• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İddaa (kumar) bağımlılığından kurtulmak için merkez tavsiyesi??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BettyRuble

iyi düşün iyi olsun!
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
9.255
25.573
548
Selam hanımlar.
Fazla detay veremeyeceğim sadece bilenlerin yardım etmesini rica ediyorum.
Ankarada iddaa bağımlılığından kurtulmak için gidebileceğimiz bir merkez/doktor/hastane tavsiyeniz varsa alabilir miyim...

Selam hanımlar.
Ankarada iddaa bağımlılığından kurtulmak için gidebileceğimiz bir merkez/doktor/hastane tavsiyeniz varsa alabilir miyim...
Öyle bir yer bulsam önce benim herifi yolluycam aparatif olarakta sayısal loto on numara filan var bizde :mad:

Bu da bir bağımlılık olduğu için tabi ki tedavisi var . Yalnız kumar bağımlılığı merkezi yok :) bulunduğun yerde özel yada devlet psikiyatri hastanesi varsa ilgili birime başvurup tedavi olabilirsin yada kim olacaksa . Ayrıca psikiyatri hastanesine de gerek yok .sağlam bir psikiyatr çözer bu işi ..

Konuyu takipteyim. Benimki bıraktım dedi tövbe etti. Aylardır da kontrol ediyorum telefonunu vs. Henüz bir şey yakalamadım. Ama bağımlılık olduğu için elim yüreğimde

Sırf kumar bağımlılığına özgü bir merkez yok benim bildiğim, zaten bu dürtü kontrol bozukluğuna giriyor bağımlılıktan ziyade. Kişi istekli değilse kurtulması zordur bunu bilin, kimseyi zorla tedavi ettiremezsiniz özellikle psikolojik rahatsızlıklarda. Ancak kişi istekliyse, kurtulmak istiyorsa o zaman olabilir. Psikolog yerine psikiyatri uzmanına götürmenizi öneririm, mümkünse hem ilaç tedavisi hem de psikoterapi almalı.

Sırf kumar bağımlılığına özgü bir merkez yok benim bildiğim, zaten bu dürtü kontrol bozukluğuna giriyor bağımlılıktan ziyade. Kişi istekli değilse kurtulması zordur bunu bilin, kimseyi zorla tedavi ettiremezsiniz özellikle psikolojik rahatsızlıklarda. Ancak kişi istekliyse, kurtulmak istiyorsa o zaman olabilir. Psikolog yerine psikiyatri uzmanına götürmenizi öneririm, mümkünse hem ilaç tedavisi hem de psikoterapi almalı.
Kişi istekli, kabul ediyor bağımlılığa dönüştüğünü, tedaviyi, üzgün yaptığından.

Bu da bir bağımlılık olduğu için tabi ki tedavisi var . Yalnız kumar bağımlılığı merkezi yok :) bulunduğun yerde özel yada devlet psikiyatri hastanesi varsa ilgili birime başvurup tedavi olabilirsin yada kim olacaksa . Ayrıca psikiyatri hastanesine de gerek yok .sağlam bir psikiyatr çözer bu işi ..
Tabi ona özgü bir merkez yoktur biliyorum, ankarada bağımlılık üzerine uzman psikiyatr ya da psikolog bilgisi olan var mı diye merak etmiştim.

çevremdeki bir aile sırf bu yüzden sıkıntıya düştü ya.. baya borç yapmıştı eşi. iş en son tefecilere kadar dayanınca , kadın aldı çoluğu çocuğu terk etti evi.. ama bağımlılığa karşı yerler var diye biliyorum. araştırın. daha başındaysa ve eşiniz istekliyse bırakmaya çözersiniz problemi.

edit: imla

çevremdeki bir aile sırf bu yüzden sıkıntıya düştü ya.. baya borç yapmıştı eşi. iş en son tefecilere kadar dayanınca , kadın aldı çoluğu çocuğu terk etti evi.. ama bağımlılığa karşı yerler var diye biliyorum. araştırın. daha başındaysa ve eşiniz istekliyse bırakmaya çözersiniz problemi.

edit: imla
Aynen canım başındayız ve eşim üzgün pişman tedaviye istekli. Değişmeyip böyle devam ederse bu kadar yapıcı olacağımı sanmıyorum.

