How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İDE CLUB_İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI okuyanların buluşma noktası :)

AyShE GuL

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
1.383
15
158
Kayseri
slm arklar ben erciyes üniv. ingiliz dili ve edebiyatı 2. sınıfım...

forumlara baktım her bölümdn topic var ama ingiliz edebiyatı yok...biz de burda birleşelim...:lepi:

bölümün zorluklarından dert yanabiliriz..bölümü seçmek isteyen ama kararsız arkadaşlara yardımcı olabiliriz..bölümden mezun olmuş kişilerin deneyimlerinden faydalanabiliriz...

not paylaşımı bile yapabiliriz ve çok da yararlı olur...alkisalkisalkis

katılımlarınızı bekliyorum...a.s.

tşkkr edrm msjlr için..ne güzel ikiniz de öğretmensiniz...darısı başıma:jeyyar:

bölümle ilgili deneyimlerinizi de anlatırmsnz..mesela;

mezun olduktan sonra hemen atamanız yapıldı mı yoksa beklediniz mi..

bölümde sizi en çok zorlayan ders neydi...

2. sınıfta edebiyat konularından neleri hatırlıyorsnz hangileri önemli (sınav bakımından) vs:utangac: :1rolleyes:

ben de eski mezunlardanım ahhhhh aaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh
şimdi ise yaklasık 11 yıllık öğretmenim...2. Sınıftayken taaaa 4e gelene kadar POETRY den cekmediğim kalmadı malesef....bilmiyorumkismile.. hala daha şiirden hiç hazzetmem...
bir de HISTORY OF ENG. LANG. diye acaip kazık bir derimiz vardı... en cok da RENAıSSANCE dersini severdim , shakespeare okurduk hep... bir de hatırladığım chaucer dan canterburry tales dı yanılmıyorsam, o da hoş bir dersti...
mezun olduktan sonra atamam hemen yapıldı ancak öğretmenliğimin ilk yıllarında cok zorlanmıstım.. cünkü bu bölümde öğrt.le ilgi pek bir şey verilmiyor, verilenlerde gercek hayatla ve gercek öğretmenlikle hiç alakası olmayan şeylerdi....yani en azından bizim okulda öyleydi....ilk tayin yerim bir anadolu öğretmen lisesiydi ve ne kadar zorlandığımı siz tahmin edin artık..........
ama yine de harika bir bölümden mezun olduğumu düşünüyorum ve filoloji okuyanların diğerlerinden herzamam biraz daha farklı olduklarını düşünürüm.....
öğrenci arkadaşlar bölümünüzün ve okulun tadını cıkarın her ne kadar biraz ağır da olsa gercekten cok iyi bir bölümde okuyorsunuz , sevgiler.............

evt buketİmm dersler çok ağır ve zor..tadını çıkarmaya çalışıyorum ama bazen moralim bozulmuyor da değil bu kadar edebiyat ağırlıklı derslerden sonra ilköğretimde ya da lisede ders verme fikri hiç de güzel gelmiyor üni.de kalmak ise zor bazen bu okuduklarım ne işe yarayacak deyip ders çalışmayı bıraktığım dahi oluyor..bir de eğitimdeki arkadaşların ''öğretmen olmayın önümüzü tıkıyorsunuz madem fen edebiyatın amacı bilimadamı yetiştirmek o zaman gidin bilimadamı olun'' demeleri işin tuzu biberi oluyor..sanki mezun olduktan sonra elimizden tutup gelin sizi bilimadamı yapıcz diyenler var da biz istemiyoruz..:delphin:

bütün bunlara rağmen yine de güzel ama mezun olduktan sonra daha iyi anlayacağım galiba kıymetini...
:hulya:

