bu sekılde şaştı.Gecen ayda 31gün sonra normal oldu yani.Bu ay yumurtlama günümü geçmesine rağmen dün geceden beri sağ kasığım ve belimde ağrılar var. Yine korkuyorum acaba bu enfeksiyon yine mi tekrarlıyor,hatta evham basıyor yoksa apandisit mi die:S. Ben de hiç birşekilde kan gelmiyor yalnız sadece özellikle sağ kasığımda ve yine sağ böbreğime de vuran statik bir ağrı var. Bu da bu enfeksiyonun belirtilerinden midir kızlar???

bende senelerdir cekiyorum cnm bu hastalıktan gecen yaz benı acile götürmüslerdi böbreğim ağrıyo sanıyodum ben ama ilthaptanmıs ama nasıl bır agrı anlatamam sana yuruyemıyodum agrıdan resmen 2 kat olmustum cok kotuydu nefes alırken bıle yoruluyodum konusamıyodum cok zorlanıyodum sen yıne doktora gıt bence en dogrusunu onlar soylerler ınsallah onemlı bısey deıldır hemen doktora gıtmelısın hıc zaman kaybetme arkadasm

arkadaşlar benim de başıma bekarken gelmişti bu durum haftasonu acillerde gezmiştik.

aynı şekilde sanki böbreğim ağrıyormuş gibi yerlerde yuvarlanacak pozisyona gelmiştim.

tahlilde idrarımda kan görülmüştü.

böbreklerle mi alakalı yoksa başka bişey mi diye bir sürü tahlil film çekildi. ama hiçbir şey çıkmadı

O dönem eve doğalgaz döşeniyordu her yer açıktı ceryanda çok kalmıştım zannedersem çok üşüttüm.

Sonra kalın kalın giyindim dinlendim ayaklarımı özellikle sıcacık tuttum geçti ..

Ama aralıklarla aç karnına idrar tahlili verdim bir süre ..

Şimdi de terleyip soğuyoruz evin her yerini açıyoruz üşütmekle alakalı bir durum olabilir.

Mesela soğuk basamak duvar kenarlarına çok oturur bizim kadınlarımız

geçmiş olsun canım ..

idrar yolu enfeksiyonu için ben de monurol şase kullandım.tek kullanımlık.gece içip sabaha kadar tuvalete çıkmıyorsun(yani ne kadar içinde kalırsa o kadar faydalı)sabah tuvalete çıktığında iyileşmiş oluyorsun:)

kızılcık suyu derken nasıl yani komposto olarakmı içecez onu hiç duymadım....paylaşırsanız sevinirim...:kedi:

cnm ben norveçte yaşıorum.orda ne şekilde oluo bilmiorum ama burda meyve suyu var kurutulmus olarak var tabletleri hatta kızılcıklı sabunlar bıle var.ne şekilde olursa olsun tüketin:)eğer kronikleştiyse burdaki doktorların önerdii tek şey kızılcık.işe yarıor:)

ben 3 ayda bir böbrek taşı düşürürüm ardındanda enfeksiyon olur.Böbreklerim sağlam ancak bulunduğum şehirin suyudan kaynaklanıyor.neyse,benim doktorum prof.3 ayda bir böbrek kontrolüm ve testler olur.ben avakado yaprağına sıcak su koyup içiyorum (günde sadece 2 çay bardağı,ayrıca yağları erittiği içinde zayıflatıyorda) ginseng yiyorum (eğer gingseng doğal bulamazsam günde bir çay bardağı ginseng çayı içiyorum) ve bunların dışında 3 litre su içiyorum.(siyah çayıda çok içerim ben) asitli içeceler,karabiber acı biber gibi yakıcı baharatlardan uzak duruyorum.(taze acı biber zarar vermez).En önemlisi sık sık sıcak suya oturmak.En keskin ağrı kesici bu diyebilirim.
Buna rağmen dayanılmaz sancım varsa çok çok zıplıyorum,yürüyüş yapıyorum.2gün sonra hala geçmediyse böbrek taşımı küçük operasyonla alıyorlar.

2 gün önce acillik oldum bunun yüzünden ama ben de taş da var bi kaç gün öncesinde sık idrara çıkma şikayetim başladı yanma hissi yoktu sadece şaşırdım taş düşürücem yine diye düşündüm bi kaç gün prunol antibiyotik falan kullandım 2 gece önce artık dayanılacak boyutta değildi hem taş düşürüyodum hem enfeksiyon allahım ne korkunç bi ağrıydı en son acilde ölüyorum öldürün beni dediğimi hatırlıyorum
allah kimseye vermesin taş ve enfeksiyonu hatırladıkça soğuk terler döküyorum taşı hala düşüremedim oynamış sadece yerinden bi düşse de rahata ersem

geçmiş olsun canım hakkaten çekilir ağrı değil...

teşekkür ederim arkadaşım sağol ..böylece bir bilgi daha edinmiş olduk... biz komposto halinte ve tarhana olarak tüketiyoruz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…