İdeal sıcaklık olan 22-23 derece serin geliyor

selina26

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
226
118
31
kombiyi erken açmıştık evimiz serin diye bebeğimin olduğu odayı açtım ben sonradan termostat aldım ideal diye düşündüğümüz sıcaklık 25-26 derece. Soğuk diye üşüdüğümüz oda 22-23 derece arası.
Yanlış gösteriyorsa diye başka termostat aldım o da yaklaşık bu şekilde gösteriyor.
Size bu sıcaklık ideal geliyor mu termostatlarda mı yanlışlık var anlamadım eşim soğuk odada yatıyor o da gece üşüyorum dedi. Biz mi sıcağı çok seviyoruz anlamadım 😄
bende soğuk oda için 2.5 tog uyku tulumu almıştım ama 23 derecede giydirilir mi bilemedim şimdi bana kalsa soğuk diye giydirilir de

kombiyi erken açmıştık evimiz serin diye bebeğimin olduğu odayı açtım ben sonradan termostat aldım ideal diye düşündüğümüz sıcaklık 25-26 derece. Soğuk diye üşüdüğümüz oda 22-23 derece arası.
Yanlış gösteriyorsa diye başka termostat aldım o da yaklaşık bu şekilde gösteriyor.
Size bu sıcaklık ideal geliyor mu termostatlarda mı yanlışlık var anlamadım eşim soğuk odada yatıyor o da gece üşüyorum dedi. Biz mi sıcağı çok seviyoruz anlamadım 😄
bende soğuk oda için 2.5 tog uyku tulumu almıştım ama 23 derecede giydirilir mi bilemedim şimdi bana kalsa soğuk diye giydirilir de
Ben , 23 derecede 2,5 tog tulum giydirip üzerine de ince battaniye örtüyorum. Aynı odada biz üşüyoruz yorganla uyuyoruz çünkü ( bebeğim 4,5 aylık). Sadece tulumla göğsü- sırtı soğuk oluyor. Üşüdüğünü düşünüyorum

Benim okuduğum soğuk bebeğin bağışıklı sistemi için yararlıymış. Rusya’da yıllar önce bebekler soğuk havada dışarı da uyutulurmuş. Avrupa’da bazı bölgelerde hala aynı şekilde uygulama yapıyorlarmış. Ben Antalya’da yaşıyorum. Biz donarken, Ruslar şortla geziyor.

Eklentiler

• FD829182-5547-4ACE-A921-64C389D1DC62.jpeg
    FD829182-5547-4ACE-A921-64C389D1DC62.jpeg
    60,1 KB · Görüntüleme: 82
  • 42B67881-1871-4B4D-99F5-2505D5FC6163.jpeg
    42B67881-1871-4B4D-99F5-2505D5FC6163.jpeg
    64,1 KB · Görüntüleme: 79
Buna bebisler karar verir zaten eğer göğsü sirti soğuksa üşüyordur, hasta etmemek için daha sıkı örtmek lazım, oğlumun odası da bizim odadan bı tık serin usudugu günler yani normalden soğuksa hava fazladan bı ince örtü ortuyorum, gece tuvalete kalktığı için uyku tulumu zor oluyor şimdilik giyemiyor iki yaşında bu yüzden yanında bı ince örtü daha olur kalktıkca kontrol ederim göğsünü soğuksa orterim, fazla sıcakta fazla soğukta hasta ediyor bu yüzden takip etmekte fayda var, yani genelleme yapmak doğru olmaz takip etmeniz lazım, soğuğa alıştırmak için bebekliginden itibaren sıkı giydirmeden alistirsaniz daha doğru olurdu şimdi aniden üşütmek hasta edebilir yavaş yavaş alistirin soğuğa alistiracaksaniz, kolay gelsin 😊❣️

Bu ideal oda sıcaklığı ülkeden ülkeye değişiyor sanırım.
Yurtdışında yaşıyorum ve 3 çocuk annesiyim. Çocuklarım doğdukları günden beri doktorumuzun şiddetle defalarca söylemesi ile 16-17 derece sıcaklık arasında uyuyorlar.
Yani uyuduğumuz oda 18’den yukarı asla olmuyor. Böylelikle daha rahat uyuyorlar.
odanın sıcaklığı biraz artsın ya da kaloriferi açayım kesinlikle uyumuyorlar, aksırık öksürük burun tıkanıklığı başlıyor.

diğer odalar ise 20-22 arası. 25 benim için çok fazla. Ama bazen ev bana da serin geliyor ama o zaman üzerime bir hırka alıyorum , çocukların ayakları sıcaksa açıkçası sorun yok diye düşünüyorum. sırtlarına bir yelek geçiriyorum açıkçası gayet memnunlar hallerinden. Bide çocuk üşüyor mu diye enseden kontrol edilirmiş, enseleri sıcak ise her şey yolunda :)

İdeal oda sıcaklığı bana serin geliyor ya ☹️ Ev 26 derece altını açınca kızım hapşırıyor hemen. Bebeklerin her hapşırmasının üşümek olmadığını, burun kanallarının geliştiğini biliyorum ama hep mi alt açmaya denk gelir? Üşüyor herhalde diyorum ☹️ bu konuda kafam çok karışık

1 tog 24 derecede oğlum resmen kutuplarda uyuyorcasına soğuk oluyor. Dün 2.5 tog ile yatırdım. Hiç yadırgamadı. Ben sıcakta aşırı yanan biri olarak şu an kendim de üşüyorum. Gerçekten tog değerleri yanlış herhalde dedik artık eşimle.

Ben de 23 derecede uyutuyorum da asla uyku tulumu ve örtü istemez.

İnstagramda görüyorum hep bebeklerin üstünde ince battaniye var.

X