- Konu Sahibi leylosvemecnun
Oda sıcaklığında suya bal şerbeti beni rahatlatmisti tavsiye ederim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sağolun Sakarya'da yım kullanmayın kızım da ben de mahvolduk öyle bir illet acıkma hissimi kaybettim adeta midem mide degil de buz torbası gibi soguk hassasGeçmiş olsun hangi sehirdesiniz acaba bizde musluk suyu kullanıyoruz o yüzden sordum
O konuda bir bilgim yok ama saglik bakanliginin cagri merkezini arayip ögrenebilirsiniz belki yönlendirirler ilgili birimeGeçmiş olsun bende sebil kontrolünden bıktım işyerine arıtma bakıyordum şimdi tedirgin oldum kaç kişinin sağlığı sonuçta acaba çıkan suyu nerede test ettirebiliriz
Sagolun onu da denerimOda sıcaklığında suya bal şerbeti beni rahatlatmisti tavsiye ederim
Kızım hafif atlattı ama eridi resmen cocuk.Benim ise midem hala mide degil de buz torbasi gibi sagdan sola dönünce dahi acıyor 30 yasına girecegim hayatımda ilk defa böyle oldum midem hassastir hemen üsütürüm ama bu üsütme gibi degil cok cok farklı bir sey biri anlatsa ay abartiyor derdim berbat bir seymiş.Peki o dönem dis fircalarken dahi hazir su mu kullandiniz iyilesene kadar ?Ben geçen yaz yaşadım saglik/ hastalık konusunda başım hiç beladan kurtulmaz ama ömrümde böyle şey görmedim 2 defa bayıldım kusma ishal hepsi çok şiddetliydi virüs değil resmen zehir icmis gibiydim 36 saate yakın bir yudum su içmedim 2 gün sonra eşimi vurdu ömründe ilk defa yaşadı yerlerde süründu resmen o dönem çevremde çok vardı ztn sonra vefat oldu bahsedilen köyde sorun oldu
Çok siddetli yağmurda illa sular kirlenir derler
Bu arada biz sadece yemeğe kullanıyoruz
Dr evde kim varsa gelir demişti öyle oldu
Hastaneler dolu bu sikayetle ne yazik kiyoo bizde yok.
ben sağlıklı bulmuyorum.
konu sahibesi salgın var zaten okullarda çocuklar ishal ve kusmadan kırılıyor.
Sagolun hazir suya para dayandiramayinca aklimizca aritma almistik almaz olsaydik ben arotma suyu o tarz bakterileri de öldürür zannediyordumGecmis olsun.Biz hic cesme suyu icmedik, aritmayiz da suyu belli basli markalardan alir iceriz. Suyu hazir almalisiniz
Sağolun,bazi yerlerde sifali sular oluyor hani methedilen onlara da guvenim kalmadi insallah hazir sular daha guvenlidirGeçmiş olsun leylos aritmanin hiçbir faydası yok gerçekten 1litre suyu arıtmak için 8litre su harcıyor hem temiz değil hemde su israfı en sağlıklısi hazır su ama onada ne kadar güvenilir mecbur kullanıyoruz
Ay vallahi dikkat edin ne olur berbat bir hastalik ben cikarip atacagim o aleti satmam da kimsenin basini yikmamArıtma kullanıyoruz.
Arkadaşım uzman. Test ettirdi suyu. Temiz.
Geçen cumartesi ben de ishal kusma oldu. Doktor iyi yıkanmamış meyve sebze dedi
Anaokulunda da salgın
Bölge genelinde dedim aslında.Sadece uyarmak istedim dikkat edin babinda yoksa tabii ki isteyen kullanabilir doktor kesinkes uyardi kullanmayin cevrenizdekileri de uyarın diyeTamam da herkes de arıtma var sadece p bölgede bu sorun olmuş olabilir.
Herkes arıtma bıraksın demek ne kadar doğru?
Siz evhamlı biri misiniz?
