İdeal nem oranı

Koremanya

Hık :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2016
5.473
39.913
468
Odamdaki nem oranını nasıl azaltabilirim?

Odamızın nem oranı gündüzleri %65 civarında, geceleri %75'e kadar çıkıyor.

Camlar açıkken bu oran düşüyor ama kış dolayısıyla sürekli açıķ tutamam çünkü bir yasında ki kızım bizim odamızda uyuyor. Geçen hafta bronşit oldu. Hastalanmasını nemin yüksekligine bağlıyorum.

Var mıdır önerisi olan?

yok mu öneri ya da tavsiye verebilecek, aynı soruna çözüm bulabilmiş üyeler?

Mune abla bu konuyu bdv de açsaydım eminim tepki alırdım, böyle dert mi olur diye. Başka bölümde açtıgimızda da kimse haberdar olmuyor.
Sorularımıza cevap bulamıyoruz.

Kalorifer petekleri için suluklar var,su koyup petek arasına asın..
Yıkanmış çamaşırda nemi alır,üzerine koyun hemde çabuk kurur..

Bildigim kadarıyla ıslak çamaşırlar ve nem makinası odanın nem oranını arttırmak için kullanılan yöntemler. Nem makinesi kullanınca camlardan şarıl şarıl sular akıyor.
Arkadaşın dediği nem makinesi nemlendirme özelliği olanlardan değil, evdeki nem, rutubeti çeken nem alıcı makineler var onlardan bahsediyor.
İmkan varsa bu bahsedilen makineden alın bir tane, imkan yoksa odanın bazı yerlerine kızınında ulaşamayacağı alanlara bez keseler içinde karbonat veya kedi kumu koyabilirsin, her ikisi de nemi çeker.

Ilk olarak karbonatı deneyim. Işe yaramzasa mecburen makina almak gerekecek sanırim. Teşekürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…