Çok sağolun. Yapılandırma nasıl oluyor acaba. Kredi kartına 12 taksit yaparız dediler sadece başka hiç bir seçenek sunulmadi. 10 bin TL lik de bir kredi kartı bulmak imkansız.Oncelikle gecmis olsun. Ben hukuk burosunda calistim ve banka borclularini bizlerde bu sekilde ariyorduk. Yani 3 gun icinde haciz yapilicak filan diyorduk. Arkadasinizin eline tebligat gecmismi bilmiyorum ama tebligat gecmis olsa bile evin temel ihtiyaclarina el koyamiyorlar. C.makinesi b.makinesi hali televizyon buzdolabi gibi seyleri alamiyorlar. Suan arkadsiniza yapilan tamamen korkutmak amacli. Bizde 3 yillik dosyalar vardi hic birsey yapilamiyordu. Ama maas haczi konur bilginiz olsun. O borcta oyle bitmez zaten. Bence arkadasiniz buroya gidip yapilandirma yaparsa daha iyi olur. Her ay duzenli sekilde oderse daha iyi olur.
Teşekkür edErim bilgiden dolayı. İcra dosyası açılmış. E devlet üzerinden gorunuyor. Telefon üzerinden aranarak bilgilendirme yapmışlar 3 gün içinde ödeyin yoksa eve haciz gelir diye ama eve kagit gelmedi icra ile ilgili. Biz adliyeden icra dosyasına baktık oradaki tutardan 1500 tl gibi bir rakam üstüne çıkmis borç ve dosya iki gün önce açılmış. Maaştan kesin diyoruz ama dinletemedik.Yazının tamamını okumadım direk söylüyorum
Artık haciz yasak. Ancak evde iki tane çamaşır makinesi iki tane bulaşık makinesi iki tane tv iki tane buzdolabı vs. Varsa birini alabilme hakkına sahip. Bu tarz telefonlar sizi korkutma amaçlı. Onlara borcu odeyemeyeceginizi eğer isterse maaşından kesinti yapacağınızı söyleyin. Daha olmadi elinize icra takibi kağıdı geçti mi bilmiyorum ya da e devletten kontrol edin. Icraya düşmüşse dedigimi yapın. Icra dosyası görünmüyorsa sizi hukuki takibe almışlardır bu durumda kendilerine diyin ki "açmadığınız icranın ödemesini nasıl istiyorsunuz. Maaşımdan kesinti yapın yada takside bölüm başka türlü odeyemem" diyin. Ayrıca kredileri yeniden yapılandırma gibi bişey olması lazım.
Bu bilgidir direk avukattan ogrendigim bilgiler. Bilginize
Siz tebligat size gelmeden dikkate almayın. Soyle anlatım. Bir tv şirketinin ödemesini yapıp kapamıştım. Ancak bunlar kapamayı yani iptali yapmayıp borç çıkartıp fatura gondrmisler. Tuketici hakem de itiraz edip hakli ciktim. Sonra bi baktim avukat masrafları ile tarafımıza icra açmışlar. 350 tl olduğu için ödeyeyim kurtulayım dedim . Telde ukala kız aklı sıra beni korkutuyor. Onu yemedim ama rakam küçük olunca umursamadım yine de bir avukata sordum. Tanidiklarimdan... Ben ödeyeyim ama nasıl yapsam gibi bisi sordum. Avukat ısrarla bana ödemememi hacizi zaten yapamayacağını söyledi. Ama benim odememekteki hakli sebebim yani avukatın ısrarla ödeme yapma demesinin sebebi hakem heyeti karariydi. Sonuçta yukarda verdiğim bilgiler bizzat avukattan aldığım ayrıntılı bilgilerin özeti. Sonrasında kız beni aradı ve ben ödemekten vazgeçtiğimi söyledim. Beni korkutmaya çalıştı. Tebligat mebligat bisiler derken. Ben kendisine "tebligatini yollamadiginiz bir borcu nasıl istiyorsunuz ki dedim. Kız kaldı tebligat gelmedi falan fistan geveledi ve kapadı.sobra hep tehtit mesajları geldi. Son gun son gun haciz olcak vs. umursamadım.Teşekkür edErim bilgiden dolayı. İcra dosyası açılmış. E devlet üzerinden gorunuyor. Telefon üzerinden aranarak bilgilendirme yapmışlar 3 gün içinde ödeyin yoksa eve haciz gelir diye ama eve kagit gelmedi icra ile ilgili. Biz adliyeden icra dosyasına baktık oradaki tutardan 1500 tl gibi bir rakam üstüne çıkmis borç ve dosya iki gün önce açılmış. Maaştan kesin diyoruz ama dinletemedik.
