Teşekkür ederim sağolun.Yuzneye gitsin. Ciddi anlamda duzeltiyor. Ortopedik yastik kullanin. Ameliyat bu tarz vakalarda son care. Once fizik tedavi uzmanlariyla gorusun derim ben.
Allah şifa versin size de..Bende de var skolyoZ. Ilk olarak universitede iken akciger filmimde cikmisti doktor dedi ki cigerlerine batiyordur nasil nefes aliyorsun sen ? Baya panik etmisti sonra alaninda uzman bir doktora gittim fizik tedavi Verdi onunla sirt kaslarimi kuvvetlendirdik. Sonra da duzenli yuzmeye baslayacaksin dedi bana yuzmeyi skplyozum ogretti. O siralar 27 derece filandi. Simdi 18-19 larda filan. Disardan dikkatli bakildiginda belli olmuyor ama Bi asimetri var hep bel oyuntumda.
Ay inşallah ya vallahi şu an ne kadar üzgünüm anlatamam. Kalça çıkıklıgi icin 4 kez ameliyat olmuştu kucukken de..Eğrilik ilerlemiş. Spor yapmayıp fizik tedavisi görmezse daha da ilerler. Ameliyatı sonraya bırakın.
Yüzmeye gitsin ve sık sık spor yapsın spor ve yüzme ile dereceliği azalır ve zaten alışkanlık haline getirirse sporu daha da düzelir sağlıklı yaşar.
Çevremde skolyoz ve kifoz olan arkadaşlarım var ve spor yapıyorlar.Ay inşallah ya vallahi şu an ne kadar üzgünüm anlatamam. Kalça çıkıklıgi icin 4 kez ameliyat olmuştu kucukken de..
Derdi veren dermanı da verir inşallah, Allah şifa versin bütün hastalara
Sagolub teşekkür ederim Ankarada yaşıyor ailem.. Cok sevinirim bildiğiniz bir uzman Dr var iseBen doğuştan skolyoz hastasıy(d)ım. Yaklaşık 5 yıl önce ameliyat oldum. Öncelikle korkmayın. Evet, zorlu bir hastalık fakat dünyanın sonu değil. İlk olarak kardeşiniz kesinlikle yüzmeye ve pilatese başlasın. Yapabileceği en iyi şey bu. İkinci olarak da omurga cerrahisinde uzman (mümkünse profesör) bir ortopedist araştırın ve muayeneye gidin. Derecesine göre bir ihtimal ameliyat gerekebilir (röntgen fotoğrafını gördüm, doktor değilim tabii ama bu dereceye muhtemelen gerekir) ama artık teknoloji ilerledi, eskiden olduğu gibi defalarca ameliyat olması gerekmez kız kardeşinizin. İstanbul ya da Ankara'daysanız doktor önerebilirim. Geçmiş olsun.
Size de çok geçmiş olsun. Peki şimdi nasıl hissediyorsunuz, umarım daha iyidir.. Ağrınız felan oldu mu? Ya da zorlukları oldu muBen doğuştan skolyoz hastasıy(d)ım. Yaklaşık 5 yıl önce ameliyat oldum. Öncelikle korkmayın. Evet, zorlu bir hastalık fakat dünyanın sonu değil. İlk olarak kardeşiniz kesinlikle yüzmeye ve pilatese başlasın. Yapabileceği en iyi şey bu. İkinci olarak da omurga cerrahisinde uzman (mümkünse profesör) bir ortopedist araştırın ve muayeneye gidin. Derecesine göre bir ihtimal ameliyat gerekebilir (röntgen fotoğrafını gördüm, doktor değilim tabii ama bu dereceye muhtemelen gerekir) ama artık teknoloji ilerledi, eskiden olduğu gibi defalarca ameliyat olması gerekmez kız kardeşinizin. İstanbul ya da Ankara'daysanız doktor önerebilirim. Geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?