İDE CLUB_İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI okuyanların buluşma noktası :)

canım ben de ingiliz dili edebiyatında 3. sınıftaym. bu saatten sonra bırkmak için gerçketen ya deli yada bıkmış olmak lazım. anladığım kadarıyla usanmışın... ki... gerçektende çok ağır bir bölüm.. gelde öğretmenlik okuyanlara anlat tabi... dediğin gibi gereksiz bir çok bilgi yüklemesi yapılıyor sonunda alcağın ünvan ise 'entel' filolog olcak. öğretmenliğe geçiş olayını bilmiyorum ama inşallah olur. bende öğretmen olmak istiyordum ama formasyonumuzu kestiler bir anda. umarım geçiş yolu bulursun. bulursan bana da haber ver:)

cnm bizim üni.de okurken veriliyor formasyon ve bizi kapsamadı kesinti 2. sınıflar ve diğerleri etkilendi sizde neden öyle oldu bilmiyorum :26: geçiş yolu bulamadım cnm devam ediyorum zaten bu kadar sene okumuşken yine 1 den başlayıp eğitime geçmek istemezdim yine 3 den devam etme gibi bir şansım da yokmuş olsa iyi olurdu ama...:97:

Son düzenleme:

nasıl gidiyor canım?
bırakma fikrini değiştirmişsin
harika bir bölümde okuduğunu unutma
evet çok zor ama inan ki değer

formasyon derslerimz bizmde devm ediyor artk canm. emn ol bu bölmden çıkınca çok donanımlı bir öğretmen olcaksın.

Kızlar ben İDE'den mezun olup öğretmenlik yapmaya karşıyım...
Çünkü bize göre en pasif olacak meslek o...
Öğretmen olmak için bu kadar kasılmaya gerek yok ki...
Bir de fen edebiyat fakültelerinin amacı öğretmen yetiştirmek de değil...
Ben de İDE okuyorum. Öğretmen olmayı hiç düşünmedim...
Ayrıca formasyon bizim ÜNİ'de de kaldırılmış, öğretmenlik sertifikası verilmeye başlanacakmış önümüzdeki yıl...
Tabi almak gibi bir niyetim yok...
1. sınıfta bile bu kadar kasılıyorsam, hayatta öğretmen olmam...

sanırım yorum yazmak için çok gec kaldım ama öyle bir kısıtlama yok, eski sistemde de yoktu yenisinde de yok. puanın yettikten sonra her alandan tercih yapabiliyorsun. ben liseden sayısal çıkışlıyım. mimar sinan resim mezunuyum ama. sonra tekrar grdm sınava tm ve dilden, tm'den tercih yaptım sonra ama, dilde derece yaptıgım için üniversiteler broşür davet burs teklifi göndermekten bi hal olmuştu. yani burdan emin olabiliriz ki, dil çıkışlı olmadan da bu bölümlere girilebiliyor =)

Son düzenleme:

Tercihlerde puan kat be kat düşüyor diye biliyorum..:26:
Ama araştıracağım yinede; teşekkürler...

Bu arada güzel sanatlar mezunu bulmuşken birşey sormak istiyorum müsadenizle

Güzel sanatlar enstitülerindeki sınavlar/mülakat süreçleri hakkında bir bilginiz var mı?

eski sistemde düşüyordu ama mezun oldugun sene başka alandan girersen gecerli o kural. şimdi aradaki fark çok az ve liseden mezuniyet senende girmediğin sürece hiç ama hiç fark yok.
sen zaten ikinci üniversite olarak düşündüğün için bu konuda rahat olabilirsin, senin için fark olmuyor
diğer sorun içinde özel mesaj atıym burdan konuyu saptırmayalım

Selçuk İDE'den mezunum

en sevmediğim ve hocasına da ısınamadığım tek ders drama idi

American literature ise zorluğuna rağmen en sevdiğim dersti

hocası da efsanemiz Sema Hoca....

Konu güncellensin..:) ee yok mu başka okuyan ya da mezun olan.. Ne iş yapıyorsunuz ne kadar maaşla vs vs.. Tabi bir de iş bulmakta çok zorlandınız mı ne kadar zamanda buldunuz? bunlar mrak ettiklerim:)

selam kızlar 4. sınıftayım anaokulunda ingilizce öğretmenliği yapıyorum. ufak tefek çeviriler bir de.. iş alanı çok geniş... işsiz kalmak imkansız gibi birşey imkanlarını beğenmezsiniz o ayrı. bir arkadaşım da uluslar arası bir şirkette çeviri işlerini yapıyor. özel ders veren bir çok arkadşım var, bir kaç arkadaşım da havalanında çalışıyorlar. iş alanı gerçekten geniş... edebiyt mezunu olup öğretmen olmaya karşı değilim.. kazandığımız donanımın çoğu boşa gidebilir evet.. ama öğrencilerimiz açısından avantaja da çevrilebilir. 'am is are' dan daha fazlasını verebilceğimizi düşünüyorum... bölümümü seviyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…