İçkide kapsamlı yasaklar

_NurteN_

...
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
7.001
3.629
448
34
* Alkollü içki reklamı hiçbir şekilde yapılamayacak.

* Firmaları hiçbir etkinliğe sponsor olamayacak.

* Eğitim, sağlık ve spor kuruluşlarında alkollü içki satılamayacak.

* Mekanlarda 'dışarıdan görülecek şekilde' içilemeyecek.

* Çakmak, kültablası, anahtarlık gibi eşantiyon ürünlerin hiçbirinde alkollü içki firması amblemi kullanılamayacak.

*Yasaklara uymayanlara 500 bin liraya kadar para cezası verilecek.

Erdoğan "milli içkimiz ayrandır" dedi, yasaklar geldi

Alkolde 'sıkı yönetim'

Hükümet alkollü içecekte yeni dönemi başlatacak bir tasarıya imza attı.
1 - Alkollü içki reklamı hiçbir şekilde yapılamayacak
2 - Kül tablasına ya da güneş şemsiyesine amblem konulmayacak
3 - Kargo ile içki gönderilemeyecek
4 - Yasaklara uymayanlara 500 bin liraya kadar ceza verilecek

Milliyet - İçkide kapsamlı yasaklar

Piyasada o kadar zararlı şeyler varken neden sadece içki? Allahım yarabbim biz mi salağız ya?

Bir de şu hedef kitlesi çocuklar olan iğrenç bir o kadar da zararlı cipsleri yasaklasalar ya.. Elle tutulur bir şey yapmış olurlar..

böyle oldukça içesimiz geliyor valla bizim, aklımızda içki yokken bir haber görüyoruz, hadi içmeye gidelim bari diyerek içmeye gidiyoruz

filtrekahve ablacığıma katılıyorum :))
vallahi hiç içmezdim,bu adam durup durup kötüleyince vardır bi hayır diye vodkaya başladım

filtrekahve ablacığıma katılıyorum :))
vallahi hiç içmezdim,bu adam durup durup kötüleyince vardır bi hayır diye vodkaya başladım

abla deme lazım olur
dur bi kibliyim seni, abla diyerek hakaret etti diye

Ben alkol kullanmayan ve alkol den nefret eden birisiyim alkol yasaklama akp nin göz boyaması aşırı dincileri bunlar la kendine çekmesidir
Oy oranı düşmesin diye yapılan oyundur. Bunu ilk iktidara geldiği dönemde yapabilirdi
Neden şimdi gündeme getirdi bi düşünün?

böyle oldukça içesimiz geliyor valla bizim, aklımızda içki yokken bir haber görüyoruz, hadi içmeye gidelim bari diyerek içmeye gidiyoruz

Acaba zorla aklımıza düşürmek için mi yapıyorlar
Bütün alkollü içecek firmaları toplansa bu kadar reklam yapamazdı

bak şimdi canım kırmızı şarap istedi. bir ara gideyimde alayım
böyle yasaklar insanı dahada teşvik ediyor,farkında değiller.

bak şimdi canım kırmızı şarap istedi. bir ara gideyimde alayım
böyle yasaklar insanı dahada teşvik ediyor,farkında değiller.

İktidar yandaşları ve seslendiği kitle öyle düşünmüyor işte... İşin kötüsü de bu ya... Bu söylemler ve yasaklar kitleyi daha da büyütüyor.

Acaba zorla aklımıza düşürmek için mi yapıyorlar
Bütün alkollü içecek firmaları toplansa bu kadar reklam yapamazdı

tamamen göz boyamaya yönelik. mesela sigara reklamı olmaz hiç tvde. e içenler reklamı yok diye başlamıyor mu? ya da almaktan mı vazgeçiyor?

bir de şu komik buzlama var ya, sahnede sigara içen varsa buzluyorlar, yahu daha çok dikkat çekiyor. normal sigara görüntüsü olarak kalsa gözün görmez bile belki, ama buzlanınca "hııııı, sigaraaaa" diyorsun ve yakıyorsun

O buzlama olayına hastayım zaten.. içkiyi buzluyorlar dikkat kesiliyorum ne olduğunu anlamak için.. sigara hele sahnede sigara içildiğini bile far etmezken dikkati çekiyor.. İnsanın gözüne sokuyorlar resmen

bu sigara içen smiley ı da sevmemin çok kullanmamın nedeni bu mu acaba

içmiyorum ama başlıycam bende en sonunda yasaklar insanı cekiyor diye bosuna demiyorlar tvde sigaralar ickiler buzlandıgında cocuk bile soruyor orda ne var oyle daha dikkat cekici hale getiriyorlar yahu biz ickinin sigaranın buzlanmadıgı donemden gectik ailemde sigara icende var alkol kullananda ama ben ikiside kullanmıyorum cunku zararlarını ogreten ama asla yasak getirmeyen baskı kurmayan bir aileye sahibim

Dışarıdan görülecek şekilde içki içilmeyecek?! Oldu olucak yeterince dindar olmayan herkesi brandayla çevrelenmiş özel bir bölgeye filan kapatalım, iyi ahlaklı insanları yoldan çıkarmaya çalışmasınlar. Çünkü Dünya tıpatıp 3.sınıf Samanyolu dizilerindeki ya da eski türk filmlerindeki gibi bir yer, eskaza canın bir-iki kadeh birşeyler içmek isterse bir anda çocuklarına saldırıp karısına küfreden kötü baba, potansiyel tecavüzcü, elinde kadehle kötü kahkahalar atan pis elitist oluyorsun.

Yasakçı zihniyete karşı çıkanların da, sırf içki artık istedikleri gibi içemeyecekler diye karşı olduklarını düşünen kesime de ayrıca hastayım belirtmek isterim. En basitinden ben lisedeyken yasal olmamasına rağmen okul üniformasıyla dahi oturup içki içebildiğimiz yerler/satın alabildiğimiz yerler vardı, hala var. Yasaların uygulama aşamasında herzaman, yüzde yüz geçerliliği olmadığını herkes biliyor bu ülkede.

İleri demokrasinin gerekleri bunlar.Herkes özgür olacakmış.Yersen

Geçen burada da konusu açılmıştı.Boğaziçi Üniversitesine mescit istiyorlardı yetmemiş olacak ki çevredeki alkollü işletmelerin de kapatılması gerektiğini söylüyorlardı.İnançlarımıza saygı duyun derken başklarının özgürlüğüne saygı duymamak neyin kafasıdır anlamıyorum.

Hedef 2023.O zaman da über ileri demokrasi olacak zaar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…