• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Idrar yolları enfeksiyonu

Malnigal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2019
20
4
1
Merhaba. İdrar yolu enfeksiyonum geçmiyor. :KK42:Doktorum en son azosilin verdi, daha yeni başladım kullanmaya ama kasık ağrılarım arttı. Bir süredir zaten başka sorunlarım da oldu belki strestendir bilemiyorum :/ Böbreklerimi kontrol etmişti ilk gittiğimde bir sorun yoktu, uzerindne 2 hafta geçti sayılır onunla ilgili olabilir mi acaba? Ayrıca antibiyotik dışında takviye olarak doğal çözümleriniz varsa dinlemeyi isterim. :KK58:
 
1. Kızılcık Suyu
Kızılcık suyu, idrar yolu enfeksiyonunun hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olabilir. Bu bir şehir efsanesi değil, gerçekten işe yarıyor. Kızılcık, koli basili gibi bakterilerin mesane duvarlarına yapışmasını engelleyen bir madde içerir. Bakteriler yapışması engellendiğinde enfeksiyonlar daha kolay iyileşebilir. Doğrudan saf meyve suyu şeklinde tüketebilirsiniz.

2. Uva-ursi Bitkisi
Uva-ursi, mesane enfeksiyonları için kullanılabilir. Enfeksiyonla mücadeleye yardımcı olan tanen ve mesanede antiseptik olarak hareket eden arbutin içerir. Böbrek hastalığı olan veya hamile kadınlar tarafından alınmamalıdır.

3. Mısır Püskülü
Mısır püskülü, hafif mesane enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olur. Bir idrar söktürücüdür ve vücuttaki toksinleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

4. Hatmi Kökü
Hatmi kökü, idrar torbasının içinde sümüksü bir kaplama oluşturan bir yatıştırıcıdır. Belirtileri hafifletmeye yardımcı olabilir.

5. Atkuyruğu Otu
Atkuyruğu otu da idrar yolu enfeksiyonu belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Vücudun hasara karşı korunmasına yardımcı olabilecek idrar üretimini ve flavinoidleri artırmaya yardımcı olan idrar söktürücüler içerir.

6. Altınmühür Bitkisi
Altınmühür ve ekinezya, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olarak enfeksiyonlar iyileştirme yeteneğini arttırır. Altınmühür hamile veya emziren kadınlar tarafından kullanılmamalıdır.

7. Karbonat
Karbonat, idrarın pH’ını arttırmaya ve bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Bir çay kaşığı karbonat ile 350 ml suyu karıştırarak içebilirsiniz. Karışımı tatlandırmak için portakal suyu tozu katabilirsiniz.

8. İyi Bakteriler
Probiyotikler ve iyi bakteriler açısından zengin olan yoğurt, kefir ve lahana turşusu gibi gıdalar tüketebilirsiniz. Ayrıca probiyotikleri kapsül veya tablet olarak da alabilirsiniz.
 
Back