İDE CLUB_İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI okuyanların buluşma noktası :)

İngiliz Dili ve Edebiyatı okumak bir ayrıcalıktır bayanssulusmile opuyorumnanaktan

cnm bitiren herkes öyle söylüyor ama okuması hakkaten zor..inş değicek çektiklerime boshayallersmile ingilizce öğrt.sin galiba.. hoşgldn a.s.

okuması zor olsa da çok zevkli inan canım
kaçıncı sınıftasın?
bu bölüm insanın ufkunu gerçekten inanılmaz derecede genişletiyor.
iyi ki bu bölümü okumuşum.
şimdilik öğretmenlik yapıyorum ama ileride daha farklı alanlara geçiş yapmak istiyorum inşaallah.

3.sınıftayım cnm
hocalarımızın çoğu çok kompleksli olmasa belki okurken de zevk alırdım ama inş mezun olup hoca faktöründen kurtulunca bende rahatlıcm sositososito :)

kaç yılında mezun oldun bilmiyorum ama kpss de kaç puan alıp atandığını öğrenebilirmyim??
ve ilk atama nereye çıktı?

konuştuğum herkes şimdiden çalışmaya başla diyor ama bilemiyorum..:bbo:

2008 mezunuyum canım
kpss ye çalışarak geçen yıl girmiştim çünkü işsizlikten çok bunalmıştım gerçekten
bu yıl da gireceğim ama hiç çalışmadım
açıkçası öğretmen olmayı pek istemiyorum
bizim bölümün iş alanı çok geniş tabi biraz çevre ve şans gerekiyor
bakalım hayırlısı
sen öğretmen olmayı mı düşünüyorsun?
formasyonunu ne zaman alacaksın?

dil ve edebiyatmı seçmeliyim yoksa öğretmenliğinimi okumalıyım
ingiliz alman ve fransızca kararsız kaldım

Öğretmenlikleri bilmiyorum ancak bu 3 dilin edebiyat puanları birbirnden farklı canım. Almanca ve Fransızcanın puanlı çok daha düşük, biliyorsundur zaten. Okumayı, araştırmayı, yazmayı seviyorsan edebiyat okumanı tavsiye ederim. Ancak bunlarla uğraşamam ben diyorsan sakın yazma yoksa ünv hayatın zehir olur. Tabi bir de meslek boyutu var. Ben okulu bitirir bitirmez öğretmen olmak istiyorum diyorsan edebiyatı yazma.

öğretmenlik atamalarıda zor aslında ben dili seviyorum edebiyatınıda öğretmenliğinide oyüzden çok kararsızım

cnm öğretmen olmayı düşünmüyorum aslında malum o kadar edebi bilgiden sonra öğretmen olmak emeklerin boşa gitmesi gibi birşey oluyor ama bu devirde çok zor iş bulmak o yüzden onuda düşünüyorum..
formasyonu okurken alıyorum...

Ben de evli olarak bu bölümü okuyorum canım evet zor ama altından kalkılamayacak gibi değil :)

hoşgln cnma.s.
kaçıncı sınıftasın..
bölümündn memnunmsn
isteyerek mi seçtn..delikafadulden
şimdilik bu kadr ama devamı gelicek..:1rolleyes:

Canım biraz geç gördüm ama cevaplayayım...
Şuan 1. sınıf okuyacam, geçen sene hazırlık okudum...
Bölümümden aşırı halde memnunum hatta bölümüme aşığım desem abartmış olmam...
İsteyerek seçtim ikinci tercihimdi. Sorularının devamını beklerim kaydirigubbakcemile3
Sen kaçıncı sınıfsın?

Bende merakımdan sormak istedim...

Okuduğun ilk üniversitemi yoksa ikinci üniversitemi?

Ayrıca dil çıkışlımısın?

Bende istiyorum fakat dil çıkışlı değilim, yüksek lisans olarak yapsam bunada başvuru şartlarım uygun değil gibi. Senden ufak bir bilgi rica edecektim...

