• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Idiopatik Skolyoz

N e v a

Guru
Pro Üye
28 Şubat 2011
13.821
15.574
498
Merhabalar Hanımlar..
Acil bu konu hakkında bilgiye ihtiyacım var.

12 yaşında kiz kardeşim var. Kürek kemiğindeki egrilikten dolayı annem doktora götürmüş ve omurgasinda eğrilik olduğunu, ilerlediğini söylemiş..
Idiopatik Skolyoz adını da böylelikle ilk kez duymuş oldum.
Kardeşim çok korkuyor üzülüyor, biz de öyle.. Ameliyat olabilir demiş ama daha uzman bir doktora görünmesini de önermiş. Baya bi eğrilik varmış boynun alt kısmında..
Bu konuda tecrübe edinenler bilgisi olanlar bana yardımcı olabilir mi lütfen..

Korseyle de duzelebilir aslinda
40 derecenin ustunde degilse gelisim caginda korse ,egzersiz ,takip onerilir.
Cunku daha gelisim caginda
Korseyle duzelme ihtimali cok yuksek.

Bende de var skolyoZ. Ilk olarak universitede iken akciger filmimde cikmisti doktor dedi ki cigerlerine batiyordur nasil nefes aliyorsun sen ? Baya panik etmisti sonra alaninda uzman bir doktora gittim fizik tedavi Verdi onunla sirt kaslarimi kuvvetlendirdik. Sonra da duzenli yuzmeye baslayacaksin dedi bana yuzmeyi skplyozum ogretti. O siralar 27 derece filandi. Simdi 18-19 larda filan. Disardan dikkatli bakildiginda belli olmuyor ama Bi asimetri var hep bel oyuntumda.

Bende de var skolyoZ. Ilk olarak universitede iken akciger filmimde cikmisti doktor dedi ki cigerlerine batiyordur nasil nefes aliyorsun sen ? Baya panik etmisti sonra alaninda uzman bir doktora gittim fizik tedavi Verdi onunla sirt kaslarimi kuvvetlendirdik. Sonra da duzenli yuzmeye baslayacaksin dedi bana yuzmeyi skplyozum ogretti. O siralar 27 derece filandi. Simdi 18-19 larda filan. Disardan dikkatli bakildiginda belli olmuyor ama Bi asimetri var hep bel oyuntumda.
Allah şifa versin size de..
Derecesini anneme sordum bilmiyorum söylemedi diyor. Cd olarak vermiş filmin görüntüsünü.
Sağlık ne büyük nimet, dünya malının yalan olduğunu insan daha iyi anlamış oluyor.

Bendede skolyoz var ama ameliyat olacak kadar degil. Okul arkadasimda cok vardi. Ameliyat ile doğrultmak için genclik çağında demirler konuldu. Kendisi iyi atlatti ve sonra sorunlarda yasamadi. Okul zamanda bir süre korse kullandi sadece. İnşallah kardesinizde iyi atlatir. Uzmanla muhakkak görüşün. Yasi küçük ise belki. Fiziyoterapi de fayda eder. Cok gecmis olsun

Eğrilik baya var ekran görüntüsünü aldım da. Egzersizle geçecek gibi durmuyor :(
_20180808_161903.JPG

Eğrilik ilerlemiş. Spor yapmayıp fizik tedavisi görmezse daha da ilerler. Ameliyatı sonraya bırakın.
Yüzmeye gitsin ve sık sık spor yapsın spor ve yüzme ile dereceliği azalır ve zaten alışkanlık haline getirirse sporu daha da düzelir sağlıklı yaşar.

Eğrilik ilerlemiş. Spor yapmayıp fizik tedavisi görmezse daha da ilerler. Ameliyatı sonraya bırakın.
Yüzmeye gitsin ve sık sık spor yapsın spor ve yüzme ile dereceliği azalır ve zaten alışkanlık haline getirirse sporu daha da düzelir sağlıklı yaşar.

Ay inşallah ya vallahi şu an ne kadar üzgünüm anlatamam. Kalça çıkıklıgi icin 4 kez ameliyat olmuştu kucukken de..
Derdi veren dermanı da verir inşallah, Allah şifa versin bütün hastalara

Ay inşallah ya vallahi şu an ne kadar üzgünüm anlatamam. Kalça çıkıklıgi icin 4 kez ameliyat olmuştu kucukken de..
Derdi veren dermanı da verir inşallah, Allah şifa versin bütün hastalara
Çevremde skolyoz ve kifoz olan arkadaşlarım var ve spor yapıyorlar.
Ve tanıdığım bir skolyoz hastası şu an spor hocalığı yapıyor. Skolyoz üzerinde çok yazılar yazıyor spora yönlendiriyor.
Vakit kaybetmeden yüzmeye ve spora başlasın 2-3 ay’a kendisindeki değişimi gördükçe devam edecektir.
Acil şifalar dilerim, hiç üzülmeyin.

Ben doğuştan skolyoz hastasıy(d)ım. Yaklaşık 5 yıl önce ameliyat oldum. Öncelikle korkmayın. Evet, zorlu bir hastalık fakat dünyanın sonu değil. İlk olarak kardeşiniz kesinlikle yüzmeye ve pilatese başlasın. Yapabileceği en iyi şey bu. İkinci olarak da omurga cerrahisinde uzman (mümkünse profesör) bir ortopedist araştırın ve muayeneye gidin. Derecesine göre bir ihtimal ameliyat gerekebilir (röntgen fotoğrafını gördüm, doktor değilim tabii ama bu dereceye muhtemelen gerekir) ama artık teknoloji ilerledi, eskiden olduğu gibi defalarca ameliyat olması gerekmez kız kardeşinizin. İstanbul ya da Ankara'daysanız doktor önerebilirim. Geçmiş olsun.

Ben doğuştan skolyoz hastasıy(d)ım. Yaklaşık 5 yıl önce ameliyat oldum. Öncelikle korkmayın. Evet, zorlu bir hastalık fakat dünyanın sonu değil. İlk olarak kardeşiniz kesinlikle yüzmeye ve pilatese başlasın. Yapabileceği en iyi şey bu. İkinci olarak da omurga cerrahisinde uzman (mümkünse profesör) bir ortopedist araştırın ve muayeneye gidin. Derecesine göre bir ihtimal ameliyat gerekebilir (röntgen fotoğrafını gördüm, doktor değilim tabii ama bu dereceye muhtemelen gerekir) ama artık teknoloji ilerledi, eskiden olduğu gibi defalarca ameliyat olması gerekmez kız kardeşinizin. İstanbul ya da Ankara'daysanız doktor önerebilirim. Geçmiş olsun.
Sagolub teşekkür ederim Ankarada yaşıyor ailem.. Cok sevinirim bildiğiniz bir uzman Dr var ise

Size de çok geçmiş olsun. Peki şimdi nasıl hissediyorsunuz, umarım daha iyidir.. Ağrınız felan oldu mu? Ya da zorlukları oldu mu

Back