Aynen canım başındayız ve eşim üzgün pişman tedaviye istekli. Değişmeyip böyle devam ederse bu kadar yapıcı olacağımı sanmıyorum.
bence değişmeyi istemesi bir problem olduğunu kabul etmiş demektir. süre verin, destek olun. baktınız değişmiyor o zaman tekrar durumu düşünürsünüz. bağımlı olup bırakan da çok fazla insan var. hatta madde bağımlılıları ki daha ağır bir şeydir, onlar bile hayata kazandırılabiliyorlar. önemli olan eşinizin içindeki istek.

bence değişmeyi istemesi bir problem olduğunu kabul etmiş demektir. süre verin, destek olun. baktınız değişmiyor o zaman tekrar durumu düşünürsünüz. bağımlı olup bırakan da çok fazla insan var. hatta madde bağımlılıları ki daha ağır bir şeydir, onlar bile hayata kazandırılabiliyorlar. önemli olan eşinizin içindeki istek.
Bu sitedeki diğer konularda asla asla düzelmicek yazıyor. Korkuyor insan. Ama umudum var.

Bu sitedeki diğer konularda asla asla düzelmicek yazıyor. Korkuyor insan. Ama umudum var.
bencede umudunu kaybetme. pişmanlık varsa çözüm olabilir. empati kurun bence. sizin de öyle bir bağmlılığınız olsa ve bırakmak isteseniz ve eşiniz de destek vermese daha zor olurdu herşey. insanlar bir şans hak eder. bırakıcam diyorsa gönlünden geçerek bırakır. benim eşim biz evlenmeden önce üniversitede alkol çok tüketirmiş. hatta bir kez komalık olacak kadar içince pişman olmuş tövbe etmiş. o gün bugündür bir kez bile ağzına sürmedi. arada özel gecelerde bari 1 kadeh iç bile desen yok diyor. yani kişinin içinde bırakmak varsa bırakır

Düzelebilir neden düzelmesin sigarada bir bağımlılık insanlar çatır çatır bırakıyor ;) bence hiç farkı yok birde ne kadar oynuyordu ki bağımlılık olarak görüyorsun eskiden bende çok oynardım şimdi aklıma bile gelmiyor tabi büyük paralar yatırmadım hiç

Selam hanımlar.

Benim bir tanıdığım amateme gitti muayene olmaya, kumar bağımlılığı var, alkolde kullanıyor ama bağımlısı değil sanırım. Oradaki uzmanlar senin burada işin yok, bulunduğun ilde iyi bir psikiyatr bul, demişler. :) sonra naptı bilmiyorum ama.

Iddia yüzünden venim yuvam yikikdi eşim ilk yaptığında nerdeyse 200 bini bulan borç yapmıştı öğrendiğimde. Affettim üç yılda ödedik bu borcu vitti sandım ödeyene kadar neler çektik. Iki ay dayanabildi sadece yeniden oynadı bu sefer affetmedim benimde sabrım kalmadı çünkü. Sizin dediğiniz gibi önce pişman oluyorlar ama bu bi hastalık bunu kabul etmiyorlar. Sozde tmm diyolar içleri istiyor tetikte olun. Bende peşini hiç bırakmadım hiç yapmaz dediğim anda hemde benim kartımla yaptı.

Kumar bağımlılığı sigara hatta alkole nazaran daha zor bir bağımlılık ama kişi bağımlı olduğunu kabul edip gerçekten kurtulmak istiyorsa ona destek olunmalı diye düşünüyorum.
Öncelikle alanında uzman bir psikiyatrist ile görüşmenizi tavsiye ederim.
Eşinizin süreçte psikoterapi de alması gerekecek , psikiyatrist sizi yönlendirir.
Bazı seanslara sizin de dahil olup aile danışması almanız gerekebilir.
Şu hayatta ölümden başka her şeyin çaresi olduğuna inanırım ben.
Eşinize gösterdiğiniz anlayış ve desteği ayrıca takdir etmek lazım. Umarım çabanız karşılıksız kalmaz ve eşiniz bu illetten kurtulur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back