- 20 Ekim 2009
- 4.433
- 4.959
- 723
kızlar ben bölümümü bırakmayı düşünüyorum ya da dondurucm bilmiyorum tekrar sınava grip aöf veya eğitim fakültesine gircm..
başka bir yerde topik de açtım ve gelebilecek cvpları bildiğim için şimdiden cvplayayım..
3. sınıftayım yolun yarısına gelmişken böyle birşey yapmamam lazım evt biliyorum ama derslerden soğudum artık öğretmen olmayı düşündüğüm için de edebiyat bana ağır geliyor biliyosunuz ki hiçbiri işe yaramıyor sonunda öğrt. olunca..kendini geliştirirsin, farklı kültürler öğreniyorsn gibi şeyler ikna etmiyor beni artık..
istemiyorsam neden seçtim? başta bi amacım yoktu belki de çok büyük hayal kurmuşum tercümanklık falan gibi ve hala öyle hayallerim olsa devam edeirm ama artık kararım öğrtmenlik yolunda ve bu durumda ing.edebiyatındaki dersler beni çekmiyor artık istemediği bir bölümde okuyan arkadaşlr daha iyi anlarlar beni..eğitimde, aöf de ve edebiyatta okuyan arkadaşlardan yardım bekliyorum..
e madem öğrt. olacaksın kendi bölümün de de olursun? evt ama eğitimde dersler daha kolay ve öğrenmemim bir amacı var.. bugün dersim vr mesela ama gitmek istemiyorum durum o kadar acil..
bir de bölümler arası geçiş var ama fakülteler arası var mı varsa şartları nelr..
çook uzun oldu ama okuyp cvp yazarsanız çok sevinirm..
canım ben de ingiliz dili edebiyatında 3. sınıftaym. bu saatten sonra bırkmak için gerçketen ya deli yada bıkmış olmak lazım. anladığım kadarıyla usanmışın... ki... gerçektende çok ağır bir bölüm.. gelde öğretmenlik okuyanlara anlat tabi... dediğin gibi gereksiz bir çok bilgi yüklemesi yapılıyor sonunda alcağın ünvan ise 'entel' filolog olcak. öğretmenliğe geçiş olayını bilmiyorum ama inşallah olur. bende öğretmen olmak istiyordum ama formasyonumuzu kestiler bir anda. umarım geçiş yolu bulursun. bulursan bana da haber ver:)
cnm bizim üni.de okurken veriliyor formasyon ve bizi kapsamadı kesinti 2. sınıflar ve diğerleri etkilendi sizde neden öyle oldu bilmiyorum :26: geçiş yolu bulamadım cnm devam ediyorum zaten bu kadar sene okumuşken yine 1 den başlayıp eğitime geçmek istemezdim yine 3 den devam etme gibi bir şansım da yokmuş olsa iyi olurdu ama...:97:
cnm bizim üni.de okurken veriliyor formasyon ve bizi kapsamadı kesinti 2. sınıflar ve diğerleri etkilendi sizde neden öyle oldu bilmiyorum :26: geçiş yolu bulamadım cnm devam ediyorum zaten bu kadar sene okumuşken yine 1 den başlayıp eğitime geçmek istemezdim yine 3 den devam etme gibi bir şansım da yokmuş olsa iyi olurdu ama...:97:
Bende geçen sene mezun oldum canım, tabi başka fakülteden. Bu senede yüksek lisansa başladım.
Burada bir özel üniversitenin yüksek lisans programında İngiliz dili edebiyatı var, başvuru şartlarında herhangi bir 4 yıllık programdan mezun olmak diyor...
Ama tabi tam olarak nedir ne değildir bilmiyorum. Herhalde bir sınava tabi tutuyordur.
Sanırım tekrar öss sınavına girip ikinci üni. olarak bunu okumam olanaksız o zaman... Dil çıkışlı değilim çünkü...
Aslında inglizcem çok iyi. Ama bu işi zamanında meslek olarak düşünmemiştim...fisfisfis
Keşke zamanında tercihimi farklı yapsaymışım...
Neyse, güzel bir bölümünüz var gerçekten... Başarılar :smiley-cool:
Teşekkürler canım...
Evet dil çıkışlı değilsen ikinci üniversite olarak da bunu okuyamazsın...
Çünkü Ayriyetten YDS sınavımız var biliyorsun ve dil çıkışlılar için bu sınav...
Senin bölümün neydi acaba?
Bence İngilizce tam meslek olarak düşünülebilecek birşey ama :)
sanırım yorum yazmak için çok gec kaldım ama öyle bir kısıtlama yok, eski sistemde de yoktu yenisinde de yok. puanın yettikten sonra her alandan tercih yapabiliyorsun. ben liseden sayısal çıkışlıyım. mimar sinan resim mezunuyum ama. sonra tekrar grdm sınava tm ve dilden, tm'den tercih yaptım sonra ama, dilde derece yaptıgım için üniversiteler broşür davet burs teklifi göndermekten bi hal olmuştu. yani burdan emin olabiliriz ki, dil çıkışlı olmadan da bu bölümlere girilebiliyor =)
Tercihlerde puan kat be kat düşüyor diye biliyorum..:26:
Ama araştıracağım yinede; teşekkürler...
Bu arada güzel sanatlar mezunu bulmuşken birşey sormak istiyorum müsadenizle
Güzel sanatlar enstitülerindeki sınavlar/mülakat süreçleri hakkında bir bilginiz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?