İcraya verilen nafaka

Ooo o zaman hiç sikinti yok. İcra takibi tebliğ oldu ise yüksek ihtimal korkudan hemen yatırır. Uzun zamandır icra yapmadım yanlış hatırlamıyorsam 1 haftalık ödeme süre vardı. Zaten icra masrafi, avukata vekelet ücreti vs nafaka borcu iki katına çıkmıştır. Süresinde öderse vekalet ücretinin 3/4 unu öder.
Ödemezse takip kesinleşir. Maaş haczi göndermek gerekir. Bu da bulunduğu ile göre tebliğ süresi vs değişir. Ama her halükarda 1-1.5 aya elinize geçer.

Çok teşekkür ederim . Çcuklarımı ve bni çok ac koydu bir market görmedi kızlarım neredeyse gerçi evin önündeki parka bile izin vermezdi de.. Yani hem ihtiyacım var hem de neden hakkım olan bir para varsa almiyim ki. Onun zoruna gidecek bu, ve ben bunun için bile istiyorum.
Size birşey daha sorabilirmiyim. Geçmişe dönük nafaka da 16 bin kadar. Aylık 1400 öderse yani nafaka miktarını sadece bu geçmişe donugu nasıl alabilirim

Zaten takip talebinde geçmişe dönük nafaka da talep edilmiş olmalı.

Ex nafaka icraya koyulunca çok sinirlenmisti,ben memurum ödememe şansım yok maaşımdan kesilirdi sen gıcıklık yaptın demişti.Maastan kesilme diye bir şey yok öyle değil mi ?

Hiç sıkmayın canınızı para biriktiriyor olarak düşünün kendinizi .bir kaç ay sonra mecbur eski birikmisleride ödeyecek aylık rutin nafakayida . Bizlerde baba evinden getirmedik bu çocukları .yok öyle evlenip çocuk çocuk diye tutturup dogurtup birkaç sene sonra ben baskaisna aşık oldum ben başkasını seviyorum huzurum yok bunaldım sıkıldım hayatımı yaşayacak yeni sıfırdan bir hayat kurayım geçecekler o ayakları ömür boyu boyunlarının borcu ödeyecekler

O zaman memurun nafakasını icraya koymaya gerek yok

Yok öyle değil . İcraya veriliyor . Maaşının belirli bir yuzdesine haciz konuluyor maaşından o haciz miktarı kesilip kendine öyle ödeme yapılıyor diye biliyorum .avukat arkadaşlar daha iyi bilirler yanlış yönlendirmeyeyim .

Evet doğru. Maaş haczi gönderiliyor ve 1/4 u direk size yatıyor.

Onu biliyorum. Ex icraya gerek yoktu avukata vekalet ücreti vereyim diye yaptın dedi,icraya vermeden zaten kesilecekti maaştan demişti,bu mantıklı gelmedi kesilmez mutemet ne bilsin

Reactions: Cac
Onu biliyorum. Ex icraya gerek yoktu avukata vekalet ücreti vereyim diye yaptın dedi,icraya vermeden zaten kesilecekti maaştan demişti,bu mantıklı gelmedi kesilmez mutemet ne bilsin
Hadi ya kuşlar mı söyleyecekmiş maaştan kesilmesini ? İcra kanalıyla kesilir maaştan. Ya da eski eşiniz arar bana bi iban gönder her ay ona kendim gönüllü göndereyim der. Yoksa mutemet ya bu adam boşanmıştı kesivereyim nafakasını diyemez.

Devlet dairesinde maaşlar ayın 7si gibi en geç oluşturulur. Ona göre talimatlar yazılır. Ayın 7sinden sonra zaten icra emri ulaşsa dahi kesinti yapılamaz diğer aya kalır.

Sigortasız çalıştığından eminim ama bunu nasıl ispatlayabiliriz? Şuan oturduğu yer uzak, takip edip bulma imkanım da yok.

Pardon, sorumun cevabı yukarıda yazmışsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…