Canım ben daha 21 yaşındayım ve okuduğum ilk üniversite...
Evet ben liseden dil çıkışlıyım...
Dil çıkışlı değilsen yüksek lisansı dil üzerine yapamazsın diye biliyorum ama tam olarak bilgim yok...

Bende geçen sene mezun oldum canım, tabi başka fakülteden. Bu senede yüksek lisansa başladım.

Burada bir özel üniversitenin yüksek lisans programında İngiliz dili edebiyatı var, başvuru şartlarında herhangi bir 4 yıllık programdan mezun olmak diyor...

Ama tabi tam olarak nedir ne değildir bilmiyorum. Herhalde bir sınava tabi tutuyordur.

Sanırım tekrar öss sınavına girip ikinci üni. olarak bunu okumam olanaksız o zaman... Dil çıkışlı değilim çünkü...

Aslında inglizcem çok iyi. Ama bu işi zamanında meslek olarak düşünmemiştim...fisfisfis

Keşke zamanında tercihimi farklı yapsaymışım...

Neyse, güzel bir bölümünüz var gerçekten... Başarılar :smiley-cool:

Teşekkürler canım...
Evet dil çıkışlı değilsen ikinci üniversite olarak da bunu okuyamazsın...
Çünkü Ayriyetten YDS sınavımız var biliyorsun ve dil çıkışlılar için bu sınav...
Senin bölümün neydi acaba?
Bence İngilizce tam meslek olarak düşünülebilecek birşey ama :)

kızlar ben bölümümü bırakmayı düşünüyorum ya da dondurucm bilmiyorum tekrar sınava grip aöf veya eğitim fakültesine gircm..

başka bir yerde topik de açtım ve gelebilecek cvpları bildiğim için şimdiden cvplayayım..

3. sınıftayım yolun yarısına gelmişken böyle birşey yapmamam lazım evt biliyorum ama derslerden soğudum artık öğretmen olmayı düşündüğüm için de edebiyat bana ağır geliyor biliyosunuz ki hiçbiri işe yaramıyor sonunda öğrt. olunca..kendini geliştirirsin, farklı kültürler öğreniyorsn gibi şeyler ikna etmiyor beni artık..

istemiyorsam neden seçtim? başta bi amacım yoktu belki de çok büyük hayal kurmuşum tercümanklık falan gibi ve hala öyle hayallerim olsa devam edeirm ama artık kararım öğrtmenlik yolunda ve bu durumda ing.edebiyatındaki dersler beni çekmiyor artık istemediği bir bölümde okuyan arkadaşlr daha iyi anlarlar beni..eğitimde, aöf de ve edebiyatta okuyan arkadaşlardan yardım bekliyorum..

e madem öğrt. olacaksın kendi bölümün de de olursun? evt ama eğitimde dersler daha kolay ve öğrenmemim bir amacı var.. bugün dersim vr mesela ama gitmek istemiyorum durum o kadar acil..

bir de bölümler arası geçiş var ama fakülteler arası var mı varsa şartları nelr..
çook uzun oldu ama okuyp cvp yazarsanız çok sevinirm..

Kesinlikle katılıyorum, öğretmenlik olsun ya da olmasın İngilizce lisans programını bitirmek mesleki alanda bir çok kapı açar...

Canım ben çift anadal yaptım şimdide işletme yüksek lisansına başladım...

Benim yaşım da 24...

Tekrar Ales'e girip bu bölümün yüksek lisansınıda yapmak istiyorum ama bakalım...

Evliyken yapılabilecek en güzel meslek öğrencilik :icecream: Keşke hiç bitmese...

Ama tabi öğrenciliğe bir son vermek gerek değil mi - kendi adıma -tatlicadiarzu-

evlilik + öğrencilik mi akannehir başarılar ne diyeym..yerimseniben

Canım ben de evliyim ve daha yolun başındayım...
Kesinlikle öğrencilik hiç bitmese ne güzel olur...
Çift anadal ben de düişündüm ama bu bölümde zorlanacağımı düşünüyorum...
Gerçi master, doktora falan ikisini de düşünüyorum inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…