İçten içe korkuyordum tarih belli olduğundan beri hayli tedirginim

Coksukurbugunume

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
2.692
1.409
Selam kızlar,

Cuma günü sabah spinal sezaryen doğum yapacağım. Aslında tüp bebek ve senelerdir uğraşıyorum böyle olacağımı düşünmezdim şaşkınım, ama doğum zamanı belli olduğundan beri korkularım başladı. Doğumda neler yaşayacağım korkutuyor olabilir. Doğumun mucizevi bir şey olduğunun farkındayım ama bu korku neden çözemedim. Mesela doğum anında acı yok ama kesildiğini dikildiğini anlayacaksın ya da kalkınca zor oluyor organların asagi kayıyor fark edeceksin vb diyorlar aklıma geldikçe tedirgin oluyorum bana destek olun tecrübeye çok ihtiyacım var 🥲

Bilmemek mutluluktur. İlk doğumda bunları bilmediğim için güle oynaya girdim. İkinci doğumda daha tedirgindim. Keşke bunları araştırmasaydınız bu kadar. Bende de bir bilgi var sezaryenle ilgili ama sizin için söylemeyeceğim bunu. Doğumdan sonra söylerim ahshsjdj.

Kesilmesini fark edebilirsiniz de bebeğiniz çıktıktan sonra size gösterecekler onu, yanınızda ölçümlerini yapacaklar, gözünüz zaten onda olacak. O gittikten sonra bu neydi, benim miydi, vay be diye düşünmekten dikilmesini fark edebileceğinizi sanmıyorum. Ben büyülenmiştim şahsen. 🥰

Selam kızlar,

Cuma günü sabah spinal sezaryen doğum yapacağım. Aslında tüp bebek ve senelerdir uğraşıyorum böyle olacağımı düşünmezdim şaşkınım, ama doğum zamanı belli olduğundan beri korkularım başladı. Doğumda neler yaşayacağım korkutuyor olabilir. Doğumun mucizevi bir şey olduğunun farkındayım ama bu korku neden çözemedim. Mesela doğum anında acı yok ama kesildiğini dikildiğini anlayacaksın ya da kalkınca zor oluyor organların asagi kayıyor fark edeceksin vb diyorlar aklıma geldikçe tedirgin oluyorum bana destek olun tecrübeye çok ihtiyacım var 🥲
Bebişi görünce geçer hepsi😍

Yaaa bu endişeleri herkes yaşıyor mu acaba korkmak doğal mı bilemedim, senelerdir uğraşıyoruz her kıpırdaması bile mucize geliyor ama korkum gün yüzüne çıktı düşünmekten alıkoyamiyorum kendimi 🥹
Evet ben de korktum, ben normal doğum yaptım ağrı kesici falan olmadan Allahım Allahım :KK70: sonra doğunca pat kucağıma verdiler bir rahatladım bir mutlu oldum kafasını sana koyunca ağlamasını kesiyor minnacık 🥰🥰 o an kesmişler dikmişler seni gözüne gelmiyor

Ayyy çok şükür Allah kurtarmış yavrunuzu hayırla büyütün insallah 🥰

Kesim dikim açılma anı o zorlama bastırma hepsini fark edecekmişim ama acı olmayacakmış birde normal doğumda çocuk sizin yanınızda mı kaldı sezaryen için diyorlar ki çocuğu götürecekler senin işlemler drvam edecek,
Çocuğun doğması 5 dk dikim ve ameliyattan çıkış falan 45 dk yi buluyormuş

Ya sanırım herkes tedirgin oluyor ama bu kadar korkulacak bir şey olsa insanlar 2.clcugu yapmaz diye telkin ediyorum kendimi. Belli ki korku da doğal girdaba girdim çıkamıyorum 🤭🥹😁

Kesim dikim açılma anı o zorlama bastırma hepsini fark edecekmişim ama acı olmayacakmış birde normal doğumda çocuk sizin yanınızda mı kaldı sezaryen için diyorlar ki çocuğu götürecekler senin işlemler drvam edecek,