Bankada ve tahsilat biriminde calışmış bırı olarak soyluyorum. 90.gününe kadar bu kişi hiç mi aranmamış banka tarafından. Yapan kişi kredi ıcın yapılandırma isteyebilirdi bu kısıdede hata var. Kredinin bilincindeyse ıkı taraf ustune duşmelıydı. Sımdı avukata duşmuş dosya ve avukat haliyle iki katı isteyecek faiz suresi vs o kadar tutmaz zaten. Ve dşrekt ev esyası bilmem ne islem yapamaz. Tamamen goz korkutmak amaçlı yapılmış. Kişi bankayı arasın avukatımla gorusuyorum ama anlaşamıyorum gerekli olan su asamadan sonra ya maasa haciz getirecek ya da farklı yol izlenecek. Ya da subeye ugrasın. Avukat ev esyalarına direkt gırısemez zaten. He Bı de avukat dıretırse yok soyle yaparım yok boyle sıkayet etme hakkı var. Karsıdakı kışı kendıne guvensın avukat karsısında bilgisiz durması daha cok ezer. Ve bi daha boyle islere kalkısacagı zaman ıkı kere dusunsun. O asamaları sımdı bende anlatırsam ohooo. Avukat degılım bankada ve icra takibinde calıştıgım ıcın az cok biliyorum. Ama yanı soyle kısılere de kızıyorum durumun yoksa bozulduysa ara bankayı Bı care bul yazık gunah ya o kısıye de anladığım kadarıyla iyi niyetli illa zor da kalmıştır odeyememıştır ama bu işlere kalkışmayın ya baskasına borçlanın ama bankaya asla..Merhabalar öncelikle bir yakınım için yardıma ihtiyacım var. Yakınımin bankaya kredi borcu var. 3 ay ödeme süresi geçtiği için avukata verilmiş. Avukat bürosundan çalışan biri kendisini arayıp borcu 3 gün içinde ödemeniz gerekiyor odenmezse evinize icra yolu ile eşyalar alınır demiş. Yakınım sigortalı olarak çalışıyor. Maasimdan kesinti yapın ailemle birlikte kalıyorum ailemin bu durumdan haberdar olmasını istemiyorum demiş. Akabinde görüştüğü kişiyi ben aradım eşyaları almanın mümkün olup olmadığını sordum alabiliriz dedi bulasik makinasi camasir makinasi bunlar zorunlu ihtiyac degil diyor hali zorunlu ihtiyac degilmis zaten borclunun uzerine alinmis seyler degil ama pskilojik baskı gibi oluyor. İnternetten yaptığım araştırmaya göre yaşam koşullarına göre kullanilabilecek eşyalar alınamaz bir eşyadan çift varsa alınabilir gibi bir bilgi var görüştüğüm kişiye bunu söylediğimde alabilirim kanunda böyle birşey yok diyor. Evdeki eşyalar Yakınımin ailesine ait kiminin faturası var kiminin yok saklanmamis bu durumda ne olur. Birde icra takip dosyasındaki tutar farklı avukat burosundan istenen tutar farklı faiz işlendi diyor doğru mudur? Dosya 2 gün önce açılmış. Bilen avukat veya başına gelen var mıdır ? Çok canım sıkıldı bu duruma.
