Üroloji - İdrar Yolları Hastalıkları İdrar yolları enfeksiyonu

NeSLa_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
37
0
38
merhaba arkadaşlar,

ben 3 aylık evliyim.. evliliğimin ilk ayında üst idrar yolları enfeksiyonu yaşadım, iğne kullandım. tam kurtuldum derken yine ateş ve böbrek ağrısıyla soluğu acilde aldım.. hastalığım yine tekrarlamış.biz bu ay d.kontrol ilacını bırakıp cocuk sahibi olmak istiyorduk. ama bu durumda ertelemek mi gerekir arkadaşlar ? dr hamilelikte çok sıkıntı çekersin dedi.. kafam çok karıştı.. yardımlarınızı bekliyorum.. teşekkürler:uhm:

merhaba arkadaşlar,

ben 3 aylık evliyim.. evliliğimin ilk ayında üst idrar yolları enfeksiyonu yaşadım, iğne kullandım. tam kurtuldum derken yine ateş ve böbrek ağrısıyla soluğu acilde aldım.. hastalığım yine tekrarlamış.biz bu ay d.kontrol ilacını bırakıp cocuk sahibi olmak istiyorduk. ama bu durumda ertelemek mi gerekir arkadaşlar ? dr hamilelikte çok sıkıntı çekersin dedi.. kafam çok karıştı.. yardımlarınızı bekliyorum.. teşekkürler:uhm:

Ben efeksiyon yüzünden dış gebelik geçirdim.Şu an da hamile kalamıyorum.Bir çok sıkıntım var.Sana tavsiyem iyi bir doktor bul.Çok iyi tedavi ol, bitki kürleriyle destek ver.Enfeksiyonu kontrol altına alınca çalışmalara başla.Eşinde bu süreçte antibiyotik kullanabilir.Bebek yapmadan önce doktor bize tetradox için demişti.

çok geçmiş olsun arkadaşım.. inşallah Allah en kısa sürede hayırlısıyla sana sağlıklı bir çoçuk verir.. Yardımların için çok teşekkür ederim. kesinlikle dikkate alacağım.

bende 1 yıldan fazladır bu sorunla uğraşıyorum uzun süre ilaç tedavisi oldum.geçti gibi oluyor ama dönem dönem yine aynı sıkıntılar.idrar yapma zorluğu yanma sızı v.s
şu aralar en büyük sorunum az miktarda su içtiğimde sızımın artması.günlük olarak ciddi olarak 2-3 lt su tüketiyorum.bundan az içersem yada uzun saatler su içmeyi unutursam yine sızım başlıyor.neyapacağım bilmiyorum.ramazanda yaklaştı Allah yardımcımız olsun.birdaha doktora gitmem lazım sanırım.buda normal değil yani.

bende 1 yıldan fazladır bu sorunla uğraşıyorum uzun süre ilaç tedavisi oldum.geçti gibi oluyor ama dönem dönem yine aynı sıkıntılar.idrar yapma zorluğu yanma sızı v.s
şu aralar en büyük sorunum az miktarda su içtiğimde sızımın artması.günlük olarak ciddi olarak 2-3 lt su tüketiyorum.bundan az içersem yada uzun saatler su içmeyi unutursam yine sızım başlıyor.neyapacağım bilmiyorum.ramazanda yaklaştı Allah yardımcımız olsun.birdaha doktora gitmem lazım sanırım.buda normal değil yani.

Canım haklısın su içmek çok önemli, ben de ramazanda çok zorluk çekiyorum.Histeroskopiden sonra antibiyotik içmeme rağmen yanmalar başladı.O arada annemin zoruyla soğan kürüne başladım ve çok faydasını gördüm.

benimde korkulu rüyam idrar yolu enfeksiyonu bıktım kültür mvermekten antibiyotik kullanmaktan
hamilelikte her ay antibiyotik kullandım ama 1 hafta sonra tekrarladı sonra böbrek enfeksiyonuna çevirdi 40 derece ateşle hastanede yattım hem damardan hem hap olarak çok yüklü antibiyotik aldım ve hamileliğim burnumdan geldi bebeğim zarar görmüşmüdür diye kötü günlerdi ama çok şükür sağlıklı doğdu kızım ama beyinde hasar oluşabilirdi şansım varmış çok şükür.hamile kalmak isteyenler muhakkak tedavi olsun çünkü hamilelikte genişleyen böbrek kanalları yüzünden enfeksiyon ihtimali çok yükseliyor
,doğum yaptım ama hala kurtulamadım enfeksiyondan