Ya sanırım herkes tedirgin oluyor ama bu kadar korkulacak bir şey olsa insanlar 2.clcugu yapmaz diye telkin ediyorum kendimi. Belli ki korku da doğal girdaba girdim çıkamıyorum 🤭🥹😁
Korkun çook normal doğumdan hiç korkmayan görmedim, kolay birşey değil bir can dünyaya getiriyorsun. Kardeşim sezeryan oldu valla çok güzel anlattı hiç korktuğum gibi değilmiş dedi , 1 hafta içinde de gayet toparlanmıştı, ben normal yaptım evet kolay değildi ama 2. ye hamileyim 😂 hatta oda 1 haftada toplandı bende .Doğum bide bebek sağlıkla doğduktan sonra aklın tamamen ona gidiyor ve tamamen onla ilgileniyorsun hiç doğumu düşünemiyorsun ki hiç korkma yani her zaman şunu düşün herkesin yapabildiği bişey normalde olsa sezaryen da olsa bi şekilde doğurup 1 hafta sonra toparlanıyorsun inşallah çünkü artık annesin ve ilgilenmen gereken bir canlı var 🥰

Sezeryan doğumda hiç bsy hissetmiyorsunuz uyuşukluk olduğu için sadece neler yapıldığını azıcık bir his olur ama zerre ağrı yok bende hiç olmamıştı. Zorlama neden yapacaklar ki zaten sezeryan olacak. Bebeği mecbur götürmek zorundalar üşüyebilir isterseniz kucağınıza hemen veriyorlar. Benim doğum dikiş falan derken sadece 20 dk sürdü çok beklenilen bir an dğl. Hem bebek yalnız kalmıyor ailenize veriyorlar baba kapıdaysa baba alıyor hemen siz hiç merak etmeyin o doğar doğmaz hepsi geçiyor bir rahatlık geliyor insana. Fiziki değişimleri hiç düşünmeyin bsy olmuyor merak etmeyin e bırakın azıcık canınız acısın demi candan can çıkıyor 😍 sağlıkla alın kucağınıza insaAllah 🥰

Korkun çook normal doğumdan hiç korkmayan görmedim, kolay birşey değil bir can dünyaya getiriyorsun. Kardeşim sezeryan oldu valla çok güzel anlattı hiç korktuğum gibi değilmiş dedi , 1 hafta içinde de gayet toparlanmıştı, ben normal yaptım evet kolay değildi ama 2. ye hamileyim 😂 hatta oda 1 haftada toplandı bende .Doğum bide bebek sağlıkla doğduktan sonra aklın tamamen ona gidiyor ve tamamen onla ilgileniyorsun hiç doğumu düşünemiyorsun ki hiç korkma yani her zaman şunu düşün herkesin yapabildiği bişey normalde olsa sezaryen da olsa bi şekilde doğurup 1 hafta sonra toparlanıyorsun inşallah çünkü artık annesin ve ilgilenmen gereken bir canlı var 🥰
Yaaa herkes benim gibi tedirginlik hissediyor demek ki 🥲 sağlıkla alalım yavrularımızı kucağımıza sağ olun ❤️

Sezeryan doğumda hiç bsy hissetmiyorsunuz uyuşukluk olduğu için sadece neler yapıldığını azıcık bir his olur ama zerre ağrı yok bende hiç olmamıştı. Zorlama neden yapacaklar ki zaten sezeryan olacak. Bebeği mecbur götürmek zorundalar üşüyebilir isterseniz kucağınıza hemen veriyorlar. Benim doğum dikiş falan derken sadece 20 dk sürdü çok beklenilen bir an dğl. Hem bebek yalnız kalmıyor ailenize veriyorlar baba kapıdaysa baba alıyor hemen siz hiç merak etmeyin o doğar doğmaz hepsi geçiyor bir rahatlık geliyor insana. Fiziki değişimleri hiç düşünmeyin bsy olmuyor merak etmeyin e bırakın azıcık canınız acısın demi candan can çıkıyor 😍 sağlıkla alın kucağınıza insaAllah 🥰
Diyorum ki kendime hiç bilmediğin bir şey yaşayacaksın korkman normal tecrüben yok, ama bir yandan da bildiğiniz ameliyat ne bileyim bir tik ürkütmüyor değil 🤭 insallah sorunsuz atlatırım bende ya çok sağ olun 🥰

Selam kızlar,

Bence evladımda bı komplikasyon gelısmesın dıye dusunun tek korkunuz bu olsun

Size soylenenler hurafeden Baska bişey degıl zaten bu arada.

