• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İcraya verilen nafaka

Morbil

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2021
64
47
8
30
Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacak. Ben 2021 Mayıs ayında çekişmeli boşanma davası açtım. Geçtiğimiz aylarda nafaka bağlandı iki kızım ile bana 1400 TL geçmişe dönük nafaka da odeyeceklerdi bu arada.
Ama ilk nafakam nişanın 15 inde yatması gerekirken yatmadı avukatım da icraya verdi. Size sorum şu ben ne zaman alabilirim sizce avukatım ile iletişim sorunumuz var ve tanıdık olduğu için değişiklik de yapamıyorum ailem istemiyor avukat değiştirmenizi.

Yani icra dan sonra ilk nafakam nezaman elime geçer ve geçmişe dönük nafaka borçları ni da ödememesi gibi bir durum olur mu. Bilen arkadaşlardan yorum istiyorum. Şimdiden teşekkürler ❤️

Nafaka borcunu ödememe durumunda tazyik hapsi cezası var. Yani mecbur ödemek zorunda. Ama tahsil hızı dosyanın durumuna ve avukatin takibine göre değişir.

Ben verdim icraya 3 aylık olarak martın 1iydi sanırım hala ödeme yapılmadı günlük üstüne faiz işliyor ayrıca ödeme zamanı geçtiği içinde ceza mahkemesine verildi tazyik hapsi için onunda gününü ta 9.aya vermişler bu gidişle bu paraları zor alırız biz

Adam vermiyorsa canini alacak degiller. Duzgun bir babaysa zaten ertelemez biriktirmez onu aylarca aylik oder.. maalesef karsidaki
Insan degilse burokrasi cok yavas ilerliyor… bence konusup orta yolu bulmaya calisin eski esinle.. cocuklarin ihtiyaci var sonucta.. sen kendine almasanda olur ama cocuk mecbur yiyecek giyecek

Bu işler çok ağır ilerliyor eski eniştemde vermedi tazyik hapsine çarptırıldı karakolda vereceğim demiş tutuklama falan olmamış sonra artık ablama 3..5 bi şey vermiş galiba baktı sonu hapse gidiyor

Adam vermiyorsa canini alacak degiller. Duzgun bir babaysa zaten ertelemez biriktirmez onu aylarca aylik oder.. maalesef karsidaki
Insan degilse burokrasi cok yavas ilerliyor… bence konusup orta yolu bulmaya calisin eski esinle.. cocuklarin ihtiyaci var sonucta.. sen kendine almasanda olur ama cocuk mecbur yiyecek giyecek

Aynen zaten insan olsalar kendileri düşünür ben onun vereceği 600 tl nafakaya muhtaç değilim şükür ama bana söylediği bir sözden dolayı sırf gıcıklığına verdim icraya uğraşsın dursun umrumda sanki

Aynen zaten insan olsalar kendileri düşünür ben onun vereceği 600 tl nafakaya muhtaç değilim şükür ama bana söylediği bir sözden dolayı sırf gıcıklığına verdim icraya uğraşsın dursun umrumda sanki
Iyi yaptin sukur ki
Muhtac degilmissin… yani zaten onun verdigi nafaka birseye yetmiyodur birer ayakkabi alsan bitti bile..Allah sabir versin

İyi yapmışsınız. Neden çoluk cocugunuzun hakkını birakasiniz ki. Ben avukatım. Evet gerçekten bazen senelerce tahsil edilmeyen dosyalar olabiliyor. Baba çalışmıyor, sigortalı işi yok, üzerine mal varlığı yok. Afedersiniz ama kaşarlanmış insanlar var, hapse de girse umrunda değil.
Ama genelde tahsil edebiliyoruz nafaka dosyalarını. Hapis cezası korkusu ile geç de olsa ödeme yapıyorlar. Ya da sigortasız çalıştığı bı yer varsa bundan eminsek bunun üzerine gidiyoruz

Iyi yaptin sukur ki
Muhtac degilmissin… yani zaten onun verdigi nafaka birseye yetmiyodur birer ayakkabi alsan bitti bile..Allah sabir versin

Amin amin inşallah konu sahibinin ihtiyacı varsa inşallah alır nafakasını gerçi böyle insan olmayanlar biraz zor verir ama işte Allahından bulsun böyleleri

İyi yapmışsınız. Neden çoluk cocugunuzun hakkını birakasiniz ki. Ben avukatım. Evet gerçekten bazen senelerce tahsil edilmeyen dosyalar olabiliyor. Baba çalışmıyor, sigortalı işi yok, üzerine mal varlığı yok. Afedersiniz ama kaşarlanmış insanlar var, hapse de girse umrunda değil.
Ama genelde tahsil edebiliyoruz nafaka dosyalarını. Hapis cezası korkusu ile geç de olsa ödeme yapıyorlar. Ya da sigortasız çalıştığı bı yer varsa bundan eminsek bunun üzerine gidiyoruz