Kızım hafif atlattı ama eridi resmen cocuk.Benim ise midem hala mide degil de buz torbasi gibi sagdan sola dönünce dahi acıyor 30 yasına girecegim hayatımda ilk defa böyle oldum midem hassastir hemen üsütürüm ama bu üsütme gibi degil cok cok farklı bir sey biri anlatsa ay abartiyor derdim berbat bir seymiş.Peki o dönem dis fircalarken dahi hazir su mu kullandiniz iyilesene kadar ?
Sagolun ben caya yemeğe kullaniyordum iciyorduk falan ee abdest aliniyor dus aliyor hep suyla işimiz meğer suyla el yikamak dahi enfeksiyon kapmamiza sebep olabilirmis dezenfekte edin ellerinizi yikayinca dedi doktor
Çok geçmiş olsun. Hangi şehir bu?Salıdan beri mahvolduk kızlar hepsi kızımın birden bire kusmasıyla basladı önce üsüttü sandık doktora götürdük doktoru da mevsimsel olabilir dedi probiyotik verdi kan aldi kanda mikrop yok dedi hava bir gün 23 derece ertesi gün 10 dereceye düsünce olasi geldı.Halsizlik dısında tekrar bir sıkıntısı olmadı ama yarim kilo verdi cocuk bir günde.O gün görümcemle esi iftara geldi ben hazirlik yaparken karın ağrısı hissettim ama önemsemedim onlar gittiler onlar gittikten sonra iyice ağrı kendini hissettirdi kusmaya basladim artık 9 10 defa kusmaktan midem acımaya basladi göbek cevresinde şiddetlı ağrı eslik edince acile gittim acil doktoru rontgen cekti ağrı kesici serum uyguladi gecmezse sabah aile hekimine gözükün dedi.Gecmedi ama hafifledi diye gitmedim görümcemle esi de bizim gibi olmuşlar onlari duyduk ya diyorum acaba yaptigimiz yemeklerden mi ama esim de yedi onda bir sey yok.Bu sabah agrilarim daha da artinca dahiliyeye cıktım kan verdim kanda enfeksiyon ciktı direkt ne suyu kullandiğımızı sordu dedim cesme suyu ama arıtma var kesinlikle arıtma kullanmayın bakterileri virüsleri filtrelemıyor hic tavsiye etmem en ufak salginı hemen kaparsınız.Hazir su kullanın dedi zaten marmara bölgesinin genelinde bu sikayetler varmıs 100 hasta bakıyorsam 70 i bu sikayetle geliyor arastırılıyor dedi.Aranızda arıtma kullananlar varsa cok dikkatlı olun hatta kullanmayın ben evden kaldiracagım aritma sistemini yemekte dahi kullanmamak gerekirmiş sali gününden beri şaftımız kaydı yemin ederim. Hatirlarsanız gecen aylarda Bolu da bir köy sebeke suyundan etkilenip yogun bakımlik olanlar olmustu haberlere cıkmıstı o yüzden sizlere de yazmak istedim dikkatli olun lütfen
Biz 5 lt ilk pet şişelerde su alıyoruz ama hem çoktan çöpüne hem de plastik şişelerde sağlıksız olduğunu düşünüyorum. Cam şişe sağlıktır diyorum ama eşim de onların temizğine güvenmiyorYani damacanalara da güvenemiyorum ki ben. Cam damacana sağlıklı ama ona da oğlum küçük olduğu için yanasamiyorum. Damacananin tepesine bindiği için...
Sagolun sakaryaÇok geçmiş olsun. Hangi şehir bu?
Valla ben de sasirdim sonucta icmiyoruz ki diyeYok artık
Pamuklara da sarsinlar
Evde cocuk varsa hele ki cam tehlikeliÇok geçmiş olsun inşallah arkadaşım.
Bize de doktor “arıtma suyu kullanın,damacana hiç sağlıklı değil” demişti.
En iyisi cam damacana bence ama onu da muhafaza etmek çok zor.