Oluyor oluyor tedirginlik 😃 Bana deselerdi ki doğumda (benim de sezaryen) şunları bunları oku, bunları söyle derdim ki okuyamam o an aklıma gelmez 😃 neler neler okudum oğlumun ilk duyduğu sesler benim Allah, Bismillah deyişim olabilir 😅😅

Bence evladımda bı komplikasyon gelısmesın dıye dusunun tek korkunuz bu olsun

Size soylenenler hurafeden Baska bişey degıl zaten bu arada.
Biliyor musunuz o da çok korkutuyor Allah biliyor ya dile vurmak istemiyorum. Tup bebek benimkisi 4 ksyiptan sonra oldu ikizlerdi birini kaybettik. Normal doğum dedi aslında doktor ama cesaret edemedim kaçıncı haftada oluyor doğum dedim 38 de başlıyoruz dedi 38+1 de al hocam dedim korkuyorum çünkü riske gitmeye gerek yok. Gazlı bebek olabilir bekleyelim 39 a kadar dedi. Ama ne yapayım doğsun gözüm görsün elim tutsun bir şekilde halledeceğiz diye düşünüyorum. Doğumda da çevremde kayıpları olanlar var. Belki de bu var bilinçaltında bilemiyorum ama hiç bu kadar doğum hadisesinden korkacağını düşünmemiştim gün yüzüne mi çıkıyor korkular nedir Allah kimseye yaşatmasın kötü şeyler insalllaahhh

Kızlar birde kahve iç diyenler oluyor. Büyük paket Nescafé aldım onu sütsüz şekersiz mi içeceğim direkt acı acı sıcak suya atıp mı içeceğim ne kadar içeceğim ya da kaç gün spinalin etkisini geçirmek icin diyorlar

Biliyor musunuz o da çok korkutuyor Allah biliyor ya dile vurmak istemiyorum. Tup bebek benimkisi 4 ksyiptan sonra oldu ikizlerdi birini kaybettik. Normal doğum dedi aslında doktor ama cesaret edemedim kaçıncı haftada oluyor doğum dedim 38 de başlıyoruz dedi 38+1 de al hocam dedim korkuyorum çünkü riske gitmeye gerek yok. Gazlı bebek olabilir bekleyelim 39 a kadar dedi. Ama ne yapayım doğsun gözüm görsün elim tutsun bir şekilde halledeceğiz diye düşünüyorum. Doğumda da çevremde kayıpları olanlar var. Belki de bu var bilinçaltında bilemiyorum ama hiç bu kadar doğum hadisesinden korkacağını düşünmemiştim gün yüzüne mi çıkıyor korkular nedir Allah kimseye yaşatmasın kötü şeyler insalllaahhh
Annelık ve yasanmıslıklar ( başkalarının yaşanmışlıklarıda) insanda kaygı bozuklugu paranoya panik atak benzeri hastalıklar yaratıyor zaten

Boyle kurgulaya kurgulaya yaşayacağız Bi sekılde artık🤭

Dogumunuz tam olarak ne zaman?
39.haftayı beklemezsen Gazlı olabilir muhabbetini pek anlayamam
Ablam 37 de aldı
Bebegıde hep sakindi
Hatta bana '' benım cocuk hep uyurdu seninki niye uyanıp duruyo'' der durur🤭 bende 41.haftada dogurdum 😅

Annelık ve yasanmıslıklar ( başkalarının yaşanmışlıklarıda) insanda kaygı bozuklugu paranoya panik atak benzeri hastalıklar yaratıyor zaten

Boyle kurgulaya kurgulaya yaşayacağız Bi sekılde artık🤭

Dogumunuz tam olarak ne zaman?
39.haftayı beklemezsen Gazlı olabilir muhabbetini pek anlayamam
Ablam 37 de aldı
Bebegıde hep sakindi
Hatta benım cocuk hep uyurdu seninki niye uyanıp duruyo der durur🤭 bende 41.haftada dogurdum 😅
Vallahi bilmiyorum ki öyle dedi içime bir kuşku düşürdü, bende dedim ki kendime kalbini karartma sen kararını verdin sağlıkla al çocuğunu en azından kucağına alırsın senelerdir yaşadığın şeyler imtihan zaten şükür eder devam edersin ☺️ ayyy çok şükür 37de doğdu sağlığı yerinde çok sevindim sizin bebisinizin de sağlıklı olmasına🧿❤️ Allah bize de nasip etsin sorunsuz sağlıklı hayırlı doğum insalllah 🙏🏻🤍

X