Canım haklısın su içmek çok önemli, ben de ramazanda çok zorluk çekiyorum.Histeroskopiden sonra antibiyotik içmeme rağmen yanmalar başladı.O arada annemin zoruyla soğan kürüne başladım ve çok faydasını gördüm.

histeroskopi nedir canım ya?
bu arada soğan kürü nedir bende yaparım yeterrki kurtulayım şu dertten ve sorunsuz ramazanda orucumu tutayım.

benimde korkulu rüyam idrar yolu enfeksiyonu bıktım kültür mvermekten antibiyotik kullanmaktan
hamilelikte her ay antibiyotik kullandım ama 1 hafta sonra tekrarladı sonra böbrek enfeksiyonuna çevirdi 40 derece ateşle hastanede yattım hem damardan hem hap olarak çok yüklü antibiyotik aldım ve hamileliğim burnumdan geldi bebeğim zarar görmüşmüdür diye kötü günlerdi ama çok şükür sağlıklı doğdu kızım ama beyinde hasar oluşabilirdi şansım varmış çok şükür.hamile kalmak isteyenler muhakkak tedavi olsun çünkü hamilelikte genişleyen böbrek kanalları yüzünden enfeksiyon ihtimali çok yükseliyor
,doğum yaptım ama hala kurtulamadım enfeksiyondan

hamilelikte idrar enfeksiyonu daha çokmu artıyor bak bunu bilmiyordum.
zaten elimde şişe ile geziyorum saat başı wcdeyim ne yapıcağım bilmiyorum!!!
hamilelik döneminde ne yapıcam bilmiyorumki :sm_confused:

histeroskopi nedir canım ya?
bu arada soğan kürü nedir bende yaparım yeterrki kurtulayım şu dertten ve sorunsuz ramazanda orucumu tutayım.

Ben 18 ay önce dış gebelik geçirdim.Dış gebelik anlaşılmadı ve düşük yapıyorum diye dayanamadığım ağrılar yüzünden kürtaj oldum.(Meğer dış gebelik sancısıymış.)Kürtajdan sonra dış gebelik teşhisi kondu.İlaçla düşmeyen bebek laparaskopi ile alındı.Sağ tüpün ucu yırtılmış ve doktor orayı kesmek zorunda kalımış.13 aydır korunmadık ve hamile kalamadım.Haziran sonunda HSG çektirdim.Bu sefer de sol tüp tıkalı rahimde anormallik çıktı. Ankara'ya gittim.Orada hisretoskopi yapıldı. Enfeksiyon rahmin içini sarmış.Doktor normal yolla gebelik olmaz dedi.İlaç verdi.Sonra bir HSG daha çektirdim.Tüp açıldı.HSG'yi çeken doktor rahimde problem var dedi ama histeroskopiyi yapan rahim düzelmiş dedi.Bu benim hikayem işte.Histeroskopi ise genel anestezi ile yapılan küçük bir operasyon. Vajinadan kameralı bir çubuk sokularak rahim içi kontrol ediliyor. Histeroskopide benim rahim içi lazerle temizlendi.Uyanınca adet sancısı gibi sancım oldu, kanamam oldu 2 gün ama ağrı kesici bir kez içtim.Zor olmadı.

Soğan kürü saraçoğlunun sitesinde var. Aslında pcos hastaları,miyomlar, kistler için öneriliyor ama ben yine de yaptım.15 gün boyunca sabah akşam aç karnına yemeklerden 10 dakika önce ılık içilecek.Orta boy yemeklik dışı kahverengi olan kuru soğanın en dıştaki ince kabuk soyuluyor.4-5 parcaya bölünüp 1,5-2 su bardağı klorsuz su dökülüp kaynatılıyor.Kaymamaya başlayınca 5 dakika kaynat, ılıyınca iç.

