• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Idiopatik Skolyoz

Sagolub teşekkür ederim Ankarada yaşıyor ailem.. Cok sevinirim bildiğiniz bir uzman Dr var ise
Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu ve Prof. Dr. Emre Acaroğlu var Ankara'da. İkisine de şahsen muayene olmuştum. Ama ameliyatım İstanbul'da başka bir doktor tarafından yapıldı. Bir de Prof. Dr. Alpaslan Şenköylü var. Kendisini tanımıyorum ama skolyozda oldukça başarılı olduğunu duymuştum. Aynı zamanda Gazi Üniversitesi'nde hoca sanırım. Bu verdiğim üç isim de skolyoz/omurga cerrahisinde uzman isimler. Dilerseniz siz de 'Ankara'da omurga cerrahları' şeklinde araştırabilirsiniz netten.

Size de çok geçmiş olsun. Peki şimdi nasıl hissediyorsunuz, umarım daha iyidir.. Ağrınız felan oldu mu? Ya da zorlukları oldu mu
Teşekkür ederim. Dürüst olmak gerekirse ameliyat süreci zorluydu elbette ama değdiğini söyleyebilirim. Ameliyattan önce skolyoz benim hayatımı çok kötü etkiliyordu. Neredeyse hiç oturamıyordum. Sosyal hayatım sıfırdı, ve ekstra sağlık sorunlarına da sebep oluyordu skolyoz. Ameliyattan sonra hayat kalitem arttı. Çok şükür bugüne dek ameliyatla ilgili öyle aman aman ağrılarım da olmadı. Yalnız bu senenin başlarında spor yaparken (uzun yıllardır fitness yapıyorum) belimi incittim. Antrenörün hatası oldu ne yazık ki. Ondan kaynaklanan sıkıntılarım var bu ara. Ameliyattan sonra dikkat etmek önemli tabii.

Merhabalar Hanımlar..
Acil bu konu hakkında bilgiye ihtiyacım var.

12 yaşında kiz kardeşim var. Kürek kemiğindeki egrilikten dolayı annem doktora götürmüş ve omurgasinda eğrilik olduğunu, ilerlediğini söylemiş..
Idiopatik Skolyoz adını da böylelikle ilk kez duymuş oldum.
Kardeşim çok korkuyor üzülüyor, biz de öyle.. Ameliyat olabilir demiş ama daha uzman bir doktora görünmesini de önermiş. Baya bi eğrilik varmış boynun alt kısmında..
Bu konuda tecrübe edinenler bilgisi olanlar bana yardımcı olabilir mi lütfen..
Merhaba canim.
Oncelikle korkmayin. Erken farketmeniz cok iyi olmus. Skolyoz un bircok cesidi var. Onemli olan egrilikyaparken derecesinin kac oldugu. 30 derece altindaysa korkma. 30 ustu ise egzersiz ve korse verilir. Egzersizlerini apmasi cok cok onemli . yaparken belki sacma gelecek o egzersizler ama ilerlememesi icin de bu egzersizleri yapmasi sart.
Ayrica yasam bicimini degistirmesi gerekli. Hayatini bu hastaliga uyumlu hale getirip hastaligini artiracak seylerden kacinmali. Bir diger husus da acinin oldugu derece onemli. Acikligin tersi yonunde egzersiz yapmali. Yoksa skolyoz derecesi artar.
Yuzmeye gitsin. Birebirdir. Zaten egzersizlerde yuzmeye benzer egzersizleri de var. Emin ol etkili olacaktir.
Ameliyat son caredir. Derecesinin cok olmadigini umuyorum.
Gecmis olsun.