Haklısınız banka ile uğraşmak çok zor ama herkes borçlu olduğundan başka çarede bırakmıyorlar. Banka aramış tabi kağıtta göndermiş eve yapılandırma istemiş yapmamışlar. Bankada birşey yapmıyor maalesef müşteri hizmetlerine şikayet edin demekten başka. Nereye şikayet edebilirim evden bulaşık makinasını alabilirim çamaşır makinasını alabilirim dediği için baskı yapmış oluyor maaştan kesin dememe rağmenBankada ve tahsilat biriminde calışmış bırı olarak soyluyorum. 90.gününe kadar bu kişi hiç mi aranmamış banka tarafından. Yapan kişi kredi ıcın yapılandırma isteyebilirdi bu kısıdede hata var. Kredinin bilincindeyse ıkı taraf ustune duşmelıydı. Sımdı avukata duşmuş dosya ve avukat haliyle iki katı isteyecek faiz suresi vs o kadar tutmaz zaten. Ve dşrekt ev esyası bilmem ne islem yapamaz. Tamamen goz korkutmak amaçlı yapılmış. Kişi bankayı arasın avukatımla gorusuyorum ama anlaşamıyorum gerekli olan su asamadan sonra ya maasa haciz getirecek ya da farklı yol izlenecek. Ya da subeye ugrasın. Avukat ev esyalarına direkt gırısemez zaten. He Bı de avukat dıretırse yok soyle yaparım yok boyle sıkayet etme hakkı var. Karsıdakı kışı kendıne guvensın avukat karsısında bilgisiz durması daha cok ezer. Ve bi daha boyle islere kalkısacagı zaman ıkı kere dusunsun. O asamaları sımdı bende anlatırsam ohooo. Avukat degılım bankada ve icra takibinde calıştıgım ıcın az cok biliyorum. Ama yanı soyle kısılere de kızıyorum durumun yoksa bozulduysa ara bankayı Bı care bul yazık gunah ya o kısıye de anladığım kadarıyla iyi niyetli illa zor da kalmıştır odeyememıştır ama bu işlere kalkışmayın ya baskasına borçlanın ama bankaya asla..
Ev icrası artık yok gelmeye bile tenezzül etmiyorlar çünkü bilgisayar dahil hiç bir eşyayı alamıyorlar. Eğer aynı eşyadan 2 tane var ise bir tanesini alma hakları var. Sadece korkutmaya çalışıyorlar , diyeceği sadece şu ödeme gücüm yok yasal süreci başlatıp , maaş haczini yollayın. Hala tehditvari konuşuyorlar ise özel kovuşturmaya şikayet edeceğini söylesin :))) Bu arada icra memurunun dışında avukat eve giremez bu da suç şu anda.Merhabalar öncelikle bir yakınım için yardıma ihtiyacım var. Yakınımin bankaya kredi borcu var. 3 ay ödeme süresi geçtiği için avukata verilmiş. Avukat bürosundan çalışan biri kendisini arayıp borcu 3 gün içinde ödemeniz gerekiyor odenmezse evinize icra yolu ile eşyalar alınır demiş. Yakınım sigortalı olarak çalışıyor. Maasimdan kesinti yapın ailemle birlikte kalıyorum ailemin bu durumdan haberdar olmasını istemiyorum demiş. Akabinde görüştüğü kişiyi ben aradım eşyaları almanın mümkün olup olmadığını sordum alabiliriz dedi bulasik makinasi camasir makinasi bunlar zorunlu ihtiyac degil diyor hali zorunlu ihtiyac degilmis zaten borclunun uzerine alinmis seyler degil ama pskilojik baskı gibi oluyor. İnternetten yaptığım araştırmaya göre yaşam koşullarına göre kullanilabilecek eşyalar alınamaz bir eşyadan çift varsa alınabilir gibi bir bilgi var görüştüğüm kişiye bunu söylediğimde alabilirim kanunda böyle birşey yok diyor. Evdeki eşyalar Yakınımin ailesine ait kiminin faturası var kiminin yok saklanmamis bu durumda ne olur. Birde icra takip dosyasındaki tutar farklı avukat burosundan istenen tutar farklı faiz işlendi diyor doğru mudur? Dosya 2 gün önce açılmış. Bilen avukat veya başına gelen var mıdır ? Çok canım sıkıldı bu duruma.
1 gunde o kadar faiz islemez ama sizin icrada gordugunuz borc ana borctur. Maalesef bi alacagi icraya koydugumuz anda aninda artmaktadir borc cunku icra harc ve masraflari ile vekalet ucreti eklenir.Peki ödeme emri gelmeden faiz işler mi günlük olarak her geçen gün daha fazla olur dendi borç. Bu konuda bilginiz var mı ? 21 ocak da icra dosyası açılmış icra dosyasında 8037 tl borç bildirilmiş. Büro 9317 tl istiyor bugün için normal mıdır faiz işlenmiş söylediklerine göre islemeyede devam edecekmis.
Peki bu ödemeyi yapacak olsak illa avukata mı yapmamız gerekiyor icra müdürlüğüne yapamıyor muyuz?1 gunde o kadar faiz islemez ama sizin icrada gordugunuz borc ana borctur. Maalesef bi alacagi icraya koydugumuz anda aninda artmaktadir borc cunku icra harc ve masraflari ile vekalet ucreti eklenir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?