Son düzenleme:
Ben 18 ay önce dış gebelik geçirdim.Dış gebelik anlaşılmadı ve düşük yapıyorum diye dayanamadığım ağrılar yüzünden kürtaj oldum.(Meğer dış gebelik sancısıymış.)Kürtajdan sonra dış gebelik teşhisi kondu.İlaçla düşmeyen bebek laparaskopi ile alındı.Sağ tüpün ucu yırtılmış ve doktor orayı kesmek zorunda kalımış.13 aydır korunmadık ve hamile kalamadım.Haziran sonunda HSG çektirdim.Bu sefer de sol tüp tıkalı rahimde anormallik çıktı. Ankara'ya gittim.Orada hisretoskopi yapıldı. Enfeksiyon rahmin içini sarmış.Doktor normal yolla gebelik olmaz dedi.İlaç verdi.Sonra bir HSG daha çektirdim.Tüp açıldı.HSG'yi çeken doktor rahimde problem var dedi ama histeroskopiyi yapan rahim düzelmiş dedi.Bu benim hikayem işte.Histeroskopi ise genel anestezi ile yapılan küçük bir operasyon. Vajinadan kameralı bir çubuk sokularak rahim içi kontrol ediliyor. Histeroskopide benim rahim içi lazerle temizlendi.Uyanınca adet sancısı gibi sancım oldu, kanamam oldu 2 gün ama ağrı kesici bir kez içtim.Zor olmadı.

Soğan kürü saraçoğlunun sitesinde var. Aslında pcos hastaları,miyomlar, kistler için öneriliyor ama ben yine de yaptım.15 gün boyunca sabah akşam aç karnına yemeklerden 10 dakika önce ılık içilecek.Orta boy yemeklik dışı kahverengi olan kuru soğanın en dıştaki ince kabuk soyuluyor.4-5 parcaya bölünüp 1,5-2 su bardağı klorsuz su dökülüp kaynatılıyor.Kaymamaya başlayınca 5 dakika kaynat, ılıyınca iç.

canım geçmiş olsun.
bu soğan kürü iyi geliyorsa bende yapayım diyorum belki bir umut.
okadar sıkıldımki bu enfeksiyondan.
uzun süren otobüs yolculukları yaptım bu aralar.ama tamamiyle eziyet oldu benim için.çünkü çok su içtiğimde doğal olarak çok tuvalete gitmem gerekiyor.buyüzden az su tükettim zorunlu olarak ama tabiki canım burnumda yaptım o yolculukları.
tatiller kabus oluyor benim için.zaten havuza giremiyorum anında şikayetlerim artıyor.denizebile korkarak giriyorum.çorapsız terliksiz gezsemeye korkar oldun.yakında kendimi pamuğa sarıcam o derece mafoldumben
gittiğim doktor bile dedi (ne hikmetse hiçbir doktor tam olarak sebebini bilemiyor anlamıyorum)gerekirse gece bile corapla yat çıkartma akannehir
mümkünkü böyle bişey geceleri uyuyamıyorum birde çorapla yatıcam okadarda pipirik olmak istemiyorum açıkçası alsanaalsanasmile

Barsed, ben de senin gibiyim.Kışın çorapla yattığım günler oluyor.Hatta bu sıcakta bile giyiyorum.Eşim bazen dalga geçiyor.Çok hassasım, hemen enfeksiyon başlıyor.Ben soğan kürünün faydasını gördüm açıkçası.Çocukluğumdan beri bu hastalık var.Evlenince akıntılar arttı ve pelvik enfeksiyona çevirdi.Kronik bir hastayım ve çaresi yok.

Meraba öncelikle gemiş olsun :teselli:
Bende bu hastalığa yakalanmıştım ve uzun süre tedavi gördüm ne iğneler ne ilaçlar kullandım ama sürekli kullandığım 2 ilaç vardı (isim verilmiyormuş sanrm)..çok sıkıntılı bir dönem o kadar ilaç kullanacaksınız hamile kalmamanızı öneririm size hamile kalırsanız ilaçlar bebeğe zarar verebilir ilaç kullanmazsanız siz çok sıkıntı çekersiniz...
İyi bir doktora gitmelisiniz bu hastalık bayanlarda çok daha sık olurmuş hijyeninize gereğinden fazla özen gösterin yani ben hergün duş alamıyorsam mutlaka sıcak su ile belden aşağımı yıkardım şuan geçti ama bir kaç hafta önce yine hafif bi enfeksiyon çıktı bol bol su içtim tekrar tahlil verdim bir sorun yoktu 1 ay sonra yine vereceğim ara ara hep böyle tahlil veriyorum ben..
Çok gemiş olsun Allah yardımcınız olsun :Saruboceq: a.s.

Son düzenleme:
benimde hamileliğimin 3üncü aydan itibaren idrar yolu enfeksiyonuna yakalandım, doğum yapana kadar beni bırakmadı,hamilelikte çocuğun baskısıyla daha çekilmez hale geldi.doğru dürüst ilaç da veremiyorlar. hafif ilaçda işe yaramıyor.benden tavsiye iyileşmeden hamile kalmayın

X