1. ve 2. sınıf sıkıcıydı bana göre, eski ingilizceler, ilk şiirler , eski metinler derken ayar olmuştum.3. ve özellikle son sınıf harikaydı diyebilirim.Benim favorim 20 yy. ıngiliz Romanı dersiydi.Belki dönemler yaşadığımız çağa yakınlaştı diye daha güncel, daha hissedilebilir ve eski ingilizceden kurtulmuş anlaşılabilir yapıtlardı bilemiyorum ama güzeldi.Post-modern roman dersi,romantik dönem ıngiliz edebiyatı benim favorilerimdendi.Eğitime göre de çok şanlı bir bölüm sonuçta, öğretmenlik okuyan direk öğretmen olabilirken, filolojinin önü daha açık, her alana rahatlıkla kolu uzanabiliyor :) Ben mezun olduktan sonra yüksek yaptım, yurtdışında ve yurtiçinde üniversitelerde çalıştım, sadece öğretmenlik alanında değil yönetimde eğitim müdürlüğü tarzında da çalıştım.Okurken çoook zorluyor belki ama insanın hem vizyonunu geliştiriyor hem de ilerisi için çok iyi fırsatlar sunuyor.ıngilizce'nin de kaybolmayacak bir sektör olduğunu düşünürsek, para kapısının da kapanmayacağı çok aşikar.Kişi yeter ki okumayı, araştırmayı, ingilizceyi sevsin gerisi çorap söküğü gibi gelir.:)

meraba adasım benim adımda aysegül vede kayseriliyim ama orda yaşamıyorum suan.ingilizce öğrenmeyi cok seviyorum okumuyorum suan evliyim ama bu bölüme gitmeyi çok isterdim.düşünüyorum ama evliolarak okumanın zorluklarını düşünemiyorm,cok zorlanırım heralde

meraba adasım benim adımda aysegül vede kayseriliyim ama orda yaşamıyorum suan.ingilizce öğrenmeyi cok seviyorum okumuyorum suan evliyim ama bu bölüme gitmeyi çok isterdim.düşünüyorum ama evliolarak okumanın zorluklarını düşünemiyorm,cok zorlanırım heralde

hımm ne güzel br de aynı bölümde olsaydık tam olurdu...:icecream:
evliliğin eğitime engel olduğunu pek düşünmüyorum ama çevre şartların nedir bilmiyorum..
ama yine de denemeye değer bence..yerimseniben

olacak insallah iki sene içinde bende üniversiteli olucam.hayat boyu içimde kalmaktansa tabiki denemeye değer

ok tanımyorum ozaman.ins okulunu zorlanmadan kolaylıkla bitirirsinde.birgün bende üniversiteye başladığmda hemserimden tüyolar alırım bu bölüm hakkında

Ben de bir İngiliz Dili Edebiyatı mezunuyum...

En nefret ettiğim ders Research Skills and Technics idi,

Ama İngilizceyi çok sevdiğim için onu aştık zamanla,

En çok sevdiğim ders Contemporary Literature idi,

Hocalarımız çok güzel ilginç short story ler okutuyodu bize,

Zevkle okuyodum,şu an çok istesem de zaman bulup okuyamıyorum...

Şimdi kıymetini bilin yani...
boshayallersmile

Ben de bir İngiliz Dili Edebiyatı mezunuyum...

En nefret ettiğim ders Research Skills and Technics idi,

Ama İngilizceyi çok sevdiğim için onu aştık zamanla,

En çok sevdiğim ders Contemporary Literature idi,

Hocalarımız çok güzel ilginç short story ler okutuyodu bize,

Zevkle okuyodum,şu an çok istesem de zaman bulup okuyamıyorum...

Şimdi kıymetini bilin yani...
boshayallersmile

slm cnm ben 2. sınıftayım ama henüz öyle derslerle karşılaşmadım. Şuan pek de keyif aldığım söylenemez derslerden.. çok yoğun ve ödevlerle geçiyor bütün haftalarım ve yorucu olduğu için de pek zevkini alamıyorum bir an önce finaller başlasa da bitse hemen diye düşünüyorum :1rolleyes: ama sanırım mezun olunca anlayacağım kıymetini...:asigim:

Back