Benimkisi aynı sizin anlattığınız misal çalışmıyor görünüyor sigortası yok ama kendi yaptığı iş var onu da kaçak yapıyor malesef bu yüzden hiç bir şekilde ödememek için elinden geleni yapıyor ama kızımdan kıstıklarını Rabbim ona da yedirmesin inşallah

Benimkisi aynı sizin anlattığınız misal çalışmıyor görünüyor sigortası yok ama kendi yaptığı iş var onu da kaçak yapıyor malesef bu yüzden hiç bir şekilde ödememek için elinden geleni yapıyor ama kızımdan kıstıklarını Rabbim ona da yedirm
birinin yanında çalışmıyor, kendi işini yapıyor yani öyle mi? CİMER'e şikayetçi olabilirsiniz, vergi ödemiyor diyerek. ya da işini yaptığı yere hacze gidebilirsiniz. şahsı orada yakalarsınız orası haczedilebilir

Avukatla iletişim sorunu olmasına takıldım ben, iletişim kuramadığım avukat/muhasebeciye asla tercih etmem ben🤐

Yarın avukata telefon edip sorun diyorum. Olmazsa da değiştirin gitsin, koca kadınsınız neden ailenizin lafını dinlemek zorundasınız ki🤐

birinin yanında çalışmıyor, kendi işini yapıyor yani öyle mi? CİMER'e şikayetçi olabilirsiniz, vergi ödemiyor diyerek. ya da işini yaptığı yere hacze gidebilirsiniz. şahsı orada yakalarsınız orası haczedilebilir

İşte belli bir yeri yok araba ile toptancılık yapıp dagıtım yapıyor ama çoğu gittiği marketi büfeyi biliyorum o kadar

İşte belli bir yeri yok araba ile toptancılık yapıp dagıtım yapıyor ama çoğu gittiği marketi büfeyi biliyorum o kadar
anlyorum, ispatı zor o halde. çünkü icra memurunu getirdiğinizde onu orada yakalamanız gerek..
Üzerine araç vs yok mu
Ya da birinde alacağı olduğunu biliyorsanız haciz ihbarnamesi gönderebilirsiniz
Bankalara da haciz ihbarnamesi gönderebilirsiniz, eğer bankada parası varsa

anlyorum, ispatı zor o halde. çünkü icra memurunu getirdiğinizde onu orada yakalamanız gerek..
Üzerine araç vs yok mu
Ya da birinde alacağı olduğunu biliyorsanız haciz ihbarnamesi gönderebilirsiniz
Bankalara da haciz ihbarnamesi gönderebilirsiniz, eğer bankada parası varsa

Anlaşma protokülümüze göre arabayı ona devretmem gerekiyor ama sadece benim değil bir çok banka ve belediyede de icralık durumları var bu yüzden almıyor üstüne bişey

Merhaba arkadaşlar. Size bir sorum olacak. Ben 2021 Mayıs ayında çekişmeli boşanma davası açtım. Geçtiğimiz aylarda nafaka bağlandı iki kızım ile bana 1400 TL geçmişe dönük nafaka da odeyeceklerdi bu arada.
Ama ilk nafakam nişanın 15 inde yatması gerekirken yatmadı avukatım da icraya verdi. Size sorum şu ben ne zaman alabilirim sizce avukatım ile iletişim sorunumuz var ve tanıdık olduğu için değişiklik de yapamıyorum ailem istemiyor avukat değiştirmenizi.

Yani icra dan sonra ilk nafakam nezaman elime geçer ve geçmişe dönük nafaka borçları ni da ödememesi gibi bir durum olur mu. Bilen arkadaşlardan yorum istiyorum. Şimdiden teşekkürler ❤️
İşyeri sağlam bir işyeriyse yatar .ama şöyle yatar avukatiniz icraya verir tebliğ edilir evrak gelesiye kadar 15 gün geçer sonra kesinleşir maaş haczi gönderilir ondan sonra yatar...Mayıs maaşında da olabilir yetismezse Haziranada kalabilir

Yani yarın 1 yıl olacak baba evine geleli. 1 krş görmedik çocuklarıma baktım iyi kötü ama şu devirde o paraya ihtiyacımız var. Baba kelimesini hak etmeyenleri baba yaptık şimdide çekiyoruz

İşyeri sağlam bir işyeriyse yatar .ama şöyle yatar avukatiniz icraya verir tebliğ edilir evrak gelesiye kadar 15 gün geçer sonra kesinleşir maaş haczi gönderilir ondan sonra yatar...Mayıs maaşında da olabilir yetismezse Haziranada kalabilir
Cevabınız için çok teşekkür ederim 😊 aradığım yanıt buydu.

Back