Merhaba canim.
Oncelikle korkmayin. Erken farketmeniz cok iyi olmus. Skolyoz un bircok cesidi var. Onemli olan egrilikyaparken derecesinin kac oldugu. 30 derece altindaysa korkma. 30 ustu ise egzersiz ve korse verilir. Egzersizlerini apmasi cok cok onemli . yaparken belki sacma gelecek o egzersizler ama ilerlememesi icin de bu egzersizleri yapmasi sart.
Ayrica yasam bicimini degistirmesi gerekli. Hayatini bu hastaliga uyumlu hale getirip hastaligini artiracak seylerden kacinmali. Bir diger husus da acinin oldugu derece onemli. Acikligin tersi yonunde egzersiz yapmali. Yoksa skolyoz derecesi artar.
Yuzmeye gitsin. Birebirdir. Zaten egzersizlerde yuzmeye benzer egzersizleri de var. Emin ol etkili olacaktir.
Ameliyat son caredir. Derecesinin cok olmadigini umuyorum.
Gecmis olsun.
Teşekkür ederim canım sağolasin. Ama derecesi baya fazla fotoğraf ekledim önceki sayfada.

Eğrilik baya var ekran görüntüsünü aldım da. Egzersizle geçecek gibi durmuyor :KK43:
Eki Görüntüle 2177468

Egzersizle geçip geçmeyeceğini sen bilemezsin :) boşa üzme kendini. Bizim hemşire bi aile dostumuz var, 10 sene kadar önce skolyoz ameliyatı oldu ki o zamanlar 40lı yaşlardaydı. Bir süre korseyle falan gezdi, şimdi sapasağlam maşallah.:nazar::nazar: Ameliyathane hemşiresi üstelik ve çok yoğun temposu var. Bir de onunki omuriliğe yakındı ve bildiğin s şeklindeydi. Ameliyattan sonra da 5 cm boyu uzadı hatta :)

Geçmiş olsun bu arada. İnş ameliyatsız çözebilirsiniz.

Skolyoz grafisi çekilip derecesine göre tedavi şekli belirlenir ama gelişim çağında olduğu için ameliyata gerek kalmadan düzelebilir zannimca geçmiş olsun .

Allah sifa versin kardesinize. Benim kizimdada bir hafta once koyuldu teshis 5 derecelik skolyoz kizim 11 yasinda bende cok korktum hemen egzersiz ve yuzme verildi bir sene sonra kontrol dedi bakalim insallah ilerlemez. Rabbim dermansiz dert vermesin ama insan cok uzuluyor gercekten kamburmu kalicak diye korkuyorum butun gelecegini sosyal hayatini etkileyecek bir durum ama savasmak zorundayiz bu hastalikla dedimya rabbim dermansiz dert vermesin

Ben doğuştan skolyoz hastasıy(d)ım. Yaklaşık 5 yıl önce ameliyat oldum. Öncelikle korkmayın. Evet, zorlu bir hastalık fakat dünyanın sonu değil. İlk olarak kardeşiniz kesinlikle yüzmeye ve pilatese başlasın. Yapabileceği en iyi şey bu. İkinci olarak da omurga cerrahisinde uzman (mümkünse profesör) bir ortopedist araştırın ve muayeneye gidin. Derecesine göre bir ihtimal ameliyat gerekebilir (röntgen fotoğrafını gördüm, doktor değilim tabii ama bu dereceye muhtemelen gerekir) ama artık teknoloji ilerledi, eskiden olduğu gibi defalarca ameliyat olması gerekmez kız kardeşinizin. İstanbul ya da Ankara'daysanız doktor önerebilirim. Geçmiş olsun.

Egzersizle geçip geçmeyeceğini sen bilemezsin :) boşa üzme kendini. Bizim hemşire bi aile dostumuz var, 10 sene kadar önce skolyoz ameliyatı oldu ki o zamanlar 40lı yaşlardaydı. Bir süre korseyle falan gezdi, şimdi sapasağlam maşallah.:nazar::nazar: Ameliyathane hemşiresi üstelik ve çok yoğun temposu var. Bir de onunki omuriliğe yakındı ve bildiğin s şeklindeydi. Ameliyattan sonra da 5 cm boyu uzadı hatta :)

Geçmiş olsun bu arada. İnş ameliyatsız çözebilirsiniz.

dr önerisi verebilir misiniz

Back